Хитринки за всякакъв случай - 25

• 45 186
  • 736
  •   2
Отговори
# 225
Мамолог ме е посъветвал, да не ползвам продукти с алуминий.
Извинявам се за спама.

# 226
Някоя потребителка беше споделила в предишната тема, че са престанали да се образуват тези кори по дрехите, когато е започнала да използва дезодоранти без алуминий.  Наистина, няма нито една тема от поредицата, в която да не е дискутиран този проблем. И аз никога не съм го имала, но и дрехите ни са памучни,и всички вкъщи използваме Dove от години. А за препарата срещу варовик, беше споделяно на няколко пъти, затова го написах. Аз и обезмаслител не използвам срещу мазни петна. Има достатъчно специализирани препарати, които са ефективни и при правилна употреба няма да разрушат тъканите.

# 227
https://remedium.bg/dr-beckmann-deo-transpiratie-preparat-sresht … -x250-ml-142108/p
Този препарат имам,от Билла го взех,върши работа.

# 228
Бихте ли ме светнали за удобни органайзери за бельо и дрехи, както и какво и как мога да разположа в това пространство?

# 229
какво и как мога да разположа в това пространство?

Каквото ти душа иска. Сложи един или два изрязани рафта и си слагай на тях подправки, чайчета и кафета, други дреболии...

# 230
  • София
ихаа,колко свободно място. Сложи един рафт, идеално е за подправки. Ако не ги стигаш, може да държиш коледни формички и разни други кухненски джуждурии, които се ползват по-рядко.
Органайзер имам от домашните потреби. Доволна съм. Бельо и чорапи седят вертикално и по-малко място заемат.

# 231
  • Пловдив
Вкъщи бельото е в отделни чекмеджета под гардеробите (всеки си има негов си). Под чекмеджето с бельото е това с чорапите.
На децата ги правих от картон разделителите, а за нашите мъж ми ги сглоби от парчетата, които останаха от гърбовете на гардеробите. Определено стана много по-добре и го чакам (вече ½ година стана), да направи такива и за детските чекмеджета Rolling Eyes
Гардеробите са ни еднакво, само на дъщеря ми едното крило е двойно - половината е отделение за закачалки, а другата половина - рафтове.
В шкафа над абсорбатора стоят бурканите със зърнена закуска и прочие, а в момента и зехтините, олиото, оцета и прочие, защото очаквам монтаж на филтърна система за питейна вода в шкафа под мивката. След като я монтират, ако има място, ще си ги преместя отново под мивката, а в този ще наредя подправките, (които сега стоят в едно чекмедже на кухненското).
На горния рафт са торовете за цветята и изобщо неща, които се ползват рядко
Скрит текст:
Едит: махам снимките на гардеробите Simple Smile

Последна редакция: нд, 22 ное 2020, 19:01 от sweet_maniche

# 232
кухнята “пламна “  в молци(в този ред на мисли-предложете ми нещо ефикасно за пръскане) и махнах всичко, сега тепърва ще намествам, но ми идва доста височко това местенце там, а не ми се иска да го губя, че кухнята е малка. До сега там държах подправките, но много място нагоре ми се губи, за това търся идеи за някакви органайзери или нещо, с което бих оползотворила и нагоре.
А за бельото-чекмеджетата са ми дълбоки и също ми се губи място, ако са в решетка.

# 233
Червен пипер, брашно, боб, леща, ориз, други подправки и чайове, но само такива, които не са във филтърни пликчета, са развъдник на молци. Сложете ги във фризера за няколко денонощия. След това може да купите примамки за молци. Има специални за кухня, които се поставят от вътрешната страна на шкафове и за тях залепват пеперудите. Но най-важното е да откриете първоизточника, най-вероятно няма да става за консумация и да го изхвърлите.

Създала съм си навик, купя ли нещо от описаните продукти, преди да ги прибира в шкафа, да ги прекарам през фризера.

# 234
Червен пипер, брашно, боб, леща, ориз, други подправки и чайове, но само такива, които не са във филтърни пликчета, са развъдник на молци. Сложете ги във фризера за няколко денонощия. След това може да купите примамки за молци. Има специални за кухня, които се поставят от вътрешната страна на шкафове и за тях залепват пеперудите. Но най-важното е да откриете първоизточника, най-вероятно няма да става за консумация и да го изхвърлите.

Създала съм си навик, купя ли нещо от описаните продукти, преди да ги прибира в шкафа, да ги прекарам през фризера.

Не знаех за фризера. Аз слагам скилидка чесън, обелена. Дори и в брашното.

# 235
  • София
Бях го закъсала така буквално от всеки буркан, или пакет излизаха. Изхвърлих всичко и измих с препарат шкафовете. От тогава купувам малки количества. Нямам място във фризера, но е добра идея за който има.

# 236
При минусовите температури измират, това е целта, не е нужно да стоят много вътре.

Обичам домашния червен пипер, но производителя, от който купувам, продава само големи количества (около килограм). Имам си отсипано в едно бурканче, но основния запас го съхранявам в камерата, да не говорим, че е много вероятно да влезе вкъщи заразен вече с молци или други складови вредители. Но пък вкуса му си заслужава.

# 237
Всичко изхвърлих. Те си бяха снесли в едни чугунени купи дори. Смятам вече всичко да съхраняеам в стъклени или пластмасови кутии. Но имам усещането, че има навсякъде.

# 238
  • София
Всичко изхвърлих. Те си бяха снесли в едни чугунени купи дори. Смятам вече всичко да съхраняеам в стъклени или пластмасови кутии. Но имам усещането, че има навсякъде.

Гадничко е усещането, но ако си изхвърлила всичко и измила, няма да имаш проблем. Ако имаш място във фризера, съхранявай там.

# 239
Ако не ги прекараш през фризери, никой буркан и никоя кутия няма да спре развитието им.

Общи условия

Активация на акаунт