Черен списък на туристическите агенции !

• 713 157
  • 1 567
  •   4
Отговори
# 705
# 706
Здравейте,
Търся мнения на пътували с  автобусни екскурзии  до Европа с 2М-КО ТУРС !

# 707
търси в белия списък

# 708
Медиите тиражират едно, а истината май е по-различна. Хотел е имало и децата са били настанени, но не са били ок с качеството...Така или иначе аз също следя информацията с интерес.

За мен е абсурдно да има сигнали срещу тази фирма, но държавните органи да не могат да предприемат нищо....
Thinking Изглежда има нещо вярно в това изказване - колкото и да ми е неприятно да го кажа, защото и аз съм сърбала попарата на некоректни агенции, които описват едно, а реалността се оказва доста по-различна.
В репортажите от завръщането на децата се показваха снимки и се чуха изказвания, че хотелът бил ужасен , не бил хубав, (според мен си изглеждаше като нормален 2-3 звезден хотел за чужбина), а не че не са ги пуснали да спят в него, както тиражираха медиите "агенция заряза деца в чужбина".
По-скоро истината е, "агенция обеща хубави хотели, а настани деца на места със съмнително качество" - нещо такова ще да е истината.
Явно ако имаш познати медии може да раздухаш всяко едно неудобство, което е създадено на отрочето ти в медиите, по начин, по който ти отърва.

Не ме разбирайте погрешно - никак, ама никак не оправдавам агенцията - ако е писала 4 звезди, трябва да са 4 звезди  и точка! Но да се раздува така от медиите, а да се оказва , че това не е абсолютната истина, не е коректно!

А който няма познати в медиите какво ще прави? Като го зарежат на 2 рия ден на екскурзията, както направиха с нас Оданс в Париж, например?

# 709
В действителност, от репортажите не се разбра много точно каква е била ситуацията. Аз мисля, че "лошия/лошите" хотели са били за първите 2 нощувки /или една/ - в Словения ли, в Хърватска ли... А, в Испания не е имало платени нощувки, затова за едната шофьорите са платили и другите "възрастни" в групата. Хиляда лева за ученическа ескурзия не са чак толкова малко и освен това платени преди 3-4 месеца. Не знам каква е истината, но във форума има поне 2 теми с оплаквания от тази фирма

# 710
ДА, точно така е - не се разбра какво точно се е случило - може би е точно това - лоши хотели в начaлото и неплатени след това.

Преди 4 години навръх Великден бяхме в Турция с Бутик травел - тръгваме си последния ден, качваме се в автобуса и седим вътре 3 часа и не тръгваме - защото от хотела казват, е не са платени нощувките и не дават на екскурзовода багажа, който бил в общата стая. Много подивях тогава - няма никой в офиса и да им прати платежното- чакаме някой да иде в офиса, да намери платежното да го прати в хотела, че да ни пуснат да си ходим - макар вече бяхме спали си беше доста досадно. Тогава се поскарах с екскурзоводите - как аз като пътник си нося всички документи - договор, платежни и тнт, а те - не.

Тази агенция май вече изчезна или както много други се е преименувала.

# 711
Искам да добавя Бюро за туризъм и приключения „Пълдин” в черния списък.
Избрахме ги за екскурзия до Будапеща от сайт за групово пазаруване. Преди да резервираме им писах и звънях за уточняване на подробностите. След като платих ми изпратиха договор, в който фигурираше задължително доплащане за допълнителни екскурзии, които в офертата бяха отбелязани с доплащане по желание и за които изрично ги бях запитала преди закупуване на ваучърите.
Един от служителите им ми заяви по телефона: "ако не платите допълнителните екскурзии ще ви стоварим на табелата на входа на града да се спасявате". Изпратих имейл на друг техен служител с молба да поясни по-адекватно къде точно ще ни стоварят. Получих следния отговор: "Съжалавям ,но цената е изключително ниска, за да се разправяме за неща от нашата програма."
Тези хора публикуват подвеждащи оферти и продължават да заблуждават хората до последно. Да не говорим какво им е отношението към клиентите. Писаха ми, че ще ми върнат парите преди 20 дни. Още си чакам.
В крайна сметка не съм пътувала с тях (и нямам никакво намерение да го правя след тази случка), но смятам, че инфото би било полезно за да не излъжат и други хора

# 712
  • София
Искам да добавя Бюро за туризъм и приключения „Пълдин” в черния списък.
Избрахме ги за екскурзия до Будапеща от сайт за групово пазаруване. Преди да резервираме им писах и звънях за уточняване на подробностите. След като платих ми изпратиха договор, в който фигурираше задължително доплащане за допълнителни екскурзии, които в офертата бяха отбелязани с доплащане по желание и за които изрично ги бях запитала преди закупуване на ваучърите.
Един от служителите им ми заяви по телефона: "ако не платите допълнителните екскурзии ще ви стоварим на табелата на входа на града да се спасявате". Изпратих имейл на друг техен служител с молба да поясни по-адекватно къде точно ще ни стоварят. Получих следния отговор: "Съжалавям ,но цената е изключително ниска, за да се разправяме за неща от нашата програма."
Тези хора публикуват подвеждащи оферти и продължават да заблуждават хората до последно. Да не говорим какво им е отношението към клиентите. Писаха ми, че ще ми върнат парите преди 20 дни. Още си чакам.
В крайна сметка не съм пътувала с тях (и нямам никакво намерение да го правя след тази случка), но смятам, че инфото би било полезно за да не излъжат и други хора

Благодаря за предупреждението! Точно на тази оферта се бяха "залепила" заради ниската цена и се чудех как да убедя мъжа ми, че не е за изпускане (зарекъл се е да не ходи повече с ТА, дори и да се ползва само за транспорт и хотел).  Mr. Green Поне сега си спестих ядовете!  Hug

# 713
А към сайта за колективно пазаруване, от който сте си взели офертата защо не се обърнете? Поне като се види, че са некоректни да престанат да промотират техни оферти.

# 714
Аз пък съм пътувала с тях и бях много доволна.

# 715
  • София
Аз пък съм пътувала с тях и бях много доволна.

А беше ли плащала допълнителни екскурзии? За мен е много важно при такива оферти да имам свободата да ходя където си поискам, а не с групата. Затова и избирам само фирми, които не те задължават да се записваш задължително на това или онова.

# 716
Ами тези с по евтините оферти,които са нормално да задължават,защото все пак трябва да печелят и като сложиш всичко пак идва колкото от някоя др.фирма! Simple Smile

# 717
  • София
Ами тези с по евтините оферти,които са нормално да задължават,защото все пак трябва да печелят и като сложиш всичко пак идва колкото от някоя др.фирма! Simple Smile
С това съм напълно съгласна, но да е посочено в условията и човек сам да прецени дали му е изгодно. Специално в тази оферта, за която е писала Светла единствените допълнителни разходи, посочени като задължителни са 10 евро за пътни такси и паркинги. Да не говорим, че и това не е коректно, защото можеха да дадат цена, която е с 10 евро по-висока и да не се циганят. Но все пак е написано. Задължително записване на екскурзии в офертата няма. Затова има подведени и недоволни хора.

А наглия отговор, че ще ги оставят на табелата на града, изобщо не искам да коментирам.  ooooh!

Иначе съм ходила 3 пъти до Истанбул с подобни оферти без да има никакви уловки и задължителни мероприятия. Третият път цената беше 34 лв за 2 нощувки със закуски и път.  Wink Дори май беше през същия сайт, който сега предлага екскурзията на Пълдин.

# 718
Ами аз никога не съм пътувал с такива сайтове,аз директно с фирмата си комуникирам,а и си ползвам 3 от които съм доволен и др.не експериментирам! Simple Smile

# 719
Ами бяхме с тях в Будапеща. Цената беше към 136лв. за две нощувки със закуски ( хотелчето беше съвсем прилично), пътните разходи и екскурзовода там. Намирам я даже за обидно ниска. Тъй като бяха 2 дни, имаше възможност с/у 40 лв да отидем за еднодневна екскурзия до Виена, която аз отказах, а те по никакъв начин не опитаха да ме убедят. Всичко беше прекрасно по тази екскурзия, аз съм повече от доволна.

Общи условия

Активация на акаунт