За разликата между 20-ина годишни момичета и 30 – 40-годишни жени

• 34 232
  • 1 140
  •   1
Отговори
# 75
Поне за мен темата е малко по различна,защото.....
Докато си гледаш бизнеса и "интересите"(не ми идва по подходяща дума), живота си отминава.Събуждаш се един ден и бааам вече си на 40+ и се сещаш,че трябва да се задомиш.Самотата е тежка.
Обаче,и тук има едно обаче,живота минава,свикнал си сам,трудно правиш и приемаш компромиси,трудно е да се съобразяваш с някой друг в дома си,не си свикнал на
равно партньорство.И хората не са с мислене от преди 20/30 години,няма патриархат.Жените не са толкова заблудени и зальохани като едно време,имат права-не само задължения.
Най-важното сегашните жени искат кавалерство и мъж,който си държи на думата,честта и достойнството. Не ги мачка и държи в слугинско подчинение.
Всяка отминала декада си носи своята мъдрост и отваряне на очите на човек.Всяка си е индивидуална за себе си и си трябва индивидуален подход.Както казва как'Сийка,ще перифразирам: морския деликатес е едно,цацата си е по достъпна и ежедневна,ама омръзва.
С манталитет на морски гларус и улова ще е подобаващ.

Последна редакция: нд, 25 окт 2020, 22:35 от Тумбел Нехранимайски

# 76
Значи ако разбирам правилно автора е дошъл в БГ за по лесна плячка, но се оказва, че дори тук е трудно да намери. Ако изключим 20-28 годишните, които явно се лепят заради това, че има повечко пари.

# 77
На мен пък ми е супер любопитно защо се търси точно българка за дълга връзка/брак. Това съм го срещала и при други заминали в чужбина, не искат друга народност освен българка.

Това е един от най-добрите коментари, които съм прочел досега, но отговорът не е лесен и е субективен. Най-накрая започваме да говорим по същество...

Другите, за които споменаваш, че са го казвали, най-вероятно ще дадат различни отговори от моя. При мен има поне две страни на въпроса.

От една страна си обичам страната и бих казал, че съм патриот, но това звучи някак старовремско, особено в България. Имах щастието да израсна в здраво семейство и това без съмнение оказва голямо влияние при търсенето ми на партньор в живота.

От друга страна, най-дългата и стойностна връзка, която съм имал не е била с българка, но знаех, че по някое време ще се върна да живея в България, а не можех да си представя тя да се чувства добре тук и все още не мога. Помислете си, особено тези, които са живели дълго време навън, и ми кажете колко от вас вярват, че не съм прав поне за това?

Сигурен съм, че има и други причини, които поне засега не съм успял да формулирам.

# 78
  • София
Скрит текст:
Поне за мен темата е малко по различна,защото.....
Докато си гледаш бизнеса и "интересите"(не ми идва по подходяща дума), живота си отминава.Събуждаш се един ден и бааам вече си на 40+ и се сещаш,че трябва да се задомиш.Самотата е тежка.
Обаче,и тук има едно обаче,живота минава,свикнал си сам,трудно правиш и приемаш компромиси,трудно е да се съобразяваш с някой друг в дома си,не си свикнал на
равно партньорство.И хората не са с мислене от преди 20/30 години,няма патриархат.Жените не са толкова заблудени и зальохани като едно време,имат права-не само задължения.
Най-важното сегашните жени искат кавалерство и мъж,който си държи на думата,честта и достойнството. Не ги мачка и държи в слугинско подчинение.
Всяка отминала декада си носи своята мъдрост и отваряне на очите на човек.Всяка си е индивидуална за себе си и си трябва индивидуален подход.Както казва как'Сийка,ще перифразирам: морския деликатес е едно,цацата си е по достъпна и ежедневна,ама омръзва.
С манталитет на морски гларус и улова ще е подобаващ.
Съгласен съм за промяната на манталитета на всеки 20-30 години.
Но че сега се търсят кавалери, честна дума и достойнство са пълни врели некипели.
Точно обратното, от декада на декада, честната дума и достойнството значи все по-малко и по-малко.
И не знам кой пол "крив" и кой "прав", но напоследък всички се надлъгват, недоверието удря "тавана", късно се задомяват хората, има огромен % съжителство без брак, голям % разводи, голям % сами родители.
Тъси се забавление за момента. Връзки и переспектива не се гледат. Важното е да се чуват правилните неща, да е забавно, да не е много сериозно. И то дори масово от дами около 30те. Все едно са на 18 и имат цялото време на света.

Жените не били толкова "заблудени и зальохани като едно време, имат права".
Само че след всичките нови "права" и "свободи", неудоволетвореността на жените чупи всички рекорди.
Кучетата и котките са доста чест заместител на общуването и хората.
Репродуктивните клиники и те се пръскат по шевовете. Идва им акълът на хората, но малко късно.

Имам едно предположение, че всичко това се организира съвсем съзнателно от някои среди, като се цели разбиване на семейството като институция. Затова се натиска за всичкия феминизъм, квоти в управленските позиции, "изравняване" на заплати без оглед на това кой какво и колко работи и тн.

# 79
Харесва ми как обяснявате на човека, че младо и красиво момиче на 20+ е нещо като второ качество, докато истинският добър улов е жена на 40 с вече побеляваща коса, първи бръчки и спад в репродуктивните възможности. Simple Smile
Много е мило на моите 41 години да го чуя, възгордях се! JoyJoyJoy
По скоро бих го убеждавала за по млада, но той явно иска над 30. Явно е автора е над 40.

UBMS, принципа е да си намериш жена, която се чувства добре с теб, така и в БГ, а и на всякъде. Вече си имал такава жена, говори ли сте за преместване в БГ на някакъв етап.

# 80
Танграта да речем,че донякъде съм съгласна с теб.И тук идват размитите и недоразбрани понятия на свобода,свободния, толерантност,уважение,самоуважение и подобни думички.
Стана по бетер и от криворазбраната цивилизация.
"Честната дума и достойнството" са за ценители на тези качества и да малцина са такива.Губят се в гората на тарикатлътството и простащината.

# 81
Айде само да не чувам, как мъжът ще взима повече пари, щото е мъж. Нещо май объркахте форума. Жените имат нужда от повече пари от мъжете, защото жените гледат децата.

# 82
Както казва как'Сийка,ще перифразирам: морския деликатес е едно,цацата си е по достъпна и ежедневна,ама омръзва.

Защо продължавате да наричате 20-ина годишните момичета “цаци”? От една страна ни се обяснява, че жените днес не са “заблудени и зальохани като едно време, имат права”, а в същото време са цаци, защото се забавляват с такива като мен...

Надявах се на по-различни отзиви.

# 83
Ама ти верно ще излезеш на 20 години, щом не вдяваш алегорията.

# 84
Следя темата, защото ми е интересно какво ще каже авторът и определено мога да заключа, че не умее да общува със зрели жени. Отговори само на няколко коментара, които го устройват, но на неудобните не отговаря. Пример за последните е този за възрастта. Очевидно е 45+, но как да го каже, като вече е казал, че се забавлява с 20-годишни момичета. Като цяло са по-интересни отговорите на останалите коментиращи. Мисля, че сам може да прецени защо не му се получава с порасналите жени.

# 85
Не говорим за всички 20 годишни,а с тези които забавляваш.
Има и такива,които са по целеустремени и знаещи на този си етап,какво искат и как да го постигнат сами и ти не си им в таргета.Не си попадал на тях.Иначе нямаше да ги слагаш под общ знаменател.
На 40+ си и още не си разбрал какво на теб ти куца,та жените са ти виновни.Има стара и мъдра поговорка : "каквото повикало,такова се обадило".

# 86
Не знам как да си обясня, че зрял мъж, търсещ да гради семейство, сега му светнала лампата да наваксва с млади момичета и недоумява защо, по дяволине да са цаци?
Ами питам аз...какво можеш да обмениш с тях (освен..нали...)? Те кипят от енергия, животът е пред тях, неопитни са. Темите, които ги вълнуват би трябвало да са далеч от теб, отдавна.
Интересен си им на нях, разбирам, хем са удобни. Те се чувстват пораснали, че забили мъж с пари, кола...кой ще се занимава с момчето с велосипеда...друго си е.
Ти също ги кльопаш виждам. Тогава защо говорим за години? За брак се търси сродна душа, не изключвам да я намериш и сред 20-ките.

# 87
Не знам как да си обясня, че зрял мъж, търсещ да гради семейство, сега му светнала лампата да наваксва с млади момичета и недоумява защо, по дяволине да са цаци?
Ами питам аз...какво можеш да обмениш с тях (освен..нали...)? Те кипят от енергия, животът е пред тях, неопитни са. Темите, които ги вълнуват би трябвало да са далеч от теб, отдавна.
Интересен си им на нях, разбирам, хем са удобни. Те се чувстват пораснали, че забили мъж с пари, кола...кой ще се занимава с момчето с велосипеда...друго си е.
Ти също ги кльопаш виждам. Тогава защо говорим за години? За брак се търси сродна душа, не изключвам да я намериш и сред 20-ките.

Някой тук ме беше обвинил, че не отговарям на всички, които коментират. Оказва се, че и да искаш, не можеш да го направиш, защото модераторите заплашват да те блокират, ако пишеш твърде често (дори и по твоята тема). Но тук няма какво да отговоря -- не съм сигурен дали авторът е прочел/а добре какво съм написал.

# 88
UBMS, удобен начин да се измъкнеш от чуждото мнение. Да обвиниш, че просто другият  пише недочел, че си няма друга работа.
С колко жени се срещаш реално, че това мн.ч ме шокира?

# 89
На колко години си, авторе? Какъв ти е бизнеса?

Общи условия

Активация на акаунт