Предколеден локдаунски бюлетин с аромат на канела. 209-та немска тема.

• 29 575
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
bella_ciao, може би говорим за различни неща, или нещо не съм  прочела/ разбрала точно мисълта ти.
Изобщо не съдя, а казвам констатация на колеги, повечето  езиковеди ( немци, французи, британци, австралийци и т.н.) с които имам съвместен дългогодишен трудов стаж тук.
Относно сополите. Точно преди есенната ваканция, сина ми имаше  болки в гърлото с последващи сополи. Докато не му мина, не излизаше. Оказа се, че и други съученици са минали през същото. Никой не се тества.

# 391
  • Немция
Относно сополите. Точно преди есенната ваканция, сина ми имаше  болки в гърлото с последващи сополи. Докато не му мина, не излизаше. Оказа се, че и други съученици са минали през същото. Никой не се тества.
Аз бих се тествала при положение, че имаме някакви оплаквания. При ковид оплакванията са специфични, особено при възрастните. Информация имам от България, в момента наши  роднини, познати, близки ни осведомяват Rolling Eyes. Симптомите са най-разнообразни и странни. Така ги  описват, да - "странни". И различни в рамките на едно семейство.

# 392
По принцип и аз съм за тестване. Обаче, на практика излиза, че през няколко дена все заради " нещо" ще трябва да се тестваме. Я детето, я аз, я съпруга ми....
.

# 393
И аз исках да се тестване особено първия път- температура, сополи, а аз 5 дни с гърлобол и хрема една седмица..обаче детския лекар като не ни взе насериозно. Освен това той не тества, а давал направление за уни клиник. А мен там не ми се ходи, да лепнем още нещо. Сега втория път пак децата сополиви, голямото дете и кашляше, но той е с астма и се запушва от сополите веднага. Като пръсна спрея за астма и спира да кашля за часове тъй че си ходеше на у-ще. Този път при мен нищо, но мъжа хремав, а той никога няма хрема...но пък всеки път тестване не си е работа. Явно при по-тежки симптоми се предприема нещо.

# 394
Reina,
при нас хората се тестват в определени центорве с направление, не при личните лекари.

А защо толкова често изпитвате желание да се тествате, Катерица? Всяка седмица ли имате някакви симптоми?

# 395
  • Германия
И аз не бих се тествала или децата при всеки сопол и кашлица. Големият ми син постоянно вдига  Т, при най-малката настинка, зачервено гърло и Т. Това вече 6 години, ангини, антибиотици и т.н. Сега вече по-рядко и по-леко, но не мога винаги да ходя за тест и да си правя излишен стрес. Бих изчакала няколко дни, ако се влоши или се появят други симптоми. То сега и сезона е такъв...
Днес ни съобщиха по мейл, че има момиче от класа позитив, но само 1-2 са карантинират, тези които са били 1 лице контактни с нея. Останалите не, даже децата не знаят, не са им казали за да не ги стресират. Не го разбирам, все пак всички са в една стая и без маски(4 клас). Лошото е, че едното от карантинираните е комшийчето, с което моя син ходи и се връща от училище. Ако то прояви симптоми тогава и ние и вече класа сигурно.

# 396
Скрит текст:
Reina,
при нас хората се тестват в определени центорве с направление, не при личните лекари.

А защо толкова често изпитвате желание да се тествате, Катерица? Всяка седмица ли имате някакви симптоми?
Да.
Скрит текст:
Ако не е при детето, то е при мен или съпруга ми. Или Т, или главоболие, или хрема, или разстроен стомах,...все по нещо изкача. А симптомите за Ковид са много разнообразни, четох дори за обриви и за болки в ушите.

# 397
Катерица,
Мисля, че е най-добре да спреш да четеш за болестта. Само се навиваш. Та ти сама си откриваш симптоми. Пък и не трябва ли да имаш поне 2 едновременно - напр. температура и кашлица, или поне хрема и температура. Помисли, дали главоболието и температурата не са вследствие на притесненията ти.

# 398
Честно казано симптомите наистина са толкова различни..една приятелка го изкара само с гърлобол и много силно виене на свят, а мъжът и беше много зле..така че по всяко време със всякакъв симптом може да изкараш корона. Някои го карат само с разстроен стомах. Температура и кашлица не са задължителни.

# 399
  • Немция
Температура и кашлица не са задължителни.
Наша роднина в България, на 40+, го кара само с Т, без кашлица. В продължение на седмица. Направи си скенер и е с двустранна пневмония. Rolling Eyes Но се чувства добре засега, вече няма Т.

Все пак гледам да не психясвам, пазим се, но се опитвам да си опазя психиката.Grin

# 400
Бибит,
за мен при продължителна температура е нормално да психясаш, както и при разтройство 2 и повече дни, кашлица, главоболие и т.н. Човек си е болен дори да не е ковид.

# 401
  • Немция
Дени, имам предвид общата ситуация. Която продължава с месеци.

Ако си болен, вече е друго. Разбира се, че тогава човек си има своите притеснения.

# 402
Не аз само изброих от познати които са ми споделяли как се чувстват. Иначе и аз гледам да си пазя психиката, пък като се разболееш и от настинка да е така или иначе гледаш да се лекуваш все някак.

# 403
общата ситуация и мен ме тревожи много

# 404
Мен ме тревожи всеобщото психясване на хората. То бива страх, ама поне да е в някакви граници.

Общи условия

Активация на акаунт