ОСМИ клас 2020/2021 - От чина или от вкъщи - осмокласникът на речника (не) се мръщи

• 26 021
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Леле, Aila, нямаш милост към твоя човек!
7 девойки с пресипване! Joy
Ми така се получава като са много нашите си деца Simple Smile Малката си покани две дружки и каките и то бройката се събра.
В тази ситуация половинката със сигурност щеше да има нужда и да си сипе и пресипе нещо твърдо Simple Smile
П.П Прекратявам записването за желаещи за уча.се.

# 166
ПиснА ми на положителните тестове да казват "заразени". Да не говорим, че не се казва дали това са тестове на уникални хора или е 2ри, 3ти тест на вече тестван.
Смятам да спра да гледам/слушам телевизия.
В момента Радослав Гайдарски е в БТВ и говори изключително разумно.
                Аз разсъждавам върху информацията за лабораториите ,които правят тестовете.Според Гайдарски са около 60 и могат да правят по около 130 теста на ден.Питам се колко от тях извършват пълния обем на работа /130/ ?! Четох за 7 лаборатории в Сф,които правят по милион и половина печалба от тестовете .Нещо математиката ми взе да куца.Със 130 теста няма как да стане,а повече от тази бройка как се правят.Няма как да повярвам,че работят 24 часа и тестват по 1000 и нагоре човека.Мисля,че има лаборатории /не всички са в СФ/ които и 10 теста не правят на ден и пак псувам мойта математика,защото не мога да реша елементарна задача.

# 167
  • София
Вчера бях свидетел колко негативно реагираха децата от класа на набора на ДО. При свършен факт сега се надяват наистина да е само 14 дни. Сърце не ми дава да му кажа, че вероятно ще е за по-дълго.

# 168
  • софия
По-дълго ще е. Кунчев току-що го каза, че и ИП ще удължат. Дюшеш!
"Блазе им" на тези, които ще управляват след изборите. След нас и потоп. Такова крадливо, нагло, безотговорно и необразовано управление не е имало и преди `89та година.
Гайдарски каза, че преди е имало разработен план с институции, стъпки и отговорности. И е така. Разработваха се политики, планове за реализиране, срокове. Дори и да не се спазваха най-точно, имаше документи, които се прилагаха.
Онзи ден гледах филм за това как англичаните имат стратегия какво се прави, когато Кралицата/Краля умре. Стъпка по стъпка за всяка възможна ситуация (ако умре в Бъкингамския дворец, в имението си, в чужбина) - кой, кога, какво, 12 дни.
Сега по какъв план се действа? По пожарникарски?!

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 08:31 от zvаnchе

# 169
Звънче, вече се прокрадват заявки да няма избори, защото като гласуваме, ще се заразим.
И с това спирам спама, извинете ме.

# 170
Да, ситуацията има много аспекти. Вероятно затова сутринта има една заповед, вечерта друга. Все пак ние тук си дискутираме аспекта образование. Ситуацията е такава,че сме поставени пред този факт. Можем да минимизираме негативите на ДО. Няма как да оправим света.

# 171
Комбинацията политическа некадърност и обществена безотговорност са "прекрасен" механизъм за разрешаване на здравен проблем. Толкова от мен.

Скрит текст:
Ако не друго, поне човешкият дух трябва винаги да е свободен Simple Smile
Място за драма няма. И преди е имало пандемии и след нас ще има пандемии. Проблемът не е проблем. Нашето отношение към ситуациите създава проблем.
Хубав ден пожелавам, въпреки неблагоприятните условия, в които сме поставени:

# 172
Откакто разбрах, че Мангъров не е влизал в COVID - сектора, все по- малко вярвам на хората, които ни убеждават, че това е просто едно вирусче.
Подкрепям тезата, че управляващите имат голяма вина за сегашната ситуация, но не защото не искат да има избори, а защото желаят на всяка цена да ги спечелят.

# 173
  • София
Тестовете са уникални, естествено. На уникални хора ли са?
Убедена съм, че подобна статистика не се поддържа или поне цифрите, които дават не са на уникални хора.
Аз съм си правила 2 теста и те се водят точно 2 теста, а не 1, защото са правени на един и същи човек. Т.е. човек с първи положителен тест след това генерира още 2 или 3 положителни теста до изчистване, но човекът е все така един, а не трима или четирима. Но ти в статистиката имаш 4, 5, 6 положителни теста.
Повторни и следващи тестове влизат в бройката на тестовете за деня, но положителен тест се отчита само веднъж (по ЕГН).

# 174

Повторни и следващи тестове влизат в бройката на тестовете за деня, но положителен тест се отчита само веднъж (по ЕГН).
                 Ами явно "информаторите" ни пропускат съвсем умишлено да съобщят по-подробна информация относно нови,повторни и последващи тестове.Като искаш да си убедителен дай анализ ,който със сигурност имаш, за всички тестове и за лабораториите,в които са констатирани нови,повторни и т.н.Тогава ще видим кой колко и как прави тестовете и в кои градове има случаи,а в кои няма ,но затварят у-щата.

# 175
  • Някъде в Европа...
И аз вчера звънях на старата и новата класна по повод профили в Школо и Майкрософт, защото не сме ги ползвали, нито имаме пароли за профили там. Никой нищо не знае. Оказа се, че в новото у-ще всеки учител ползвал каквото му е удобно. В това отношение мога да похваля смотаното ни квартално, защото имаше стройна организация. .
Абсолютно същото и при нас...Не съм звъняла на класната, тя и без това ясно заяви, че не желае контакт с родители, децата били големи, тях щяла да известява...Доколкото разбрах от по-големи ученици, пролетта е било пълен хаус обучението...За разлика от старото ни училище, където организацията беше страхотна и учителите много заинтересувани..В новото само слушаме "те са гимназисти, не малки ученици, че да сме им бавачки"..Дори наборът констатира, че при ДО е било по-добре да си остане в старото училище, и, миличкият, търси да се успокоява, че пък ПМГ-то било реномирано и давало по-добро образование, когато било присъствено...
Яд ме е и мен много, още повече, че в града ни няма такава статистика за момента...
Яд ме е, защото се очертава пълен хаус в по-доброто училище....

# 176
Не е тук мястото да се дискутират тестовете. Има си тема.
Понеже имам лек досег с докладването, да, има система и да, задължително се обявява и всичко е както сме го описали, по ЕГН и т.н.
Конспирация в това отношение няма. Капацитета за тестване от март насам също се развива. Пробите не се обработват една по една. Много лаборатории вече ги правят. Има контрол и т.н.
Разбира се дали ще вярваш на мен или на друг анонимен съфорумец вече си е личен избор.
Специално тестовете не са проблем и конспирация. Лабораториите реагираха. Уви, болнични легла не се разкриват толкова лесно. Нито е толкова лесно да си го платиш и готово.

# 177
  • София
Оф, омръзна ми вече. Със заповед на министъра  големите минават онлайн, обаче родителите длъжни да обезпечат технически и технологически учебния процес. А в моя случай 1 от трите ми деца все пак си ходи присъствено. Ама не се учудвам, никога такива нормални като нас, не са били приоритет на управляващите. Нали работим и си плащаме данъците, пък и не могат да ни дадат по 50 лева да гласуваме за тях.

# 178
  • София
Сега споменах на младежа. Той е абсолютно против. На него ще му се събере повече от месец онлайн.
Видях и че състезанията трябва да са без публика от четвъртък. Малкият играе точно в четвъртък и в петък, ако има финал. Ние трябваше да тръгнем утре за София, за да го гледаме. И сега се чудя дали да тръгваме, ако не може да се влезе в залата, няма какво да правим там. Обаче пък пак някой трябва да отиде и да го прибере в петък. Откачена работа отвсякъде.
В плувните спортове децата са без публика от м.Февруари. Всички състезания ги качват в он-лайн платформи и гледаме, доста е неприятно, но поне виждаш детето си и плодовете на неговия труд. Моля се да не забранят спортуването. Жал ми е за децата ни........ При нас второкласника присъствено, наборката ДО. Не смятам да й забранявам срещи с приятели, искам детето ми да расте в максимално нормални условия, а не да стане психопат или социопат. Охххх бясна съм и се чувствам безсилна... И за накрая да се похваля с добра новина - девойката има 6 по програмиране ( никога не се беше занимавала с това - блок схеми и т.н и много се притесняваше) Simple Smile

# 179
  • София
Аз също имам поглед върху нещата от "кухнята", така да се каже и знам какво коства на хората, които правят тестовете без почивка от март насам. Затова ми е и криво, когато някой се съмнява и прокарва някакви конспиративни теории. За информацията - българинът се видя, че не знае какво да я прави. То дори и при подадена достатъчно ясно, пак се търси под вола теле. Обидно е за медицинските и немедицинските специалисти, които работят по въпроса за диагностициране и проследяване на ситуацията. Истината е, че и там не стигат кадри, дори не знам как успяват да обработят цялата подадена информация. Частните лаборатории също се отчитат всеки ден към РЗИ за направени тестове.

Общи условия

Активация на акаунт