Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 13

• 43 609
  • 792
  •   1
Отговори
# 600
Отрицателен е резултатът за АФС. И той няма нищо общо с вливане на Интралипид и НК клетки.
Благодаря!
А това вливане с какво има общо-не успях да разбера добре доц. Конова и останах с впечатление, че тези вливки са свързани точно с тези резултати за НК клетки и АФС?

# 601
Sophie забравила си да уточниш, че изследването не е направено според правилата. Което е от изключително значение.

BellAaAa АФС е придобита тромбофилия. Там се прави терапия с аспирин и НМХ, както и разни други неща.
Интралипид се влива при повишени НК клетки.

# 602
Сърдечно благодаря.
Аз съм с Ф5 и ПАЙ 4Г/4Г, радвам се, че поне нямам и АФС, но както при всички и аз ще съм с аспирин и Клексан 0.6,но не знам защо толкова много се притеснявам от този аспирин...

# 603
*PrimaVera*, моля да ми споделиш какво трябва да направя, тъй като този доктор ме праща на ЯМР, а аз нямам никакви симптоми, за да отида?

Благодаря 😊

# 604
*PrimaVera*, моля да ми споделиш какво трябва да направя, тъй като този доктор ме праща на ЯМР, а аз нямам никакви симптоми, за да отида?

Благодаря 😊

Нали ти писах на лични? Изчакваш първа редовна менструация и отиваш и пускаш изследването за пролактин според изискванията.

# 605
Dawn аз съм ползвала утрогестан вагинално през цялата бременност, от 6-7 седмица до края на 8м. В рисковите за скъсяване на шийката моменти, мисля около 17-20гс и по 6 на ден. Вагиналният прием е ефективен и няма ефект върху кръвосъсирването. В този период следяхме на 2 седмици дължината на шийката, за да видим има ли скъсяване. Аз съм с конизация. Виж и в темата лежащи мами, там повечето момичета са със серклаж. И разбира се, консултирай се с лекар, д-р Христов е чудесен избор.

Аз се включвам с един въпрос малко встрани от темата. Имм тромбофилия и дъщеричка на 9м. От седмица съм с ковид, сравнително леко го караме. Не пия аспирин заради кърменето. Някой карал ли го е и назначена ли му е била терапия с НМХ заради тромбофилията? Съвети за добър съдов хирург или ангиолог за онлайн консултация? Под карантина сме и няма как да направим преглед. Благодаря предварително!
Здравей. Аз съм с тромбофилия и родих преди 3,5 месеца. Карахме Ковид всички в къщи края на декември началото на януари. Заради тромбофилията пиех Антистенокардин 2 пъти по 2 таблетки и вечер 1 таблетка тромбекс. На 20 ден от положителен тест пуснах фибриноген и д-димер. Д-димер беше много нисък, но фибриногена беше завишен и личната лекарка ме остави на Антистенокардин още 1 месец по същата схема. По принцип знам, че при Ковид всечки пият антитромбитични лекарства, независимо дали имат или не тромбофилия. Можеш да си допиташ и до личната ви лекарка. Те са наясно с тези неща. 🌺 Съпругът ми не знам дали има или няма тромбофилия, но все още е на Аспирин протект, защото и неговият фибриноген беше завишен.

# 606
Ако позволите бърз въпрос, докато сме на тема ковид

Milena BA- кърмиш ли и ако да, какъв е коментара на лекар за съвместимост с кърменето/или се прекъсва по време на прием?

Предварително благодаря 🌼

# 607
Ако позволите бърз въпрос, докато сме на тема ковид

Milena BA- кърмиш ли и ако да, какъв е коментара на лекар за съвместимост с кърменето/или се прекъсва по време на прием?

Предварително благодаря 🌼
Здравей. Забравих да спомена, че не кърмя. Така че при мен отпадна този въпрос. Вярно, че и това има значение. 🌺

# 608
Здравейте момичета, преди година си направих изследвания за вродена тромбофилия (нямам аборти). Излезна хетерозигот по ПАИ и хомозигот по MTHFR. На 06.02 изследва АСЕ и Фактор 13. Според вас ще имам ли нужда от терапия?
Благодаря предварително!

# 609
Здравейте, момичета, изследвах пълен пакет тромбофилия в Геника, може ли някой да ми помогне в разчитането преди да ми дойде часът при репродуктивния специалист в клиниката, която посещавам.
Много ми е трудно да разбера какво означава това, тромбофилия реално имам ли... Най-вероятно... И това със забележка 3) ме притеснява... Какво мислите?

Factor V Leiden / F5 ген (p.R506Q)Нормален генотипProthrombin / F2 ген (c.20210G>A)Нормален генотип1PAI-1 4G/5GХетерозиготен носител, генотип 4G/5G1ACE I/DХетерозиготен носител, генотип I/D1Factor XIII (p.Val34Leu)Хетерозиготен носител, Val/Leu2MTHFR ген (c.677C>T)Хетерозиготен носител, генотип С/ТMTHFR ген (c.1298A>C)Нормален генотип A/A3MTRR ген (c.66А>G)Хомозиготен носител, генотип G/G

Забележки:1) Генотипната комбинация по маркери PAI-ACE -FXIII се асоциира с кумулативен ефект върху риска запонижена фибринолитична активност.2) Редуцирана ензимна активност, възможно повишени нива на хомоцистеин.3) Генотип G/G в комбинация с ниски нива на витамин В12 увеличава 5 пъти риска от дефект наневралната тръба при плода по време на бременност.

# 610
Believe, МТХФР като е хомо трябва да си с повишено внимание. Следи витамините изкъсо + хомоцистеин. Тази мутация пречи на организма да се детоксикира, затова внимавай с храните, препаратите, козметиката.
С трите хетерота за ПАИ и останалите трябва да се следят кръвоток и плацента при бременност. Някои лекари не назначават терапия само с тези мутации, аз пък съм на терапия например след предишна проблемна бременност.

Alaskata
, ти имаш същите 3 хетеро мутации и важи същото. При теб пък хомото е в МТРР. Доколкото знам той влияе най-вече на синтеза на Б12, така че изследвай нивата и ги гледай с повишено внимание..

Направете кионсултация с хематолог и се разберете ще има терапия или не. Другото е АГ което разбира от тромбофилия, за да може да реагира и да включи необходимото ако се наложи.

# 611
Jessito много благодаря за информацията 🤗. Да за MTHFR следя б6, б12, пия на доктор бест фолата quatrefolic също и хомоцистеина. Добре са ми на горната граница са, а хомоцистеина ми е 5, от фолата направих 1 месец почивка сега го пия отново.
Също за козметиката и препаратите внимавам, само не бях сигурна за терапията, понеже съм хетерозигот. Благодаря ❤️!

# 612
По темата ковид, кърмене и тромбофилия: консултирах се с ангиолог. Препоръката й беше да пия натаспин и синтривал, които са на растителна основа и са съвместими с кърменето. Също така ми назначи кръвни изследвания. Предполагам, че ако има основание, може да назначи нмх, но може и да няма  нужда. Кръвните са ПКК, тромбоцити, протромбиново време, д-димвр, фибриноген, црп.

# 613
Момичета пускали ли сте anti xa в токуда, вчера пусках изследвания и d dimer е 200ng/ml  ,гледах че е в референтните стойности за трети триместър. При Паскалева няма да мога да се вредя със сигурност близките три седмици, а аз вече съм 34седмица, та мислех да отида в Токуда и моя аг да ги разчете, обаче незнам точно кое трябва да пусна ,благодаря ви предварително

# 614
Станислава- анти- фактор Ха активност- на регистратурата ще те питат на какво НМХ си и каква доза.

Общи условия

Активация на акаунт