Всичко за всички марки гел лакове - 32

• 25 959
  • 765
  •   1
Отговори
# 555
Аз и пари да ми дават не бих си сложила китайски казметични продукти където и да е по мен. Но всеки си има право на мнение, нали така?
Китай са много голям производител и 100% си си слагала китайски неща по теб, пример палитрите на Huda и Urban decay са произведени в Китай и да дала съм над 100 лв за тях, но пак да китайски. Та такъв вид изказвания са меко казано смешни, при положение, че един от основните производители е Китай.

# 556
  • Paris, France
За 60 лв аз бих си купила на СНД шилак, хем не предизвиква алергии, хем качествен... То и не е 60, а е 38 лв де, това е абсурдно 60 лв.... Божеее
CND са 7.5 мл - 38лв
Gelish са 15 мл - 58лв
Не е толкова абсурдно Wink

15мл гел-лак трудно може да бъде свършен от сам човек ако не се лакира само с него. За жени, които въртят 3-4 лака е ОК, но за такива като нас, които имаме по 30+ лака е безсмислено да се купуват големи опаковки.

За бяло, черно може би има смисъл да се купят 15мл, но пък бялото на Гелиш е непокривно я сравнение с това на Шилак.

CND Shellac съдържа разтворители и много бързо се разваля. Като се сгъсти трябва да му се добавя Gelös, а тогава става още по-прозрачен и непокривен.

Пазарът е безумно широк, има всичко за всички.
Който предпочита нека си купува бог-знае-какво за 4лв. Аз и пари да ми дават не бих си сложила китайски казметични продукти където и да е по мен. Но всеки си има право на мнение, нали така?

И аз така мислех, но реално, ползуване на престарял, неправилно съхраняван марков гел е също толкова опасно ,колкото и китайски гел, ако не и повече, като старите китайски цветни гел-лакове без лепкав слой даже бяха по-безвредни като състав и се изпичаха по-лесно.

Наскоро една английска лаборатория тества маркови, английски продукти и се оказа, че съдържат вредности, съставки, които не са описани на етикета, а съставки,написани на етикета липсват в тях. Марковите гелове също се правят в Китай, а само се опаковат и евентуално разливат в Европа.

Всичко гелово,с което се правя в момента е китайско. Маркови са ми само фрешера Gelish oh bond, ултрабонда - Коди или Sensationail primer, базата и матовия топ за карето - Essie, чат пат слагам топа на Гелиш. Белещата ми база си е китайска - Born pretty и чакам друга китайска на IBDgel. Имам няколко неотваряни на URsugar,, Venalisa. Ползувам и немска на European nails от сайта на TPLO. Бих я ползвала по-често, но непрекъснато я няма в наличност или я пускат в писалка с четка.

Бих купувала западни продукти и съм започнала с тях, но не съм виновна, че Striplac спряха базата от пропроизводство, NDED спряха дейност, а останалите не са ми допаднали.

След тест на цветни лакове на GDcoco, Venalisa, Mad doll над 5 лева за цвят и посмъртно няма да дам. Нито ще дам над 25 лева за лампа.

Във всички сайтове на средните марки лампите са китайски и същите като тези в алиекспресс- проверено и сравнено.  Лампите на ОПИ и СНД не ми харесват изобщо, но предполагам и те са правени в Китай, макар че сигурно има клауза лампи със същия дизайн да не се предлагат евтино за известен период извън марката, която ги е поръчала. Едва ли някой ще построи завод за лампи в Швейцария или Норвегия.

Повечето козметични продукти като червила, фон дьо тен,сенки, ружове на средните и високи марки се правят в Китай. На Лореал заводите са там. Козметиката на Шанел е подмарка на Лореал. И високите марки не тестват всяка партида за абсолютно всичко.

Всеки решава според принципите и най-вече възможностите си.
Тук няма място за спор мисля.
Аз никога не съм поръчвала от Али и не мисля са го правя, но това не значи че не съм попадала на  китайски нискоквалитетни  стоки.

И аз мога да си поръчам Born pretty и лампа от амазон. Ще дойдат от Европа, но си остават китайски, без това да ги прави боклуци.

Като правех алергия,правех алергия и към топа на Гелиш и ми излизаха мехури с маникюр с Гелиш, ИБД без никакъв китайски продукт. Нямах реакция към гелове на NDED и CND, но СНД не ми държаха над 3 дена, а НДЕД нямаха сваляне.

В резюме - ако нещо не е произведено в Китай, вероятно изобщо не е произведено 😎🤩. Гаранция 100% няма и при високите марки.

# 557
Има намаления в emocosmetics,ако имате интерес към Сикретли/Александра

# 558
  • Sofia
Почти всички се произвеждат в Китай, но за някой марки има изискване какви съставки и какъв процент от съставките да се съдържат. Пак казвам - няма как да срявня Коди с Веналиса. От Веналиса получих алергия преди години, също миризмата е много силна, веднъж като отворих техен лак за секунди и ме боля глава след това. Маникюристката, при която ходих до тази година е работила с Блускай и тя самата е получила страшна алергия от Блускай. След това започва да работи с Коди и нещата се променят. Не казвам, че няма химикали в Коди, но състава според мен е различен. Гел ит, Блек Ботъл и подобни и те са китайски с лош състав. Внимавайте с лаковете от Али.

# 559
Момичета, може ли мнение за базата на Кучио?  Бях се насочила към протеиновата на Индиго, но явно няма да може да се поръча от тук.

# 560
  • София
Кой каквото иска да купува, ноктите са си негови.
Използвам всякакви продукти от някой съм доволна от други не....

CND, за жалост са пълна скръб, те ми бяха първите и от почти 10г. не са мръднали, лежат на стари лаври, последно си купих Shellac LUXE, 2 цвята с топ, няма такова недоразумение. Цвета не покрива, топа не блести.... в пъти по-добре изглеждащ маникюр имам с цвят за долар от GDCoco и топ Нес за 7лв.

# 561
Аз и пари да ми дават не бих си сложила китайски казметични продукти където и да е по мен. Но всеки си има право на мнение, нали така?
Китай са много голям производител и 100% си си слагала китайски неща по теб, пример палитрите на Huda и Urban decay са произведени в Китай и да дала съм над 100 лв за тях, но пак да китайски. Та такъв вид изказвания са меко казано смешни, при положение, че един от основните производители е Китай.
На мен пък ми е смешно 100лв за палитра сенки, и 200лв за парфюм да кажем, но хората купуват като луди, не ги съдя Simple Smile
За протокола, наясно съм, че не мога да се "изолирам" на 100%, но в съзнателните си избори никога не бих ползвала такива продукти. Китай тества върху животни, първи аргумент. Качеството и химикалите са ми крайно съмнителни така или иначе - това като второ.
Но както казах, въпрос на избор.

# 562
Аз защо си мисля ,че спряха с тестове върху животни? Flushed

# 563
  • София
Аз предпочитам да дам 100лв. за палитра сенки и 200лв. за парфюм, има разлика с тези от 20 Hug

Цветният гел след над 1000 изтествани, смея да твърдя, че и лев и сто да е, има и хубави и пълни боклуци. Пак повтарям, говорим за продукт който не влиза в допир с нокътя, базата е ясно, че трябва да е хубава и добре изпечена.

Последна редакция: пн, 23 ное 2020, 20:26 от nad_tab

# 564
И аз съм от купуващите палитри за 100 лв. Има голяма разлика в качеството и състава между палитра на Urban Decay, произведена в Китай, и палитра на китайска марка, продавана в Алиекспрес. Да не говорим, че наскоро бяха открили азбест в сенките на китайска марка, продавана в Али и Ибей (Beauty glazed).
От лаковете не съм пробвала всичко де що има в Али, за да кажа, че всичко не става, но преди време споделих, че не съм доволна от качеството на GD Coco в черните шишенца, затова и спрях да поръчвам лакове от Али. Предпочитам да си купя полски и украински пред китайски лакове, ясно ми е, че съставките така или иначе идват от Китай, но формулите са различни, минават и през различни регулации на производство и тестове за безопасност.
От Али се пазарувам всякакви пособия за маникюр, лампи, пили, избутвачи, ножички, сега си купих и стерилизатор. За такива неща не бих дала двойно или тройно по-висока сума, за да ги купя от тук или с лого на някаква марка.
Разлика в качеството на избутвачите и клещичките има в сравнение със Сталекс например, но клещичките на Born pretty вършат супер работа за цената си, имайки предвид, че са 5 пъти по-евтини.

# 565
Препоръчайте ми магнит за котешко око, и такива лакове, гледам Beautуlux и Venalisa, някой може ли да сподели мнение? Благодаря!

# 566
Дойдоха най-новите ми попълнения термо лакчета и веднага пробвах "зимния" - Snowflake thermogel на URsugar.

В два цвята е само - на студено потъмнява. Скоро ще си извадя и трицветните - голям фен съм. Единствено малко досадно се нанасят белите на топло, защото не се вижда колко е покрило. Чак като стана тъмно видях, че има нужда от поне още 2 слоя (бях сложила 2 вече и топ), та добавих отгоре още 2слоя лак и 1 топ. Малко по-дебело стана, но ми допада Simple Smile👍😀

# 567
  • Paris, France
HoneyBee33, похвално е, че не мислиш само за джоба си и себе си. 💐💐💐❤❤❤

Геловете и лаковете, които купуваме от алиекспрес, с надписи на английски реално никога не са били тествани върху животни, хора и даже на мостра (като гледам какво показват и какво пристига 😎🥳). В Китай няма и никога не е имало изискване за тестове на козметика, която ще се продава извън Китай или в Китай чрез сайт, който е извън Китай.

Големите концерни като OPI и Chanel първоначално сключиха някакви спогодби за да не се тестват продуктите им в Китай върху животни. То техните са си и произведени в Китай, де, поне на етап пигменти и крайна течност или прах, опаковки, флакони, шишета.

Изисквания за тестване върху животни имаше за всички предлагани на китайския пазар козметични средства, включая на чужди фирми, но след масови протести и бойкот от страна на западни и китайски потребители, Китай махна това изискване за чужди фирми, а вече и за китайски.

1. Foreign imported ordinary cosmetics – still require animal testing -  за чуждестранна обикновена козметика все още се изискват тестове върху животни
2. Domestically produced ordinary* cosmetics – animal testing no longer an absolute requirement
3. Both foreign imported and domestically produced ‘special use’** cosmetics – still require animal testing - специална козметика като избелване на кожа, растеж на коса и мигли все още изисква тестове на животни, независимо дали е китайска или чужда.
4. Domestically produced ordinary cosmetics for foreign export only – have never required animal testing - произведена само за износ козметика никога не е изисквала тестове върху животни (или други тестове 🤩😎 като гледам какво пристига).
5. Any cosmetic bought in China via a foreign e-commerce website – has never required animal testing. - купена в Китай през чужд сайт козметика не изисква тестове върху животни.

Ако тук има хора, които се занимават с износ и внос на козметика могат да обяснят какви са хватките за да се заобиколят законите, които съществуват като плашило и нищо повече.

В Китай започва да липсва работна ръка, та едва ли ще хабят висококвалифициран персонал за да тестват поредния боклук за 1€.

Повечето китайски марки минават през "фирмата е чужда, стоката е произведена на ишлеме, стоката е за износ, седалището на фирмата е в чужбина, магазинът, продаващ стоката е в чужбина" за да не тестват на животни. А не тестват на животни или хора не от любов към тях, а за да намалят разходите и да могат да печелят, да излязат от състояние на дъмпинг (продажба на цена под цената на вложеното, на загуба), да увеличат печалбите 😎.

Информацията ми е от много, независими един от друг източници, които работят в козметичната индустрия в Китай или фирмите, за които работят произвеждат в Китай.

До 2014г, когато Китай спря да тества, не съм си позволила и молив за вежди от там и не бих си купила продукт, тестван на животно.

Даже обмислях да се предложа за доброволец за тестове на гелове и белещи се бази 😎🤩. Ако искате да направим група и да им пишем? 😻

Боя за коса, препарат за избелване на зъби и кожа не бих си купила от Китай, а и мога да си ги направя сама.

Скрит текст:
И аз съм от купуващите палитри за 100 лв. Има голяма разлика в качеството и състава между палитра на Urban Decay, произведена в Китай, и палитра на китайска марка, продавана в Алиекспрес. Да не говорим, че наскоро бяха открили азбест в сенките на китайска марка, продавана в Али и Ибей (Beauty glazed).
От лаковете не съм пробвала всичко де що има в Али, за да кажа, че всичко не става, но преди време споделих, че не съм доволна от качеството на GD Coco в черните шишенца, затова и спрях да поръчвам лакове от Али. Предпочитам да си купя полски и украински пред китайски лакове, ясно ми е, че съставките така или иначе идват от Китай, но формулите са различни, минават и през различни регулации на производство и тестове за безопасност.
От Али се пазарувам всякакви пособия за маникюр, лампи, пили, избутвачи, ножички, сега си купих и стерилизатор. За такива неща не бих дала двойно или тройно по-висока сума, за да ги купя от тук или с лого на някаква марка.
Разлика в качеството на избутвачите и клещичките има в сравнение със Сталекс например, но клещичките на Born pretty вършат супер работа за цената си, имайки предвид, че са 5 пъти по-евтини.

+1. На БП са изключителни клещите, но не стават за точене. Предвид, че струват по-евтино от едно точене на Сталек, много маникюристки си ги купуват.

Не съм убедена, че украинските, полски и руски продукти са в норма. Имам информация, че повечето не отговарят на европейските стандарти. Коди са в норма.

# 568
Препоръчайте ми магнит за котешко око, и такива лакове, гледам Beautуlux и Venalisa, някой може ли да сподели мнение? Благодаря!
Beautуlux в момента са по 6 лв. в olx, нямам представа каква е цената им в ибей или али.

# 569
  • Стара Загора
Изпратиха ми палитрите на всички цветове на Claresa от Manicurezone, ако някой се интересува във връзка с черния петък. Ще кача снимките, ако искате.

Общи условия

Активация на акаунт