Азиатска козметика и грим 19

• 43 478
  • 780
  •   1
Отговори
# 210
Да допълня за Gold Apricot - на мен ми е идеален за зимата, идва тежък и доста мазен. Понякога го ползвам с гуа ша то и си правя масаж (като ориентир -като масло е), като консистенция е достатъчен и за крем и за серум, може да пропуснеш 2-3 стъпки спокойно с него.

# 211
  • София
На Blithе серумът с Crystal Ice Plant ми е любим за лятото - мега лек, гелообразен, хидратиращ и матиращ продукт.

# 212
  • софия
А не са ли малко проблемни  за съчетаване-специално tundra?

# 213
  • София
На тундра каква е консистенцията?
Най-тегави за съчетаване са ми тези кремчета с титаниев диоксид, тонирани-уж-избелващите (IUNIK, Innisfee). Като сложа отдолу серум, а отгоре слънцезащита, става страхотен кир ефект и няма гримиране такова лице. 

# 214
  • софия
Mежду крем и гел, гъст, плътен, разтапя се на лицето, но после не ми върви крем, става кир. Но аз по-скоро като състав се чудех с какво се съчетава. Не е ли  е някакъв по-специфичен? Нейсе, едва ли    ще го повторя..
А  знаете ли нещо за royal rose amp. на Medi peel?
Намерих я на прекрасна цена в ebay...

# 215
  • Русе
Един много интересен продукт,който отдавна дебна в Yesstyle!
https://www.yesstyle.com/en/beauty-of-joseon-ginseng-essence-wat … ml/pid.1097212003
Отличен състав ,а на мен женшенът ми е слабост!😍

# 216
Много добре звучи тази есенция,и аз съм фен на женшена и ми е в уишлиста, но Yesstyle обявиха забавяне на доставките до Европа и Англия, заради локдауна и с тези 21дни май само до БГ може да се поръчва. Expedited shipment е с Роял мейл ако някой все пак иска да поръчва до UK. Пристигат доста по- бързо

# 217
Някой поръчвал ли е от японски сайтове? Познавате ли марките Kose, Chifure, Namaraka, Naturier Skin, Biore, Shiseido? Коментари за  Hado labo Whitening Gel?

# 218
Японска козметика съм поръчвала предимно от ebay. Но в момента виждам, че има добър избор и в Yesstyle.

Моята втора поръчка от Yesstyle пристигна. Третата още не е пратена,.но бяха все продукти с 21 дена изчакване.

# 219
Момичета, имам нужда от помощ. Един млад колега ме помоли за помощ за акнето. Трябва да му дам насоки с налични продукти тук, които могат да се купят.
Имам някаква идея, но отдавна не съм се сблъсквала с това, а и не следя много козметичния пазар тук.

С поръчките при мен продължава да е греда отвсякъде. С двете задържани на митница, бомбардирам дойче пост и един мейл, който ми дадоха за връзка с писмото от митницата, но отговор нямам.
Звънях няколко пъти на номерата, да се закача да чуя    english та да превключат на английски, но така и не мога да уцелят номера на английския.
Та от 8 чакащи поръчки, дойде ми последната от уестайл, 2 митница и 1 от джолсе вече в превозвача, другите някъде по трасето.
За тонерите с женшен съм гледала едно интересно видео, ще го потърся да го пусна.
Преди години почнах с erborian като го продаваха тук, но нещо не се харесахме.
Сега съм си взела huggee  да го пробвам пак женшена.
Корейците смятат donginbi  за черешката на тортата, ама цената ми е много отблъскваща.

# 220
За да можеш да му дадеш някакви насоки, първо трябва да ти каже какъв вид точно му е акнето, защото подходящи продукти за един вид приложени на друг, могат да влошат положението. Също така, ако се изпъпчва само в определени зони на лицето, вероятно има проблем с някои вътрешни органи.
Не се наемам да препоръчвам нищо, не знам какво има налично у нас, а и моята борба е малко по-различна - периодично се изприщвам от някое мазило и чат-пат по някоя единична хормонална около цикъл.
Опитвах се да помогна на племенницата ми, тя се мъчи с младежко акне, но нямаше ефект - не спазваше указанията, нямаше търпение, а и смесваше нещата със западняшки препарати.

# 221
  • Русе
Единственият продукт с женшен,който съм пробвала и в който се влюбих,е серума на I'from!
Освен че подхранва уникално,повлиява положително тена на кожата и ми дава антиейдж ефект,който не забелязвам с пептидните продукти!

Преди време бях писала,че много харесах ретиноловото олио на Isa Knox от мостри.Докато се наканя,то изчезна и така и не го закупих!
Открих обаче много добра некорейска алтернатива,която не мога да не споделя!
Jordan Samuel Retinol oil
https://www.cultbeauty.co.uk/jordan-samuel-skin-retinol-treatmen … iZ0MaAtxKEALw_wcB
Готина бленда от масла,нисък,но ефективен процент ретинол.Използвам от месец, 5 вечери в седмицата (през другите два киселини) и нямам никакви поражения,само уплътнена,подхранена и избистрена кожа.Нужни са 3 капки за цяло лице и шия.Cultbeauty често пускат намаления 20 %.
Биха го оценили дами с чувствителна,суха към комбинирана кожа.

# 222
Зари, абсолютна програма минимум е двойното почистване, включване на bha, нещо хидратиращо и задължително слънцезащита. Това е приложимо кък всяко акне. Назад някъде в старите теми мие поста с препоръчани продукти при акне, и те са основно  cosrx и benton, soon jung има добри алтернативи при purito.

Колкото и да ме сърбят ръцете приключих за сега с поръчките, бих се прежалила  само от Yes до БГ ако пуснат 20% за черния петък или Коледа, защото с членството и отстъпките много често нещата ми излизат колкото в Jolse, но ще ми възстановят таксите. Като цяло напоследък пазарувам основно от там и чат-пат NowZenith. Jolse преди ми бяха удобни, защото можех да си поръчам 2-3 неща,но само на някое голямо намаление и с безплатна доставка. Нямам никаква нужда или желание да пазарувам за 100-200 долара, за да си струва 20долара доставка и митница и глупости...
Преди няколко дни взех няколко пратки от Габко, имам доста по път, както и 2 в Jolse и 2 в Yesstyle, които чакат шипване (ако ги шипнат)

Едно страхотно попадение от последните ми поръчки са тези тампони на holika
https://www.yesstyle.com/en/holika-holika-magic-tool-multi-5-lay … 0?cpid=1064148909
5 слоя - 2 ексфолираща мрежа и 3 гладки, но са пластични и могат леко да се разтягат и оформат по лицето (удобни за маски). Лесно се отделят пластовете.

# 223
Момичета, моля за съвет. Към понеделник, вторник  чакам постъпления по картата и мисля да направя последен напън с покупките. Ще взема към 1000 тестера  по 1 мл. от ибей, тъй като сумата ще стане към 250 долара ще пазарувам от двама продавача, като от единия ще направя 2 поръчки и реално ще ми станат 3 пакета по 350 - 400 гр. Чудя се дали ще стигне времето да пристигнат ако дам адреса на Габко до Англия или да дам немския им адрес? Техните митници май са по-стриктни, а и с немския не се оправям изобщо. Не знам как да постъпя.......
Имам 2 пратки шипнати на 19-ти и излетели на 2 ноември и според проследяването още не са пристигнали в Англия. Моля, ако някой е ползвал превозвач до Германия и е имал проблем с митниците да сподели големи ли са били по тегло и обем пакетите, висока стойност ли е била изписана, малките пакети дали идват безпроблемно?

# 224
Necha, не може ли да ти го изпратят с някаква по-специална доставка? Те ще са малки пакетчета. С Fedex понякога минават между капките само си смени превозвача да не е Габко и дори и да има нещо за плащане поне ще ти дадат пакетите. Моите серуми на Cos de Baha пътуваха със стандартна доставка от 5 октомври и бяха при превозвача на 4 ноември.
И аз сега се присетих, че исках някакви неща от ибей ине знам рискува ли ми се или не..  Някой скоро поръчвал ли е от cosmeticmarket2012? Как е скоростта на доставките?

Последна редакция: сб, 14 ное 2020, 19:17 от Viola Tarakanova

Общи условия

Активация на акаунт