Черен списък на туристическите агенции !

• 714 344
  • 1 567
  •   1
Отговори
# 1 470
  • Варна
Знаете фирмата, какво значение има дестинацията?
Аз на тото не бих играла.

# 1 471
Съвсем не е така. Няма да спра да пътувам с Емералд, само щото ползват ужасна екскузоводка в Тунис. Просто ще спра да ги ползвам за Тунис.
Може да имат положителни отзиви от заблудени туристи и затова да я държат.

# 1 472
Разрових се малко и май Петя Борисова е е по програмите на Абакс за Йордания, Израел. Може би и Италия, но не съм сигурна. Не разбирам защо се дава такъв отзив и дори не се казва дестинацията..... естестествено, че една агенция може да е напълно ок за една дестинация и зле за друга, защо трябва да се спира агенцията заради един екскурзовод, а да не се избере друга за тази програма.......

# 1 473
  • Асеновград
Знаете фирмата, какво значение има дестинацията?
Аз на тото не бих играла.
ТО работят с различни екскурзоводи по различни програми, както и екскурзоводите работят не само с едно ТО. Същото се отнася и до местните екскурзоводи в чужбина с български, нали не мислите ,че те обслужват само една агенция.

# 1 474
Здравейте, коя от двете агенции да изберем- Бохемия или Емералд?
Благодаря предварително !

# 1 475
  • Козлодуй
Защо ги пишете в черния списък след като те първа ги избирате - тук се записва само лош опит от агенции

# 1 476
Здравейте, коя от двете агенции да изберем- Бохемия или Емералд?
Благодаря предварително !
И двете са добри, а не знам защо пишете в тема за черен списък на агенции!

# 1 477
....

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 18:16 от Staceys

# 1 478
Извинявайте, ама не я ли четете тази тема?
Буквално мнение-две преди вашето е отбелязано, че така вкарвате в търсачката името на фирмата в черния списък. Работата става без вина виновен.
Още малко и ще започна да докладвам такива въпрос. Не им е тук мястото!

# 1 479
  • София
Аз докладвам Simple Smile и тук и в белите списъци.

# 1 480
Мароко - "Пътеките на Андалусия и Магреба" от 1 ноември 24г. на ТА "ABAX". Първоначално програмата беше с 3 нощувки в Маракеш, за което предплатих, впоследствие тихомълком станаха 2. По този начин отпадна един от дните. Самолетът трябваше да излети сутринта, излетя на обяд и около 4 часа стояхме на летището в Маракеш. След 20ч. все пак успяхме да излезем от там и веднага се насочихме към хотела. Още един провален ден. Бяха презентирани хотели на около 20 минути пешеходно разстояние от центъра, впоследствие се оказа, че хотелите са на 1 час път, поради което следваше да доплащаме за такси. Цялата група бяхме изначално прецакани от тези промени, но най-големият кошмар тепърва предстоеше-"екскурзоводът" Цветан. На вторият ден Цецо ни заяви, че вече сме направили обиколната екскурзия на Маракеш, включена в програмата, а всъщност, по тъмно, ние се предвижихме от летището до хотела. След бурни реакции на хората от групата, че ни прави на идиоти, той все пак размести програмата така, че да направи половинчасова обиколка по светло. Нямаше нито един ден, в който Цецо да изпълни програмата както трябва. Пропускаше даден обект и се налагаше да се връщаме, заведе ни в градините "Мажорел" в грешен час и се наложи да чакаме на 30 градусова жега 1 час, докато групите спокойно влизаха, в Малага не знаеше, че имаме вечеря в хотела и изпрати част от хората да вечерят във външни ресторанти, а за такива екстри, като бутилка вода и чаша вино, които ни се полагаха, не спомена на никой. В Маракеш, с помощта на интернет, успях да намеря евтин държавен магазин с фиксирани и много ниски цени. Съвсем добронамерено се обърнах към Цветан да каже за него на хората от групата, за да не пазаруват на 4-5 пъти по-високи цени, той директно ми отговори да не го занимавам с глупости. Но в същото време беше много активен,когато автобусът спираше безсмислено пред магазини за тажини и вази, които не интересуваха никого и специално заведе част от групата в "специален"магазин, от където да си закупят единственото "истинско"арганово масло. В Гибралтар заяви, че не си струва да се качваме на скалата, защото пещерата не била нищо особено, а макаци нямало да видим поради мъглата.16 човека не го послушахме и останахме очаровани от това, което видяхме. Останалите обикаляха 3 часа по кафета и впоследствие останаха неприятно изненадани, че Цецо ги е подвел. Цялото му отношение към хората беше грубо, незаинтересовано и пренебрежително. Лицето Цветан е обида за интелигентността на пътуващите. Допълнителните екскурзии, които се заплащат в България, са около 3 пъти по-скъпи от цената в Мароко, входната такса за градините "Мажорел" е 34 лева, при събирани над 90лв. Заглавието на екскурзията следва да се преименува на "Голямото прецакване", защото точно така се чувствахме накрая. Мароко е хубава дестинация, но не с "Абакс" и НЕ с
Цветан.

# 1 481
Много полезно!
Всеки уважаващ себе си туроператор трябва да взима мерки и да не работи с подобни екземпляри. За съжаление, Северна Африка е организирана дестинация и монополистите  злоупотребяват. Колкото и резонно да се оплаквам от Емералд или Абакс, има толкова много мераклии за пакетите им, че не си мърдат пръста.

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 13:13 от Doro

# 1 482
  • Beyond the Frontiers
Ами аз знам за уволнени гидове при Абакс точно за Египет...Та обратната връзка е много, много важна.

# 1 483
  • Варна
И за Тунис имат минуси.

# 1 484
  • Beyond the Frontiers
То и всеки от нас си има плюсове и минуси в професията...
И в интерес на истината няма вариант да се харесаш 100% на всички.
Не всяко оплакване е наистина проблем. Но пък ако няма обратна връзка, няма как да се вземат мерки.

Общи условия

Активация на акаунт