Образователен Говорилник - какво ли ще се случи в тема 8?

• 19 657
  • 771
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Аш, не ми се иска просто да смятам, ама ако в училище, в което децата все пак не са от кол и въже, има по 2 на 20 заразени, не ми се мисли другаде как е. Тествани, нетествани, няма значение.
По едно, по едно на двадесет, Нот. Не по две Simple Smile Даже по едно на четиридесет, да речем.

Както и да е - схванах ти мисълта, но честно казано, мисля, че навсякъде по училищата заразата е еднаква. Онзи ден се редих на опашка пред лаборатория за ковид тест. Имаше семейство от малцинствата, а българчета нямаше. Може да съм оцелила и най-смотаната лаборатория, де. То знае ли човек ...

# 286
Конспирацията е, че извозват ромите с автобуси, за да ги тестват и да се увеличават положителните бройки.

Хайде дано на 3-ти да изчезне тоз ми ти вирус. Предлагам, ако се случи още на другия ден всички да се съберем да се почерпим в някоя "кръчма", а после и на бар нищо не ни пречи да отскочим. Ще се гъчкаме и прегръщаме на воля и от радост. Може и да хванем самолет към някоя топла дестинация и да се опнем на някой плаж с коктейлчетата... Даже на Алибегов заведенията съм готова да уважа, нищо, че и по принцип ги смятам за дупки Joy Ммм, размечтах се май Joy
От твоята клавиатура в Божиите уши Simple Smile
Вчера гледаме някакъв филм за пътуване до Хималаите и се усещам как си мисля каква гъчканица и колко вируси ще хванат Joy

# 287
  • София
6/20 в един клас. Няма как да повярвам, че всички са се заразили от родителите си, а и децата не вярват. Закъсняхме с поне 10 дена с прехода към ДО.

Офисите не са се върнали присъствено точно сега есента. Тези, които имат някаква форма на присъствено (примерно, 50/50), са така от началото на юни. Не те ни вдигнаха заразяемостта след 15.09.

# 288
  • София
О, аз напоследък непрекъснато се усещам, че се дивя на разни хора във филмите, дето не спазват дистанция и са близо един до друг, да не говорим за френските филми, в които непознати при запознанство се целуват по бузите.
Колко бързо се свиква с новите реалности... Cry
Шарки, върнаха се доста хора, успокоиха се през лятото - ние сме в голям офис, поне половината са на работа /е, сега ги изпратиха обратно вкъщи, де/. Много хора искат да си ходят, защото това им е социализацията, или са млади и не се притесняват.

# 289
  • София
Те и моите искат, особено тези, които живеят сами, без половинка;  аз не давам Simple Smile.

Кол-центровете, които са реално 50% от големите офиси из София, са си дистанционно от март и не са ги връщали.

# 290
  • София
И аз имах период, в който се усещах, че се дивя на липсата на дистанция във филмите. Сега ми е приятно даже да ги гледам така. Вярно е, че се свиква на "новото нормално", но още по-лесно се свиква на хубавото. Мисля, че когато това нещо отмине много бързо ще свикнем пак да си е "старото нормално".

# 291
Грешка в бързината - 1/20. Имах предвид и с учителите.

Тия колцентрове  докога ще си плащат наемите на офисите се чудя.

# 292
  • софия
И аз имах период, в който се усещах, че се дивя на липсата на дистанция във филмите. Сега ми е приятно даже да ги гледам така. Вярно е, че се свиква на "новото нормално", но още по-лесно се свиква на хубавото. Мисля, че когато това нещо отмине много бързо ще свикнем пак да си е "старото нормално".

"Старото номрално" е твърде вероятно да бъде ново за най-малките. В Германия раздаваха листовки на малките  в детски градини с картинки за "правилно и неправилно". Игри, които за нас са били най-нормалното нещо - като да се кикотиш заедно с другарчето си и да си шушукаш, да копаеш дупки и да садиш цветенца, изобщо всякакви неща изискващи повече деца на едно място,  са показани като неправилни. Това е упражнение/игра - да отрежат картинки и да ги залепят в колонката - правилно/ неправилно. Та..... колко да се върнем към старото?! Ето така стават още по-големи разликите в разбиранията между поколенията.  Някой нагоре (май беше Фран) каза, че добре сме си поживяли за разлика от това, което ги чака внуците ни.... Да ви кажа честно, ако ми е писано да доживея внуци и децата ми ги пращат за ваканциите ще се постарая всичко диво и неправилно да им покажа на тоя свят Simple Smile Още повече, че на мен никой не ми е помагал (няма нито един ден, в който някой да ги е гледал за да се наспя например) и осъзнавам колко е важно на едни млаи родители някой да им каже - дишай, бягай да принадлежиш на себе си. И тогава........добре дошъл селски живот с внуци, градинска идилия и месане на хляб Simple Smile И ше втрещявам младите с някое и друго оправдание за придобиване на имунитет Simple Smile Еееееех мечти! Дай Боже всекиму само хубаво на тоя свят!

# 293
  • София
няма измерено колко точно от офисните площи са на кол-центрове, та да не говорим наизуст и не е вярно, че всички са си стоели хоум офис нон-стоп. Знам два големи shared-центъра с над 2к+, които се връщаха в офисите, макар и ротационно, така че да не фърляме големи числа в пространството само на база лични наблюдения (щот около нас всички 10 фирми, за които знаем са така и да екстраполираме за останалите 40)

# 294
  • София
И аз за наемите на офисите се чудя. Фирмата, в която работя точно в първото тримесечие на годината взе още един етаж от сградата, в която сме, защото не ни стигаше мястото. Докато да го изремонтират и се оказа, че няма кой да ги ползва всичките етажи. Не знам как ще се развият нещата.

Редактирам се, че прочетох Миленита. Абсолютно е така, ако едно 20% в София сме хоум офис, ще се изненадам. На ниво държава май го даваха 10%. В нашия балон може и да сме 100%, ама той си е нашия балон.

# 295
  • София
Както писах и преди, месеци си живях с илюзията, че всички от балона сме хоум офис, но за последните седмици ме шамаросаха бая колеги и познати, че са си по офисите още от юни и/или август, или ротационно, но далеч не както вярвах, че всички са от вкъщи. А за една от най-големите компании, конкурент на нашата, международна и уж по-по-най, репликата беше "никъв хоум офис не е имало след извънредното за никого".

# 296
  • София
Амели, те в Германия са друга бира. Направо се изумявам чак пък колко са се увлекли за децата от детската градина. Но не вярвам да имат голям успех в дългосрочен план. Хората сме социални същества. Природата си иска своето и ще си го получи в крайна сметка или ако мога да перифразирам "Не се гаси, туй що не гасне". Понякога си мисля, че това дето у нас все сме на терсене и което ни пречи да стигнем "белите" държави, може и да се окаже от полза в някакъв момент. Дано. Също и за положението сега си мисля, че в момента, в който повечето от хората се усетят, че реално сме зарязани и оставени на самотек много бързо ще си предприемат лични мерки.  Повечето хора не са глупави, колкото и да са склонни да мрънкат и да им харесва фазата на отрицание. Тук сме свикнали да се оправяме сами и да си помагаме при нужда. Това пък може да се окаже много по-ефективно от наложени насила правила. Пак дано. Днес май съм оптимист?

# 297
  • София
Аш, не ми се иска просто да смятам, ама ако в училище, в което децата все пак не са от кол и въже, има по 2 на 20 заразени, не ми се мисли другаде как е. Тествани, нетествани, няма значение.
По едно, по едно на двадесет, Нот. Не по две Simple Smile Даже по едно на четиридесет, да речем.

Само за протокола. Току що преброих децата с положителен тест. Аз ги изкарвам около 1 на 60.

# 298
Това е под 2%. На фона на 30% заразени от общия брой тестове направо нищо не е. Още едно доказателство, че не училищата са причината за бума на заразените.

# 299
  • В офиса
Мецане, нали уж разбираш математика. 2% от всички деца, а не 2% от тестваните, за това не ти е вярна аналогията.
Мисля че ако класът е карантиниран не записват новите заразени. Но може просто да има забавяне. От вчера до днес май няма новорегистрирани при нас.
Децата не боледуват, поне това показва емпиричния опит, т.е. може да боледуват леко, но те така и така си боледуват от разни дребни хремички и т.н.. Вече дали предават не смея да кажа. Според мен да.

Общи условия

Активация на акаунт