Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 13

• 42 854
  • 792
  •   1
Отговори
# 645
Ами аз съм в 34 седмица, бебето върви по голямо и не сме имали проблеми с кръвотока,обаче се чудех преди операцията трябва ли консултиране с хематолог или допълнителни изследвания, оф притесненията ми нямат край искам вече да свършва

# 646
Ами аз съм в 34 седмица, бебето върви по голямо и не сме имали проблеми с кръвотока,обаче се чудех преди операцията трябва ли консултиране с хематолог или допълнителни изследвания, оф притесненията ми нямат край искам вече да свършва

Ами на мен последната консултация с изследвания ще ми е в 36-та седмица. Но аз така или иначе си имах цяла бременност всеки месец час с хематолог. На последната консултация са ми доста малко кръвните и мисля, че повечето са заради анемията и приема на желязо. И ще говорим за раждането и дозата на Клексан след него.

# 647
Здравейте,нова съм тук.Бихте ли ми помогнали за разчитането,защото към притеснена.Часът ми за консултация е чак другият месец. Имам два предишни аборта в ранна седмица.Сега плануваме да опитаме пак.

Изследванията с отклонения са :
PAI 1 4G/5G-хетерозиготен носител
МTHFR ген (с.667 С>Т)-хетерозиготен носител
VEGFA ген (c.936 С>Т)-хетерозиготен носител
TAFI ген (с.+505А>G)-хомозиготен носител

# 648
Здравейте,нова съм тук.Бихте ли ми помогнали за разчитането,защото към притеснена.Часът ми за консултация е чак другият месец. Имам два предишни аборта в ранна седмица.Сега плануваме да опитаме пак.

Ема, здравей. Аз съм със същите отклонения като твоите, с изключение на Тафи. Аз съм хетерозигот по него. Края на октомври родих, като през цялата бременност бях на терапия с Клексан. Първо започнах с фраксипарин 0,3 и ацетизал кардио 0,75 вечер, послед ми вдигнаха дозата на аспирин протект 100 и Клексан 0,4. Така изкарах до края на бременността. После още един месец бих Клексан след раждането. Всичко беше наред с мен и с бебето що се отнася до тромби. Трябва да посетиш хематолог, за да ти назначи кръворазреждащи.

# 649

Ема, здравей. Аз съм със същите отклонения като твоите, с изключение на Тафи. Аз съм хетерозигот по него. Края на октомври родих, като през цялата бременност бях на терапия с Клексан. Първо започнах с фраксипарин 0,3 и ацетизал кардио 0,75 вечер, послед ми вдигнаха дозата на аспирин протект 100 и Клексан 0,4. Така изкарах до края на бременността. После още един месец бих Клексан след раждането. Всичко беше наред с мен и с бебето що се отнася до тромби. Трябва да посетиш хематолог, за да ти назначи кръворазреждащи.

Благодаря ти за отговора.🙂

# 650
Вики, с проф. Паскалева изследвахме разни неща преди да забременея, но откакто следи терапията ми пуска само фибриноген, д-димер и антиха. 
Ходих при нея във вторник и ми каза че всъщност според нея няма и смисъл да ходя повече, защото няма какво да промени. Малко ми стана странно. Но пък др. Вецев беше поискал да пусна тези три неща + СРП при нея за да видим как вървя и ми включи 2х1 натаспин, защото този пуст д-димер не спада каквото и да правим.

Jessito, Simple Smile понеже каза, че си ходила при Паскалева преди да забременееш. Би ли споселила дали отиде при нея с резултати от изследване за тромбофилия и въобще нормално ли е преди още да има бременност да се ходи при нея за евентуална терапия? Rolling Eyes

# 651
  • София
Станислава,
На мен Паскалева искаше да ми вдига дозата на НМХ в трети триместър, щот беше гранична стойност. Но и двамата АГ казаха, че не е необходимо, и аз им се доверих. При мен кръвотокът беше добре, всички изследвания бяха в норма.

Последната планирана консултация с Паскалева преди раждането не се състоя, щото родих в 33гс със спешно секцио, едната девойка тръгна да излиза с шут. Слагах НМХ още 2 седмици след раждането.

Всичко ще е наред, не се притеснявай Flowers Hibiscus

# 652
Благодаря ти  много Дели💖,говорих с Вецев и си продължаваме както до сега, то в 35 седмица май не е препоръчително да се вдига дозата до колкото разбрах.

# 653
Момичета, малко страничен въпрос: вие при др Вецев след установена бременност ли тръгвате или сте правили консултация и преди това? Много хубави коментари чета, харесва ми, че по думите ви подхожда сериозно и следи изкъсо тромбофилия. Но не съм бременнс все още и се чудех ок ли е на този етап да ида при него....

# 654
  • София
Той преглежда и небременни. Иначе аз го намерих чак в 10гс, по време на карантината.

# 655
Аз отидох бременна в 6 г.с. Дели ми го препоръча,и добре че я послушах най накрая смея да кажа че попаднах на Човек после на добър лекар. Иначе преглежда и небременни дори и миналия месец направи хистероскопия на майка ми.

# 656
Alaskata, отидох с направени изследвания за тромбофилия и тя ми пусна за придобита тромбофилия. След като поговорихме и за неуспешната бременност и това че съм инвитро ми назначи терапия и се разбрахме кога да я посетя при следваща бременност.

При Вецев отидох в 10гс и то като разбрах че чакам две бебенца. Иначе се бях насочила към друг лекар. Много ми помогнаха мненията за него от интернет и най-вече Дели Flowers Hibiscus

# 657
И аз съм повлияна от вашите добри коментари и мисля, че ще успея да  мй се доверя, че след мисед и безброй несериозни лекари на всички ни е трудно да се ориентираме в избора... И най-вече да се доверим напълно...

# 658
Момичета, намерих едно изследване, което са ми направили точно деня преди да ме кюретират. Може ли по него да се вадят заключения дали ми е била достатъчно разредена кръвта?

Не съм била на терапия абсолючтно никаква.

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 11:08 от cherry_blossom

# 659
Момичета, намерих едно изследване, което са ми направили точно деня преди да ме кюретират. Може ли по него да се вадят заключения дали ми е била достатъчно разредена кръвта?

Не съм била на терапия абсолючтно никаква.

Според мен не. Ако мутациите и конкретното състояние на пациента изискват терапия, то тя се започва. След което със съответните тестове се проверява ОК ли е дозата на НМХ или аспирин.
Аз съм на терапия от 3+1 и тези неща не са ми пускани нито един път от хематолога. А вече съм почти в 31-ва седмица.
Те могат да се повлияят от толкова много неща, че да се чудиш от кое по-напред е станало.

Общи условия

Активация на акаунт