Предколеден локдаунски бюлетин с аромат на канела. 209-та немска тема.

• 29 342
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
И на мен ми се реве от този Тиймс. Предложих на работа да ползваме Zoom като всички нормални хора, но не, ние ще работим с Тиймс. Подочух, че така следели кой е онлайн, сякаш не може да си онлайн и да не работиш.

# 106
Скрит текст:
Мой близък приятел е изкарал короната - schwerer Verlauf. Хоспитализирали са го на косъм преди цитоконната буря. Следва коктейл химии, кислород... Истински зле се е чувствал само в началото на болестта, когато е имал висока температура и главоболие. “Типични” корона симптоми не е имал. Сега си е вкъщи, продължават да го тъпчат с химия. Дано, дано да успее да се възстанови напълно! Няма съпътстващи заболявания, само наднормено тегло, но не затлъстяване. Жена му е била само с леки симптоми за 2-3 дни. Тя е донесла вируса, учителка е.
Пазете се! Не подценявайте вируса.

# 107
  • Берлин
Племенникът на Мм и жена му са с корона. Карат го леко засега. Цялата кооперация е в карантина.
На мен ми махнаха карантината и отивам да се трудя. 60/40 ще е хоум офис/офис.
И вече много ми писна от всичко

# 108
Скрит текст:
Мой близък приятел е изкарал короната - schwerer Verlauf. Хоспитализирали са го на косъм преди цитоконната буря. Следва коктейл химии, кислород... Истински зле се е чувствал само в началото на болестта, когато е имал висока температура и главоболие. “Типични” корона симптоми не е имал. Сега си е вкъщи, продължават да го тъпчат с химия. Дано, дано да успее да се възстанови напълно! Няма съпътстващи заболявания, само наднормено тегло, но не затлъстяване. Жена му е била само с леки симптоми за 2-3 дни. Тя е донесла вируса, учителка е.
Пазете се! Не подценявайте вируса.
И с какво го лекуват?

# 109
https://www.meindirektlabor.de/labortests/corona-antikoerpertest/
Тези лаборатории правят тестове за антитела на разумна цена,  имат филиали в доста градове, само с термин е.

# 110
  • Немция
Вечке, дано се намери решение за твоята професия!

Синьо, стискам палци твоят приятел да се оправи ! Докато има функционираща и ненатоварена здравна система, има голям шанс да те лекуват адекватно .

От страната на ММ в България също има тежко заболели, двама души на по 50 и 60 години. За единия знаем, че вече е с пневмония. Мислим го много.

Половината клас на малкия е в карантина, на занималнята са били в контакт със заразеното дете от другия клас. Двата трети класа са били в група на занималнята. Ще ги тестват всички. Дано няма положителни от класа на детето ни, че тогава и ние ще трябва да се тестваме.

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 17:17 от Бибит

# 111
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
30€ е добре за амтитела, но до Майнц не ми се ходи. Аз бях декември болна, незнам дали ще имам останали, ако е било корона.

Днес при нас беше 22С и на детската площадка беше пълно, никой не пази дистанция. Сега всичко като е затворено и няма къде да се ходи...

# 112
Нашите тестове дойдоха уикенда, сега се настройвам да се боцкам.
Вечерница, а хората не искат ли в открити сесии да ги снимаш? Някъде навън?
Дано се намери вариант. Ти си човек на изкуството, може нещо креативно да ти хрумне.🙏

На всички болни пожелавам час по- скоро оздравяване. Изненадах се, че цяла кооперация е в карантина. Това нещо като жилищен блок ли е? Аз за съседите нямам  информация как прекарват пандемията. Не съм сигурна ако някой е болен, дали ще разбера и дали ще трябва да влизам в карантина.

Бибит, дано няма положително дете. 🙏
Контактното дете, с което сина ми беше играл и му беше ходил на гости, е отрицателно. Ама  докато му излезе резултата в съботата, треперех.

# 113
Кате, проблемът ми е бебешките сесии. Тях не мога по това време на годината да ги снимам навън. Трябва да е поне 30 градуса. Иначе нормално си снимам семейства навън. А имам запитвания за новородени, които трябва да откажа при това положение.

# 114
Ами освен да ги облекат в мечешки космонавтчета.
Или да вземеш от онези градински отоплители, тип гъба или от висящите. Около тях става наистина топличко.

# 115
Днес дискутираме в една от групите какво може или не може. Уж на федерално ниво всичко трябва да е регламентирано еднакво за всички, а се оказа, че примерно в Тюринген и Заксен колежките могат да снимат бебета. Утре ще звъня на Handwerkskammer да ги питам какво смятат те за Заарланд. Голяма тъпотия е всичко.

# 116
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Вечи, дали е или не е регламентирано на федерално ниво, мисля, при теб не играе толкова голяма роля.
Ако родителите се чувстват несигурни, никакви регламенти не помагат.

Стискам ти палци да се смени тенденцията.

# 117
  • Берлин
Вечи, няма шанс дело по корона нарушения да бъде спечелено, според НЕпромененото действащо законодателство и според адвоката ни. Разпитвай (препоръчвам в писмен вид), все ще има начин да продължиш. Стискам ти палци

# 118
На мен ми се струва, че хората все по-малко спазват мерките или по-скоро, че го правят колкото да не бъдат санкционирани. Много неглиже ми се струват всички и никой не изглежда уплашен. Иначе явно доста хора изпълняват призива за хоум офис, защото по магистралите имаше много слабо движение. Аз вече ще ходя в офиса само в понеделник. Това е по мое предложение, ще видим до кога.

В супермаркетите днес забелязах, че има от всичко по много, само хартиите бяха в оскъдни количества. Миналата седмица маслото беше свъшило, сега имаше всички видове, някои и на ангебот.

Вечерница, стискам ти палци.

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 23:33 от Анонимен

# 119
Вечи, няма шанс дело по корона нарушения да бъде спечелено, според НЕпромененото действащо законодателство и според адвоката ни. Разпитвай (препоръчвам в писмен вид), все ще има начин да продължиш. Стискам ти палци
Папурче, нямам грам намерение да се навирам между шамарите. Като не може, не може. Но не разбирам защо за едно може, а за други не.
Ще си кротувам и каквото, такова.

Общи условия

Активация на акаунт