Черен списък на туристическите агенции !

• 727 940
  • 1 569
  •   1
Отговори
# 495
  • Beyond the Frontiers
Напротив - аз задавам конкретни въпроси - кога сте направили резервация. Срокът е съвсем кратък - по-малко то 14 дни, така че не виждам особена разлика.
Няма нищо странно, почти всички ранни записвания и отстъпки са обвързани със срокове за плащане.
Ако наистина сте им клиент от 5 години със сигурност щяха да направят отстъпка за вас в тези условия. Просто е трябвало да го изкоментирате.

# 496
  • София
И на мен ми е доста странно. 5 г ползвате услугите им и изведнъж-мошеници.
Само за това, че са ви поискали парите ден -два преди уречения срок?  newsm78

# 497
НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ ?!?!?

Не подписвайте договори с тур оператори преди да ги проучите. Ниските цени излизат много солени!!!
Още повече не се доверявайте на случайности, такива няма! Както и безплатен обяд! Сезонът започва и се появяват примамливи предложения. ПРЕДИ ДА ПОДПИШЕТЕ КАКВОТО И ДА Е, проучете ги, БЕЗ ПРОУЧВАНЕ НЕ ПОДПИСВАЙТЕ! Ще разкажа какво ми се случи:
Получих обаждане от някаква "известна" фирма за почивки, уж било томбола на случаен принцип, да, да, ама не. След куп обаждания и дрънкане на глупости по телефона, ще обещаят "много подаръци" - пълна измама, няма такива. И все пак ако се вържете ще Ви поканят на презентация, не точно като стандартните, "искали да е нещо по - така, много интересно".

ФИРМАТА СЕ КАЗВА (но може и да е с друго име)

"ДАЙМЪНТ РИЗОРТ"

Благодаря за проучването,чета го малко късно,но и аз имам опит с тези измамници.
Обадиха се уж,че сме спечелили и ме уговаряха цял ден как да отидем на презентацията им,защото била само за обвързани хора и трябва обезателно да докарам половинката си.Личеше си,че всичко е много странно и когато споделихме на наши познати се оказа,че са ходили на тези техни презентации и всичко е лъжа и измама.Естествено не отидахме Simple Smile

Хора,не вярвайте на никого,който Ви се обажда по телефона,че сте спечелили!
Масово това е лъжа ...

# 498
Здравейте, искам да ви попитам дали туристическа агенция "Calisto Tours" са точни? Не е много към темата , но все пак се надявам да ми помогнете. Simple Smile

# 499
Аз пък да споделя за пътуване до Дидим, всичко беше както ни обещаха от
Z tour  сайта им е http://pochivki.mymall.bg. хотела е  GARDEN OF SUN 5* база
ОЛ ИНКЛУЗИВ. Бяхме началото на юни и ще ходим пак септември.
Цените им са без конкуренция, за нсички курорти в турция.

# 500
  • София
Аз пък да споделя за пътуване до Дидим, всичко беше както ни обещаха от
Z tour  сайта им е http://pochivki.mymall.bg. хотела е  GARDEN OF SUN 5* база
ОЛ ИНКЛУЗИВ. Бяхме началото на юни и ще ходим пак септември.
Цените им са без конкуренция, за нсички курорти в турция.

Благодаря, че сподели.   bouquet
Защо така малко се пише в белия и черния списък? При толкова пътувания?

# 501
  • София
Здравейте, искам да ви попитам дали туристическа агенция "Calisto Tours" са точни? Не е много към темата , но все пак се надявам да ми помогнете. Simple Smile
Явно дамите не са запознати.  newsm78 Какво сте си избрали? Някакви опции за др. ТА?

# 502
Защото ние, българите сме такива - като ни трябва информация - питаме, без да четем, караме "добри души" да споделят отново и отново, но когато се върнем - не ни е грижа - дали сме доволни, дали недоволни, да помогнем на други със мнение или съвет. За мен, просто такава ни е нацията. Аз за едно червило или крем мога да намеря повече потребителска информация в съответните чужди сайтове, отколкото тук, в Бг, за много по-важни неща.

# 503
  • София
Защото ние, българите сме такива - като ни трябва информация - питаме, без да четем, караме "добри души" да споделят отново и отново, но когато се върнем - не ни е грижа - дали сме доволни, дали недоволни, да помогнем на други със мнение или съвет. За мен, просто такава ни е нацията. Аз за едно червило или крем мога да намеря повече потребителска информация в съответните чужди сайтове, отколкото тук, в Бг, за много по-важни неща.

Честно казано, аз много се дразня като започнем да се самообвиняваме.  Peace
Но, няма как на 100 процента да не подкрепа мнението ти.   bouquet

# 504
В интерес на истината, и аз самата попадам малко или много в тази категория, но, ако имам конкретна информация и възможност да я споделя, го правя. Може би проблемът е в това, че ние все още нямаме конкретна интернет платформа, където да го правим, а само темички в този, или онзи форум, ама и те не са като хората, или не се разбира правилно - например в темата за черния списък се пишат похвали, или обратно.... Събирайки информация за разни по-непознати за мен дестинации, чета много повече по чуждоезичните сайтове - форуми, и бих казала, че и там има глупави, повтарящи се въпроси, но, това, което виждам в нашите, е ужасно - някакъв ужасен мързел - много по-лесно е да влезнеш и да си зададеш въпроса, вместо да направиш някакво усилие да прочетеш 3-4-5 страници назад. Е, ако за това те мързи, какво да очакваме, след дадено пътуване, да се сподели? Не е самообвинение спрямо нацията ни, мисля, че е донякъде правдива констатация. Peace

# 505
  • София
В подкрепа на думите ти, даже форумът се бъгна.  Joy Joy Joy
И аз основно ползвам чужди сайтове за инфо.
Все пак не пречи чат-пат да споделяме! Къде в черния, къде в белия списък.  Wink

Аз ще споделя тук, с ясното съзнание, че пак ще има хър-мър.  Peace
Но ще го копирам и добавя в белия списък.
Много съм доволна от Лилия-травел : http://www.liliatravelbg.com/
Спазват си програмата на 100. Издънки няма. Хотелите са ОК. Някои, обаче, са далеч от центъра на съответния град . Тогава се натъпквате по таксита, което в повечето случай излиза по-евтино от градския транспорт.

# 506
Когато запазвате почивка имайте предвид, че повечето агенции само ПРЕПРОДАВАТ пакети на други агенции. Тоест - веригата става по-дълга, а възможностите да си вземете парите (при неосъществена екскурзия)- все по-малки. Прехвърлят си отговорност, лъжат, едва ли не ще изкарат туристите виновни... а съдебните дела се точат с години.
За мен е абсолютно недопустимо предплащането на цялата сума за екскурзията авансово!! Ако щат всички да ме оплюят, ако щат да ме заклеймят, но мисля, че на туроператорите и турагентите трябва да се плаща 50% авансово и 50% при напускане на хотела.....
Btw да знаете - има разлика между туроператор и турагент. Много е важна!!!

# 507
  • София
Знаем, знаем че има. Поне "старите кучета".
На мен не ми се е случвало неосъществяване на екскурзия, която е препродавана. Даже ми се е случвало да я купя на по-ниска цена отколкото ако ида във фирмата майка.
Това за 50% е интересно, ама на практика не мисля, че е много ОК.
Пример: бяхме на екск. в Тайланд, Лаос, Камбоджа, Виетнам. Даже не искам да си спомням колко хотели сменихме. Ако трябва да доплащаме при напускането ще стане  ooooh!

# 508
  • Beyond the Frontiers
Интересно е да се слушат разсъждения на лаици, но все пак някои неща са абсурдни:
- първо няма никакво значение през кой купувате, поне що се касае за връщане на пари при анулации. Има си договор, който и да е, е длъжен да действа според него. ако има неустойка се удържа, ако няма както си е реда. Въпросът е фирмата да има съответния лиценз и застраховка.
Ще дам пример - имаме клиенти купили през нас пътуване с Онтравел, при фалита те си получиха всичко както си е реда- от Онтравел.
- за 50%-те процента е много интересно. Пробвали ли сте на практика? Защото това е малко като да искаш кило сирене, ама да го платиш след като си го изял - някак не вярвам в магазина да са съгласни.

Въпреки че работя в туризма бих се радвала, ако в законодателството залегнат по-сериозни и по-добре обмислени глоби и начини за защита на клиента. Повярвайте и на агенциите не им е приятно, когато хотел се издъни, а откаже да обезщети клиент.

# 509
Алфатур fight

Никога повече няма да направим грешката да пътуваме с тази агенция.
Бяхме на о.Родос с полет от Бургас.Полетът беше в съдружие на много фирми,ние обаче попаднахме на най-лошата.Нашият придружител на групата Людмил явно беше тръгнал на почивка с жена си и въобще не му беше до групата.Бяхме в различни хотели и когато му се обаждахме не си вдигаше телефона.Представителите на другите фирми си вършеха работата за разлика от нашия.Организацията им беше много лоша.Ние обичаме Гърция и ако пак има полети от Бургас,пак бихме отишли,но не и с Алфатур!!!

Общи условия

Активация на акаунт