За разликата между 20-ина годишни момичета и 30 – 40-годишни жени

• 34 539
  • 1 140
  •   1
Отговори
# 255
Пропускаш най - важното - да е секси. Дали има акъл, може и да не е на дневен ред.

Тук много бъркаш с генерализацията. Не зная дали с такива мъже си била заобиколена през живота си, не те познавам, но в моя кръг интелигентността е основен фактор.

# 256
  • София
Тук много бъркаш с генерализацията. Не зная дали с такива мъже си била заобиколена през живота си, не те познавам, но в моя кръг интелигентността е основен фактор.
И в твоя кръг въобще не гледате корицата на книгата? Впрочем, хубава и умна жени не е кой знае колко рядко явление.

# 257
Пропускаш най - важното - да е секси. Дали има акъл, може и да не е на дневен ред.

Стереотипите за 20-ина годишни, с които се забавляваш, и 30-40 годишни, които имали емоционален багаж и затова   не ти се връзват на приказките, не издава интелект от твоя страна, което не привлича интелигентни представителки на противоположния пол.

# 258
  • Далече, далече
Жалко, че в този кръг от интелигентни хора не са го научили как да общува с 30-40 годишни жени. Приемам, че са били социално неадекватни гении, които самите не са били способни на такова нещо.

# 259
  • София
Е, ако не друго, тук му показахте, що е то интелигентно общуване на възрастни Simple Smile

Стереотипите за ...
...
затова   не ти се връзват на приказките, не издава интелект от твоя страна
А стереотипите, написани към него какво издават?

# 260
Ако не беше смешно, щеше да е направо трагично! Господинът се е върнал в родината и пуска въдица в сайт, па каквото закачи! Joy Това, че чужденка не му е вързала и той се е върнал след "успешен" бизнес може да ви говори много. Успешните бизнесмени не се връщат в България. Инак дребната цаца ще кълве, докато не усети, че заради разликата във възрастта на него му трябва евтина болногледачка, която да гледа на него като бог, но за без пари.

# 261
Между другото аз имам един такъв пример до себе си, който разбира се е доста по-възрастeн, но ми завижда на мен, че съм на 50 в чужбина. Той казва така: ''Винаги съм харесвал по-млади жени, само че на 50 имах енергията да ходя по барове и заведения. Вече нямам.'' И друго казва: ''Една жена обича първо децата си, после себе си, следват майка и и баща и, и накрая мен, ако си нямам приятел.'' Та това е за емоционалната обремененост! Авторът на темата трябва да свали изискванията си, освен ако като моя човек няма деца, на които да разчита да се грижат за него, когато не може сам.

# 262
Не ми се подхваща темата за успешния бизнес, защото може да е както верига ресторанти, така и автокъща, сервиз или бояджийско-мазаческа дружина.
Би било добре да обърнеш внимание и на емоционалната зрялост и ценностната система.

# 263
Точно пък си мислех как някой, завърнал се от чужбина, с успешен бизнес, ще се пльосне в бг мама да дискутира наблюденията си над българските жени.

# 264
  • Колибите
Здравейте,

Наскоро се върнах в България след доста години живот навън и реших да споделя с вас опита си от срещи и връзки с жени тук. Мисля, че впечатленията ми може да са ви интересни, а и съм любопитен да прочета вашите реакции.

За себе си мога да кажа, че не съм вече в най-първа младост, но съм неженен и ми се искаше да създам семейство в България, не навън. Последните години се бях фокусирал върху професионалното си развитие и успях да създам много успешен бизнес, който ми позволява да живея много добре, но бях занемарил личния си живот.

Връщайки се в България, очаквах да премина през период на адаптация към начина на комуникиране и отношения с жените тук, което се и случи, но за някои неща не бях съвсем подготвен. Оказа се, че много по-лесно се разбирам с ьъ, които всъщност ме интересуват в дългосрочен план.

С 30 – 40-годишните жени се оказа, че трябва да преодолявам доста пречки, които нямат нищо общо с мен. Обикновено жени на тази възраст са имали проблемни връзки в миналото и са постоянно в защитна позиция, за да могат да се предпазят ако и аз им поднеса неприятна изненада. Това поведение е разбираемо, но много затруднява комуникацията и уморява. В същото време се чудят защо съм неженен и се усеща как постоянно търсят отговора на тази мистерия. Както вече казах, комуникацията изобщо не е лесна.

С 20-ина годишните момичета, от друга страна, проблеми с комуникацията няма. Никоя от двете страни не търси дългосрочна връзка, което сваля напрежението и позволява да се отпуснем и прекараме приятно време заедно. В същото време, точно тази липса на дългосрочна перспектива някак ограничава усещането – да, прекарвате приятно време заедно, забавлявате се, но не се интересувате много дали ще се видите пак утре, или изобщо. Коренно различна ситуация от тази с по-възрастните жени.

Аз съм силно положителна личност и винаги вярвам, че ще постигна целта, която съм си поставил, така че продължавам да търся подходящата жена сред 30 – 40-годишните. Сега съм доста по-наясно с предизвикателствата, но оставам оптимист. А докато търся, продължаваме да се забавляваме с 20-ина годишните момичета – там няма големи очаквания и съответно липсват и разочарования.

# 265
  • Колибите
Ми явно проблемът е в теб, щом не можеш да създадеш връзка. Потърси квалифициран помощ, а не търси случайни мнения от непознати хора. Добронамерено ти го казвам.

# 266
Просто авторът забравя, че тук има доста майки на момичета и на никоя не ѝ е приятно да чуе такива изказвания.
Дано авторът някой ден да има дъщеря, ще разбере чак тогава!

Напротив, не съм забравил, но светът е такъв какъвто е и някои 20-ина годишни момичета не от вчера търсят определен тип по-възрастни мъже. Не съм специалист в тази област и не искам да им правя някакви аматьорски психологични анализи, при все че имам идеи, но ако не съм аз, ще е някой друг. Не са пасивни в този тип отношения.

Оставам с впечатление, че много тук си ги представяте като някакви залюхани наивнички, което няма нищо общо с действителността. Съвсем не са залюхани и изобщо не са наивни.

# 267
Изглежда те карат да се чувстваш по-млад, знам ли и аз?
Един познат така над 50, запазен е. Имаше си жена и деца, но излизал с 20 годишни.
Комплекси някакви избивал, не знам.
Жена му разбра и го изхвърли. Къщата е нейна. Миличкия много съжалявал, много се молил. Ама съжалява, защото е хванат. Сега е по квартири. Не му стигат парите. Голям шок му е било като разбрал колко са наемите.
Ама не прощава жена му. В процес на развод са.
Та и ти май ще си нещо такова. Искаш по-голяма за семейство, но ще си въртиш и агнешкото Grinning

# 268
Той не е комплексна личност, дели ги нещата. На тази възраст, над 40, че и 30 хората не се променят драстично. Няма как да търсиш любовта на живота си и да делиш нещата "за забавление" и "за семеен живот". Това е много, много тъжно.

# 269
Ravenna, Bossy, фенка си на Чарлийз, гледам, и мен ме кефи. Wink Sunglasses
Що не се "мачнете" с автора, май сте на близки години?

Естествено, че на са наивни, а напористи много от 20-25 годишните сегашни опортюнистки.
Това съм го казвал много пъти.
Какво чудене има за падащите си по "по-възрастни мъже"?
Падат си, имат фетиш и деди ишус.
Повтарям - нормална разлика между мъж и жена в полза на мъжа е 5-10 г.
Разлики от сорта на 20-30 г. не. Няма какво да си говорят, то не са различни вселени и поколения, а не знам какво. За житейските етапи да не говорим, физиология и т.н.
И аз съм от най-най запазените мъже, въпреки че съм млад все още, но не си правя илюзии и не падам от Марс.

Елора, много зальохан трябва да е познатият ти.
Така не се прави.
Първо си оплиташ кошничката (това и много жени го правят) имотно, кариерка, работа, бизнес, с една дума да имаш доходи някакви, да си независим и самостоятелен, след което влизаш в каквито и да са връзки, и създаваш деца. Това случи ли се (с кошничката) ти е много спокойно, и ако ще на Марс да иска да те праща партньорът ти, на теб ти е все едно, защото си имаш всичко.
Защо казвам това?
Защото много двойки са зависими от човека до себе си, което не е никак ок, както виждаме, дали ще е жена, или мъж.
По принцип и аз не прощавам, та затова много внимаваме умните с партньорите и връзките.
А не ми ли уйдисва нещо, не седя изобщо. Още в началото си проличава.
Няма как на независим човек да му държиш сметка.
Или уважение и готино отношение, които се заслужават, а не "по дифолт", не са "даденост", или next.

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 19:35 от FragranceFanatic

Общи условия

Активация на акаунт