Азиатска козметика и грим 19

• 43 454
  • 780
  •   1
Отговори
# 525
Catalano, благодаря! Щом е от опит се доверявам веднага Simple Smile Даже вкъщи мисля, че имам кортикостероиден крем, може да мацна да видя дали ще има промяна при мен...

# 526
  • Бургас
tiriti, аз такива поражения от трета излекувах с тоник и крем с центела или пелин или комбинация от двете.

# 527
  • софия
tiriti, не всеки кортикостероид е подходящ! Защо все пак не се консултираш с дерматолог,предвид това, че  е от доста време. Нарушена липидна бариера не е диагноза в този случай.

# 528
Аз не бих се хвърлила с такава охота към кортикостероид, та даже и лекар да ми го изпише, по-скоро бих сменила лекаря.

# 529
Здравейте, момичета!
Бих желала да си закупя Hadalabo JAPAN Skin Institute Gokujun premium hyaluronic solution, и тъй като го намирам само в Ebay или Amazon, въпросът ми е следния: Примерно ако е от Amazon, но за да избегна високата доставка /по-висока от цената на самия продукт/ дали е възможно покупка чрез доставчик ggbg примерно до техен офис в Германия. А също така останалите продукти на марката също ли са толкова добри?
 Благодаря!

# 530
Аз не бих се хвърлила с такава охота към кортикостероид, та даже и лекар да ми го изпише, по-скоро бих сменила лекаря.

Абсолютно, звучи като "ей тва антибиотиче пийни тука малко да ти се оправи кашлицата".
Кортикостероид трябва при много по-фрапантни случаи. Лечение от този тип никога няма само ползи и е хубаво изборът на такова да е базирано на много фактори, не само какво ще оправи проблема най-бързо (без оглед на възможните последствия).

По темата:
Получих есенцията на Hygge, която бяхте препоръчали горещо, и трябва да кажа, че нещо не съм впечатлена. Не е особено хидратираща - този тип леко гелообразни текстури никога не са сякаш, така нареченият лосион на Benton със зелен чай е в пъти по-хидратиращ; а и е наблъскана с аромат на цитрус. Опъпчих се от нещо, успоредно съм започнала само нея и Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution на The Ordinary... дано да е от второто и да е въпрос на свикване.

Иначе получих и Ceramidin, и Honey Overnight Mask, Dynasty Cream и акне пачовете на Cosrx. Все неща, които от доста време са ме впечатлили и съм запомнила, че искам. Доволно ми е!

Последна редакция: пт, 11 дек 2020, 10:13 от bambinnah

# 531
Здравейте, момичета!
Бих желала да си закупя Hadalabo JAPAN Skin Institute Gokujun premium hyaluronic solution, и тъй като го намирам само в Ebay или Amazon, въпросът ми е следния: Примерно ако е от Amazon, но за да избегна високата доставка /по-висока от цената на самия продукт/ дали е възможно покупка чрез доставчик ggbg примерно до техен офис в Германия. А също така останалите продукти на марката също ли са толкова добри?
 Благодаря!

Pink Dress, аз първото шише си го поръчах точно от Ибей до Габко - за да дойде бързо, гледах продукта да се намира в Англия. Ако ще поръчваш до превозвач, давай бързо, че след Нова година не се знае как ще са доставките, опитай да хванеш последните курсове на превозвачите, които са - Габко на 19 декември, ГГБГ - 28 дек. мисля. (това от Англия.) Иначе лосионът е супер.

Момичета, благодаря за съветите по-горе за кортикостероидите!

# 532
Pink Dress, Hada labo ми беше излязло като реклама от някай от бг- магазините. Предвид ситуацията може би ще е по- бързо и лесно да си го вземеш от тук.

tiriti, аз лично не съм привърженик на кортикостероидните препарати, както и на хормоналните мазила, и антибиотиците, но ако това е твоя избор задължително ползваш след консултация със специалист иначе може да се докараш сериозни проблеми. Другия начин е с редуциране на използваните съставки и ще имаш подобрение, но трябва време и разбиране какво да ползваш и какво не. Реално ти чак сега започваш да третираш проблема по правилен начин и вече забелязваш разлика. За съжаление при сериозно нарушение трябва време, за да се възстанови бариерата.

Последна редакция: пт, 11 дек 2020, 15:05 от Viola Tarakanova

# 533
  • Варна
Включвам се след дълго затишие да попитам и да се оплача Grinning
Падовете на COSRX One Step Original Clear Pad кога се ползват точно ? Правя двойно измиване и след тях почиствам с едно тампонче и после продължавам с обичайната рутина ?
 И да ви се оплача Sad
Скрит текст:
Да вземе мойто две годишно дете да докопа нещата от последната практа от J. Виждам го аз, ама работя и водя разговор по скайп, бързо го вдигам от земята ,прибирам продуктите и бутам шкафа с  крак. Преди вечеря се сетих и викам опааа да видя да ги прибера да няма дребното достъп. Отивам аз.. бяха в един голям несесер и гледам течеее Grinning Grinning Малката отворила олиото ми на Iunik и така хубаво се е разтеклооо. Честно казано смешно ми стана , щото вината си е моя, но тея дни не предприемам нищо за нова поръчка и сега взех да се притеснявам, че ще си остана без измивно олио.
В крайна сметка , ако някой има излишно олио, дето не го кефи да ми драсне един ред на лични. Тенк ю

# 534
Благодаря ти, Виола, ще си дам още няколко дни време преди да се консултирам с лекар, но определено виждам подобрение.

Сега ново притеснение - пратката ми от Йес от 5 декември е със статус Sender prepared item. Оттогава не е мръднала, което значи, че не е излетяла още, което значи, че със сигурност няма да хване последния курс на Габко на 19-ти... Предните ми две пратки бяха в Холандия 4 дни след този статус и 6 дни по-късно бяха доставени.

Поръчката ми е от 27 ноември. Има ли други поръчали на това число или малко след? Как ви се движат?

# 535
Тези курсове на доставчиците предполагам са последни за годината, а не прекратяват дейност.

За кортикостероидите, в случай, че лекар прецени или човекът, който ще ги ползва добре познава кожата си и има добра здравна култура не виждам проблем. Някои неща просто не могат да минат без тях. По- добре  е при нужда да се използва по- силен медикамент за лечение, отколкото едно състояние да стане хронично. Важното е, човек да е информиран как се използват и да не посяга с лека ръка към тях.
Не е по- различно от употребата на силни активи в козметиката или третиноин, който се набавя даже още по- трудно и с повече условности.

# 536
  • Prismatica Aerie
Колко от вас са посетили дерматолог, заради раздразнения породени от третиноин?
Откъде черпите информация за вредите от локални кортикостероиди?
Какво се случи на вашата кожа след употреба на такива?
Питам сериозно, не се заяждам.
Аз споделих моя личен опит, без претенции за каквато и да е компетентност. Какъв е вашият?
Защото само общи приказки колко е вредно нещо - не е достатъчно убедително.
Всички имаме умения да ровим в интернет и да намерим информация, но не всички имаме знания,  практически опит и наблюдения на реални състояния, защото не сме лекари.
Т.е. на базата на какво ще се противопоставям на лекарско решение за моето лечение? На прочетено в интернет?
Не мисля, че съм дотолкова арогантна...

# 537
Човек ако иска, може и с антифриз да се намаже от глава до пети - на кой, колкото му е акъла. Има причина да започна предния си коментар с "аз", споделих какво е моето мнение и отношение, не го налагам на никой, не разбирам защо е тази изострена реакция и нападателност, Catalano.
На гърба си съм изпитала колко безсъвестни и некомпетентни могат да бъдат някои лекари. Последствията ще са с мен цял живот. Ти го наричаш "арогантност", а аз - "здрав разум".

tiriti, най-близките ми дати около твоята с поръчки от 23.11 - пристигнала е при превозвача и от 02.12 - след около ден трябва да е в UK склада на превозвача.

# 538
Miss_V, точно така, след измиване, леко подсушаваш и след обтриването с тампончето правиш пауза.

tiriti, днес са ми доставили при превозвача пратка шипната та 24.11

# 539
  • софия
Ох, момичета, не се карайте:ill: има безсъвестни и некомпетентни лекари, както има и счетоводители такива. Едно нещо са съветите за красота и козметика, друго е лечение. Нали сте съгласни, че когато някой описва "някакво петно", всеки от нас и представя различно нещо и това, което е помогнало на твоето петно, може да влоши нейното. Разбира се, най-напред се опитваш да премахнеш възможните причинители, мажеш се с крем "Бочко" примерно:laughing:, но за  по-сериозни неща като кортикостероиди се консултирай с лекар.
Както се казва,"Обущарю, не по-горе от обувките"...нищо, че си чел много в нета и си имал точно такова петно.
а всъщност влизам да помоля за бърз коментар на този състав:
Скрит текст:
Water, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Glycerin, Hydrogenated Poly(C6-14 Olefin), Propanediol, 1, 2-Hexanediol, Pentylene Glycol, NiaCInamide, Sodium Chloride, Sodium Pca, Hydroxyethylcellulose, Curcuma Longa (Turmeric) Root Extract, Hydrogenated Polyisobutene, Fragrance, Adenosine, Eclipta Prostrata Extract, Caprylyl/Capryl Glucoside, Alcohol, Melia Azadirachta Flower Extract, Disodium Edta, Melia Azadirachta Leaf Extract, Butylene Glycol, Corallina OffiCInalis Extract, Melia Azadirachta Bark Extract, Moringa Oleifera Seed Oil, OCImum Sanctum Leaf Extract, Dextrin, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Extract, Phellodendron Amurense Bark Extract, Collagen Extract, LactobaCIllus/Royal Jelly Ferment Filtrate, Royal Jelly Extract, Hydrolyzed Collagen, Hydrolyzed Elastin, Soluble Collagen, Caprylyl Glycol, Anemarrhena Asphodeloides Root Extract, Crithmum Maritimum Callus Culture Filtrate, Lactococcus Ferment Lysate, Tocopherol, Acetyl Hexapeptide-8, Hydrogenated LeCIthin, Ceramide Np, Dipropylene Glycol, Sucrose Distearate, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Palmitoyl Tripeptide-5, Eclipta Prostrata Leaf Extract, Laminaria Japonica Extract, Acetyl Tetrapeptide-2, Glyceryl Stearate, Fructooligosaccharides, Palmitoyl Hexapeptide-12, Palmitoyl Tripeptide-1, Beta-Glucan, Phenethyl Alcohol, Hydrolyzed Hyaluronic ACId, Phenylpropanol, Ethylhexylglycerin, Sodium Levulinate, Levulinic ACId, Maltodextrin, Pentapeptide-48

Общи условия

Активация на акаунт