Черен списък на туристическите агенции !

• 713 210
  • 1 567
  •   3
Отговори
# 1 545
  • Варна
Ужас.

# 1 546
И аз да споделя негативно мнение за ТО АБАКС - в никакъв случай недейте да се записвате за техни екскурзии, и много внимавайте, когато си взимате екскурзия от ТА да питате дали е тяхна собствена!

Та, да започна от началото. След ровене на оферти за екскурзии до Париж се спряхме на "Романтиката на Париж" (от 30.04.2025г. до 04.05.2025г.) на Премио Травел (само че тогава не знаехме, че екскурзията не е тяхна, а всъщност е на Абакс), защото доста хора, а и наши лични познати и ги препоръчваха.

Тук искам да кажа, че им прави чест на Премио Травел, че веднага след като се върнахме от Париж и им писахме се извиниха и след като се свързаха с АБАКС ни върнаха всички пари, които загубихме от провалените на място допълнителни екскурзионни обиколки!!! „

Но да се върна на разказа. Още преди да тръгнем всъщност смътно се усещаше, че нещата не са както трябва, тъй като около седмица преди пътуването, въпреки че си бяхме платили цялата сума нямаше ни вест ни кост от тях и трябваше ние да им звъним (те нито вдигаха, нито връщаха обаждания), за да ги питаме дали поне програма няма да ни пратят (тъй като за полетите беше предварително упоменато, че ще ни пратят информация за полета 1-2 дни преди заминаването). След като най-после успяхме да се свържем с тях ни пратиха програма, но ден след това ни пратиха имейл, че посещението в Лувъра, което беше от допълнителните екскурзии, които предварително бяхме заплатили нямало да се осъществи тъй като екскурзията е в такъв момент от годината, когато имало много туристи и в Лувъра нямали места за групи. Имаше предложение или да ни върнат парите или вместо Лувъра да посетим замъка Фонтенбло (не съм сигурна за името), но ние си поискахме парите и решихме да си купим индивидуални билети за Лувъра за същия ден, в който го имахме по програма. Речено - сторено! Купихме си билети онлайн.

Когато пристигнахме в Париж двамата екскурзоводи, които ни чакаха на летище Бове ни дадоха съвсем различна програма, от тази, която бяхме получили предварително по имейл и всъщност ни я показаха само като лист и ни дадоха да си я снимаме с телефоните. И то с напълно променена програма, а не просто промяна от типа на сутринта -  следобед. Първия ден трябваше да е само настаняване и евентуално обиколка на Париж с автобус, която е с допълнително заплащане (ние всички допълнителни екскурзии ги бяхме заплатили предварително). Посещението на замъка Фонтенбло за тези които са се съгласили да отидат там на мястото на отмененото посещение на Лувъра беше в съвсем различен ден от уречения и наблъскано заедно с посещението на Версай (за който също си бяхме платили) и което също трябваше да е в съвсем различен ден.

Още при качването на автобусите на летището едно семейство от двама души липсваше (те после се присъединиха направо в хотела, като се оказа, че от агенцията от която са си купили екскурзията са им пратили грешна програма и грешно полетно разписание, което е довело до това да си изпуснат полета и да се наложи да пътуват през Виена). От Бове до хотелите в Париж пътят беше около час и половина. Ние пристигнахме в Бове рано сутринта, тъй като полета ни от България излетя с около 40 мин закъснение към 07:40ч (което само по себе си трябва да ви говори, че в 05:00ч трябваше да сме на Терминал 2 да се чекираме). В Бове, двамата екскурзоводи ни натовариха в два автобуса на летището и потеглихме към Париж и хотелите, за да се настаним. Този екскурзовод, който беше с нас в първия половин час от пътя ни първо се оплака, че му е изчезнал багажа (защото с колегата му трябвало да изпратят предишната група преди нашата обратно за България на летището през нощтта кажи-речи), след което се опита да ни наплаши за метрото на Париж, че имало много джебчии и крадци, да сме си пазели нещата и парите, а накрая заспа и се събуди чак когато стигнахме до хотела вместо да ни разкаже по пътя къде минаваме и така нататък. (В другия автобус хората са имали късмет с екскурзовода, който им е поразказал това и онова).

В хотела ни настаниха и ни дадоха само около час, след който обявиха, че ще ни чакат да тръгваме за първата екскурзия (която мисля беше и най-дългата от всички). За един час обаче кое по напред - да си починем ли, да търсим обяд ли (че беше около 14-15ч, а ние екскурзиантите не бяхме яли от сутринта), да ядем този обяд и да бягаме обратно към хотела ли...? Да не говорим, че след всичката умора от пътя, вместо да ни сложат в този същия ден екскурзията с автобус около Париж, ни бяха сложили една от двете пешеходни екскурзии (и то по-дългата). Тук ще спомена и следващото безумие, че един екскурзовод поведе група, която достигна бройка 70 човека! Хванахме метрото от хотела до площада на Триумфалната арка, от там пеша по Шанс Елизе до площад Конкорд и от площада през градините Тюйлери до Лувъра, от където като излязохме отново си хванахме метрото обратно към хотела. Всичкото това разстояние сме го изминали пеша само с една пауза, колкото да си купим нещо за пиене и да хапнем нещо на крак. Прибрахме се в хотела към 20-21ч напълно изцедени. На следващия ден отново имахме пешеходна екскурзия - този път Катедралата Сакре Кьор, Остров Сита, Катедралата Нотердам Дьо Пари, Латинския квартал, Сорбоната, Люксембургските градини и за финал разходка с корабче по Сена. До корабчето отново стигнахме изцедени и можехме само да седим с изплезени езици и само да се въртим на място, за да правим снимки. На третия ден ни беше посещението в Лувъра и поради лошата организация на Абакс се наложи да пропуснем автобусната екскурзия из Париж и Версай. (Поне следобед успяхме да си починем, а в последния ден, който ни беше почивен, тъй като тогава за желаещите беше посещението на Фонтенбло, посетихме новата квадратна Арка в квартала Дефанс (и в мола до нея дори посетихме киното и изгледахме филм с оригинално/английско аудио и френски субтитри).

В последствие разбрахме, че всъщност не сме загубили, че не сме успяли да отидем във Версай, тъй като там са имали само по 1 час време на група (били са две групи) да разгледат и двореца и градините, което е безумно!

В края на крайщата заради лошата организация на АБАКС, отменената екскурзия в Лувъра и провалените екскурзии с автобус из Париж и до Версай, трябваше да ни върнат 800лв и Премио Травел се оказаха изключително коректни и ни ги върна всички до стотинка. А екскурзовода, който ни развеждаше през цялото време (и който се оказа, че е завършил история на изкуството или нещо подобно, защото знаеше наистина много интересни неща) ни сподели, че сме му последната група, защото напускал АБАКС (и явно не случайно!).

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 15:54 от Mermaid By Heart

# 1 547
Mermaid By Heart, нещо подобно беше и екскурзията в Тоскана и Флоренция, пак на Абакс.

# 1 548
Здравейте , в черния списък с туристически агенции искам да добавя Вип турс - Плевен. Изключително некоректни , поради спиране на тока в Барселона багажа ни остана в хотела и едната служителка на агенцията обеща да се погрижи при следващо ходене и излъга сега отказа и прехвърля сами да се оправяме . Не се занимавайте с тази агенция,отделно оскъпяването е 2000 процента

# 1 549
  • София
Емералд Травел - звъннах за екскурзия, след като си бях избрала хотел за близка дата, опитаха се да ми продадат по-хубава стая. Предвид как ми напудриха нещата, се съгласих - като отидох на място разочарованието беше пълно.
Като писах мейл, се заядоха, че сама съм си била виновна, че стаята била частично реновирана, че отговаряла на звездите на хотела, че имало представители там, с които трябвало да се свържа. Реално имейлът е официална кореспонденция. В банята на стаята нямаше къде да си оставиш принадлежности като шампоан и душ гел.

Няма да повторя с тях. Като се засякохме с други пътници и те казаха, че ще ги отсвирят, че само гледат да приберат парите на хората, а на среща не дават никаква качествена услуга.

# 1 550
  • Варна
Още от 2010 г обяснявам колко са некадърни и нямат грам професионализъм, но пък благодарение на тях си намерих читави хора, които да не ме разочароват.

# 1 551
  • София
Още от 2010 г обяснявам колко са некадърни и нямат грам професионализъм, но пък благодарение на тях си намерих читави хора, които да не ме разочароват.
Най-якото беше като казах на представителката им, че по телефона ми предложиха да си доплатя за повече комфорт, който не съм получила и тя да ми отвърне "Еми излъгали са ви".. един вид какво толкова, да го преживея.
Наглостта им е безгранична. Другите като казаха за тази същата сума в какви хотели са били настанени.. е то още по-тъпо да му стане на човек.

Ако желаете на ЛС ще се радвам да ми споделите за читави хора, че повече не искам да си причинявам такива нерви по време на почивка, за да ги ползвам в бъдеще.

Явно за толкова години на пазара нищо не са променили.

# 1 552
Моля, споделете “читавите” хора 🌷

# 1 553
  • София
Моля, споделете “читавите” хора 🌷
Но е добре да е в някоя друга тема. Сигурно има и бял списък. Защото после търсачките ще изваждат неправилно името на добрите в черния списък. Wink

# 1 554
  • Варна
Не, няма да споделя. Преди съм споделяла,но след това получих заплахи, че срещу хиляда лева щяли да ми пратят две момчета. Мерси.
Съветът ми е да четете повече и при възможност да пътувате самостоятелно или частично. Занимавате се повече наистина, не всеки има такава възможност, но читавите агенти са малко.

# 1 555
Това някаква нова оферта на Емералд ли е? За хиляда лева пращаме двама. Чудно.

# 1 556
  • Варна
Това някаква нова оферта на Емералд ли е? За хиляда лева пращаме двама. Чудно.

Имам си скрийншотчета даже. Не съм сигурна, че конкретния човек работи или има нещо общо с Емералд обаче.

# 1 557
Е ако няма някаква връзка с Емералд защо ще заплашва? Аз също съм недоволна от тях, накарах ги да ми върнат капарото след като имах забележки по договора, който настяваха да сключа с тях. Имаше няколско скандално неизгодни за мен клаузи, относно ситуации които ме уверяваха, че нямало как да се случат. На въпроса ми защо тогава държат те да останат в договора, не получих отговор, слава богу взех си парите, а след мен нетърпеливи техни бъдещи клиенти с кеш напираха да плащат.

# 1 558
  • Варна
Защото в дискусията кой е по-по-най имаше коментари и за други агенции.

# 1 559
Преди десетина дни бях с Абакс в Римини в Италия. Прекрасно място за  море,почивка и релакс.  Но екскурзоводката Мария Димитрова беше доста груба на моменти , необясняваща ,лаконична. Може би защото тя по принцип работи в Сицилия. В началото започна със заплахи ,че всичко се записва ,има камери ,да не изнасяме храна.  При тази бедна храна ,не виждам какво може да се изнесе ,дори някой да иска да го направи.Вечерята беше от 20 ч.до около 21,30ч. Едно безкрайно размотаване на сервитьори , бавно сервиране и отсервирване. Храната доста еднообразна . Без достатъчно плодове и зеленчуци. Повечето от обявените първоначално допълнителни екскурзии отпаднаха ,защото били на загуба  за ТО.
Когато в началото на годината гледах тази почивка ,цената за ранни записвания беше 1950лв . В последствие имаше периоди на цени от около  1 600 и около 1400лв. Накрая около 2 месеца преди датата цената спадна на  850 лв , а за някои дати и на 750 лв. Изразявам безкрайно учудване и недоумение ,кой и как определя тези цени. Защо изобщо има ранни записвания ,като накрая цената е над два пъти по - ниска от първоначално обявената.
При такава ситуация ,едва ли друг път ще ползвам услугите на АБАКС. Безкрайно ме разочароваха и отвратиха от себе си.

Общи условия

Активация на акаунт