МБАЛ Надежда - тема 18

• 73 564
  • 727
  •   1
Отговори
# 210
Дрехите за изписване, Вашите и тези на бебчето, също се носят в деня на приемане. При изписването вече детето се преоблича още в неонатология и акушерката го сваля към залата за изписване вече облечено. Съответно изписването е доста бързо. Предаване на таткото, няколко снимки, оставяне на почерпка (ако родителите са предвидили такава) и довиждане.

# 211
Здравейте, ЧНГ на всички!!! Да сте много здрави и много щастливи през 2021г.!
Предстои ми раждане в Надежда - планово секцио. В момента съм в 33г.с. +2дни. Искам да попитам дали някой от най - скоро раждалите там с планово секцио , как ви определиха датата на операцията. Моя термин е на 21.02,, но аз съм със по- къс менструален цикъл (24дни) и ми казаха че заради това ще родя по рано ( първото ми дете преди 11г. се роди 14 дни преди термин). Та дали това ще се вземе предвид при определяне на датата?

Относно д-р Панайотова аз съм много доволна ! Много внимание и добре че е тя да ме успокоява. Вдига ми по всяко време на деня и ноща( когато ми се е налагало спешно да я чуя). ФМ я прави подробно и обяснява всичко .

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 13:59 от AnMary

# 212
Обикновено насрочват секциото от 7 до 10 дни преди термин. Моята дата за секцио я определиха 9 дни преди термин, като гледаха графика кога има свободни часове и дати. Иначе докторът каза на акушерката да гледа датите 8 - 9 дни преди термин. Второ раждане. Първото ми секцио поради запълнени дати в графика беше насрочено чак 4 дни преди термин - чудех се дотогава дали бебето ще си изчака датата, но си я изчака Simple Smile

# 213
Момичета имам следния въпрос - вчера на ЖК ми дадоха една жълта карта с резултати от изследвания и проследяване на бремеността и ми казаха да си я снимам, но нищо повече не разбрах - къде да я представям тази карта, защо ми я дадоха и т.н. След това ми казаха да запиша час за следващата седмица само за тонове, та въпросът ми е знаете ли кога "официално" приключва ЖК и този жълт лист това ли означава, че едва ли не са ме приключили вече на ЖК и сега седя и си чакам да дойде момента за постъпване в болницата? И другото ми питане, някоя има ли наблюдение как е натовареността в болницата - вчера докато чаках за преглед чух, че имало супер наплив и родилки, които бързо се възстановявали ги изпращали да си ходят по-рано от необходимото...

# 214
8 дни преди термин ми беше секциото, второ раждане. Нямах никакво разкритие. Първото ми раждане беше спешно секцио, два дни след термин. Предполагам, че ако сега не бях планово секцио, пак щях да пренося. Датата докторът избра спрямо графика си.

# 215
На мен ми дадоха жълтия картон да си го снимам и после трябваше да им го върна. Дадоха ми и други документи за прием при раждане и също ми казаха да си запиша за следващите седмици часове за тонове в деня в който моят лекар води ЖК и ми каза всеки път след тоновете да минавам през кабинета без час за преглед.

# 216
Сирена, благодаря, явно и аз ще съм по същия път.

# 217
  • София
Момичетя при вас има ли забавяне на болничния лист? Вече за втори пореден месец  закъсняват с две седмици и съответно работодателя ми недоволства.

# 218
При мен не е имало забавяне. Даже днес им казах, че ми трябва от 07.01. този 45дневния и те казаха че в Петък ще е готов. Това което ми казваха е началото е че трябва да звъня по тел поне три дни преди да изтече миналия за да е навреме

# 219
  • София
На 20 декември ми изтече, като на 18 декември се обадих да заявя, че искам продължаването му. От тогава регулярно се обаждам да питам дали е готов и само казват "Обадете се утре след 14.00 часа, за да проверите дали е готов". И ето днес сме 5 януари, минали да 2 пълни седмици и все още не е наличен. Това ми се случва за втори пореден месец.

# 220
Направете запитване по мейла или по месинджър. Това не е сериозно отношение. В рамките на три работни дни след датата на издаване на издаване на болничния (ако не бъркам броя на дните) те трябва да Ви го предадат.

# 221
Аз пак да се включа с моите чуденки: При секцио в сегашната обстановка - кой съобщава на таткото, че бебето се е родило? Предполагам майката, когато е приведена в реанимация? Около час след самото раждане?
В операционната ще те снимат и ще зарадваш със снимка
Снимките ясно 😄, ама таткото кога/как/ от кой ще разбере? Преди седеше пред операционната Simple Smile
Пращаш му снимките 💗 и разбира 😁

# 222
Здравейте,
искам да попитам дали някой има мнение и отзиви за д-р Енчева. Насочиха ме към нея за ЖК. Както и кой пакет за проследяване препоръчвате?

# 223
bibonss, относно пакетите Ви препоръчвам основния. Защото другия пакет е когато има проблем и ще е нужно да ви се правят и други изследвания. Честно казано аз от основния почти нищо не използвах заради тази пандемия до 24 гс, сега съм в 34 и пак няма да успея да го използвам целия. Относно докторката за която питате нищо не мога да ви кажа,защото аз си водя ЖК при Личева, а ФМ при Панайотова и съм много доволна и от двете 💖 Успех!

# 224
При записването за ЖК те директно ти дават формата с основния пакет, не споменават разширения. На мен сестрата директно ми каза че няма смисъл от разширения.
Михаела, то до 24 г.с. реално е два пъти кръв, урина два пъти, микробиология веднъж и цитонамазка (ако не броим два прегледа) - аз с един преглед онзи ден "избумках" 90% от частта до 24 г.с., хаха. Ти дори и на един преглед преди 24 г.с. ли не успя да идеш? Ако си имала един и си дала кръв и урина, си ползвала по-голямата част, което пак е нещо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт