МБАЛ Надежда - тема 18

• 73 559
  • 727
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте!

Виждам , че болницата разполага с 3-ма ендокринолози - Начев, Хедер, Ангелова. Бихте ли споделили мнение за някой от тях?
На скоро се прехвърлих в Надежда при репродуктивен специалист и мисля да направя същото и за ендрокринолога. Имам синдром на Хашимото и Инсулинова резистентност и държа да попадна на добър специалист, тъй като от предишната болница (Щерев) съм с много лоши впчетления.
Споделям накратко, може някоя дама да е със сходен казус: Май месец 2020 ме диагностицираха с Хашимото и хопофункция на щитовидната жлеза и от тогава насам е борба ТСХ да влезе в норма за забременяване. На последната консултация на 22.12 и направени кръвни изследвания, се потвърди инсулинова резистентност. Д-рката каза, че сама съм си била виновна и да правя режим на хранене. Не ме насочи към диетолог, не ми казва какъв е този режим, нищо. Когато повдигнах темата за диетолог ме погледна с бялото на очите и нищо не каза. Винаги говори обрано и оставам с впечетление, че трябва да изчета цялото интернет пространство, за да се информирам и да се подготвя за преглед.

Благодаря предварително!

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 16:06 от Yoana Pavlova 679429

# 226
  • Хасково
Yoana Pavlova само не Хедер. Такъв стрес ми докара в началото на бременността. Освен това вместо да го спре ми вдигна дозата глюкофаж от едно на 3 хапчета. И Начев и Русев след това ми казаха, че глюкофажа се спира веднага при бременност. Аз съм доволна от Начев, той е име в тези среди. Аз ходя при него в сградата на Майчин дом - Усбале акад. Иван Пенчев. Отива се без час и чакаш ред. Опашката върви бързо. Но имай предвид, че е малко странен и не е подробен в обясненията си и прегледа трае около 5мин

# 227
Начев + и се ходи при бременост всеки месец с пуснати изследвания от преден ден.

# 228
  • София
От 2018г. съм диагностицирана с Хашимото. От тогава съм пациентк на д-р Хедер. Виждали сме се може би 4-5 пъти докато ми нагласи Елтирокса. Първоначално ми изписа 50мкг и дори сега по време на бременността ми се отразява добре и държа под 2.
От тази гледна точка, че ми уцели дозата си свърши работата. Но и друг път съм писала, че не ми допада - гледа бързо да претупва прегледа, няма и 5 мин, а ме таксува с 40 лв. След като забременях не ми даде никаква насока за витамините, че трябва да избягвам такива, които съдържат йод и, че не трябва да пия Биозин мама, защото е имуностимулант. След 1 месечен прием, след направено контролно изследване на ТСХ ми се беше вдигнало от 1.6 на 2.6. Реших да спра дветв добавки и един месец по-късно е вече 1.2.
Плюс при нея е, че можеш да си запазиш бързо час. Докато при Начев май е трудно.

Определено д-р Хедер има нужда от корекция на поведението си, като човек и лекар.

# 229
Здравейте!
Може ли да ме ориентира някой как е записано долното изследване в ценоразписа на болницата:
"кръвна захар профил 3"?
Или каква му е цената?
Търсих "обременяване с глюкоза" , "Орален глюкозо-толерансен тест" , "огтт", но нищо не ми излиза.

# 230
Здравейте!
Може ли да ме ориентира някой как е записано долното изследване в ценоразписа на болницата:
"кръвна захар профил 3"?
Или каква му е цената?
Търсих "обременяване с глюкоза" , "Орален глюкозо-толерансен тест" , "огтт", но нищо не ми излиза.
Вижте тук, мисля е това?

# 231
Към 13лв. е общата цена, наскоро правих.

# 232
Здравейте, аз съм с няколко въпроса, част от които може би зададох в грешната тема, но сега виждам тази.

1. При записване на ЖК необходимо ли е направление от личен лекар? Мисля преди се изискваше.

2. Каква е цената и процедурата за БХС и ранния скрининг? Като цяло желанието ми беше да направя само ранна фетална в Надежда, а БХС да си го направя директно в Майчин дом, така или иначе ми е по-близо, а и там самото кръвно изследване в момента е безплатно. Питам, понеже доколкото виждам от ценоразписа им, е посочено "БХС (за Майчин дом)", изглежда изпращат пробите там, ако правилно съм разбрала. Така или иначе ако са обвързани ще предпочета Надежда, но бих искала да чуя мнения. Благодаря Simple Smile

# 233
Нямате нужда от направление за записване на ЖК.
БХС струва 144 лв (при тях го наричат скрининг): 100 лв ФМ + 44лв кръвната част. Simple Smile Трябва да проверите в болницата за опциите да не правите частта с кръвта.

# 234
Аз препоръчвам др Мария Бояджиева за ендокринолог, да, не преглежда в Надежда, но според мен си заслужава. Преглежда в Майчин дом и може с направление.
С предната бременност бях при Начев, ами..... първо няколко пъти докато нагласим дозата, но това всъщност не е проблем, прекалено бързо говори, супер бързо обяснява и пише, претрупан е с пациенти и доста бързо преминава прегледа, а по телефона едвам му разбирам какво иска да ми каже. Почти не дава да му се зададе въпрос. Отделно, с предната бременност отидох в 12 г.с. с ТСХ 3 и той толкова ме стресира, че ми ттрябваше малко време да прочета и да се окопитя и да разбера, че всъщност не е толкова страшно положението както рой го описва.

За Др Бояджиева мога да кажа, че е супер спокойна, прегледа трае повече от 30 мин и наистина обяснява като за глупави, дори рисува химичните съединения и обяснява как еутирокса влияе на ЩЖ и някак има лично отношение. Другия плюс за мен е, че се интересуваше дали приемам други витамини и добавки като вит Д, йод, селен, което беше приятна изненада за мен.

Смятам, че на една бременна, а и не само трябва

# 235
  • София
Д-р Мария Бояджиева преглежда в МЦ Сигридов. Самата аз не съм я посещавала, но чувам добри отзиви за нея.

# 236
Нямате нужда от направление за записване на ЖК.
БХС струва 144 лв (при тях го наричат скрининг): 100 лв ФМ + 44лв кръвната част. Simple Smile Трябва да проверите в болницата за опциите да не правите частта с кръвта.

Супер, много благодаря. При тях ще го направя, защото и аз доколкото разбрах вървят “в пакет”, а от ценоразписа изглеждаше, че само БХС (кръвното) е 125 лв. Така обяснено е доста по-разбирамо.

# 237
Не вървят пакет. Просто на регистратура, когато отидете за часа трябва да кажете, че не искате частта с кръвните изследвания. Аз реших да не правя БХС, защото предпочетох пренатален тест и една госпожа на регистратура чак се опита да ми повиши тон за това мое решение. Може да се плати само скрининга. Друг е въпросът, че двете изследвания вървят в тълкувание едно с друго и колко ще е релевантен изчисленият риск в такъв случай.

# 238
Да, на мен вчера по телефона ми повишиха и неформално ми заяви, че няма часове за ранна фетална морфология, а първо трябва да ми се обадят те за час за БХС...

# 239
Не вървят пакет. Просто на регистратура, когато отидете за часа трябва да кажете, че не искате частта с кръвните изследвания. Аз реших да не правя БХС, защото предпочетох пренатален тест и една госпожа на регистратура чак се опита да ми повиши тон за това мое решение. Може да се плати само скрининга. Друг е въпросът, че двете изследвания вървят в тълкувание едно с друго и колко ще е релевантен изчисленият риск в такъв случай.
Точно така - предимството да направиш и кръвната част е точно, че в комбинация с другите елементи ти дава изчислен риск за прееклампсия - преди 34та, 37ма седмица, ретардация и т.н. Та ако не се направи, тези рискове няма да са релевантно изчислени.
Едит: Амброзия, това е защото в Надежда ранната ФМ е реално следващата, 16-18с. БХС, който те наричат скрининг, е 11-13та, такива са им термините. Т.е. като звъннеш и кажеш ранна ФМ ти имаш предвид БХС, пък те гледат следващата ФМ. Питай ги за скрининг, не за ранна ФМ. Успех Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт