Хитринки за всякакъв случай - 25

• 44 552
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, дайте идея с какво да почистя добре велурени ботуши. Детето има такива ботуши, долната част е кожа, а горната светъл велур, който от носенето се е захабил и е станал сив.

Първо четка за велур:
https://s.rozali.com/p/c/h/chetka-za-pochistvane-na-velur-150177 … jpg?1418204768806

Колкото може с нея. После с мокър парцал.

И накрая спрей за набук/велур в желания цвят. Евентуално малко по-тъмен за да покрие.

https://tendenz.bg/%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B9-%D0%B7%D0%B0-% … 3-0134573___15199

Захабена стара кръв се пере трудно, ама пробвай с кислородна вода.

# 256
И водата трябва да е студена при чистене на петно от кръв.

# 257
И аз съветвам петно от кръв със студена вода да се почиства.

# 258
И аз съветвам петно от кръв със студена вода да се почиства.

100% вярно, но за прясна кръв. Ако е стара, вече прана с препарат и т.н. не помага. Иначе ако нещо се покапе с кръв веднага се пере със студена вода и НИКАКВИ препарати и сапуни. И чак после в пералня.

# 259
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
+ 1 за кислородната вода, при петно от кръв. Дори и старо петно има шанс. 3% от аптеката, върши работа. Ако имате и по-висок процент - още по-добре.

# 260
  • Mediterraneo
Да кажа за молците в кухнята. След изхвърляне на заразените продукти, измиване на шкафовете и съдовете, минавам с тампон с лаванудолово масло по всички повърхности на шкафовете. Малко мазнее, но изветрява после и не оставя следи. Това за предпазване, молците не обичат лавандула.

# 261
Много се извинявам, но как да разбера дали имам молци в кухнята?
Имам един шкаф с разни лещи, ориз и прочие. Ама да не сготвя някоя манджа с молци Thinking

# 262
Много благодаря за всички съвети! Ще ги послушам и дано се избавя от тези гадинки. Дори и кухненските ръкавици ми съсипали 🤦♀

Искам да питам нещо друго. Имам една тераса, доста тясна, буквално Вървиш на една страна по нея. Тъй като не искам да стои съвсем неизползваема(с изключение на забърсване на прозорците от външната страна), мисля да сложа сушилник за балкон и да простирам от вътре? Има ло някъде хубави и не много скъпи такива сушилници?  Или ако имате друга идея, че да използвам поне малка част от тераската.

# 263
По- лесно ще е с предложения, ако видим терасата на снимка.

# 264
  • София
Имам един шкаф с разни лещи, ориз и прочие. Ама да не сготвя някоя манджа с молци Thinking

Няма как да не ги забележите ако имате. Прегледайте си продуктите и по ъглите в шкафовете. Оставят като паяжинки.
За тясната тераса има в Икея сушилници.

# 265
О, няма как да не забележиш. Все по-често забелязвах малки пеперудки след отваряне на шкаф, на по-късен етап започнах и малки червейчета по стените да виждам. Ама аз много ги бях навъдила от пресно обелени орехи и грижливо разпределени в метални кутии. Вече зная какво не трябва да правя.

# 266
  • Mediterraneo
И аз от орехи завъдих. Сега ги държа в хладилника.

# 267
И аз от орехи завъдих. Сега ги държа в хладилника.
Аз след като съм ги изсушила ги слагам в хартиен плик отгоре на шкафовете.

# 268
  • София
Баба ми твърдеше, че листа от орех, сложени по гардероби и шкафове пазят от молци. Постоянно имаше такива в къщата и, заедно с лавандула.
Аз лично предпочитам да не държа големи количества от храни, които могат да завъдят подобни, а и нямам място във фризера.

# 269
Шарената сол и червения пипер също са развъдник, както и всякакви царевични неща  - нишесте, брашно, даже в шарената сол има.

Общи условия

Активация на акаунт