Магията на изтока - тема 63

• 23 915
  • 732
  •   1
Отговори
# 90
  • MJF
Yayoi, Sangatsu: Kimi o Ai Shita 30nen/ 2  2020

Рос, върнах се да видя какво писа ти като го изгледа и представи - https://www.bg-mamma.com/?topic=1238255.msg41477973&utm_sour … tlink#msg41477973
Браво на Kazuhiko Yukawa, нямам грам забележка по тази му работа. Плавен, смислен, полезен разказ. Този житейски вечен урок за времето и мястото, човек винаги да е отворил и да внимава със сетивата си, за да не пропусне важен момент, важна среща с друг човек и от този род. Да внимава да не пропусне важното покрай маловажното. Да бъде верен на себе си, защото никой друг няма да живее живота му вместо него. Мда.
Сетих се къде съм гледала Рьо Нарита на малкия екран - в Furenaba Ochin
За Хару, нашата настояща д-р Мими, няма да те повтарям.
Скрит текст:
Двамата главни герои големи симпатяги. Приятелката им Сакура добре ги усети. После обаче заради пропуснатите тайминги всеки от тях направи големи детури в живота си. Че и 2011 за капак. Видях я нашата Hitomi Kuroki Smiley. Нейната героиня мнооого витална. И тя като Сакура усети кой е подходящ за сина ѝ но ......живот/съдба.
Напълно доволна. Що за "дзверове" сътворили тоз малък рейтинг в imbd на този добър филм?! Поправих ги.

# 91
The Sand Princess
Защо ли не го гледах миналата година когато излезна? Няма значение.Сега имах Причина да го видя.
Ром ком.Сладко и розово.Голяма бъркотия.Този сюжет няма как да се случи в реала.Без любимите приоми в лакорните - насилие от всякакъв вид,антагонист,досадна рода....Е,има бивша (настояща в зависимост от брата),но това е тай сериал,но не си скубаха косите (само веднъж).
Имаше момент на драма,за да задържи вниманието на зрителя,но беше почти накрая за 1 епизод.Хепи енд.
Допаднаха ми сентенциите след всеки епизод.
Като минус слагам продуктово позициониране.То не беше чай,корнфлейкс,червило,но нанетърпимо беше със сутиените.
Главната е страхотна сладурана -Baifern Pimchanok Luevisadpaibul и в сериала я обличаха много сполучливо.
Скрит текст:
През 2021 ще излезне и общия им филм с Марио - Laser Candy.: Sci-Fi Smile След софтуерна грешка Scream изкуствен интелект (???) се влюбва в истинско момиче и бяга в тялото на мъж,за да спечели любовта и.

# 92
  • България
Петъчният ми участва в Legend of Fu Yao - сериалът влиза в списъка ми с предпочитани.
Две, три серии ни завряха в харем, но след това приключенията продължиха. Такъв тип обичам, динамични. Тия с харемите и интригите не са ми по вкуса. Трябва да има битки, приключения, разследвания, да се търси нещо - артефакт, човек, няма значение какво.

# 93
  • вятърничава
Петъчен поздрав https://www.vbox7.com/play:8dd9de7f

# 94
Гост,днес е излезнал еп. 1 на сезон 2 на TharnType 2: 7 Years Of Love.
Сега не ми се гледа БЛ и смятам да го видя по-късно.
Днес приключи I'm Tee, Me Too и той си е точно както го описват - Friendship, Comedy, Youth, Drama, Sitcom. Лек,забавен и главно за феновете на някое от момчетата. Гледаш и забравяш,но като цяло е забавен.

# 95
  • MJF
Виртуално съм в Чунцин и тази скица ме развесели:
Yudong Chen   Smiley голям образ.

# 96
Обзор на японското от седмицата:

Nee-chan no Koibito - епизод 2

Започна да ми става интересно, заради заигравката между Ейко Койке и Наохито Фуджики. Големи симпатяги са двамата. Избрали са им много забавни и положителни образи - всеки един от тях е до главните герои в историята.
Още не разкриват каква тайна крие героят на Кенто Хаяши. Хмм, не мога точно да разбера какво толкова крие и защо майка му е толкова притеснена.
Приятен сериал с много положителни емоции, реални ситуации, без глупости и фантасмагории. Ще го изгледам до финал, всеки вторник.

Koisuru Hahatachi - епизод 3

Това също ми допада и го гледам с интерес всеки петък. Хаято Исомура и Йо Йошида (въпреки голямата разлика във възрастта) са ми много симпатична двойка.

Kono Koi Atatememasuka - епизод 3

Този сериал откровено ме дразни, но поне тази седмица показаха Дайфуку. Сценаристката се е вдъхновявала за историята гледайки корейски бози. Диалозите зле, развитието на историята предвидимо, дори не мога да се вържа на сцените със супер сладкарката и сладкишите ѝ.

Kiken na Venus - епизод 3

Много ми харесва този криминален сериал, а Сатошко е в стихията си. Умирам от смях с него и двете жени, с които се забърка - снахата и медицинската сестра/ асистенката.
За мед сестрата съм. Анчето Накамура прави страхотна роля. Огън характер. Точна и на място, без излишни емоции - право в целта и винаги без грешка. Дано на финал Сатошко се събере с нея.

#Remolove - епизод 4

Сега вече само чакаме кога Аобаяши ще зацепи, че тя е куса мочи-сан. Дано да е още в новия епизод, в сряда.
Забавляват ме Хаджиме-чан и Юрипе (Мицухиро Ойкава и Норико Егучи). Само тя ще го вкара в правия път, хаха.
Ягихара и щерката - големи сладури. Сцената с костюма на Ягихара, уважението към починалата майка - браво. Това са японците - уважение към всичко/ всеки и изпипано до най-малкия детайл.

# 97
  • MJF
Nee-chan no Koibito 1 го има и за мене, ще взема да го почна.

Е поне Дайфуку ще видя в 3-и епизод. Хванахме се на този клон и ще го "добутаме до края" предлагам аз Wink. Дето се казва да видим до края ли така ще я кара сценариста и ще има ли "кор-финал" Mr. Green

Kiken na Venus 3
 и аз го изгледах.
Скрит текст:
Брех какви опасни дами все влюбени в тоз нашия "имагинерен" Акито- тоз още от сега не ми вдъхва доверие хич Mr. Green , явно прилича повече на татко си Wink . Мед. сестрата Мотоми и нашата ГГ много добре си паснаха  Mr. Green , дето се казва "разбраха се без думи". И аз съм за нея и нашия ветеринар. Нейсе и един пес имаше в епизода - коли, щото таз клиника неговата почти без пациенти. Да му метнат поне Дайфуку по съседство от време на време Wink

Flowers Lemon
Залагам че нашия блейко Аобаяши ще блее и в 5-и епизод. Ще има да сватосва д-р Мими и Гомоджи. Само последния - Гомоджи може набързо да го светне, за разлика от него той не е завеян/бавен. Откакто зацепих
че Ерико/ Юрипе/ д-р Томичики е цял П познай кой е любимия ми герой.Smiley
Спор няма че в това заглавие всички спазват "общия тон" - до един поне с един прякор Smiley и даже аз взех вече да се "оправям" с тях и да не ги бъркам Mr. Green
По темата родители. И Аобаяши и д-р Мими съвсем добре се отнесоха и с баща му.
 Рос, подсети ме за прякора на моя приятел Мисаки. Смях се много с него в тоз епизод и неговата голяма болка- новоназначените Mr. Green . Той е най-работещия в таз фирма Mr. Green

Последна редакция: сб, 07 ное 2020, 12:54 от Шошулчо

# 98
Flowers Lemon
Залагам че нашия блейко Аобаяши ще блее и в 5-и епизод. Ще има да сватосва д-р Мими и Гомоджи. Само последния - Гомоджи може набързо да го светне, за разлика от него той не е завеян/бавен. Откакто зацепих
че Ерико/ Юрипе/ д-р Томичики е цял П познай кой е любимия ми герой.Smiley
Спор няма че в това заглавие всички спазват "общия тон" - до един поне с един прякор Smiley и даже аз взех вече да се "оправям" с тях и да не ги бъркам Mr. Green
По темата родители. И Аобаяши и д-р Мими съвсем добре се отнесоха и с баща му.
 Рос, подсети ме за прякора на моя приятел Мисаки. Смях се много с него в тоз епизод и неговата голяма болка- новоназначените Mr. Green . Той е най-работещия в таз фирма Mr. Green

Аобаяши е от Мориока, град-столица на префектура Ивате и в сцените с баща му говореха на местния диалект. Затова и Мими Сенсей каза, че не разбира нищо от това, което баща му ѝ казва. Много се смях на тези сцени, защото той говореше толкова странен японски, че трябва да си отраснал там, за да го разбереш.
Уважават традициите си, възпитават и държат на корените си. Винаги в такива сцени се сещам за думите на японския император: "Не бива да забравяме кои сме и къде са корените ни."
Гомоджи ще го дъвчем още един епизод. Надявам се в сряда всичко да се разбере и Аобаяши най-после да започне да действа сериозно. Засега е само един Душко Добродушков.

Това е сефуре-то на колежката. Явно тази седмица ще го покажат. Ролята се изпълнява от Марио Куроба.

# 99
  • MJF
Smile аз го крия , ти в цитат.
Оффф, тази г-ца ми е най - безинтересния герой, а сега покрай нея и още един екземпляр Tired. Искам повече сцени на тримата от отдел "Човешки ресурси" и лекарския състав. Плюс Мисаки.

# 100
Това си го публикувала извън спойлер? Какво криеш?
Не мога да разбера какво говориш.

И за прякора на Мисаки ли питаш, че пак не се разбира?
Хаката рамен. Бях го обяснила. Рамен от префектура Фукуока.

# 101
  • MJF
Мда, за Мисаки питах. Значи рамен той Smile. Да видим зелето с лемона дали накрая ще стане стек.
Ой, аз съм в грешка. Трябвало е да го скрия това писание за епизод 4 но не съм, за това като го видях в цитат се  и обърках. Blush

# 102
Аха, пак си се отплеснала.

Събота няма нищо японско за мен, та, ще видя сега новия корейски филм - Oh! My Gran.
Трагикомедия, гарантирано, но ще го прехвърля.
Бабет е симпатяга. Не съм я гледала от Rain or Shine насам.
Героинята й е описана като възрастна жена с деменция. Американците си избраха дементен старец за президент, та, едно корейско бабче поне ще е забавно и със сигурност няма да управлява света.

Nee-chan no Koibito е качен и с втори епизод на английски. Можеш да видиш Ейко Койке и Наохито Фуджики.

# 103
  • DE
Обичам азиатците да пеят песни от мюзикъли. Coco и Zheng Yunlong - "A million dreams" от "The Greatest Showman"

Илон ми е много симпатичен още от Супер вокала, един такъв странно грозновато красив Heart

# 104
Много готино изпълнение, но и мацката е жестока Hands Thumbsup.

Ако на някой му се гледа семейна драма може да пробва Once Again. Типична корейщинка, но поне беше изцяло в комичния спектър.
Скрит текст:
Традиционно семейство с един син и три дъщери. Мама и татко си имат ресторант за пържено пиле в района на кварталния пазар. Синът е каскадьор, разведен, с две дъщери, които живеят с майка си. Добродушко, все още влюбен в жена си и обожава децата си. Най-голямата дъщеря хваща съпруга си в изневяра, напуска го и се връща и тя при родителите си заедно със сина си. Средната дъщеря е лекар, омъжена за лекар, който е син на съученичка на майката. Двете свати, традиционно, "малко" не се понасят Joy. Това, което обаче другите не знаят е, че двамата се развеждат. Най-малката дъщеря в деня на сватбата си, хвана жениха с нейна приятелка и го заряза.
От тук нататък следват доста трагикомични ситуации в живота на цялата фамилия, но на финал всичко се нарежда.

18 Again
Отива към финала и продължава да ми харесва. Въпреки, че сценарият е основан на американски филм си личи азиатската интерпретация. Добре са го направили.

Общи условия

Активация на акаунт