Магията на изтока - тема 63

• 24 433
  • 732
  •   1
Отговори
# 135
Все по-често ще го виждаш Лемона в новите японски продукции. Той проби тази година, след участието му в Scarlet. Ролята му в #Remolove е само началото. Ще му дават и занапред все повече главни мъжки роли в новите продукции.
В MIU404 епизод 2, да. Беше гост-актьор там. И, браво. Разпознала си го. Го Аяно и Ген Хошино го гониха с мелон пан камиончето, хаха.
Кога ще дойде сряда? Кога? Още три дни, а нямам търпение. Четох вчера в японски сайт какво ни очаква тази седмица. Той вече ще разбере, но все още не казват как, само намекват, че Гомоджи отново ще има някаква важна роля.
Хммм, Гомо-чан, помагай на този блейко Аобаяши! Onegaishimasu, Gomo-chan!

Гледай днес Дайфуку епизод 4.
Видях, че вече са го качили и за теб, онлайн, макар че е преведен от два дни. Бавни са тези шушумиги от сайтовете за онлайн гледане. Не стига, че са изпечени крадци, ами и са бавни по отношение на качването на японските сериали.
Затова HPriest постоянно призовава да се свалят неговите субтитри от d-addicts, където той ги качва и да се уважа труда на преводачите на английски.

Сега ще видя Наохито Фуджики и Ейко Койке в 3-ти епизод на Nee-chan no Koibito. Те двамата са ми най-интересната двойка. Главната - не, скука, докато тези двамата са огън. Видях откъс онзи ден как Ейко е метнала Наохито директно и право в очите, хаха.

# 136
  • MJF
MIU404

Май изгледах и 4-и Thinking. То разказа и героите увличат неусетно та признавам, че не внимавам в номера на епизода , само натискам "next''. Този мелон пан бус е голям майтап , много им утива на тез нашите двамца, добре че си потрошиха стандартната кола Wink . Казусите са добри. И за героя на Лемона, и за емигрантите и чужденците като работна ръка, и за якузата и казината и сие с проблема за това че няма програма за защита на свидетеля, ....

Мда, Дайфуко 4 са ми го приготвили. Прав  е HPriest но иди бори човешкия мързел в който и аз.

Аха, от видяното от героите до тук в RemoteLove по-логично е нашия Бляйко да се сети с помощта на някой кой кой е а не сам. След като Ягихара зави от правилната посоко в края на 5-и остава логично Гомоджи да я довърши таз цялата работа. Wink. Иначе ще остане д-р Томичика , която обаче не само че ще ги "светне" ами кой , къде, с кого и как нататък за има няма минута Mr. Green.

Последна редакция: нд, 15 ное 2020, 11:30 от Шошулчо

# 137
Казах ти аз, че MIU404 беше едно от най-добрите заглавия това лято. Лично за мен беше номер 1.
Казусът с емигрантите ми стана най-любим, защото показаха онази неособено приятна японска (национална) черта - предубедеността/ предразсъдъците им към чужденците. Към тези, които не са като тях, особено пък неприязънта (вродена на голяма част от тях) към филипинци, индонезийци, виетнамци, китайци, корейци и пр.
Исторически обременени, заради изолацията по време на управлението на шогуната Токугава, но дори и 150 години след промените, все още не могат да се отърсят напълно от това. Горда нация, която, за съжаление, падна на колене на 6 и 9 август 1945 г.

Пропускам тези дни да ти обясня нещо, на което и аз не бях обърнала внимание.
Онзи ден, след 5-ти епизод, се зачудих как е малкото име на Мисаки-сан. Дотук, в епизодите, така и не го бяха споменали в никоя от сцените и се обръщат към него само с фамилното му име - Мисаки.
Отворих asianwiki и погледнах имената на героите. На Мисаки-сан малкото му име е Цунео и когато го прочетох разбрах - името при него казва всичко.
Цунео на японски (с канджи) се изписва по няколко начина (в зависимост от точното значение, което се влага в него), но в случая на Мисаки-сан е изписано 恒雄 и значението му на български е мъжествен, с мъжки характер, който не отстъпва пред нищо, държи на своето.
Нареждаш ли сега пъзела, мм? Точно това е героят на Мисаки-сан. Цунео - мъжественият, непоколебимият, този, който влиза в директен конфликт, опълчва се на правилата и .... "ръмжи" срещу системата, хаха.
Няма нищо случайно в този японски сериал. Всяко нещо има своето място и точно значение.
Социалните мрежи, общуването онлайн, семейството (Хаджиме-чан, Томочика-сенсей и Тамоцу, Аобаяши и баща му, Шиори, Ягихара и бъдещият тъст), К19, маските, изолацията, Мисаки-сан, хаха.
Този сериал е писан само за нас, Шо. Знаят, че обичаме сериалите със съдържание, актуални заглавия, които поставят много социални теми.
Социумът. Това е в основата на над 95 % от японските продукции. Моралните връзки между хората.
Неморалните са на друго място, през Японско море, знаеш.

Последна редакция: нд, 15 ное 2020, 13:57 от rossonera

# 138
  • Сливен
Здравейте.Търся корейски сериал,който съм гледала преди време във vbox7,но не мога да го открия.Ставаше въпрос за момиче,което учеше  някакъв вид спорт(мисля че беше таекуондо),но точно на състезанието стана нещо с майка й и трябваше да отиде в болницата.След време,започна работа като чистачка в един хотел,но всъщност се оказа че  е там като "папарак".Снима някакъв известен мъж ,в лобито на хотела,който е със охраната си.В последствие,тя става част от охраната му.Малкият й брат тренира същият спорт като нея,но по-нататък в сериала нещо се случва и не искат да го вземат в националният им отбор.Това е което мога да се сетя,към момента.

# 139
Майко мила... Да видя цялото видео утре.
Значи Ред Велвет ще ги пенсионират. SM Ent. не може да работи с повече от една група. Доказано през годините. Едните отиват в мазето,  а другите ще блестят на сцена.
Две корейки, японка и китайка. Японката - Ери, с псевдоним Жизел (?!?) ми е интересна. Ще я наблюдавам.

# 140
Скоро не съм се разписвала в темата, но редовно ви чета. Игледах Fukushima 50. Хубав филм на тема "човекът не е повелител на природата, а само малка част от нея". Сега смятам да започна #Remolove. И MIU 404 ми се иска да гледам. И двата сериала ми се струва, че ще ми харесат. Шо, ти къде и как го гледаш, онлайн ли?

# 141
  • MJF
сикрет, привет. Голям ребус ни зададе и тъкмо се сетих за един кор-сериал но по " ...в един хотел,но всъщност се оказа че  е там като "папарак".Снима някакъв известен мъж ,в лобито на хотела,който е със охраната си.В последствие,тя става част от охраната му."  отпадна. Нека се включи 2в1 и останалата част от
четата ни гледаща повече от мен към момента на кор-фронта. Аз се сетих даже за цели 2 но нито един отговарящ на описанетието ти. За всеки случай ги пиша - Wild Romance  и Clean With Passion For Now Blush

Бел, значи ти първа изгледа Fukushima 50 . Скоро и аз щи стигна до него. Remotlove  гледам тук https://blitzfansub.com/ щото туй си е сайта на самия преводач и той си ги и качва човека към видеото и въобщее... пълна глезотия, превежда от днес за утре японски сериал! Чудо :crazy :. Сериала се излъчва в сряда, Рос гледа тогава, подготвя ме, преводача работи, като преведе качи превода към видеото  и аз росна китна в четвъртък го изглеждам. Графика до тук е такъв Smiley . Железобетонен направо.
Ама сигурно ме питаш за MIU404. Така слято щото така е качен за субтитрите а аз първо на търсачка MIU 404 и нищо. Та първи и втори епизод ги видях на руски https://doramatv.live/miu_404 - ето днес е готов и 9-и от общо 11 там. Докато бях на руския фронт мярнах че май превеждат директно от японски. Но след трети епизод минах на гледане със сваляне от https://dramacool.so/drama-detail/miu-404-jp-2020  видеото и https://subscene.com/subtitles/miu404 превод на английски. Та така.
Бел и двете заглавия ги препоръчвам. Различни жанрове са и са увличащо-забавно-сериозни.Smiley

Рос, прочетох за името и значения  на моя приятел Мисаки и сие . Интересно. Мерси Hug. Опасен е, "вечната опозиция" на всякакви такива мярки Mr. Green , aма ей на и от такива има нужда. Даже му се извиниха , че и биричката с месцето му "оползотвориха" а даже не го и поканиха Mr. Green

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 12:42 от Шошулчо

# 142
  • Сливен
Не,не са тези 2 филма.Хората ,които "следвам" във Вбокс,гледах плейлистите,отварях по 1 епизод,но няма и няма..

# 143
Гледах 1 епизод на #Remolove. Актуален, смислен и увлекателен. Всички образи са симпатични, всеки по свой начин, но особено се забавлявах с Мисаки. Дай Уатанабе действително е копие на баща си, на моменти даже трябваше да си напомням, че гледам Дай, а не Кен.

# 144
  • MJF
Докато чакаме да се включи тук "корейската чета", сикрет, може да погледнеш в Спирита - http://www.easternspirit.org/forum/index.php . Признавам че на мен не ми се е налагало там така да търся/питам но може би в тази тема така като гледам е за питане, пък някой вероятно ще се включи там от зрителите повече на кор-сериали.

Бел, почна #Remolove значи. Мисаки ми е голям любимец Mr. Green. Чакам неговото  кратко включване във всеки епизод , не го забравят и всеки път е Smile с него. Милия той, крайно онеправдан в цялата таз ковид-ситуация Smile, а за капак и банкета дето подготви.... излапаха му мръвките и напитките , че и не го и поканиха hahaha. Сори Blush, няма повече да те спойлвам

# 145
Шо, спокойно, нямам нищо против да ми подсказваш какво предстои да гледам. Аз и без това попрочетох какво сте коментирали за сериала, точно така се запалих да го гледам. Може с теб да учредим и фен клуб на Мисаки, ако искаш.

# 146
С таекуондо знам два сериала - единият корейски, а другият китайски с Чи Чанг Ук (кореец).

Fight For My Way (2017) и The Whirlwind Girl 2 (2016).

И двата сериала съм ги гледала на бързи обороти, само заради главните мъжки роли на Пак Со Джун и Чи Чанг Ук. Не се сещам дори как точно бяха завъртяли историите в началото, нито помня големи подробности.

Шо,...

Скрит текст:

# 147
  • Сливен
Благодаря ви.Но и тези последните 2 не са.Момичето тренираше спорт(таекуондо),но на състезанието мисля че майка й почина и тя се отказа.После брат й тренираше,но както написах  стана "нещо" по-напред във сериала и се наложи тя да избира-или брат й да продължи или да се откаже.

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 15:16 от сикрет

# 148
Вчера пишеш, че търсиш корейски сериал, а днес в постовете си говориш за филм?!?
Последно какво точно търсиш - сериал или филм?

Започна с таекуондо, сега стана само спорт...
Да не търсиш японският Muscle Girl с участието на И Хонг Ки (кореец)?

# 149
  • Сливен
В бързината като пиша съм изпуснала това за таекуондото и става дума за сериал.Поправих се.

Общи условия

Активация на акаунт