Образователен Говорилник - какво ли ще се случи в тема 8?

• 19 677
  • 771
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Не, петък не е учебен ден.

# 346
  • софия
Дъждец и аз не знам за тв-то, ще чета....
Иначе не, не го е израснала. Не е така често както като малка, но достатъчно за да я изтормозва  Sad понвкога може со два теи пъти в месеца да се налижи да пие лекарство, а понякога може да и се размине 3-4 седмици без. (Но е рядко )

# 347

Миленита, права си мъжете Joy
Мецан да не се обижда Simple Smile

А, за обида не може да става въпрос, жена ми говори същите неща като вас, едно към едно. Бях ви нагласил аз преди малко за тази работа, ама овреме се изтрих, кой видял, видял😀😃😄😅🤩😆

# 348
Ама, Мецане, ти с писането във форума изпускаш парата и така със сигурност за вкъщи оставяш по-приятните емоции. Така че с Нот сте изключения естествено Stuck Out Tongue Winking Eye
Не знам що се изтри сега. Само се шегуваме.

Амели, прегръдки Hug

# 349
  • София
Амели, да не е от синузит или диоптър? Моята щерка често се оплаква, когато застудее. И тя пие лекарства понякога. Сега обаче не се отлепят от екраните.

Аз също мисля, че на голям екран е по-натоварващо за очите, вкл. за мозъка. И звукът е в повече. Каквато и да е причината, дано не се появява.

А я, така и така сте седнали да се оплаквате от мъжете, моят пък с неговия афинитет към технологиите не мога да го разбера вече. Вкъщи е като в команден център - лаптопи, профили, защити. Сега гордо ми заяви, че е конфигурирал не знам какъв профил на третото дете с поредната парола, която да съм запомнела. Кому е нужно всичко това?!? Как ли пък няма да помня ентата парола, все едно някой се е засилил да хаква акаунта на детето Sad.

# 350
Главоболие освен от монитори и телефони, диоптри, синузит, може да настъпи от недоспиване и стресова среда.

# 351
  • софия
Мигрена  я тормози, момичета.
Скрит текст:
Тя е свикнала, от 9 годишна е с нея и се е научила да се справя... понякога просто трябва да премине и толкова . А понякога единственото, което може да направи е да спи дълго и дълбоко ден, два.  Sad  Но определено от 8 сутринта до 7-8 вечерта на компютър не е най-доброто за здравето и. Отделно преди 15тина дни смени очилата и то с никак малко увеличение Sad  И астигматизма е под контрол също. Може да ви се стори неправилно, но понякога гавоболието е от бездействие на мозъка. Определено се чуства по-добре когато има храна за мозъка.... дай и да е ангажирана на девойката....  Ще го минем дистанционното, то е ясно, но моето майчинско сърце ще се изтормози с грижа за здравето и. Както и да е. Извинявайте за отклонението.

# 352
Амели:
Скрит текст:
Аз съм с мигрена. Единственото спасение е да не допускам по-малко сън от 8 часа и да не съм прекалено преуморена и стресирана. И с висок диоптер съм. С очила навън никога не успях да свикна от 7 клас до сега. Проблем с периферното зрение  с очилата и веднага се появява главоболието. Та намалих пристъпите с носене на контактни лещи (очила само в къщи), спане и липса на стрес. И според мен имам драма с вестибуларния апарат, но хич не ми се занимава да се тествам. Давам ти идеи само.   

# 353
  • софия
Благодаря ти, Фенси!
Скрит текст:
Поръчахме лещи, чакаме да ни се обадят от аптеката ( вече две седмици). Много ме зарадва със споделеното, дано и при дъщеря ми повлияе в положителна посока.

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 08:11 от Амели

# 354
Моят на 11 г., момче е и е с мигрена, наследена от мен. Отделно има само астигаматизъм, но той е под контрол. Така че ви разбирам за какво става въпрос. И това е една от причините да съм притеснена с това ДО - те са по цял ден пред екрана и той често се оплаква, че го боли. Но освен, че се оплаква, то е и видимо, че го боли - става бял като платно.
Но пък радост сред децата е 4 дневната ваканция Smile

# 355
  • София
Мъчно ми е, като гледам малкото си дете как иска да седи само в стаята си и сам да си пуска часа на лаптопа. Държи мишката с двете ръце, скролва като пенсионер, обаче се е научил да го прави и много държи сам. Като бях на неговата възраст, аз бях първокласник (на 6.5 г.), прибирах се у дома сама, топлех си манджи (после тайно ги хвърлях), учех си уроците .... и той така.

# 356
Аз съм с астигматизъм и наистина от очилата боли глава, но не мога да си представя да си пъхам чужди тела в очите - контактни лещи. Затова и никога не съм опитвал, макар и още преди години да са ми казвали очни лекари, че за мен лещите са по-добрият вариант. Как си ги пъхате тези неща в очите, не знам. Никога не бих се й опитал дори.

# 357
Неволята учи. От 7 клас съм с лещи. И не мога да си представя да търпя дискомфорта на очилата в дъждовно и студено време. Тогава се правеха само на едно място в България. Сега си ги поръчвам он-лайн.

# 358
  • София
А я, така и така сте седнали да се оплаквате от мъжете, моят пък с неговия афинитет към технологиите не мога да го разбера вече. Вкъщи е като в команден център - лаптопи, профили, защити. Сега гордо ми заяви, че е конфигурирал не знам какъв профил на третото дете с поредната парола, която да съм запомнела. Кому е нужно всичко това?!? Как ли пък няма да помня ентата парола, все едно някой се е засилил да хаква акаунта на детето Sad.
Ние имахме същата драма пролетта като минаха децата онлайн. Всякакви устройства цъкаха от всички страни, десетки пароли за какво ли не, а за капак се оказа, че зуумът гърмеше постоянно заради разни ъпдейти на антивирусната програма. И тъй като предимно аз бях вкъщи с децата, направо бях пред истерия в един момент.
Реших си проблема като си направих един note в телефона, където записах всички пароли на детските акаунти, защото иначе нямат помнене.

# 359
  • София

от тук https://english.elpais.com/society/2020-10-28/a-room-a-bar-and-a … KuBkbQTYpz2uxHObg

С числа, статистика, изследвания и нагледни графики (а не разказ по усещане).

Общи условия

Активация на акаунт