Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 13

• 42 739
  • 792
  •   1
Отговори
# 75
Момичета днес пусках Анти Ха, който излезе 0.60 и Паскалева ми каза, че дозата ми е висока и вместо 0.4 да слагам 0.2 и контрола след 4 седмици. Обаче забравих да я питам като разделям дозата на инжекцията после останалата част в хладилник ли се държи или на стайна температура?Възможно ли е защото съм отслабнала и дозата да ми идва в повече (бременна съм в 8гс3д, но съм отслабнала с 3кг заради гаденето и повръщането).

# 76
Аз лично знам, че иглата не трябва да се вкарва втори път след някакво време. Когато съм слагала част от инжекция, винаги съм изхвърляла оставащата част.

# 77
Аз лично знам, че иглата не трябва да се вкарва втори път след някакво време. Когато съм слагала част от инжекция, винаги съм изхвърляла оставащата част.

Ами Паскалева ми каза така, а и в момента клексана почти не се намира (едва си намерих тази седмица още няколко кутии) и при цената му някак хич не ми се ще да го изхвърлям... Просто се чудя как се съхранява след като половината е използван...

# 78
Здравейте! Качвам ви резултата от моето изследване! Може ли коментар. В момента към на Фраксипарин 0.4 всеки ден, но с този резултат дали ще продължи до края на бременноста?

# 79
Здравейте, момичета!
На 27 години съм и Февруари месец имах един мисед в 9 седмица- отлепване, изоставане на плода и загуба на сърдечна дейност.
В момента съм бременнна в 21г.с. и си правих изследване за тромбофилия, не защото някой ми препоръча, а защото попаднах на статия за тромбофилията и защото пия Натаспин "превантивно" от 6г.с по препоръка на АГ.
Оказа се, че съм носител на хомозиготен генотин 4G/4G и хетерозиготен MTHFR. Изследването го правих в 17г.с и след като го показах на АГ си останах на Натаспина и така до сега.
Да, обаче попаднах на вашата тема тук и видях, че повечето са на терапия с Фраксипарин или Клексан и започнах да се питам дали този Натаспин ми е достатъчен и дали правя най-доброто, което зависи от мен.
Аз се следя при двама АГ и като четох тук разбрах, че нито единия не разбира от тромбофилия, макар че единият има доста голям опит.
Притеснява меи това, че имам генотип за не усвояване на витамините б9 и б12, а пия витамини Фемибион, в които има фолат, но има и синтетичната форма, която оказва се в моя случай е токсична.
Като говорих за витамините с АГ единият ми каза да увелича дозата и да пия по 2 пъти на ден, което няма нищо общо с неусвояването, другият пък ми каза, че витамин Б12 не бил важен?! По това разбрах, че нямат идея за какво им говоря..
Проблемът сега е, че и да искам да отида при добър имунолог или хематолог трябва да чакам поне 2 месеца и си мисля, че се губи смисълът.
Иначе кръвотокът е добър и бебето се развива добре.
Мисля тази седмица да си направя изследвания за витамините и за Фибриноген, АРТТ и димер.
Приемам съвети какво друго мога да направя в моя случай..

# 80
Здравейте! Качвам ви резултата от моето изследване! Може ли коментар. В момента към на Фраксипарин 0.4 всеки ден, но с този резултат дали ще продължи до края на бременноста?

Със сигурност трябва терапия през цялата бременност. Протромбина е високо-рискова мутация.

# 81

Със сигурност трябва терапия през цялата бременност. Протромбина е високо-рискова мутация.

Натаспин помага ли в случая? Благодаря!

# 82

Здравейте. Аз имам същите мутации. Имам 1 успешна бременност преди 7г (без терапия и проблеми), после 1 мисед в 8-9гс, сега отново съм бременна като от деня на + тест съм на клексан 0.4 и днес пусках Анти Ха (вече съм в 8гс3д) и според хематолога трябва да намалим дозата (въпреки, че съм на високи дози прогестерон), защото ми е висока и от днес ще бъда на клексан 0.2. Така, че не може да се каже дали през цялата бременност ще сте на една и съща доза - правят се контроли и се преценява😉

# 83
Натаспин е хранителна добавка, която няма проведени тестове и доказана ефективност. Аз лично с високо-рискова мутация не бих рискувала.

# 84
Здравейте момичета, аз съм в 28+3г.с като в 18г.с открихме, че имам тромбофилия. Хомозигот съм по РАI, фактор 13 и АСЕ и хетеро с неусвояването ма фолиева и б12. Досега бях само на аспирин протект. Днес пуснах изследвания и ще се радвам ако някой ми каже какво означават, докато отида на лекар.

# 85
Момичетата, които имат неусвояване на Б9 и Б12 какви витамини за бременни пиете?
Препоръчаха ми Pregnacare max, който съдържа само фолат, но в листовката пише това - Тъй като продукта съдържа витамин К, ако приемате орални антикоагуланти не приемайте Прегнакеър МАКС.
Аз пия Натаспин.
Какво мислите за тези витамини от Зоя с метилиран фолат и Б12?

# 86
Никоя от нас, която е на терапия не може да приема витамин К. Та даже и хора с разширени вени не трябва да го пият.
Няма добри комбинирани витамини за бременни, които да стават за нас. Аз приемам всичко по-отделно. Така освен, че съм сигурна точно какво пия, мога да контролирам дозите. Защото честият контрол чрез изследвания и коригирането на дозите са също толкова важни.

А и комбинираните витамини като цяло не са добра идея за никого. Дозите вътре са нищожни и реално, ако се храним добре, не ни трябва нищо повече от Б групата, Д, С и няколко минерала. Всичко друго си е маркетинг.

# 87
И аз приемам всичко отделно защото всички имаме различни нужди от витамините спрямо нивата в нашия организъм и няма как с едно хапче да ги набавим еднакво добре.

# 88
И аз приемам всичко отделно защото всички имаме различни нужди от витамините спрямо нивата в нашия организъм и няма как с едно хапче да ги набавим еднакво добре.

Може ли да кажете освен метилираните В9, Б12, витамин Д3,  витамин С какво друго приемате.
Какви минерали например?

# 89
Не приемам витамин Ц, но взимам Б6 и омега 3 освен изброените. Другите неща гледам да ги набавя от храната.
Например хапвам сирене, яйца, леща/боб, спанак, ядки, плодове, зеленчуци и избягвам сладки неща, както и гледам да пия много вода и всекидневно движение (разходка + лека тренировка у дома).

Общи условия

Активация на акаунт