Хитринки за всякакъв случай - 25

• 44 400
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • София
А каква е драмата с градусите? Перфектно се изпират на 30. В тепавица водата редовно е 12-15 градуса. Ако искате дезинфекция, тогава си е варене или замразяване.

# 646
  • оттам, откъдето започва България
Laughing На тепавицата се перат вълнени неща.

# 647
  • София
И каква е разликата? Ако вълнени, тежки и набити н еща се перат, то лек памук се изпира и в пералня на 20.

# 648
И каква е разликата? Ако вълнени, тежки и набити н еща се перат, то лек памук се изпира и в пералня на 20.

Да, бе. Тогава чудно защо програмите за памук са най-тежките Wink

# 649
  • оттам, откъдето започва България
Reunion, перете на колкото градуса искате. Аз приключвам, защото темата е за хитринки.

# 650
  • София
Как са най-тежки? Пералнята е с определен обем и килограми. Вълнен килим няма как да се пусне.
Д&А, перем си. Ти ако искаш си ги преварявай.

# 651
Reunion
странни са ми разсъжденията ти, но темата вече много се напълни със спам. Чети и разбирай, а може и да разсъждаваш.

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 09:45 от Пролетно цвете

# 652
Как са най-тежки? Пералнята е с определен обем и килограми. Вълнен килим няма как да се пусне.
Д&А, перем си. Ти ако искаш си ги преварявай.

Тежка програма, тежък режим, тежки условия - все неща, които не се мерят на кантар Simple Smile Много буквално четеш Wink

# 653
  • София
Хора, нали перете с препарати? То не е ли като да си миеш ръцете - препарата разделя бактерии и мръсотия от тъканта? Иначе практиката ни щеше да е само да изваряваме, а производителите щяха такива машини да правят, не мислите ли?
Пера доста неща на 30-40 градуса, не съм забелязала да не се изчистват, особено пък дрехи носени по веднъж.
Ппограмите на 20 градуса са само за освежаване, то си пише в книжките на уредите (поне в моята). Ползвала съм я при смяна на сезонни дрехи, като извадя от вакуумните торби и въпреки че са прани дрехите преди прибиране, пак имат миризма на престояло. Е, тогава кратката програма на 20 градуса ми е супер полезна.

# 654
  • София
И аз в подкрепа на прането на 30 градуса. Да не говорим, че за доста дрехи препоръката е за пране на 30 градуса и ако се пускат на 40 или повече с времето се спират и омаляват. Препаратите са доста мощни и изпират и със студена вода.

# 655
Ми като са все препарати, които вършат всичко на всяка температура,  пробвайте да измиете мазни чинии с един същ препарат, ама веднъж с топла и веднъж със студена вода, па да видим как е.
За мен лично между 30 и 40 градуса за тъканите няма никаква разлика. Все пак човешката температура е към 37 градуса. Какви са тези дрехи, дето се развалят от над 30. Не, че не съм виждала де, и то даже на бельо, ама не обръщам внимание.

# 656
  • София
Перете си както искате. Аз ползвам пералня от години и нямам проблеми. А за четенето с разбиране си го отправи към себе си.

# 657
Какви са тези дрехи, дето се развалят от над 30. Не, че не съм виждала де, и то даже на бельо, ама не обръщам внимание.
Всички суитчери, анцузи, долнища, клинове и др. спортни дрехи, вкл. чорапи, купени от Спорт депо (моите младежи са фенове на този магазин) на марките Адидас, Найк и Чемпион са с етикет за пране на 30гр. Маратонките също.
И половината от всичко това е червено.
Та, да се върнем на въпроса ми - препарат конкретно за червено пране някой ползвал ли е/виждал ли е/чувал ли е?

# 658
А за четенето с разбиране си го отправи към себе си.

Ами дай ми пример. Аз ти показах за теб Simple Smile

# 659
Аз пък всичко освен вълна и пуловери суша в сушилня и на нищо му няма нищо Simple Smile.
Много обичам коприна през лятото и си минава през сушилнята, както бельото ми.. което не е памучно.

Единствено мразя белите дрехи да не са Бели и ги пера отделно с белини и избелители разни.
Също разделям много внимателно дрехите и пера с къпрички за събиране на цветове..  всичко на 40 градуса..

Общи условия

Активация на акаунт