Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 13

• 43 612
  • 792
  •   1
Отговори
# 585
Cengiz, от Геника могат да ви направят безплатна консултация с генетик и да ви обясни подробно. Жена ви има една мутция на целия ген. Много от нас са на терапия и само с мутация в половината, но това нищо не значи. Може след това да се консултирате с хематолог. Хубаво е да поискате от него да ви пусне изследване и за придобита тромбофилия.
Благодаря jessito но как мога да свържа с генетик от геника къде трябва да обадя?

# 586
Cengiz, от Геника могат да ви направят безплатна консултация с генетик и да ви обясни подробно. Жена ви има една мутция на целия ген. Много от нас са на терапия и само с мутация в половината, но това нищо не значи. Може след това да се консултирате с хематолог. Хубаво е да поискате от него да ви пусне изследване и за придобита тромбофилия.
Благодаря jessito но как мога да свържа с генетик от геника къде трябва да обадя?
Виждам, че изследванията ви са правени там. Когато ги получавате, те обикновено звънят и получавате в същия момент телефонна консултация с генетик.

# 587
Както е писала colorful_life, обикновено те сами звънят, но аз отидох да си ги взема на живо и там поисках да обсъдим с генетик. Почаках 5 мин (и двата пъти като пусках изследвания) и излезе генетик от екипа за кратка среща и обяснение. Знам че това може и по телефона, така че ако не ви се обадят, звъннете просто в Геника и помолете да ви върнат обаждане.

# 588
Както е писала colorful_life, обикновено те сами звънят, но аз отидох да си ги взема на живо и там поисках да обсъдим с генетик. Почаках 5 мин (и двата пъти като пусках изследвания) и излезе генетик от екипа за кратка среща и обяснение. Знам че това може и по телефона, така че ако не ви се обадят, звъннете просто в Геника и помолете да ви върнат обаждане.
Jessito ние получихме резултати от интернет и никой не се обади на нас не сме ходили на живо в лабораторията за да получим резултатите сега звъня на лабораторията,но никой не дига телефона.

# 589
Пробвайте утре.  Все в някой момент ще вдигнат.

# 590
[quote author=*PrimaVera* link=topic=1264533.msg42292254#msg42292254 date=1612900598]
Значи ще си запазя час и при проф. Лисичков, видях добри мнения за него тук във форума.
Но терапията не е ли една и съща по принцип при тромбофилии? Всеки ден инжекции фраксапин или бъркам?

Ами като цяло е едно и също - НМХ. Обаче кога да ги започнеш. Дали да е само НМХ или и аспирин. Колко да е дозата. Това са все важни неща.
Аз например от началото съм на доза 0.8, защото с по-малка губя бременността.

Освен това той има навика да дава на всички НМХ 0.4 и аспирин, като обичайно са през ден - един ден аспирин, един ден НМХ. Това говоря за така наречените ниско-рискови мутации.
[/quote]

Здравейте,

Тъй като наскоро разбрах, че имам тромбофилия, след като имах мисед в 7г.с, бихте ли казали терапията на каква база се определя? Спрямо тромбофилията, която имам или и нещо друго?

Поздрави,
Софи

# 591
Cengiz, от Геника може би ще ви поканят да направите още 2 тест (използват вече взетатата такава кръв, няма нужда от ново бодене)

АСЕ и фактор 13- проверете цените в сайта, но може би по спомен са 40 лв/всеки

Тези 2 фактора се гледат в комбинация с мутацията в РАI

(аз съм с хетерозигот по PAI и хомозигот по ACE)

# 592
Cengiz,

По 40лв струват двата фактора.

Fotokod,

Вие на терапия ли сте /бяхте, тъй като аз съм с хомозигот MTHHR и хетерозигот PAI, с допълнение хомозигот ACE/Factor XIII?

Благодаря 😊

Cengiz, от Геника може би ще ви поканят да направите още 2 тест (използват вече взетатата такава кръв, няма нужда от ново бодене)

АСЕ и фактор 13- проверете цените в сайта, но може би по спомен са 40 лв/всеки

Тези 2 фактора се гледат в комбинация с мутацията в РАI

(аз съм с хетерозигот по PAI и хомозигот по ACE)
[/quote]

# 593
да, Sophie, на терапия след консултация с доц Конова (към нея ме насочи Аг)

Погледни назад темите (2020)- може би по-скоро в тази за  тема фраксипарин/аспирин/клексан ,писала съм детайли, за да не повтарям

Накратко - 2014 успешна бременност с рязко включване след 2фм на аспирин и раждане в 36 гс бебе с тегло 2500. После 1 спонтанен аборт, после 1 мисед -> геника + консултация с доц Конова. Още 1 бременност, но се забавих с терапията и това предполагам бе фактор..

Дек 2019 4-та поред бременност с успешен финал 4 дни преди термин
след терапия с имуноглобулин, фраксипарин, ап, утрогестан до около 22 гс

# 594
Sophie терапията се определя на база на мутациите, дали има придобита тромбофилия, тегло и персонално състояние и история на пациента.
Аз една бременност не успях на доза 0.6 и тази от самото начало съм на 0.8, като изобщо не чаках датата на цикъл. Лекарят ми държеше да пусна кръвен тест 5 дни преди датата на МЦ.

# 595
При хомозигот в ПАИ няма нужда да се гледат другите два фактора. По-добре е да пуснат нещо от разширения пакет за тези пари.

# 596
Привет на всички!
Не знам дали тук е мястото, но можете ли да ми съдействате с разчитането на тези резултати от Антифосфолипидни антитела, отрицателни ли са и дали при такъв резултат се налага вливане с интралипид? НК клетки ще се изследват  на по-късен етап (при визуализиране на плоден сак) и спрямо това дали са >15% ще се влива интралипид, но за антифосфолипидните антитела не разбрах.
Ще съм благодарна да получа малко инфо.

# 597
Стойност до 10 е отрицателен резултат Simple Smile

# 598
Отрицателен е резултатът за АФС. И той няма нищо общо с вливане на Интралипид и НК клетки.

# 599
Момичета, имам още един въпрос.

След мисед аборт в 7г.с не се бях изчистила както трябва, но лекарката, която ме следеше не беше много читава и не го беше видяла и така аз си кървях до момента, в който не отидох при друг лекар.

Абортът се случи на 25 ноември миналта година, а аз кърях до този 20 януари. В момента още нямам възстановен цикъл.

Както и да е, лекарката ме посъветва да си направя изследвания за щитовидна жлеза, пролактин + витамини. С ЩЖ всичко е в норма, витамин D е малко занижен, но вече взех мерки, но имам висок пролактин (924 при реф.стойност 102-496).

Сега си мисля, дали скоро приключилата бременност оказва някакво влияние върху този хормон, тъй като знам, че той е много чувствителен?

Моля, споделете ми вашите мнения и хубав ден! 😊

Общи условия

Активация на акаунт