Магията на изтока - тема 63

• 23 916
  • 732
  •   1
Отговори
# 105
  • MJF
Nee-chan no Koibito 1 и 2 видях. Но:
Скрит текст:
цялата непрекъсната и за мен изкуствена приповдигнатост ми дойде доста в повече Tired. Плюс и прекалената театралност в играта на повечето актьори , която е явно гледна точка на творческия екип. От един момент на първи епизод и нататък поради всички горни причини гледах без звук. Така по се трае целия хайп. То така , на режисьор написани цели 3 имена та на ти .... Yoshikazu Okada.
Emi Wakui отдавна я нямаше на екрана ми, приятно ми е да я видя.
Eiko Koike ме подсети че гледам Watashi Danna o Shea Shiteta но там въпреки че даже имам епизод-два чакащи ме, след първите изгледани видях че е по -добре да изчакам превода /наличността да край и тогава оставащото анблок от това заглавие.
Шефа ни Naohito Fujiki за сега се усмихва и "пръска" чар.

Дайфуку 3 виждам качен за мен. Следва японо-кор заглавието Wink
Дайфуку 3 изгледан. Нейсе Дайфуку  оправда заглавието , което му лепнах на тоз сериал. Smiley . Ароматизира сакото на шефа много добре, хваля го за този му акт. Ама така де, след като стопанката му го стресна с туй "найлоново" сако. Mr. Green
Това заглавие колкото повече го гледам толко повече ми заприличва на кор-сериал.
Скрит текст:
"Номера " на шефа, това дето пусна сладкишчето "Дайфуку" а не онези приличащи ми на макарони сладки и мен ме изненада. Тепърва ще стане ясно какви игрички играе той с опонентите му в ръковдството на този конгломерат.
Nana Mori определено успява да играе дразнещо този дразнещ ме нейн образ. Бившите ѝ колеги в магазина и Макото са големи симпатяги. Всъщност таз сладка-сладкиш дето бе вдъхновена от Дайфуку стана възможна благодарение на гоооолямата помощ на Макото. Той е голям съавтор да ме прощава шефа Naughty

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 21:28 от Шошулчо

# 106
Още след първия епизод написах и бях бясна, че е като корейски сценарий, но в японско изпълнение. И с всеки нов епизод това се затвърждава.
Сценаристката е отчайваща.
В сцената с представянето на сладкиш "Дайфуку", очаквах, че ще каже точно това, че е създала този сладкиш мислейки за.... шефа си, защото е искала да се докаже пред него.
Не успя да ме трогне, дори ме подразни изпълнението на тази сцена. Финалът на епизода пък беше точно като корейски. Тя стои мълчаливо и наблюдава. Влюбената патка.
Макото (героят на Тайга) пък е типичната втора цигулка, така характерен герой за всеки корейски ром-ком-драманс.
Толкова неяпонски японски сериал не помня да съм гледала в последните години.
Хванах се и ще го догледам, но и тези игри на шефа с Рихо (героинята на Шизука Ишибаши) хич не ми се нравят, защото мисля, че той си играе с нея. Героят на Томоя ми е неприятен, нищо че е главен.
Апропо, в живота актрисата Шизука Ишибаши е дъщеря на майката на Мицуру - актрисата Миеко Харада.
Утре ще излъчат 4-ти епизод.

# 107
  • MJF
Мда, шефа и Рихо като образи хич не ми харесват. ГГ също. То един Дайфуку само крепи заглавието най-кратко казано Mr. Green. А току виж го изпратили тоз сладур при "Сатоши" и .... край. Мани, мани ще се измъчим до края.
Виждам че "секретарската чета" 3 имам готово за гледане, то следва.  
Ммм Mieko Harada винаги ми е приятно да я видя на екрана.
Ааа Рос, погледнах MIU 404 първи епизод- на руски има качени но още не всички епизоди до края, трябва да видя пък дали някой не се е трогнал да го качи за мен и на английски- до края. Остана ми края на първи епизод , защото стана късно.  Тоз Ai Ibuki    голям шемет Mr. Green но още не съм го видяла как бяга. Но преди да се появи нали единствената му "реклама" бе че бързо бяга , та още в началото автоматично заключих , че явно ме чакат любимите ми "японски кросове" на екрана. Wink Smiley

# 108
Изгледах току-що Дайфуку епизод 4.

Да те предупредя, че стана много любовно, хаха, а ние с теб хич не сме по-големите романтични истории, хаха, но... бива.
И ме дразни, но и има типично японските си черти тази история и не се прекалява, нито пък има някаква драма, както се случва с корейските драманси. Днешният епизод ми хареса една идея повече от първите три. Имам надежда.
Тук си е строго романтично, ама дотолкова, че малката така е налапала въдицата по шефа, а той пък е така увлечен по Рихо, че...  Няма да е както я мислехме, т.е вече не ми е толкова предвидима историята, след като видях и какво направи Макото на финала. Макото (героят на Тайга) е меча-меча кавайййй. Ако Кики му откаже - го взимам аз. Голяма душа.
Малката сладкарка измайстори нов сладкиш (тая е егати майсторката, голяма "звезда" ще стане в бизнеса, шефчето добре я надуши). Хареса ми десерта, дори много и мисля да го направя и аз. Идеята е по мой вкус.
Дайфуку го показаха и то в много симпатична сцена, как си църкаше на масата, хаха. Сладур голям. Той е вдъхновителят на историята.
Като двойка ми харесват много и Сакамото-сан и героят на Коджи Ямамото. Изобщо, отрицателни герои в тази история няма. Не и каквото зло сме виждали от корейците в подобен тип истории. Бизнес и романтика, а да, плюс Дайфуку и сладкиши.

Ето превюто за другия вторник и 5-ти епизод.

Скрит текст:

По време на излъчването имаше реклама с наш Шоджи. Поздрав за теб. Открих я веднага в YouTube.

Всеки ден гледам японска телевизия и всеки път се чудя как могат да имат толкова кратки (по точно 3 минути) реклами и да са толкова съдържателни?!?!
Нашите национални (нелепи) телевизии като започнат с рекламите, по над 10 минути, а при японците - кратко, точно и ясно. Не влудяват зрителите и коя от коя все по-хубави и забавни реклами. Кеф ми е да ги гледам. И все любимци.
Видях онзи ден и новата реклама на Такеру Сато, за коледните празници. Днес Кенши Окада, Юи Арагаки, Тома Икута, Шунко, абе - любов се лееше по време на рекламните паузи. Не успях да отлепя поглед.
Българските ме отвръщават, затова и не ги гледам. Презирам простотията, която се лее от сутрин до вечер.

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 16:27 от rossonera

# 109
  • MJF
E туй обнадеждаващо звучи за "Дайфуку". hahaha тоз Дайфуку. Абе цял талисман ще стане той. Герой с главна буква е той. Абе хвалих го и аз Макото. Направо го приватизираме насам. Наш човек си е той, туй че другите не го оценяват си е техен проблем. Сакамото и сие са герои коита за сега ме развеселяват, нищо че не са ми много ясни. Но Сакамото е винаги интересна на екрана в това заглавие, наясно е тя кой кой е . Хайде ще видя и аз новата сладка следващия епизод другата седмица. Нещо ГГ в превюто шприцоваше в чашка като с крем.

Мерси за Шоджи. Той никога не ме дразни с прическа Smiley.
Рекламите бяха първото което ме изгони от гледане на тв. Но това вече е толкова отдавна , че вече не помня кога. Редките моменти когато ми се случи да мина / съм пред телевизор на реклами се ooooh! Tired
Тук като пускате реклами, поглеждам и разликата е съществена. Вярно че езиците не разбирам а и те са важни за рекламата но ..... разликата в качеството си личи и без това.

35sai no Shojo 4 изгледан. Хваля Казухико Юкава, че скоро не съм го Wink . Всеки епизод е добър а историята става все по-добра. Динамиката е такава че не забелязвам кога свърши серията. Всички герои на лице и в развитие. Актьорите играят чудесно. До един.
Скрит текст:
Нозоми напредва в пубертета, за капак напусна /изгониха я от дома ѝ, ако така може да се каже Mr. Green. Неуморна е тя. Учи си уроците, чете книги, според нея е време да се запознае с компютър, тайни за нея в смартфона няма, влюбена е и то активно Mr. Green и на целия този фон има време за цялото си семейство и Юто. Взе да расте и да осъзнава и признава грешките си.
Харесва ми как дават родителските тела. Хем не говорят много но ако е по същество. Хем има развитие във всеки от тях провокиран най-вече от Нозоми.
Майка ѝ олицетворение на голям стоик и много силен човек.
Баща ѝ взеха да ни го разкриват повече с неговите чувства , слабости и проблеми.
Втората му съпруга в този епизод направи голяма сцена. Добре изненада и сина и съпруга а и се разтовари тя самата. Да видим нанатък.
Юта напредва в среща със себе си провокиран най - вече от Нозоми. Манами е в същата фаза но един ход по-назад от него.
От превюто виждам , че няма спокойствие , динамиката продължава с пълни сили.
Това заглавие и Remolove са най-силните ми текущи към момента. И двете вървят с пълна скорост към шeдьоври в съответните си жанрове. Напълно съм доволна от тях.

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 21:42 от Шошулчо

# 110
За MIU404 пропуснах да ти кажа. Не се занимавай с руски превод, бляк.
Английските субтитри са качени от преводачката в subscene, а ти си свали raw-версиите на видеото от онлайн сайта, където гледаш най-много. Там ги има, но няма кой да се сети да качи и субтитрите.

Шоджо-то на 35 години не го гледам, на мен не ми е интересен, въпреки че преглеждам някои кадри с Кентаро Сакагучи.
Не мога да гледам Ко в тази роля.

Ето ти Гомоджи и Лемона в кадър от утрешния 5-ти епизод.
Нямам търпение да видя какво ще се случи утре, както и сцената в гардероба между Мими Сенсей и Аобаяши.

Този сезон съм подхванала 11 японски сериала, като текущи заглавия. Следя ги през седмицата.
Много японско има тази есен. Много. Сякаш сега пуснаха всичко, което отложиха пролетта и лятото.

# 111
  • MJF
Нека , нека има. Че са  и  разнообразни.
На японския фронт имам и спортно нещо дето ме чака да му отделя време. Проведоха турнир спортна гимнастика и го има в ютуб на канала на м/ународната федерация.

Мммм щом има английски превод в subscene така и ще направя за MIU 404. Ок. Hug

На тоз кадър Лемона да не сватосва Гомоджи?! Mr. Green

# 112
Разнообразни са, да. Знаеш, че при японците продукциите са винаги разделени жанрово. Знаеш какво точно гледаш.
Четири от тези заглавия, които следя през седмицата, са по манги. Кратки епизоди по 20 минути. Две от тях са кулинарни, говорех в някои от постовете си за бенто-то.
Имам и едно забавно ром-че с Джин Ширасу. Всеки ден по нещо. Следя си ги и знам.
Kiken na Venus епизод 4 е готов на английски. Преводачката ще го пусне скоро. Тя е и същата, която превежда сериала на Наохито Фуджики и Ейко Койке, а и Дайфуку.
Захванала е цели осем от новите японски заглавия. Лудост. Не знам как не се е отказала.
Всеки ден изкарва по един два превода, но миналата седмица имаше проблеми с интернета и затова се забави с някои от заглавията (не беше успяла да свали raw-версиите, за да преведе). Филипинка е. Появи се тази пролет, покрай извънредното положение. Живяла е в Япония, знае езика и реши да се включи ударно в редиците на преводачите на японски сериали (на английски). Засега е точна и изпълнителна, ще видим след време. Дано не се измори и не се откаже.

Сряда - днес е ден за лемони, хаха. Още четири часа до излъчването на 5-ти епизод. Вече нямам търпение.

Чета днес в корейската преса, че Хонито бил кандидат (обсъждат го) за главната мъжка роля в новия 4-ти сезон на Voice.
Не мога да си го представя. Все ми е един излъскан, не виждам как би заместил Чанг Хьок и И Джин Ук в ролята.

Ето ти шефа, аз взимам Макото.

# 113
  • MJF
Оххо, това е много силно включване на японския преводен фронт. Аз даже сега Thinking, че не помня откога не се е налагало да строявам преводаческите редици. Ще взема да си загубя този емотикон - newsm66
Значи имаме нова голяма приятелка на японския фронт. Че и цели три от моите текущи дължа на нея, аригато, аригато, на филипински не знам как е.
Шефа го взимам ама как ще делим Дайфуку не знам. Макар че Макото хич не е за изпускане. Мне, не става така Thinking. Няма да делим Naughty

# 114
Кажи ѝ на тагалог "саламат" и "мараминг саламат". Тя ще разбере, че си ѝ благодарна за преводите на японските сериали.

#Remolove - епизод 5

Смях се със сълзи на очи в днешния епизод. Много добър, с много комични и поучителни ситуации. Имаше няколко сцени и с Мисаки-сан, култов, с Ягихара (който най-после се досети кой е Лемон-сан), но....

Скрит текст:
... не ми хареса как завършиха на финал. Той все още не знае коя е тя, а Тя все още не събира смелост да му признае.
Гомоджи разбра също кой е Лемон-сан и имаше много хубава сцена с него на финал, когато ѝ каза, че тя трябва да се бори за Аобаяши, окуражи я, но на финал... хлъц.
Така е, де, ако той разбере още в пети епизод, какво ще дават до финал?! Дано вече другата седмица и сам достигне до истината. Аха-аха той да се досети, аха-аха тя да му каже или някой друг, но не, все нещо друго се случва.
Всички в службата вече знаят, само Аобаяши не.

# 115
  • MJF
Брей то лесно било- саламат. Очаквах нещо по-замотано Blush.

Satisfied хехе, казах ти аз че Аобаяши ще се "мотае" в епизод 5 .
Скрит текст:
Хубуво ще е сам да се досети, просто за него самия е добре, но да видим. Гоможди да разбирам че се е оттеглил от "сцената", харесва ми той такъв схватлим и мислещ здравословно , макар и да послъга д-р Мими, но може да се каже че вреда не нанесе, напротив "поразмърда" малко ежедневието на нашата съвестна и серьозно сенсей. Ягихара е подобен типаж - бързосхватлив и добронамерен. Как да им се сърди човек на такива?!

# 116
Аобаяши е блейка, а Мими сенсей - бъзла.
Поне Томочика сенсей и Хаджиме-чан ще се съберат, а Тамоцу ще е щастлив да си има още една мама.
Гомоджи е златна душа. Ще го видиш утре. Наистина няма как да му се сърдиш. И на него, и на Ягихара. Истинско богатство е да имаш такива мъже до себе си. И двамата са упора на Мими.

# 117
  • MJF
Томочика и Хаджиме са моя дует Smile. Въобще повече от доволна съм че има цял П в това заглавие. Колкото повече Томочика и Хаджиме толкоз по-добре Smiley Аааа Рос,  моя любимец  Мисаки се надявам да не са го забравили да го включат нейде в епизода Mr. Green.

Догледах си първи епизод на MIU404. Ще наблегна на комедийната нишка. Все пак си дойдохме на думата както се казва. Получих си очаквания крос. Болт 2 направо Mr. Green Сериозен атлет е Ибуки.
Но ето на , пак не много добра бутафория, не добре изпипана крими част- с откровени несериозности и "дупки". На мен крими за да ми е интересно като такова , трябва да е бая изпипано като сценарий, да не  хвана "съшит с бели конци"  момент и бутафориите/екшън сцените и сие  да са максимално реалистични. Да, туй пари струва, но .... туй е положението при мен с крими жанра. Та затова тук ще наблегна на комедийната нишка. Smiley. Все пак раших да се разнообразя малко жанрово.

# 118
Е, написах ти, че Мисаки-сан има повече участие в новия епизод. Има много смях с него и Мими сенсей. Отдел "Продажби" е във вихъра си.

Една новина. Наш Мицуру се завръща на екран... с тиган, хаха.
Нов сериал за Тома. Героят му е сценарист на тв сериали, който все още не се е наложил. Женен е за успяла писателка (в ролята Мичико Кичисе). Докато Мицуру пише сценарии и се опитва да прави кариера, му се налага да върти и домакинската работа у дома, хаха.
Не, японките много се еманципираха. Нагиса-сан готвеше и чистеше на кариеристката Мей, тази есен якудзата Хироши Тамаки върти домакинството и гледа своята Мику като кукла, а сега и Мицуру.
Японките правят кариера, а мъжете вършат домакинската работа, хаха. Какви времена дойдоха, ейй.

# 119
  • MJF
Що имам подозрение че наш Мицуру като вземе да твори нещо в тигана , ще вземе да ни чете/рецитира сценирийте дето пише Thinking и ще мълчи само когато яде или се е вглъбил в писането. Wink

Е не. Това не е нормално. Какви са тези хора в Blitz  Fansub ! Вчера следобед-вечерта излъчено, днес вече преведено. Това не е превеждане. Това е цяло чудо на японския фронт. Кои са тези хора-чудо?! Да не са от корейския фронт, там поне това е норма. На  Уагашитата също стриктен график на  превода . Thinking
Много ще се разглезим така на японския фронт.

Flowers Lemon 5
Скрит текст:
Първо моя приятел Мисаки и неговата вечна опозиция на Ковид :mrgeen:.
Сценката с молбата за видеозапис на масажа беше един път hahaha Какъв поглед предизвика Лемона с питането дали да не си съблече ризата!
Ягихара милия и горе на покрива с въжето за скачане и в асансьора с одена все  hahaha  не както иска сенсей. А после милия едва ли не и сърдечен удар щеше да получи.
Д-р Томичика ме hahaha набързо оправи всички, кой голф, кой бейзбол, кой кого ще гледа ,  кой барбекю и къде барбекю. За има няма минута реши сумати казуси. Истински Психиатър!
Ето за какво бил оня кадър с Гомоджи и Лемона. Имитиране на д-р Мими. Smile
Томацу голям образ, любител на животните като мен. Добре отседяха Мими и Лемона в гардероба заради него hahaha
Гомоджи голям приятел и сватовник се оказа. Мда.
Ягихара е голямо приятелче на сенсей. Само дето милия и финално зави когато не трябва hahaha. Въобще подклажда той все вълненията у сенсей Smile
Извън смеха не забравят и за останалото. Обществения транспорт и ковид. Бизнеса с продажбите и клиентите в условията на ковид.

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 14:07 от Шошулчо

Общи условия

Активация на акаунт