Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 13

• 42 870
  • 792
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, вчера бях при Русев и той каза, че ще бъда на терапия заради тромбофилия (хетерозигот по MTHFR 1298, TAFI и VEGFA 1154, хомозигот по ACE), пусна ми имунологични изследвания.
Но ето че днес се оказа, че съм бременна! Нямам нито лечение, нито нищо, защото не очаквахме да стане на първия цикъл след абразиото.
Отделно ми изписа и Еутирокс 0.25 заради TSH 2.8 , който мислех да започвам утре, а сега не знам какво да правя!
Да ходя ли без час при него, кога трябва да се започне някаква терапия? При АГ ли да ходя, направо не знам...

# 616
Според мен отиди при хематолог и ендокринолог. Русев все пак е имунолог, който освен това предписва една и съща терапия на всички.

# 617
Момичета, вчера бях при Русев и той каза, че ще бъда на терапия заради тромбофилия (хетерозигот по MTHFR 1298, TAFI и VEGFA 1154, хомозигот по ACE), пусна ми имунологични изследвания.
Но ето че днес се оказа, че съм бременна! Нямам нито лечение, нито нищо, защото не очаквахме да стане на първия цикъл след абразиото.
Отделно ми изписа и Еутирокс 0.25 заради TSH 2.8 , който мислех да започвам утре, а сега не знам какво да правя!
Да ходя ли без час при него, кога трябва да се започне някаква терапия? При АГ ли да ходя, направо не знам...
Cherry_blossom, честито! Simple Smile
Аз съм с почти същите мутации, с разликата че нямам VEGFA и имам и MTHFR 677, все още не съм била при Русев, но направих консултация с проф.Лисичков в Болницата по хематология и той ми каза, че нямам нужда от терапия, но трябва да се проследявам редовно дали кръвотока към бебето е добър и дали отговаря развитието му на гестационната седмица.
И съм в чудене правилно ли е или не. Утре ще ходя при Русев, но предполагам че ще ми изпише терапия както ня всички.....

# 618
Момичета, с хомозигот по ACE далеч не съм съгласна, че не сте за терапия. Много доктори подценяват тази мутация като нискорискова, но често в комбинация с други нискорискови прави големи бели. Аз съм хомозигот PAI, хетерозигот по ACE и Фактор 13 и съм на терапия с клексан, първоначално беше 0.4, после проф. Паскалева ми го увеличи на 0,6, като след увеличаването кръвотока към бебето значително се подобри.

# 619
Момичета, с хомозигот по ACE далеч не съм съгласна, че не сте за терапия. Много доктори подценяват тази мутация като нискорискова, но често в комбинация с други нискорискови прави големи бели. Аз съм хомозигот PAI, хетерозигот по ACE и Фактор 13 и съм на терапия с клексан, първоначално беше 0.4, после проф. Паскалева ми го увеличи на 0,6, като след увеличаването кръвотока към бебето значително се подобри.
Шели, аз съм Хетерозигот по АСЕ(заедно с MTHFR и TAFI), но пак се чудя дали не съм за терапия и ще поискам още едно мнение.

# 620
Да, направи и консултация с хематолог, който разбира от бременни обаче, защото не всеки ги следи. С Русев също е добре консултацията, но ако ти предпише НМХ през ден, имай предвид, че се слага всеки ден. Поне може да ти даде рецепта, за да си подготвена.

# 621
Здравейте на всички преди пак написах в темата жена ми е с хомозиготен носител генотип 4G/4G и днес направил тест за бременост и еположителе🙂 но преди 6 месеца претърпя два спонтанни аборта.Днес веднага ходихме на гинеколог и написа фраксипарин 0,4 мг за всеки ден и утрогестан 100мг 3×1,обаче нашия АГ незнам дали разбира от тромбофилия ние сме от пловдив,моля кажете в пловдив към какъв специалист да обърнем.Не искаме да губим и тово бебче моля дайте съвет.Благодаря ви

# 622
Здравейте на всички преди пак написах в темата жена ми е с хомозиготен носител генотип 4G/4G и днес направил тест за бременост и еположителе🙂 но преди 6 месеца претърпя два спонтанни аборта.Днес веднага ходихме на гинеколог и написа фраксипарин 0,4 мг за всеки ден и утрогестан 100мг 3×1,обаче нашия АГ незнам дали разбира от тромбофилия ние сме от пловдив,моля кажете в пловдив към какъв специалист да обърнем.Не искаме да губим и тово бебче моля дайте съвет.Благодаря ви

Нали е изписал терапия? Започвате я и дишате спокойно.
Иначе за АГ разбиращо от тромбофилия в Пловдив - д-р Васил Даскалов. Но не вярвам да изпише нещо различно.

# 623

Нали е изписал терапия? Започвате я и дишате спокойно.
Иначе за АГ разбиращо от тромбофилия в Пловдив - д-р Васил Даскалов. Но не вярвам да изпише нещо различно.
Благодаря ви

# 624
Честито и до финал този път! 😇
Др Борислав Иванов (Медлайн) също взима под внимание тромбофилията и терапии.

# 625
Честито и до финал този път! 😇
Др Борислав Иванов (Медлайн) също взима под внимание тромбофилията и терапии.
Много ви благодаря 🙂

# 626
  • София
Чери, почвай си терапията, имаш доста мутации които не са за подценяване. Също почни и еутирокса, и след месец пусни контрола на тсх. Стискам палци Flowers Hibiscus

# 627
Чери, честито! ТСХ при бременност трябва да е под 2, така че почвай еутирокса. Трябва да го изследваш на всеки 30 дена от тук нататък. Доц.Русев освен имунолог е и ендокринолог. Мен той ме посъветва да пускам винаги ТСХ с FT4.  Нищо не ти пречи да си намериш и ендокринолог, който да те следи през цялата бременност. Щом си била на преглед при доц. Русев отивай без час, за да ти даде насоки какво още да изследваш. Имай предвид, че не работи в петък.

# 628
Много ви благодаря момичета! Flowers Hibiscus
Днес сутринта бях при Русев без час, той много се зарадва на положителния ми тест.
Изписа ми само Натаспин и Омега 3 обаче, защото преди 2 дни той ми пусна изследвания за кръвосъсирване и се оказа, че кръвта ми си е достатъчно разредена. Ще следя д-димер и APTT на всеки 2,3 седмици и тогава ще решаваме дали да включваме хепарин. Между другото съм чела, че пиенето на вода оказва влияние, а аз пия адски много вода, също пиех и Омега 3. Но ако нивата се променят, каза че веднага ще мина на хепарин, защото имам доста мутации.
За ТСХ каза също да не взимам нищо, защото изследването ми е от преди 1 седмица, когато вече е оказвало влияние забременяването ми. Само каза да го следя и него след около месец.
Иначе в момента чакам да ми излязат резултатите от НК клетки и каза, че ако има нужда, ще ми се обади да направя една вливка. Чела съм за тези вливки, предполагам, че не е кой какво и няма да ми навреди?

# 629
Вливка направих (1 преди трансфер и 1 след положителния тест), предпочетох да се презастраховам. Само може да помогне, едва ли ще навреди.

Общи условия

Активация на акаунт