Хитринки за всякакъв случай - 25

• 44 481
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Ако имаш талк, насипи обилно петното. И със сол става, но талкът попива по-добре.
После /утре/ можеш да изпереш с някакъв препарат. Аз досега успешно ползвам Вениш за цветно.

пп: Ако ти се намира някаква пудра с талк, пак става.

# 556
Благодаря за бързия отговор. Талк нямам, но имам сол. Имам пудра за лице, но има цвят, а дали има талк в нея не знам. Сол ще ползвам. Препарат за петна имам Окси. Вениш нямам че не живея в БГ. Освен утре с него да изпера.

# 557
И бебешка пудра става. Обезмаслител на петната също, да постои малко и после изпираш.

# 558
Добре, че уточни - бебешка пудра имах предвид.

# 559
Test Gel- в зелените кутии. Винаги имам наличен- намазваш петното и  хвърляш в пералнята. Вади и стари петна.

# 560
Да, Test Gel се справя с петна, но vici75 уточни, че не е в България.

# 561
Да, да. Ето това имаме при нас. Дано свърши работа, след солта:
Скрит текст:

# 562
vici75, това трябва да ти свърши работа. Ползвам го често, излизат петната. Хубав е препаратът.

# 563
Пропуснала съм, че е извън България....., но пък се сетих, че при липсата на готов препарат за петна, може да си направи домашен като към течен перилен препарат(или такъв за миене на съдове), добави сода бикарбонат и  кислородна вода. А, кислородната вода(3%), в чист вид върши страхотна работа за петна от пот и кръв- вече няколко пъти ме спасява специално за вторите- на момента почиства, а ако е по-старо- просто намокрям обилно и  после пера. Ползвам я и за почистване на санитарията в банята и в кухнята. В аптеките продават и  в по-големи опаковки(1л).

# 564
Нещо от мен - прозорци,стъклени врати, витрини,огледала чистя не с препарат за прозорци, а с веро в купичка с вода и нанасям с гъба. Събирам след това с уред за почистване на прозорци,моят е Кархер, в Лидл от време на време пускат същия

Идеално е за витрини с мазни ръчички по тях.

Загоряла тенджера се чисти много лесно с Бочко веро за бебешки съдове, почти без търкане всичко пада.

# 565
  • София
Когато се налага, обикновено през зимата, суша маратонки с такава сушилня:
Скрит текст:
Специално потърсих такава за да дам линк, но попадам на някакви адски скъпи. Моята я купих за 24-25 лв. от немските магазини "Немски център". Не я намирам на сайта им обаче.

п.с. Добавям реални снимки... потресена съм от цените по сайтовете.
Скрит текст:

Много благодаря!
Я, пак ги има:

# 566
Имам такъв Керхер и го прецених като неудачна покупка. След него остават черти и трябва пак да се минава. Подарих го на нашите да си обират водата от плочките в банята след къпане. За това е супер.

# 567
Имам такъв Керхер и го прецених като неудачна покупка. След него остават черти и трябва пак да се минава. Подарих го на нашите да си обират водата от плочките в банята след къпане. За това е супер.
Имам го от 3 години, на мен ми е от голяма помощ, в края остават следи, там забърсвам с микрофибърна кърпа, много по-лесно и бързо спрямо търкане на целия прозорец. Също така не купувам вече препарати за стъкла, а си ползвам верото за чинии.

# 568
Благодаря за съветите за мазните петна по роклята.  Не можах да ги махна напълно. Но поне не се виждат толкова. Трябва много да се вгледам за да ги видя. Предполагам са фиксирани вече и едва ли ще подлежат на третиране. Но сякаш и с това съм ок.

# 569
  • София
Имам го от 3 години, на мен ми е от голяма помощ, в края остават следи, там забърсвам с микрофибърна кърпа, много по-лесно и бързо спрямо търкане на целия прозорец. Също така не купувам вече препарати за стъкла, а си ползвам верото за чинии.
Аз също почиствам стъклата с Керхер, но пръскам с препарат за прозорци. За доизчистване с микрофибърна кърпа - главно по ъглите - остава пренебрежимо малко. Не бих се разделила с уреда.

Общи условия

Активация на акаунт