Черен списък на туристическите агенции !

• 728 059
  • 1 569
  •   1
Отговори
# 480
# 481
НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ ?!?!?

Не подписвайте договори с тур оператори преди да ги проучите. Ниските цени излизат много солени!!!
Още повече не се доверявайте на случайности, такива няма! Както и безплатен обяд! Сезонът започва и се появяват примамливи предложения. ПРЕДИ ДА ПОДПИШЕТЕ КАКВОТО И ДА Е, проучете ги, БЕЗ ПРОУЧВАНЕ НЕ ПОДПИСВАЙТЕ! Ще разкажа какво ми се случи:
Получих обаждане от някаква "известна" фирма за почивки, уж било томбола на случаен принцип, да, да, ама не. След куп обаждания и дрънкане на глупости по телефона, ще обещаят "много подаръци" - пълна измама, няма такива. И все пак ако се вържете ще Ви поканят на презентация, не точно като стандартните, "искали да е нещо по - така, много интересно".

ФИРМАТА СЕ КАЗВА (но може и да е с друго име)

"ДАЙМЪНТ РИЗОРТ"

DIAMОNT RESORT

- Пазете се и бъдете внимателни какво ви омагьосват и какво подписвате, най добре нищо!

Обяснявам как процедират:

След всички глупости по телефона, през седмицата (много подаръци... и какви ли още не измами), ще бъдете на презентация. Да, ама не, това си е чисто обсебване, но според БГ законите е абсолютно законно. Отивайки в някакъв хотел ще Ви поеме придружител, само с него ще говорите и ако благоволи неговият мениджър. С останалите хора от групата не позволяват. Тези придружители са някакви всезнайковци, програмирани да раболепничат пред системата, да търпят публични обиди и съскане от мениджърката. Не на последно място, да са съпричастни и да лъжат, последното не го умеят.
Присъствах на всичко за да проверя до къде би стигнала наглостта на измамниците. След всичките дрънканици, че били англичани или не знам си какви, как обслужвали клиенти по цял свят, отказах почивката. Много се ядосаха, дори мениджърката, се издаде с жестове и мимика, въпреки добрата й школа и отново надрънкаха куп глупости.
Преди да посетя мнимата презентация, проучих фирмата детайлно. Става и през нета, всички оставят следи. Оказаха се гърци с неясен бизнес. Намерих БУЛСТАТ на фирмата и проверих в Търговският регистър, отново гръцки поданици, с много противоречива дейност. След това всичко беше ясно, интересно ми беше как го правят?

Дано не са се вързали някой бедни хорица с малкото си спестени парици,

ПАЗЕТЕ СЕ И ДАНО ТОВА ДА БЪДЕ ОТ ПОЛЗА!

# 482
  • София
Lyuda, безкрайно благодаря!!!   bouquet

# 483
Пазете се от Дрийм Тур,една седмица преди да се проведе екскурзията ми се обадиха,че няма да се проведе,нямало достатъчно желаещи за нея!А бяха ми взели пълната такса!

# 484
  • София
Пазете се от Дрийм Тур,една седмица преди да се проведе екскурзията ми се обадиха,че няма да се проведе,нямало достатъчно желаещи за нея!А бяха ми взели пълната такса!
Много неприято, но това е стандатрната процедура / срок, заложен и в Закона за туризма. Можели са поне да ви предложат нещо алтернативно.

# 485
  • София
Пътувах с ТА София Тур на екскурзия до остров Лефкада, Гърция 21-25.05.2014. По принцип не съм от хората, които само мрънкат и се оплакват неоснователно, но това на което бяха подложени туристите, участвали в тази екскурзия ме провокира да потърся начин  да предупредя евентуалните клиенти на София Тур от бъдещи сериозни разочарования и неудобства. Още на следващия ден след като се прибрахме в Б-я (26.05.2014), веднага реагирах и им написах email, в който подробно им описах по точки безобразните условия, на които бяхме подложени по време на пътуването. Както се прави обикновено се пускат анкети още в автобуса, за да се осведоми съответната ТА как е преминала екскурзията, какво е мнението и оценката на туристите за различните й аспекти с цел да се отстранят слабостите и подобрят услугите за следващи такива екскурзии. Така постъпват сериозните и уважаващи себе си туристически агенции, които държат на мнението на своите клиенти и по този начин да ги печелят за следващи свои пътувания. София Тур изглежда не е сред тях, като не намери за необходимо да пусне такава анкета, затова бях длъжна да ги информирам как протече екскурзията до Лефкада 21-25.05.2014. Пускането на ваучери за тази екскурзия, с отстъпка в цената и начинът, по който протече и беше проведена тя не само, че не изигра предполагащата се роля на реклама за София Тур, а по-скоро им изигра твърде лоша анти-реклама. Аз лично никога повече няма да пътувам с тази туристическа агенция и съм длъжна да уведомя възможно най-широк кръг туристи с оглед на това да бъдат запознати с негативите като пътуват със София Тур. Написах и коментари на страницата им във Facebook, които разбира се бяха изтрити и съответно съм блокирана за следващи такива. Сега ще опиша за какво става дума, а вие преценете имам ли основания да бъда недоволна. Пътувахме с автобус меко казано в безобразно състояние. Недопустимо е за такъв дълъг път от порядъка на 12 ч. да се пътува с такъв автобус. Какво имам пред вид: изпочупен-повечето седалки не можеха да се застопоряват и пречеха на седящите отзад; мръсен-не беше измит; климатикът в задната част само бучеше и не охлаждаше, а по-скоро имаше обратен ефект-затопляше ни и се прибрахме в София полусварени; микрофонът също не беше наред-на задните седалки нищо не се чуваше.  Това, че пътувахме само с един шофьор наруши описаната програма по дни според предварителната оферта. При пристигането на 22.05.2014 в Лефкада ни беше съобщено, че тъй като шофьорът е направил позволения му максимум от часове за пътуване, предвидените за първия ден екскурзии се отлагат за следващите 2 дни, след като бъдат приключени предвидените за тях допълнителни екскурзии. Така програмата от първия ден беше претупана в следващите два и много от туристите се отказаха да посетят обектите, защото бяха изморени от програмата във втория и третия ден. Те прецениха, че вместо  набързо и на смрачаване да препускат по местата предвидени за посещение от пропуснатата програма, поради липса на втори шофьор, колкото да се отбие номера е по-добре да се приберат в хотела. Водачът Жоро Панов имаше изключително непрофесионално поведение. В самото начало на пътуването изобщо не се представи, както е нормално и се прави, а също така и да потвърди телефонът си за връзка с туристите в случай на нужда. На уведомяването му за това, че микрофонът не работи добре и на задните седалки нищо не се чува, не реагира и не направи нищо това да се поправи. На забележката, когато пристигнахме че няма да се изпълни програмата за първия ден не само, че не се опита да се извини за това и да тушира негативните настроения, а започна доста арогантно да отговаря с реплики от сорта, че това било типично по "български". Аз не разбирам как може да се третира искането, това за което си платил да получиш като съответна услуга с такава квалификация. Хотел Вая (http://www.lefkasgreece.com/vaya.htm), в който бяхме  настанени беше най-доброто от цялата екскурзия (препоръчвам ви го без колебание ако решите да пътувате индивидуално), както и невероятната природа и красота на гръцките Йонийски острови, които посетихме. Собственикът Akis Kalyvas ни посрещна изключително мило, като при заминаването ни дойде в автобуса ръкува се и си взе довиждане с всеки един от пътуващите. Това е показно какво трябва да бъде отношението към туристите, което при нас в Б-я за съжаление в повечето случаи (визирам в т.ч. и ТА София Тур) типично по "български" липсва.

Последна редакция: чт, 29 май 2014, 00:14 от Tanya Videlova

# 486
Имаше една оферта в Ник Травел Русе която гласеше 
Резервации направени до 15,02,2014 и платени до 28,02,2014
с 10 % отстъпка да ама не беше така след като направихме резервацията поискаха парите веднага.
Егати мошениците #Cussing out
Не само тази година беше така а всяка година и за това тази година направих резервация от  Posoka.com Peace

# 487
  • София
Дами, аз предпочитам 1 ( -)  коментар, вместо 10(+), ама няма ли кой да напише нещо в "бялата" тема???

# 488
  • Beyond the Frontiers
с 10 % отстъпка да ама не беше така след като направихме резервацията поискаха парите веднага.
Не само тази година беше така а всяка година и за това тази година направих резервация от  Posoka.com Peace

Не виждам, защо са мошеници. Имат си  правила за записване при определена оферта. Това не ги прави мошеници.

# 489
  • София

Не виждам, защо са мошеници. Имат си  правила за записване при определена оферта. Това не ги прави мошеници.
Може би колегата е искала да напише, че всичките пари са поискани преди 28.02.2014, или пък, че не е имало отстъпка.  newsm78

# 490
Исках да кажа че офертата не отговаря на реалността Confused

# 491
  • Beyond the Frontiers

Ами вие не уточнявате, кога сте направили резервацията. Отстъпка направиха ли ви?

# 492

Ами вие не уточнявате, кога сте направили резервацията. Отстъпка направиха ли ви?
Отказах се от техните услуги.
Направих резервация чрез posoka.com и останах много доволна  от  тях  Peace

# 493
  • Beyond the Frontiers
Нищо лично - но изказването ви е абсолютно неаргументирано. Реално не сте ползвали нищо през тази фирма за да ги определяте като мошеници. Не ги познавам и за първи път ги чувам, но няма нищо странно или нередно в така обявената оферта.

За Посока - разбрахме, чак на реклама отива....

# 494
Нищо лично - но изказването ви е абсолютно неаргументирано. Реално не сте ползвали нищо през тази фирма за да ги определяте като мошеници. Не ги познавам и за първи път ги чувам, но няма нищо странно или нередно в така обявената оферта.

За Посока - разбрахме, чак на реклама отива....
Ползвах техните услуги доста дълго около 5 години  Naughty - на ник травел
Вие просто не искате да ме разбирате направя ли резервацията до ден два искат 100 % да я платя.
Офертата в сайта и реалността се разминават.
Та няма да говоря по тази тема вече.....

Общи условия

Активация на акаунт