Черен списък на туристическите агенции !

• 727 898
  • 1 569
  •   4
Отговори
# 525
Кое не разбрахте?
Само не съм написала името на фирмата-превозвач.
Липсва контрол върху багажа. Всеки преминаващ може да остави каквото си пожелае в автобуса.
По вътрешна линия с какъв ли превоз съм пътувала според Вас? Естествено, че с автобусен.
Кандидатът за този списък пътува в посока Казанлък.
Сега ясно ли е?
Ако не, питайте ме. Ще Ви отговоря.

# 526
  • София
Кое не разбрахте?
Липсва контрол върху багажа. Всеки преминаващ може да остави каквото си пожелае в автобуса.
По вътрешна линия с какъв ли превоз съм пътувала според Вас? Естествено, че с автобусен.
Сега ясно ли е?

Аз доколкото знам, тази тема е точно за споделянето на името на превозвача, ТУ, организацията.../т.е хубаво е да се напише точно името за да знаем...

# 527
Кое не разбрахте?
Сега ясно ли е?
Не, пак не ми е ясно. Темата се казва "Черен списък на туристическите агенции". Ако в даден пост не е написано ясно и точно името на дадена агенция, постът е безполезен. На мен ми е все едно дали твоят пост ще бъде полезен или не, това си е твоя работа. 

# 528
С цел като не си доволен - не плащаш.
Е как не плащаш? Нали си спал?
Още повече, че от ТА дават сайта на хотелите. Като не ти харесва, не заминаваш. Peace
Да не говорим, че при някои екскурзии се предлагат и различни варианти за хотели.

Нямах предвид това. С цел - ако хотелът не отговаря на това, което е показано на сайта или в офертата - вместо 7 нощувки правя една, плащам си една и за останалите си търся друг хотел. Защо, примерно, при издънка в хотел, да не мога да си го сменя? Не съм казала, че няма да платя, но искам да платя след като използвам услугата - при напускане. Не съм съгласна ако отида в чужбина за 7 дена и хотелът не си отговаря на категорията (меко казано) да страдам през всичките 7 дена. Предпочитам да страдам само 1 ден и после да си решавам проблема сама.

Изключително интересно мнение  newsm78 Не е много трудно човек да се сети, че това няма как да стане ако ползваш ТА или ТО. От друга страна, това няма как да стане и да платиш нормална цена.

# 529
Здравейте!
С приятеля ми обмисляме да отидем на почивка в Кушадасъ (all inclusive) с агенция Astral Holiday.

Може ли да ми кажете отзиви за тази фирма?!

Последна редакция: вт, 15 юли 2014, 23:52 от sar4eto

# 530
  • София
Здравейте!
С приятеля ми обмисляме да отидем на почивка в Кушадасъ (all inclusive) с агенция Astral Holiday.

Може ли да ми кажете отзиви за тази фирма?!

Аз съм ходила 3 пъти в Турция на почивка с Астрал. В Мармарис, Анталия и Алания. Нямам забележки. Искай да ви покажат сайта на хотела, та да можеш да го разгледате на спокойстие, виж му рейтинга, какво пишат(обикновено на английски другите хора). Искайте, ако имате предпочитания на кой етаж да сте, каква да е гледката. Най-важното! Вижте къде се провежда дискотеката, обикновено е на открито и гледайте да сте на обратната страна. Колкото и да сте млади, понякога на човек му се иска вечер да е на тихо. Wink. Ако имаш още въпроси-питай. А, и НЕ се консултирай с Мая(София) от Астрал. Едва ли ще се разберете.

# 531
Някой има ли отзиви за Amigos Travel? Двоумя се дали да ги ползвам.
Благодаря предварително!

# 532
Значи имах странно пътуване до Гуча, Сърбия миналата седмица.
Интересната част започна още на тръгване, когато видях, че предварителната информация, която ми пратиха по имейл беше от името на "Йонека Турс", а когато екскурзоводката ни раздаде програмата в автобуса (почти същият текст, по един на двама души), на нея пишеше "Делта турс".
Самата екскурзоводка имаше вид на човек, на когото иначе не бих се доверила, но реших да не се осланям на тези съмнения още в началото. По-нататък нещата станаха още по-интересни, но ги слагам като скрит текст под този, за да го видят само онези, на които им се чете.

Скрит текст:
Дамата не прояви почти никакъв професионализъм през цялото пътуване. Твърдеше, че е от над 10 години в бранша, но развитие от първата й година явно няма. Групата ни (41 човека) беше разнородна, но съставена предимно от хора, отишли да "ядат прасенца", да се наливат с алкохол и да маат кючеци по масите.   

Екскурзията беше 3 дни, две нощувки. На първия ден трябваше да минем през Чачак и няколко манастира в района. Оставям настрана сухата информация, която получавахме през цялото време, защото така или иначе по пътя ни имаше доста по-интересни места, които можехме да посетим. Първият проблем се появи заради лошото време в Чачак, когато по-голямата част от групата поиска да продължи нататък и с гласуване решението се взе. 4-5 човека поискаха да останат, така било по програма, затова останахме въпреки гласуването. Отговорът на екскурзоводката: "Тези 4-5 човека щели после да пишат". От една страна, разбира се, редно е да се движим по програма. Все пак затова сме си платили. Но както се очакваше, просто седнахме да ядем, след което си тръгнахме. Предполагам, че е имало някой, разгледал града, но какво от това след като останалите изгубиха 2 часа от деня си без да видят нищо от забележителностите?

Сагата продължи. За всеки манастир екскурзоводката питаше: "Тука сега искате ли да слизаме или да продължаваме?", а обясненията й в движение бяха: "Тука (сочи с ръка) виждате това, а от тази страна (отново сочи, но то се вижда от първите 5 човека в автобуса) виждате това с тези неща около него." и т.н.
Привечер най-накрая пристигнахме в хотела, който за щастие беше изключително чист, но също така изключително занемарен. Вечерта ни беше свободна, а когато трябваше да си сверим часовниците (защото в Сърбия времето е с час назад от България), вместо екскурзоводка да каже: "Върнете часовниците си назад, ще се движим по сръбско време", тя попита как искаме да бъде. Естествено половината искаха едното, другата половина другото, накрая се реши, че се движим по българско време. Сами разбирате колко абсурдно и объркващо е това.

На другия ден посетихме Мокра Гора, возихме се на влакче, посетихме Дървения град. Всичко беше набързо, без достатъчно време, в което да разгледаме Мечавник и също да обядваме (тъй като минаваше обяд), защото трябваше да отидем в Гуча по най-бързия начин. Разбирайте - в 17ч., при програма, която започва в 21ч. Съответно след като цял ден се бяхме потили, съхнали и потили отново, се прибрахме в хотела за 40 минути. Толкова ни отпусна екскурзоводката.
Преживяхме го, но когато пристигнахме в Гуча и дойде време да се разберем за часа на тръгване, се реши, че ще си тръгнем в 01ч, въпреки че мнозинството гласува да си тръгнем по-рано. Отговорът на екскурзоводката беше, че имало хора (5-6 човека), които дошли специално за концертите и нямало как, оставаме. Естествено се сформира лек скандал, но въпреки това решението бе непоклатимо, защото екскурзията била съобразена с фестивала. Абсолютна лъжа. Нито някъде в програмата пишеше, че това е така, нито някой ни заведе на фестивала първата вечер, както би следвало да се случи, ако екскурзията беше вързана с него. И така, някои хора бяхме принудени да си тръгнем с таксита (парите, за които както разбирате бяха лични), а други да чакат изтощени на стадиона.

Още по-интересната програма беше за следващия, последен ден. Идеята беше да се закуси с час по-късно, да има 3 празни часа до 12ч, когато трябваше да напуснем хотелите, след което веднага да заминем за Гуча и да стоим там отново до 12-1, след което да си заминем за България. Ясно ви е, че идеята на екскурзоводката отново беше абсурдна. Първо, как е възможно изобщо да има толкова свободно, безцелно време? Разбирам да бяхме на по 20 години, да бяхме отишли за купона, но нещата стояха по съвсем друг начин. Второ, как е възможно да не се съобразяваш с желанието на мнозинството? Подозирам, че на жената също й се ядяха прасенца и й се танцуваха кючеци, та затова беше толкова непоклатима. Нещата ескалираха до там, че някои хора поискаха да си тръгнат с такси до границата. Това не се случи, защото както разбирате, никой нямаше да им върне парите.

Все пак успяхме да си издействаме някакъв поход, но в крайна сметка отново ни стовариха в Гуча в 17ч. Този път поне концертът започваше с час по-рано. Часът за тръгване беше сменен на 23ч, което означаваше, че пропускахме по-голямата част от закриването на фестивала. Тоест може би най-интересната вечер.
А когато поискахме да си определим точка, по-близка до стадиона (тъй като шофьорът успя да намери място за автобуса доста далеч), за да могат хората, дошли за последния концерт да не си тръгват точно в средата му, ни беше отказано.

И така потеглихме за България. Вече не си спомням останалите изцепки, но нивото на екскурзията беше наистина ниско. Нищо не казвам за автобуса и шофьора, те бяха чудесни. Но екскурзоводката не беше добре подготвена, не беше коректна (постоянно се оплакваше на разни хора от групата, от други хора от групата), не прояви почти никакъв професионализъм относно организацията на пътуването и то се оказа разочароващо за доста от нас.

Така и не разбрах каква е връзката между двете агенции и защо пътувахме от името и на двете. Автобусът беше частен, и реално не получихме лично никаква информация за агенцията. Нито застраховките си. Някой спомена, че видял екскурзоводката да държи една обща и толкоз.

# 533
MayyaI ,писала си пълна простотия,представи си колко много хора го четат и ей така на базик решат да го направят,помисли малко за труда и нервите на тези хора екскурзоводите

# 534
  • София
MayyaI ,писала си пълна простотия,представи си колко много хора го четат и ей така на базик решат да го направят,помисли малко за труда и нервите на тези хора екскурзоводите

Очевадно е, че не аз съм писала горното.
Ако някой е толкова пр@ст да се "хване" на майтапа и да го помисли за реалност, толкова по-зле за него. Явно и ти си от тази порода. Mr. Green
А, ТА си имат и черен списък. Ако не знаеш. Mr. Green

# 535
Някакви отзиви за тур агенция Юбим

# 536
Момичета мнения за България Травел на ул.Пиротска в София newsm78

# 537
За Посока някакви отзиви. Искам да пратя майка ми с тях на екскурзия до Прага, Будапеща и Виена. Включва и закуски и вечери, без нощно пътуване и ми се струва ниска цена, тръгват на 21 октомври

# 538
Това е черен списък. Радвайте се ако не намерите търсеното мнение тук  Crazy Не е коректно да се интересувате за дадена ТА в тази тема, защото в бъдеще Google ще изплюва името й в черния списък.

# 539
Да така е ,но нещо из нета излизат мнения 50 на 50.По принцип за Черна гора и Дубровник имат по лоши мнения.Мен ме интересуваше за Корфу newsm78

Общи условия

Активация на акаунт