Дистанционно обучение за учениците-Teмa 10

• 29 435
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Е, да де! Защо не затвориха моловете, а училищата?
Мисля, че ясно съм написала какво "викам", но сега ще го напиша бааавно. Без значение дали са присъствено на училище, или на ДО, те пак могат да ходят в някой МОЛ.

# 256
  • Бургас
Сега училищата им работят, но пак повтарям ученик с хрема директно отива на тест. Резултата излиза след около 10 дни.

10 дни?????????
А през това време под карантина ли е?
Той след 10 дни може и да е оздравял.

Викаш, по-добре да им затворим училището, отколкото МОЛ-а.

В моловете ходят малък процент от хората (все пак в колко градове има молове, нали се сещате, че София не е Бъргария), а в училищата ходят всички ученици. В мола отиваш веднъж, не ходиш всеки ден по 5-6 часа. В мола можеш са спазваш дистанция, в училище не. В мола пространството е голямо и не си наблъскани с 30 човека в една стая. Сина ми не е стъпвал в Мол от... не помня кога, може би от миналата зима. В училище ходи всеки ден.

# 257
  • София

В моловете ходят малък процент от хората (все пак в колко градове има молове, нали се сещате, че София не е Бъргария), а в училищата ходят всички ученици. В мола отиваш веднъж, не ходиш всеки ден по 5-6 часа. В мола можеш са спазваш дистанция, в училище не. В мола пространството е голямо и не си наблъскани с 30 човека в една стая.
Значи, стигаме до извода, че моловете са безопасни и спираме да сочим гимназистите с пръст?

# 258
  • София
Разбира се, че е под карантина. Ако някой от родителите междувременно прояви симптоми се тества и чакат още 10 дни, за да излезе и неговия тест. Така едно семейство може да влиза от карантина в карантина.

# 259
  • Бургас

В моловете ходят малък процент от хората (все пак в колко градове има молове, нали се сещате, че София не е Бъргария), а в училищата ходят всички ученици. В мола отиваш веднъж, не ходиш всеки ден по 5-6 часа. В мола можеш са спазваш дистанция, в училище не. В мола пространството е голямо и не си наблъскани с 30 човека в една стая.
Значи, стигаме до извода, че моловете са безопасни и спираме да сочим гимназистите с пръст?

Не са безопасни, разбира се. Но я няма тази задължителност както при училището. Освен това сега няма вече безцелно шляещи се тийнейджъри там както беше преди ковид.

# 260
  • София

Не са безопасни, разбира се. Но я няма тази задължителност както при училището. Освен това сега няма вече безцелно шляещи се тийнейджъри там както беше преди ковид.
Ми, то и присъственото училище не е задължтелно тази година.

Съгласих се - затварянето на училищата е по-правилното мярка от затварянето на молове и заведения. Joy

# 261
  • Бургас
Никъде не съм казала, че не трябва да затворят заведенията, нали? Напротив, за затварянето им съм.

# 262
  • София
Скрит текст:
Виж, няма нужда тук да се караме - гимназистите, а скоро и малките, са на ДО, защото цяло лято трябваше да тече веселба и всички да се правят, че такъв вирОс нЕма. Сега кръчмите продължават да работят, а те вече станаха символ. Офисите няма как да ги затворят, нито заводите.
Но могат да затворят МОЛ-ове, фитнеси, заведения, магазини, които не предлагат стоки от първа употреба, а голяма част от офисите могат да минат на хоум-офис. Както направиха в други страни в Европа, за да не спорим въпрос на съвест ли е и на чия съвест ходенето в МОЛ-а /дали ще е мол, кино, заведение, друго затворено помещение - все тая. И няма смисъл две страници да се отчитаме чие дете колко пъти е ходило в МОЛ-а, защото посочването му е примерно/. Затварянето на училищата трябва да е последната мярка, ако другите не помогнат. Нормалната логика е да се изолират и ограничават болните и високо-рисковите, а не здравите и най-ниско рискови.

19 годишното момче, което умря пролетта, беше сред най-здравите и най-ниско рисковите. Ама родителите му вече си нямат дете. Няма да се радват на завършване на ВУЗ, няма да отидат на сватбата му, няма да разказват приказки на децата му. Иначе беше много ниско рисков... не знам дали това ги утешава особено сега.

Добре де, в белите държави тестовете са безплатни. Явно държавата ги поема. Тука поема само 400 на ден (от РЗИ-тата). Да видят там как са си решили проблема с тези тестове. Едва ли имат повече лаборатории на 100,000 население от нас. Едва ли имат повече специалисти процентно. От къде идва проблема? Държавата плащала по 60лв на тест. Другите държави и те ли плащат по 30 евро?
Вероятно. Толкова струват... 10-15 евро кита, останалото за амортизация на апаратурата, ток, заплати, осигуровки и т.н.

С какво мол е по-удачен от заведение не разбирам. И двете са еднакво рискови

От най-общи съображения МОЛ е по-рисков от ресторант или малко квартално кафене. Има по-голямо движение във всички възможни посоки, тълпи от хора, вървящи в противоположни направления, не особено добра вентилация, никакви (практически) филтри.

Последна редакция: нд, 01 ное 2020, 23:25 от katiABV

# 263
  • София
Добре де, аз съм отворена за предложения. Къде и как предвиждате децата все пак да имат някакъв реален контакт с връстници? Ясно е, че няма да е както обикновено, но не вярвам някой да си мисли, че ще заключи децата вкъщи съвсем. Ясно е, че ситуацията няма да приключи на 12ти. Идват дъждовни и студени дни, децата не могат да стоят с часове навън. Питам за големите, за гимназистите.
Освен това, имам питане и за друго. Понеже темата е за ДО, смятате ли, че децата получават същото качество на образованието, както при присъственото? Аз не мисля, защото детето ми има добри учители, със силно присъствие. Хора, които наистина могат да заразяват, особено някои, и съм твърдо на мнение, че губят много от мотивацията, с липсата на реален контакт. Освен това, хората сме еднакви, трудно задържаме вниманието си в днешно време. Аз дори когато гледам интересен филм, посягам към телефона понякога.
И всъщност, интересно ми е да разбера наистина, слагайки на кантара всичко, кое ви кара да заложите бъдещето на децата?

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 00:11 от Слънчевата

# 264
  • Mediterraneo
Абе, да ти кажа честно, 2 месеца оцеляха моите без никакъв контакт с никого. 2 месеца без достъп до входната врата даже. Живи и здрави са, възобновиха контактите, когато им разрешиха. Нито си забравиха приятелите, нито забравиха да си прекарват добре, когато могат. Оцелява се.

# 265
  • София
Скрит текст:
katiABV, каква е целта на скритите ти текстове?! Добре скриваш цитираните чаршафи, ама оставяй поне твоите отговори отвън, иначе става толкова досадно, колкото е да гледаш цитирани чаршафи.

Удовлетворявам желанието на част от потребителите лесно и бързо да прескачат писаното от мен. Който има желание може да го чете, който няма не е затруднен. Щото им било сложно с телефоните (защо някой би ползвал телефон за достъп до форум за мен е сред тайните на Вселената, които никога няма да мога да разгадая).

# 266
  • София
Тарталета, моето също оцеля така от средата на март до началото на юни.
Не искам да го преживява пак.

# 267
  • Mediterraneo
За искане, никой не иска. Ама, ако се налага, ще оцелеят. Децата са адаптивни.

# 268
  • София
Скрит текст:
Добре де, аз съм отворена за предложения. Къде и как предвиждате децата все пак да имат някакъв реален контакт с връстници? Ясно е, че няма да е както обикновено, но не вярвам някой да си мисли, че ще заключи децата вкъщи съвсем. Ясно е, че ситуацията няма да приключи на 12ти. Идват дъждовни и студени дни, децата не могат да стоят с часове навън. Питам за големите, за гимназистите.
Освен това, имам питане и за друго. Понеже темата е за ДО, смятате ли, че децата получават същото качество на образованието, както при присъственото? Аз не мисля, защото детето ми има добри учители, със силно присъствие. Хора, които наистина могат да заразяват, особено някои, и съм твърдо на мнение, че губят много от мотивацията, с липсата на реален контакт. Освен това, хората сме еднакви, трудно задържаме вниманието си в днешно време. Аз дори когато гледам интересен филм, погасям към телефона понякога.
И всъщност, интересно ми е да разбера наистина, слагайки на кантара всичко, кое ви кара да заложите бъдещето на децата?

Когато аз бях в гимназия МОЛ-ове изобщо нямаше. Кафета имаше, но в повечето случаи не сме имали достатъчно пари, че да киснем в тях... особено на тумби. Не сме и били особено добре дошли на повечето такива места, в повечето случаи - именно поради финансова неадекватност. И студ е имало, и дъжд, и сняг, и вятър... и се справяхме. Не бих стигнала до там да твърдя, че сме били по-калени, вероятно не би отговаряло на истината, но... покрай всичко останало МОЛ-овете май убиват романтиката.

# 269
  • София
Ами аз ме разбирам кое го налага.
Всичко останало, е както е било досега, само лицата между 14 и 19 год. са заплаха за целокупното общество?

Кати, ама не си била затворена вкъщи месеци наред, нали? Но, да, убиват романтиката! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт