Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 68

• 41 570
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
Хубаво е че реагира и че пусна изследвания.
За хашимотото е хубаво да си пуснете тсх или пълен пакет щитовидни.

# 76
Здравейте, днес бях на преглед ( 18 ден от цикъла ми е, който попринцип е 28-9дни), понеделник имах положителен тест за овулация,доктора каза, че се е случила в десния яйчник,  но видя, че имам фоликул??? Това означава ли, че този месец не се е пукнал и реално не е настъпила овулация?

# 77
Здравейте, днес бях на преглед ( 18 ден от цикъла ми е, който попринцип е 28-9дни), понеделник имах положителен тест за овулация,доктора каза, че се е случила в десния яйчник,  но видя, че имам фоликул??? Това означава ли, че този месец не се е пукнал и реално не е настъпила овулация?
а не го ли питахте, нали сте била там. .🤔

# 78
а не го ли питахте, нали сте била там. .🤔

След прегледа ми дойдоха въпросите, в същия момент погледна и левият яйчник, за който каза , че е поликистозен и забравих да питам за фоликула

# 79
Здравейте,

Бременна съм в 9 месец, преди няколко дни гинеколог ме прегледа с ръка и май нямаше признаци за наближаващо раждане. Оттогава на няколко пъти забелязах парченца, приличащи на тапата, примесени с малко тъмнокафява кръв (от прегледа) и днес няколко пъти усетих схващане в кръста като от много леки менструални болки, но са спорадични. Дали това е предвестник за наближаващо раждане или може така да си продължи седмици?

# 80
  • Седмото небе
А защо чакате няколко дни? Ами не идете направо при този лекар или друг? Предвид ситуацията с вируса предполагам имате вариант и по телефона да се консултирате. Нещо приличащо на кръв май не е нормално по никое време на бремеността... Ако поне веднъж в седмицата ходите за запис на тонове и гинеколога ви е на същото място, може да съчетаете нещата и да го питате на място.

# 81
Принципно тапата е с примес на леко розово и кръв,доста слузеста и опред.я познах ...бях чела ама като ми се случи бях на 1000проц.сигурна,че  е това.
При мен стана след преглед за разкритие,вечерта леко течение и на следв.ден на 2 пти изпада.
Е,мина 1 седмица и нищо,изобщо нямаше намерение девойката ми да излиза...оказа се после,че е увита в пъпната връв и е била високо,та и не се позиционира в таза,родих секцио,но искам да кажа,че след тапата може да родиш след часове,дни,седмица...води се просто,че тя е защита и след това трябва да се пазиш от инфекция.А и преди секциото имах преглед,ни милиметър разкритие нямах ...

# 82
  • Шумен
Здравейте, сестра ми е в 14 г.с. а племенницата ( на 10г.) от вчера е с диагноза варицела. Мнението на нейният на АГ е че ако тя се разболее ( никой не помни тя изкарала ли я е ) задължително трябва да прекъсне бременността. Тя е пуснала вече изследване за антитела, за което трябва да чака 5 работни дни. Много   е притеснена, бебето е дълго чакано и желано. Препоръчайте ми специалист за второ мнение.

# 83
Здравейте, сестра ми е в 14 г.с. а племенницата ( на 10г.) от вчера е с диагноза варицела. Мнението на нейният на АГ е че ако тя се разболее ( никой не помни тя изкарала ли я е ) задължително трябва да прекъсне бременността. Тя е пуснала вече изследване за антитела, за което трябва да чака 5 работни дни. Много   е притеснена, бебето е дълго чакано и желано. Препоръчайте ми специалист за второ мнение.
И на мен така ми казаха в началото, когато ме разпитваха какво съм изкарала и какво не. Не мисля, че второ мнение ще помогне, особено преди да излязат резултатите, защото варицелата е опасна за бременни, особено в началните седмици. Изчакайте резултатите за антитела и може да се консултирате с д-р Чавеева от Щерев. По принцип няма свободни часове от днес за утре, но прави спешни прегледи, когато има проблем с бременността. Моята АГ ме насочи към нея, когато имах проблемни резултати от изследване за цитомегаловирус и ме прие извън графика ѝ да огледа бебето. Какво изследване пуснахте - IgM и IgG ли? Препоръчвам също да пуснете изследването и в друга лаборатория, за да намалите риска от лабораторна грешка. При мен за цитомегаловируса едните резултати бяха грешни и правих изследването три пъти, за да се потвърди дали има проблем наистина. Излизал ли ѝ е херпес зостер някога, този на устните? При първа среща с вируса на варицела се кара варицела и после вирусът остава латентен в тялото и при спад на имунната система се проявява като херпес зостер. Доколкото си спомням няма как да имаш херпес зостер ако не си прекарал варицела, защото той е последица от варицелата. Стискам палци всичко да бъде наред! Heart

# 84
  • Шумен
Херпес Зостер не е имала. Този на устните е Симплекс (ако не греша името), доколкото знам са различни вируси.
Идеята за консултация е след, като са готови резултатите. Преди това е само чакането и надеждата всичко да е наред.

# 85
Херпес Зостер не е имала. Този на устните е Симплекс (ако не греша името), доколкото знам са различни вируси.
Идеята за консултация е след, като са готови резултатите. Преди това е само чакането и надеждата всичко да е наред.
Ох, да, този беше по тялото. Всичко ще бъде наред! Знам колко ви е притеснено в момента, и аз побелях докато чаках всичките резултати и прегледа заради цитомегаловируса. Д-р Чавеева ми обърна много внимание, обясни ми всичко и за заразяването, и за рисковете, гледа бебето доста време и наистина ме успокои, че всичко е наред. Препоръчвам ви да се консултирате с нея като излязат резултатите. Чувала съм добри отзиви и за д-р Чачева от Надежда, д-р Стратиева от Оскар, проф. Марков от Марковс, д-р Цолова от Фемина. Аз избрах д-р Чавеева, след негативен опит на БХС при д-р Богданова в Оскар, и не съжалявам. Успех Heart

# 86
  • Шумен
Благодаря, за препоръките, момичета. Дано всичко е наред и на пролет стана отново леля 🙏

# 87
Момичета, в 4 г.с съм с ковид.. по цяла нощ умирам от болки в мускулите на краката.. направо не се издържа. От както разбрах за бебо, спрях да пия нурофен и всякакви такива. По цяла нощ обикалям апартамента от тези крака. Не знам на какво се дължи, някоя имала ли е подобни симптоми и дали е възможно да е от бременността или си е от гадното вирусче?
Отделно гинекологът каза да пия по 1 аспирин всяка вечер, пих 2 3 пъти и после прочетох, че не трябва да се пие 🤷‍♀️
Искам да ви  попитам и за козметика, какво използвате? Аз съм с проблемна кожа, използвам Юсерин и акне аут, но предполагам трябва да ги спра. 🤔

# 88
Пий сашета магнезий, той облекчава мускулите и всички бременни го пием, тоест полезен ти е така или иначе. Аспирина е спорна работа, всеки лекар си има мнение. Питай ако трябва 2,3 АГ, но за магнезия няма проблем. В по-големи дози, защото е с натрупване.

# 89
Според мен се консултирай  отново с АГ какво да пиеш .

Общи условия

Активация на акаунт