МБАЛ Надежда - тема 18

• 73 297
  • 727
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, в 36 г.с съм и ще раждам в Надежда. Бихте ли дали насоки за раждането  и багажа. Запозната съм със списъка от сайта на болницата, но предвид Ковид ситуацията прочетох на няколко места, че не може да ми оставят допълнително багаж /например дрехите за изписването или допълнително вода/. А на други места прочетох, че допълнителен багаж се оставял на информация и ти го качват до стаята. Моля скоро родилите да споделят как е било при тях. Другото, което ме вълнува - по колко майки сме в стая? Храната май я носят по стаите в момента? Предполагам, че в стаите има баня и тоалетна на разположение? И има ли някакви тоалетни принадлежности, които можем да ползваме например мокри кърпички или някакви малки опаковки шампоан 😃 или от тези хавлиените еднократни чехли, които срещаме по хотелите? Последният въпрос сигурно е много нелеп, но се опитвам да се ориентирам колко и какъв багаж да си приготвя.
Благодаря Ви.

# 631
Аз раждах в началото на февруари.
Не ви трябва много багаж, описаното на сайта е достатъчно. Храната е добре и я носят в стаята. Вземете си вода, много вода. Не знам на какво се дължи, но жаждата е огромна. На мене ми се надуха много краката след раждането, преди нямах чак такъв проблем.
В столовата може да си направите чай и кафе, налични са там.
Преди раждането спите в една стая, после в реанимация и после в др.стая. Аз след раждането бях с една жена в стаята. Всяка стая има баня с тоалетна, има апарат за течен сапун в душ кабината.

# 632
Краката се надуват понякога, с първите две раждания нямах, но с третото в Надежда не можех джапанките са си обуя. Следете кръвно, ако тръгнат, да ви дадат хапче. Вода се пие при секцио от упойка още по, а принципно, организма търси течности заради кърмата.

# 633
Краката се подуват и от упойката, затова е хубаво да се пие повече вода, за да се изхвърли от тялото по-бързо.

# 634
Здравейте, момичета! Знаете ли дали ми трябва направление от личния при преглед за установяване на бременност? През сайта си запазих час за д-р Станева в Парадайс

# 635
  • София
Не работят с НЗОК.

# 636
Здравейте, момичета!
Запазила съм си час за ФМ в "Надежда", ще бъда в 22 г.с. Въпросът ми е дали дават диск с прегледа, или дали мога да си занеса флашка, която да използват?
Знам, че в "Щерев" процедират с флашка, а при доц. Марков дават диск, но не можах да намеря информация за "Надежда".
Също дали знаете колко струва ФМ там, не успях да се ориентирам в сайта.

Благодаря Heart

# 637
Аз бях на ФМ при Чачева и по тел. още като си запазвах часа попитах служителката дали мога да занеса диск/флашка. Отговора беше не. За ФМ в 20-22 седмица платих 130лв. Следващата ФМ около 30г.с мисля че е 100лв

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 18:03 от LaLa Land

# 638
  • София
Аз бях на ФМ при д-р Михова и  без да сме го коментирали, в края ми даде диск със запис на отделни клипове и снимки от прегледа. Това се отнася за ФМ в 20 г.с. На ФМ в 29 г.с. не съм получила записи под никаква форма, но тя беше и по-кратка. Цената ѝ също беше по-ниска, но вече не помня каква.

# 639
Аз бях на ФМ при Чачева и по тел. още като си запазвах часа попитах служителката дали мога да занеса диск/флашка. Отговора беше не. За ФМ в 20-22 седмица платих 130лв. Следващата ФМ около 30г.с мисля че е 100лв

Благодаря! И аз ще съм при Чачева в края на месеца.
Да разбирам ли, че нищо не са ви дали накрая?

# 640
На мен не са ми давали, но не съм и искала. Мисля, че листа, в който пише стойностите на различните крайници и органи е достатъчен за евентуално второ мнение или знам ли и аз. Не ми е хрумвало, че е добре да се взема запис. Иначе преди седмица правихме скенер на глава на детето след падане и мисля да си взема дискът със скенера и да й го прибера в папката. Но скенерът го правихме в Токуда.

# 641
аз бях на две ФМ при Чачева и имам само няколко черно бели снимки със замерванията на бебето. Не стават за семейния албум Blush

# 642
Д-р Чачева не дава по желание мисля. Последния път, когато я попитах за диск или флашка ми каза, че няма как да сложи външна флашка в машина за 400 хил., а ако видим нещо много интересно и евентуално добре позиращо бебче ще ми даде диск.

# 643
Благодаря ви, момичета! 😊

# 644
Нямам нито диск, нито файлове с клипчета на флашка. Била съм при Георгиев и Чачева на ФМ. Всъщност и самите снимки са трудноразличими и компромисни като качество, особено ако бебето не е позьор, но не е това най-важното, важното е да са видели каквото трябва. Иначе листа, който дават, е доста изчерпателен като информация. Такива снимки, каквито съм виждала обаче при Марков на приятелки, в Надежда не съм.

Общи условия

Активация на акаунт