Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 13

• 43 689
  • 792
  •   1
Отговори
# 495
С оглед на тези резултати няма тромбофилия, но това е основен пакет. Липсват някои от факторите. При мен например мутациите не са в основният пакет.
Иначе за Б групата - да.
Много ти благодаря за отговора!
Кои фактори още трябва да изследвам и къде стават най-бързо, в Геника ли?

# 496
Момичета, здравейте! Имам нужда от съвет. Моята история е: преди години след мисед реших да си направя изследвания за тромбофилия. По-надолу ще видите и какво изскочи. Но така и не забременях тогава. Темата бременност е на дневен ред отново и има някои неща, които ме притесняват. Ето какво имам, като тези изследвания са ми пуснати от доц. Русев:

Хетерозиготен носител 4G/5G
Хетерозиготен генотип G*A за (-455G>A) бета фибриноген
Хомозиготен генотип G/G за +505A>G (TAFI)

Терапията, предписана от доц. Русев, е аспирин през ден и при бременност Фраксипарин/Клексан от 0.4 през ден. Това, което ме притеснява обаче, е че аз имам нормален д-димер, от дете ми тече кръв от носа и като цяло си ми тече кръв без причина нерядко. Междувременно пък имам синини, които се появяват от нищото, разширени вени. И друго - в групата във фб за Тромбофилия, ми прави впечатление, че сме десетки с една и съща терапия от доцента, макар действието на Фраксипарина е 24 часа.

С две думи имам нужда от второ мнение и не знам към кого да се обърна. Преди време съм коментирала с д-р Корсачки, той е съгласен с терапията за инжекциите, само ми размести аспирина - да не е през ден по принцип, а от 14ти ден на цикъла до 25ти. Не знам към какъв специалист да се обърна - генетик ли, хематолог ли? От София съм...

# 497
*Miss Ягодка* а витамин Д как е? Също и АМХ?
Трябва да проследиш дали ЧХГ пада и да се види от лекар какво изобщо се случва.
Аз имам някакъв спомен, че Глюкофаж не се пие в начална бременност, както и Достинекс. Но ми е бегъл споменът и не съм сигурна.

stonefaced аз с TAFI бих отишла при хематолог. А терапията през ден изобщо няма да я коментирам. Русев твърди, че тромб не можел да се образува толкова бързо, което е абсурдно. Вчера четох за един човек, който е бил с Ковид. Заради усложнения, в рамките на малко повече от 48 часа са му се образували три тромба на едно и също място. Така че дотук с теориите на Русев.
Аспирина може да повлияе на овулацията, така че това според мен трябва да се коментира с АГ и това, което ти е назначил вторият лекар е по-добре.

А с това кървене от носа и синини, трябва да е 100% сигурно, че ти трябва аспирин.

cherry_blossom можеш да пуснеш АСЕ и Фактор 13. Ако имаш възможност и TAFI и VEGFA.
Геника принципно е специализирана генетична лаборатория и е добър избор за генетични изследвания. А и има факторите поотделно.

# 498
Primavera,
Д е към горна граница, пия всеки ден вигантол, АМХ е над граница, последно беше 17, но това е от поликистозата.
Иначе вече съм със стабилно течение, като цикъл, след него ще отида на преглед.
Дано имам зелена светлина още февруари Simple Smile

# 499
Пълен панел в Геника при мен беше готов на 5-тия работен ден, при положение , че не съм ги правила в София.
Здравейте колко струва пълен панела тромбофилия в Геника?благодаря

# 500
# 501
*PrimaVera*, благодаря ти за коментара. Пуснах сутринта коагулация и с генетичните и нея в четвъртък съм при проф. Лисичков. Искаше ми се да мина и при генетик, но в Майчин дом никой не ми вдига телефоните. Нито един. Иначе преди време Русев ми беше пускал само д-димер и беше ок. Много ще съм щастлива, ако се окаже, че няма нужда от Фраксипарин по време на бременност.

# 502
*PrimaVera*, благодаря ти за коментара. Пуснах сутринта коагулация и с генетичните и нея в четвъртък съм при проф. Лисичков. Искаше ми се да мина и при генетик, но в Майчин дом никой не ми вдига телефоните. Нито един. Иначе преди време Русев ми беше пускал само д-димер и беше ок. Много ще съм щастлива, ако се окаже, че няма нужда от Фраксипарин по време на бременност.

С тези мутации по-скоро се подготви за нужда от терапия. И като ти дават рецептата, задължително на нея да пише Фраксипарин/Клексан, че в момента Фракси се намира изключително трудно и не се знае колко още време ще е така.

# 503
Извинете аз съм от кърджали и искам да пускам изследване за тромбофилия в Геника но в пловдив мие най близо трябва ли да вземам час за изследване или направо да отивам?благодаря

# 504
Благодаря *PrimaVera*!
Тоест е добре да пусна и ACE (I/D), FXIII p.V34L, TAFI c.505A>G, VEGFA c.-1154G>A?
Ами ANXA5? И за този фактор пише, че е свързан с аборти, някой запознат ли е с него?
И ако изследвам всички тези, каквото и да излезе, няма да има нужда от други фактори, нали? Питам, защото смятах, че само основния панел е достатъчно, а сега се оказва, че не е. Ако знаех по-рано, щях накуп да пусна всичко.

# 505
Основният панел е достатъчен за лекарите. Защото според медицината тромбофилия има само при наличие на мутация във Фактор 5 или 2. Всичко друго не е риск.
Да, обаче те си го твърдят това, а ние страдаме от загуби и почти на никой не му пука. И на мен ми казаха да не пускам вродена тромбофилия, защото имам придобита. Обаче ето, че вродената изчезна тая бременност и ако не бях пуснала вродената, нито щях да имам терапия сега, нито щяха да знаят как точно трябва да направят, за да запазят бременност.

Затова аз смятам, че ако човек има възможност трябва да покрие всички фронтове. Ако няма - тогава се търсят най-важните неща.

Иначе това е което трябва да покриеш Чери. ANXA-та не съм я виждала досега да излезе като мутация (поне където следя). Ако искаш да покриеш всичко я пусни. Иначе другите са достатъчни.

# 506
Много ти благодаря, *PrimaVera*! Те лекарите след един аборт по принцип не пускат никакви изследвания, но аз ако ги слушам... затова и пускам всичко необходимо и затова и ще пусна и тези фактори, които ми изброи. Дори само за мое спокойствие. Благодаря ти!

# 507
Момичета, знам че многократно е писано... Но искам контролно да изследвсм вит Д и вит от група Б - трябва ли да спра приемът на фолиева киселина и на вит.Д и ако да - за колко време... 10 дни не са ли много?

# 508
Момичета, знам че многократно е писано... Но искам контролно да изследвсм вит Д и вит от група Б - трябва ли да спра приемът на фолиева киселина и на вит.Д и ако да - за колко време... 10 дни не са ли много?

Не, не трябва. Имам вече над 15 изследвания и никога не спирам. Мъжът ми и дъщеря ми също. Спира се само Б12 ако е на инжекции.

# 509
Здравейте момичета,

чета последните постове и ми стана интересно, относно пакетите за тромбофилия.
От основния пакет, който аз пуснах, а именно Ф5, Ф2, PAI, MTHFR, ANXA5, се оказа, че съм носител на фактор 5 Лайден- хетерозигот и PAI 4G/4G (хомозигот).
От всичко прочетено, щом имам Лайден, имам тромбофилия, но се чудя при това положение нужно ли е да пускам нещо допълнително от изследванията за тромбофилия? Дали само този пакет, който съм изследвала, би дал адекватна информация за лечение или има и подводни камъни, които крият рискове. Предстои ми преглед при доц. Конова, предполагам, че ще назначи и НК клетки и антифосфолипидни антитела, но ми се иска да настоявам за още неща, ако има такива.
Със загуба в 36 г. с (доносено бебе, не изоставаше, няма данни за тромби и прочие)

Общи условия

Активация на акаунт