Августовски бебета 2020 ! Тема 3

• 20 812
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
Когато е спокойна, взимам някоя книжка( повечето знам за какво се разказват, някои знам наизуст от батко ѝ) и почвам да чета. Преправям си гласа, не винаги чета всичко, импровизирам, добавям, озвучавам, показвам ѝ ако има картинка и коментирам. Но баткото често се включва и все ме упреква, че чета грешната книжка, някой път бърза да разкаже с 2 думи каквото е останало Simple Smile Ползвам панорамни книжки, детски меки, тези като от морска пяна, книги с кратки истории.....даже някой път катазлози и брошури, ама артистично Wink

# 631
Моята има гъдел отдолу по крачетата. Вчера направихме клипче и само го въртя да го гледам, голямо смеене Simple Smile
За обръщане...засега само се гъне на S, а на повивалника прави мост и пак с това огъване имам чувството, че ще изхвърчи от него.

# 632
Блазе ви на тези със спокойните бебета Simple Smile. Тъкмо бяхме вкарали малко режим и беше спрял да се мята и сега пак същата работа. В момента уж спи, но мята ръцете и главата, а аз от един час люлея количката. В момента в който спра и се размрънква и ще се събуди. Може да звучи егоистично, но след това будуване снощи ми се иска да го държа заспал колкото си може по- дълго.

# 633
Вярно е, всеки с неволите си Sad
При нас сега кърмаческа стачка ли е, какво е не знам, но това дете почти не яде Sad Гърда суче малко -дърпа се, АМ -не иска, макс 20-30мл.
Като ви слушам вас, какви количества изяждат вашите...че и 1/5от това не яде. Снощи полузаспала успях да ѝ дам 90мл АМ и то едва едва...

# 634
И моят днес отново не иска да суче през деня.
Аз съм будна от 5,30 сутринта. Спала съм 5часа снощи и сега чак ми е лошо от недоспиване. Савова сигурно ще ми се изсмее с нейните 10мин и моите 5 часа Joy
Оставих го да се мята до мен на спалнята, а ще дремна малко.

# 635
Момичета, това прилича ли ви на зъбче или е нещо друго?

# 636
ellocin, прилича на перла на Епщайн, но не се вижда добре от снимката.

# 637
Аз си му чета всеки ден, надявам се така да възпитам любов към четенето, а и го ползвам за приспиване. В момента сме на Хари Потър, стигнахме до 4-та книга, след него съм решила да му чета Граф Монте Кристо, общо взето юношеска литература, та и на мен да не ми е скучно, реших да не  му чета Стивън Кинг или кримки със серийни убийци, които на мен са ми интересни, че ще е доста зловещо Joy

# 638
Аз си му чета всеки ден, надявам се така да възпитам любов към четенето, а и го ползвам за приспиване. В момента сме на Хари Потър, стигнахме до 4-та книга, след него съм решила да му чета Граф Монте Кристо, общо взето юношеска литература, та и на мен да не ми е скучно, реших да не  му чета Стивън Кинг или кримки със серийни убийци, които на мен са ми интересни, че ще е доста зловещо Joy Когато почна да може сам да държи книжки и да гледа съсредоточено започнах по-шарени книжки да купувам и онези изрязаните като играчки във форми. Че като порасна и можеше да "избяга" ако иска.
Също като теб съм с книгите за юноши. За това пропускам български народни приказки, там все някой заклал някой, друг разпорел 3ти, , един хитър и нагъл, друг мързелив и успешен, някои си реже от месата...хахахах
( не само в българския фолклор го има). Баткото е роден на международния ден на детската книга. Simple Smile Но не поради тази причина у дома е пълно с книги и за него.
Момичета много хубава лекция за масажи, прохождане, седнало положени и т.н., не знам колко време ще е достъпна:

# 639
Кажете за смеха сега 😃 Вашите бебчета с "ха-ха-ха" ли се смеят, или с цвилване, или с леко кикотене? И колко често и на какво? Не ме игнорирайте така, че ще се разрева 😭🤣🤣🤣

И ние рядко се смеем с глас и с хаха затова пък бати ни научи да се плезим,  подаряваме ти едно изплезване,  сега ти се усмихни.

# 640
Аз си му чета всеки ден, надявам се така да възпитам любов към четенето, а и го ползвам за приспиване. В момента сме на Хари Потър, стигнахме до 4-та книга, след него съм решила да му чета Граф Монте Кристо, общо взето юношеска литература, та и на мен да не ми е скучно, реших да не  му чета Стивън Кинг или кримки със серийни убийци, които на мен са ми интересни, че ще е доста зловещо Joy
Приспиването при нас е за 2 секунди. Ляга и заспива. Заспи ли той гледам и аз да легна.
Любовта към книгите ще я развиваме на по- късен етап Simple Smile. За сега гледам да оправя други проблеми. Все още сме с нощни ставания и вече хронично съм недоспала и уморена, така че приоритета за сега ми е аз да съм добре за да мога да се грижа за него Simple Smile.
Израстнах с заети родители, които никога не са ми чели книжки, но веднага след като се научих да чета и се записах на библиотеката Wink.

# 641
Аз също нямам спомен някой някога да ми е чел нещо.
Но и аз се бях записала на библиотека и си взимах книжки извън задължителните още от дете.
Сега също си взимам от библиотеката.
По-точно взимАХ.
Вече нямам сили и желание за четене.

# 642
Момичета, има ли от вас някоя с достъп до домашни плодове и зеленчуци и замразявате ли във форми за лед. Или с домашно отгледано месо? И всъщност мислите ли да го правите? Чета темата за захранването и тая работа вече ми се струва много сложна. Все си мисля, че ще объркам нещо и че цял ден само в готвене ще ми мине😁 Не че няма да купувам готови, но имам възможност да ползвам домашно отгледани обаче ми се струва рано да замразявам разни неща, след седмица ставаме на 4 месеца 🤷🏼‍♀️
Още е рано за тези неща май да говорим, но ми е интересно какво мислите😝

# 643
Дори не ми е дошло на акъла нещо подобно. За съжаление не съм омъжена за фермер, така че ще яде каквото има по магазините Simple Smile.

# 644
Neli, не съм, но така или иначе трябват малки количества и се се водя по сезона...имаме малко квартално магазинче, което ако може зареждат от малки ,местни производители. Има фермерски пазари и групи по фейсбук, юлекомати. Имам познати с вили по селата,. Които ми предлагат да заделят от съседи плодове и зеленчуци. Готвех всичко и затварях в бурканчета, само рибните пюрета купувах.Яйца имаше Андип 92 +взимах от те я, сега гледам да са поне от свободни кокошки. Имах колеги от селата, които също носеха домашни продукти. Бяла захар не ползвам, само кафява, също и агаве, рожков....за мен захранването е много важно и определящо както за развитието на храносмилателната система и самото дете, така и за вкусовете на детето. Така или иначе като тръгне на ясла и градина почва да яде всякакво фабрични неща.  Не ми е фикс идея био и подобни ,но колкото може"по-чиста" храна поне за захранването, защото си е и скъпо...

Общи условия

Активация на акаунт