МБАЛ Надежда - тема 18

• 73 302
  • 727
  •   1
Отговори
# 645
Бях при Георгиев и поисках диск и той ми даде. Опита се и 3д снимка да направи, но моето бебе не спря да мърда Simple Smile

# 646
Здравейте! Предстои ми втора ФМ (21г.с.) при д-р Чачева четох, че тя не дава диск с видео, а пуска ли 4Д да го видиш или снимка? Simple Smile

# 647
Здравейте! Предстои ми втора ФМ (21г.с.) при д-р Чачева четох, че тя не дава диск с видео, а пуска ли 4Д да го видиш или снимка? Simple Smile

На нас не ни даде 4Д снимка. За тях 4Д не носи особена информативна стойност, то е основно за кеф на родителите. При нас двата пъти не го ползва, то единият път и бебчо беше кофти разположен за фотосесии, даже ме прати да се разхождам.

# 648
  • Хасково
Здравейте, момичета! След коя седмица прегледите стават по два пъти месечно? Следя се при доктор Павлова и съм си запазила час за 32седмица. Тъй като ми каза, че от 34седмица почват да се следят тонове, забравих да я попитам дали трябва да си запазя и час за преглед при нея или само за тонове Simple Smile

# 649
Най-добре си запазете час за тонове, когато тя е на ЖК, за да Ви ги преглежда. Иначе от 32 мисля бяха по 2 прегледа в месеца, но не съм сигурна(беше началото на пандемията и прегледи официално нямаше).

# 650
  • Хасково
Здравейте.Няколко въпроса относно тоновете, тъй като ще ми е за пръв път Simple Smile Миналата седмица на женската консултация Д-р Павлова, каза че трябва да започнем със запис от 34седмица, но не успях да си запазя час за ЖК през тази гестационна седмица, а през 33. Не съм от София и ще ми е трудно да пътувам всяка седмица и  мисля да си запазя и час за тонове в деня на прегледа, въпреки че е по-рано. Не ми е удобно да звъня на д-р Павлова да я питам. Предполагам, че мога да отида на тонове без да са назначени от лекаря? Колко време продължава записа, за да си запиша час преди прегледа? И тъй като си записвам час през мобилното приложение има ли значение за кабинет M1 или M2 запазвам час Simple Smile

# 651
моят доктор там ми каза да си запазя първите тонове в 33г.с., точно за да съвпадне с часовете му за ЖК. Няма да има проблем да ги направите тогава, особено щом пътувате.
За приложението не знам, тъй като аз ги записах на регистратура след предишния преглед.

# 652
И тъй като си записвам час през мобилното приложение има ли значение за кабинет M1 или M2 запазвам час Simple Smile
Мисля, че М1 е едноплодна, а М2- двуплодна (многоплодна) бременност.

# 653
Точно така М1 е когато е едно бебето. Хубаво е да се запишат тонове в деня на ЖК, така АГ може да ги погледне. По принцип отнема 20-30 мин, но зависи и от бебето, понякога отнема и повече време. Запазете и за напред, че свършват бързо сутрешните часове.

# 654
И тъй като си записвам час през мобилното приложение има ли значение за кабинет M1 или M2 запазвам час Simple Smile
Мисля, че М1 е едноплодна, а М2- двуплодна (многоплодна) бременност.

Няма значение, при двуплодна се слагат две апаратчета. Вие си следите и си записвате часаве за тонове. Тоновете ги разчитат докторите на ЖК или прентални доктори. Ако не им харесат ви връщат за още един запис след като пиете вода и се поразходите с което се цели да се събуди бебето и да стане по активно преди 2-рият запис.

# 655
Здравейте, момичета! Моля Ви, препоръчайте ми при кого да запазя час за скрининг първи триместър.
Вариантите са д-р Патрикова и д-р Георгиев.

# 656
  • Хасково
Аз бях при д-р Георгиев за феталните морфологии. В началото много исках да съм при д-р Чачева, но нямаше часове. Не съжалявам, докторът е много спокоен, обяснява какво гледа, това ми бяха любимите прегледи Simple Smile

# 657
Здравейте, момичета! Моля Ви, препоръчайте ми при кого да запазя час за скрининг първи триместър.

Д-р Патрикова, аз бях при нея на ЖК.
Много ми допадна - внимателна, обръща внимание на детайлите.

Последна редакция: сб, 24 апр 2021, 01:16 от -INA-73

# 658

За д-р Патрикова не мога да кажа нищо, не съм попадала при нея. Д-р Георгиев е добър специалист, била съм при него на ФМ. По-специфичното му е, че не е особено приказлив, мълчи си повече и това може да е леко стресиращо за една бременна (поне за мен беше). Наложи се да го питам няколко пъти дали всичко е наред. Но като специалист е много добър!

# 659
Нормално ли е да се чака 20 дни за резултат от цитонамазка? На други места съм чакала максимум седмица.

Общи условия

Активация на акаунт