Образователен Говорилник - какво ли ще се случи в тема 8?

• 19 697
  • 771
  •   1
Отговори
# 420
  • софия
Всъщност родителите в колежа, като на всяко друго място имат най-различни мнения. Има и съгласни, и несъгласни, и безразлични.
Довода на Тинки за шлемовете е леко манипулативно  изкривен.

# 421
  • София
Дъждец, аз имам дете в колежа, познавам родители на други ученици, член съм на ФБ страници, свързани с АК. Никъде не видях "какви вопли, какво чудо", за каквито говориш. Нормално е да има различни мнения, дори да е имало изразено недоволство. Поне аз не виждам нищо лошо в това, напротив, доказва, че когато има ясни и категорични правила и се следи за изпълняването им, мерките не се нарушават и от вярващи и от невярващи във вируса.
Иначе е много лесно да стоим от страни и да сочим с пръст - мерките са тъпи, родителите не искат, децата не вярват, ...., най-добре е всички ученици да се затворят. Изискват се далеч повече усилия, за да се създаде адекватна организация, да се разпишат правила и да се следват.
И, за да няма недоразумения, считам че затворянето училищата е адекватна стъпка, но едва след като всички други мерки са били приложени и това не е ограничило разпространението на вируса. Но е изключително лицемерие учителите да продължават да ходят по семинари, да се организират екскурзии, барове и ресторанти и работят, но да затворим децата.

Ето съобщението за шлемовете дарени от децата. Всеки може да прочете какво точно са направили, колко шлема са произвели и т.н.
https://www.acs.bg/bg/news/acs-volunteers-produce-protective-fac … ght-the-pandemic/

# 422
Росита, не знам защо  изкривяваш постоянно думите ми и защо повтаряш през пост "лоши деца и заключване", след като никой не е писал за това.
В темата за АК, както и в реала, имаше недоволство от хора с деца в Колежа. И да, вопли бяха. Горките деца, дишат на прозореца в тоалетната, припадат, нямат кислород, повредиха им се мозъците и какво ли не.
По никакъв начин не съм имала намерение да оспорвам мерките в Колежа, които подкрепям, а изразих убеждение, че в България няма как да се въведат задължителни маски в класните стаи за  деца над 6 години, както е във Франция, която даваш за пример.
Сега нужно ли е да пиша защо няма да се въведат и да се спазват или поне това се подразбира вече?

Между другото, в продължение на разговора ни от вчера има ли достатъчни мерки в училище или са просто колкото да не е без хич, Фенси доста добре е обобщила в другата тема.

# 423
# 424
  • София

Адски глупаво ще е да направят маските задължителни в час. Точно вентилирах в другата тема, да бяха първо приложили всички досегашни мерки коректно.

# 425
  • София
Ами както се видя в нашия случай, това се оказа недостатъчна мярка. Гимназистите си общуват активно и извън училище и там няма кой да следи маските на правилното място ли са.

# 426
  • София
Ако задължителните маски в час са цената за присъствено - ок.
С наличното население и управление, за съжаление, е тежко заблуждение
дори да се надяваме, че ще се прилагат и спазват адекватни мерки.

# 427
  • София
И междувременно 7 по Рихтер в Гърция. https://dariknews.bg/novini/bylgariia/moshten-trus-razliulia-gyr … n-i-u-nas-2246524

# 428
Ако задължителните маски в час са цената за присъствено - ок.
С наличното население и управление, за съжаление, е тежко заблуждение
дори да се надяваме, че ще се прилагат и спазват адекватни мерки.

Миленита, готово стихотворение си написала. В края на първото изречение само добавяме "съм аз".
Второто ти изречение в първата си част е готово, нищо не трябва да се пипа.
Във втората му част махаме спазват и добавяме "маските ще слагат".
И става:

Ако задължителните маски в час
са цената за присъствено - ок съм аз.
С наличното население и управление,
за съжаление, е тежко заблуждение
дори да се надяваме, че ще се прилагат
адекватни мерки и маските ще слагат.

Автор: Миленита

Видя ли как става? Ти сама го написа, аз само ти добавих две кратки думички.

# 429
  • София
Ама какви маски в час? Миналата седмица докато чаках сина ми да излезе от СМГ, влязох в едно магазинче за пици и закуски да си взема нещо за ядене - точно срещу входа на откъм Чумерна. Та докато чаках да ми се изпече принцесата, влизат три девойки може би 10-11 клас. Погледнаха мен /с маска/, погледнаха продавачката /която им беше приятелка и явно си беше сложила маската заради мен/ и в пълно недоумение изтърсиха "ама защо сте с маски" Satisfied Пък ние ще ги караме да стоят с маски по 6-7 часа, те не се сещат даже за 5 минути да ги сложат.
Докато няма ефективен контрол на вече наложените мерки, не виждам смисъл от налагане на нови. Тотална безнадеждност ме налегна за овладяване на здравната криза. Тази седмица всеки ден научавам за познати с положителни тестове, а днес са дори двама от най-близкия ми кръг. Някаква случайност е, че не сме се виждали последните две седмици.

# 430
  • София
Вече всеки има реални познати с корона за съжаление. Сериозно е положението. Лично аз съм ЗА ДО в тази ситуация.

# 431
  • София
Мецане, затова съм си отделила стиха с рими на -ие в отделен ред, но съм дотам Simple Smile))
Ти си поетът.

Точно безхаберието на родители и оттам на деца е най-големият бич. Затова не съм съгласна да има ДО - то няма да оправи нещата, защото тъпанарите и простаците все така ще ширят зараза и бедствие. Само децата ще страдат и кой знае какви тежки и безвъзвратни ще са последствията.

# 432
Дете в ДО, озн и родител в къщи. Ами ако родителя не може да работи дистанционно? Тогава какво правим? Родителите си изгърмяха отпуските, сега единственната алтернатива е да напуснат.
Аз съм против ДО, и преди някой да ми каже колко е опасно.... брат ми е с Коронавирус (2 дни температура и до там)

# 433
  • в страната на чудесата
Такаааа, местя се от темата за ЧУ...
Вече не помня къде писах, но ще кажа тук. Другата тема за ковид ме отврати завинаги с псевдоинтелигентите.
60 учители от девин на семинар в хотел в малък спа-град.
Вечерта купон с диджей, без маски и без дистанция, песни танци и пр.
Ще чакаме пламъка в смолянско... учениците ще са го разпространили.
инфото от втора ръка.

# 434
  • София
Боже, я влез във фейсбук профила на Стаматов - то са снимки от семинари, от конференции, то е чудо! Ама затвори изцяло училището, щото децата го разпространяват.

Общи условия

Активация на акаунт