Черен списък на туристическите агенции !

• 716 482
  • 1 567
  •   1
Отговори
# 1 065
Лично за мен туроператорът АБАКС е еквивалент на тотален НЕПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ като се започне от ЕКСКУРЗОВОДИТЕ!!

# 1 066
  • Sofia
За мен също и се опитах да обясня защо!

# 1 067
  • Асеновград
Ние ще пътуваме с техен пакет закупен през друга ТА април месец до Египет. Силно се надявам да четат доста смислените постове тук и да вземат мерки. Живот и здраве като се завърнем ще пиша как е било.
Това че пакета е закупен през друга ТА е съвсем нормално, Абакс по принцип не работят с крайни клиенти и пакетите им се продават от агенти.Миналата година клиенти в Eden Village Sikania Resort SPA - Сицилия бяха страшно доволни. За пакетите в Египет досега никой не се е оплаквал.
Аз съм пропуснала и макар да върнах няколко страници не успях да видя кой е хотела с лошите отзиви.Вероятно не съм се върнала чак дотам.

# 1 068
За всички, които са малко объркани в темата с Абакс. Аз не съм Абакс, не водя техни групи, нямам отношения с тях.

Аз съм Андалутравел, Испания. Мисля, че с това отговорът е повече от ясен. В други детайли е безсмислено да влизам.
http://www.andalutravel.com/html/nosotros.html

# 1 069
Ниска цена е ниско качество и това е факт. Висока цена е високо качество

Фраза на деня LaughingТова са едни такива "мъдрости" от женския пазар, те и там добре ще се котират

Ще ти е много трудничко да влизаш в такива теми с мен относно мъдрости, философия, религия и история Simple Smile  Отделно явно нищо не си разбрал/а, както и някои други от моя пост, въпреки, че си се постарал/а. Laughing
Малко пари НИСКО КАЧЕСТВО, много пари ВИСОКО КАЧЕСТВО. Това е моята теза. Другото е лотария. Останалото са си Ваши коментари, които нямат нищо общо с написаното от мен, въпреки, че и това не Ви влиза в главата.
Лека

# 1 070
  • Beyond the Frontiers
Имам удоволствието да познавам Мишо лично. Пращала съм клиенти умишлено на програми, които той води. Това е ПРОФЕСИОНАЛИСТ.
Цената изключително силно е обвързана с качеството. 100% съм сигурна, че когато става въпрос за техника например всички знаят, коя марка е супер и топ. И всички знаят, че тази марка струва ... пари.
Това, че една цена за нас като потребители в БГ ни се струва висока, защото ние я сравняваме с нашия доход (който е нисък ФАКТ)...не гарантира качество. Това че в Гърция или Турция плащаш Ххх и получаваш нещо, което е ОК, не значи, че за същите пари в цял свят туристическата услуга ще е супер.
Уважавам изказаното мнение от дамата. Но аз имам доста повече мнения, които са точно обратните...Нормално е да изкажа съмнения и да се зачудя.
Колкото до Мишо, той е от колегите критикуващи Абакс. И то доста.

# 1 071
Аз съм Андалутравел, Испания. Мисля, че с това отговорът е повече от ясен. В други детайли е безсмислено да влизам.
http://www.andalutravel.com/html/nosotros.html

Ще ти е много трудничко да влизаш в такива теми с мен относно мъдрости, философия, религия и история Simple Smile  Отделно явно нищо не си разбрал/а, както и някои други от моя пост, въпреки, че си се постарал/а. Laughing
Малко пари НИСКО КАЧЕСТВО, много пари ВИСОКО КАЧЕСТВО. Това е моята теза. Другото е лотария. Останалото са си Ваши коментари, които нямат нищо общо с написаното от мен, въпреки, че и това не Ви влиза в главата.
Лека

Виж сега, аз посредствения ти сайт, който прилича на направен от ученик, но през миналия век и в който пише "Мишо е пич" го видях, но пък това идеално се вписва в образа, който сам си изграждащ тук с премъдрите си писания.  Стана и много хубаво, че се възползва от ситуацията да си направиш и реклама. Сега и след поредния ти "мъдър" пост вече добих съвсем ясна представа какво ти е "в главата", както ти се изразяваш. Още по-хубавото е, че и други ще го видят, така че спокойно продължавай да се излагаш колкото си искаш, другите агенции наоколо също може да се възползват от този шанс. А на хората, които планират да използват услугите им, мога само да им кажа внимателно да наблюдават поведението им тук, за да знаят какво точно да очакват от тях като отношение и качество.     

Иначе аз каквото съм искал да кажа съм го направил достатъчно ясно и който иска ще го разбере, а "културни" разговори на "философски" теми по принцип могат да се водят с хора, които имат необходимия капацитет за това, със сигурност не с дървени глави.

# 1 072
Имам въпрос към Мишо Иванов и Galactic Voyager:

Смятате ли за редно туроператорът да лъже при описанието на пакета си?

# 1 073

Виж сега, аз посредствения ти сайт, който прилича на направен от ученик,
Невежеството, колкото и да се опитва човек да го прикрие с фалшива философия, ако разбира се си дава сметка за това, че е невеж, води до следното заключение: "Глупака си мисли, че е мъдър, а мъдреца знае, че е глупак". Още от коментара ти за "мъдростта" и женския пазар, разбрах, че нямаш ниво, нито нужният интелект, за да си заслужава дискусията. Относно уеб сайта ако беше задълбочил/а мисълта и напрегнал/а мозъка, щеше да разбереш в следствие на какво се публикува. Споменавайки рекламата, която според теб си направих, трудно ще ти е да разбереш факта, че нямам нужда от такава, но не можеш да го осъзнаеш, защото нямаш минимална представа за какво говориш (пролича си в момента в който спомена за Мишо Пич и агенциите Laughing) Основното за което се опита да се хванеш е в структурата на един уеб сайт (то няма друго за какво). Но ще те разочаровам. Уеб сайта не ме определя, като личност, а човешкия и професионален опит в живота. Уеб сайта показва само къде и за кого работя. По този повод ще ти подаря още една мъдрост на суфизма (тя е на Идрис Шах - не се излагай пак да коментираш глупости за този автор, защото е смешно Laughing)
„Един съсед на Настрадин минавал покрай къщата му и го видял да лази пред нея търсейки нещо. Попитал го:
-Какво търсиш, Настрадин?
-Ключа ми – отговорил Молла
-Къде го загуби?
-В къщи-отговорил Настрадин
-Тогава защо го търсиш пред нея?
-Защото тук е по-светло?

И още нещо. Аз поставям името си зад действията си. Ти не! Този вид критика как се казваше...?
Както вече ти споменах, няма ниво - за това и не очаквай друг отговор от мен. Kissing Face
Лека вечер и не се ядосвай Smirk

# 1 074
Цената изключително силно е обвързана с качеството. 100% съм сигурна, че когато става въпрос за техника например всички знаят, коя марка е супер и топ. И всички знаят, че тази марка струва ... пари.

Не знам дали има смисъл да ти обяснявам, защото това горе направо показва, че техниката ти е много далечно понятие, но ще пробвам, за което вероятно и ще съжаля после.

В един идеален свят цената винаги ще отговаря на качество, само че не живеем в такъв и ако трябва да ти дам много прост пример с "техника" както ти каза, много лесно мога да се сетя за големи "супер и топ" марки с съответните цени, които обаче се произвеждат напоследък в България (или други подобни страни) например и са с много по-ниско качество в сравнение с тези, които са направили репутацията на съответната марка и са произвеждани в страни с други стандарти.

Но пък трябва, разбира се, да има и хора като теб, които ще си ги купят и от личен опит ще разберат, че качеството не се определя само от логото на марката, което е лепнато отгоре или от цената и следващия път надявам се няма да бъдат толкова наивни и ще си напишат домашното.

Не съм казал, че качеството не струва пари, казах, че в днешно време цената не винаги е показател за качество, както може да получите висококачествена услуга на ниска цена, така може и нискокачествена услуга на висока цена, гаранции за това няма, особено ако нямате никаква представа какво купувате. Надявам се сте чували, че има огромни посредници с бизнес за милиарди, които продават всякакви туристически услуги и цените на едни и същи услуги се определят динамично и могат да бъдат както много ниски, така и много високи в даден момент момент за абсолютно същото качество. Дадох и достатъчно примери вече, повече няма да и обяснявам, защото едва ли ще има смисъл, пък и ако нечии опит е ограничен само до някоя друга гаражна фирма у нас, то нещата са ясни.

Galactic Voyager, не знам коя агенция представляваш и не искам и да знам, но нещата, които пишеш и начина по който ги пишеш не и правят добра реклама, надявам се и те самите скоро да го осъзнаят.

# 1 075
Имам въпрос към Мишо Иванов и Galactic Voyager:

Смятате ли за редно туроператорът да лъже при описанието на пакета си?
В никакъв случай смятам, че е редно туроператорът да лъже в описанието на пакета си. Категорично съм против това действие. Не знам какво разбрахте от предишните ми коментари, но в нито един момент съм показвал пристрастие към некоректната дейност на дадена агенция. Точно обратното. Винаги съм атакувал в мрежите такива. Казах го още в предишният си пост, но никой не обърна внимание на него и темата взе друга посока от коментиращите. Ето и част от него: "Абсолютно съм съпричастен с всеки едни излъган турист и с Вашето неприятно преживяване породено от тази или която и да е агенция. В никакъв случай моите обяснения са свързани с това. Напротив. Защитавам Вашата и на всеки един излъган човек позиция, като недоволен и излъган турист, разбирам го и го подкрепям с двете си ръце, но твърдя, че всяко действие има противодействие, поради което човек винаги може да търси оправдание в зависимост от цената, която повтарям зависи от качеството. "
Лека вечер

Последна редакция: нд, 10 мар 2019, 09:56 от Анонимен

# 1 076
Невежеството, колкото и да се опитва човек да го прикрие с фалшива философия, ако разбира се си дава сметка за това, че е невеж, води до следното заключение: "Глупака си мисли, че е мъдър, а мъдреца знае, че е глупак". Още от коментара ти за "мъдростта" и женския пазар, разбрах, че нямаш ниво, нито нужният интелект, за да си заслужава дискусията.

Е както се казва в такива случаи "глупакът трябва да си мълчи, обаче ако той бе наясно с това, нямаше да бъде глупак", така че, разбира се ти ще продължиш да си пишеш "мъдрости", но както вече казах ще има кой да ги прочете, дори това да не съм аз, и да си направи съответните заключения какво точно представляваш, аз лично нищо на никого не се опитвам да продавам за разлика от някои други.

Основното за което се опита да се хванеш е в структурата на един уеб сайт (то няма друго за какво). Но ще те разочаровам. Уеб сайта не ме определя, като личност, а човешкия и професионален опит в живота. Уеб сайта показва само къде и за кого работя.

Напротив, аз съм изложил много подробно своите аргументи, но ти реши да ги игнорираш и да ме замеряш с лични нападки, по същия начин както си направил и с останалите, които изказват мнения различни от твоето. Това е типичното поведение за хора с нисък интелект, които са се захванали с дискусия, която нямат капацитет да водят, за това целят да я  докарват до очевидно много комфортното за тях махленско ниво в стил именно женския пазар.

Сайтът наистина идеално се връзва с остарелите ти и ограничени разбирания и очевидно липсата на каквато и да е съвременна визия в тази област, а хората сами ще си преценят доколко подобни неща въобще са допустими в днешно време и за какъв точно "професионализъм" говорят.       

По този повод ще ти подаря още една мъдрост

И мерси все пак, че ме развесели с поредния си жалък опит да демонстрираш "мъдрост", която очевидно не притежаваш,  поради което нещата някак бързо станаха прекалено пошли, но това както също вече казах е до липса на капацитет и за твое голямо съжаление е напълно непоправимо.

Последна редакция: нд, 10 мар 2019, 17:58 от Adventurer

# 1 077
Знам, че не се толерират 2 поста един след друг, но не ми се търси назад в страниците кой спомена за хотел "Еден" в Сицилия. Не знам точно, коя е "майката-фирма", подписала договорите, може да са няколко, но, това което съм чела за него по принцип е било позитивно - много добър плаж, мисля че беше с плавен подход в морето, за храна и чистота нямаше отрицателни отзиви. Единственото, което на мен не ми хареса от прочетеното беше, че на 15 или 25 км. наоколо няма нищо, т.е. това си е точно тип "вилидж" - не излизаш от него, освен ако не се запишеш за някоя допълнителна екскурзия, вечерно време - забавленията са ако има анимация. Мисля, че за компания, или за семейство с малки деца би било подходящо. А, да, може и да се наеме кола, разбира се. Но, за да е актуална информацията, проверете последните ревюта в Трипадвайзър.

# 1 078
  • Sofia
Искам да благодаря на всички, които ме разбраха, за тези, които отказват да чуят - да продължават да учат уроците на живота по трудния начин! Все някога ще се научат!
За да не реши някой, че съм голословна, прилагам няколко снимки от Трипадвайзър, нека всеки сам да прецени доколко хотел Athena Resort e "top of the top", както го представя Абакс.[/img]
[/img][/img][/img]
@Galactic Voyager, според Вас колко е редно да плати турист за  7 дневна почивка за да получи нужното качество, 5, 7, 10 хил. лева и какво трябва да направят тези, които нямат възможност да платят тези пари - да не ходят никъде ли?  И друго, изхождайки от това, в което Вие се опитвате да ме убедите, ще ви дам само един пример: Купувате си рокля за 80 лева, която Ви е нужна за официално събитие, по време на събитието ципът на роклята Ви се къса и бельото Ви излиза на показ -  ще Ви бъде ли приятно?  И връщайки се при търговеца, който Ви е продал роклята, същият Ви каже - еми за толкова пари - толкоз, ако си бяхте купили рокля за 800 лева ципът можеше и да е здрав!?
Смятам, че спорът трябва да приключи и е безсмислено да хабим време, нерви и усилия да променим мнението на някой, който смята, че винаги е прав!

# 1 079
Искам да благодаря на всички, които ме разбраха, за тези, които отказват да чуят - да продължават да учат уроците на живота по трудния начин! Все някога ще се научат!
За да не реши някой, че съм голословна, прилагам няколко снимки от Трипадвайзър, нека всеки сам да прецени доколко хотел Athena Resort e "top of the top", както го представя Абакс.[/img]
[/img][/img][/img]
Скрит текст:
@Galactic Voyager, според Вас колко е редно да плати турист за  7 дневна почивка за да получи нужното качество, 5, 7, 10 хил. лева и какво трябва да направят тези, които нямат възможност да платят тези пари - да не ходят никъде ли?  И друго, изхождайки от това, в което Вие се опитвате да ме убедите, ще ви дам само един пример: Купувате си рокля за 80 лева, която Ви е нужна за официално събитие, по време на събитието ципът на роклята Ви се къса и бельото Ви излиза на показ -  ще Ви бъде ли приятно?  И връщайки се при търговеца, който Ви е продал роклята, същият Ви каже - еми за толкова пари - толкоз, ако си бяхте купили рокля за 800 лева ципът можеше и да е здрав!?
Смятам, че спорът трябва да приключи и е безсмислено да хабим време, нерви и усилия да променим мнението на някой, който смята, че винаги е прав!
Бихте ли опитали отново да качите снимките,не се отварят Frowning1
Благодаря Ви! Flowers Hibiscus

Последна редакция: нд, 10 мар 2019, 10:58 от Berussa

Общи условия

Активация на акаунт