В момента чета ... 67

• 46 653
  • 733
  •   1
Отговори
# 570
Започнах препоръчваната тук "Татуировчикът от Аушвиц". Не знам до превод ли е или до стил на писане. Или и двете, но е като ученическо съчинение. До 80 страница съм и не зная нататък дали ще ме грабне. Съвестен читател съм и ще я дочета, но....
Не искам да те разочаровам, но до края все е така. Ама поне е кратка. Аз си причиних и втората част, че ги бях купила в комплект. Така и не ме накараха да се почувствам съпричастна, само леко отегчена.

Да. Четох и "Списъкът на Шиндлер". Е, съвсем друга класа. Въпреки че първо бях гледала филма.

# 571
"Татуировчикът от Аушвиц" е най-голямата боза, която съм си причинявала. Никакъв стил на писане, никаква проза, нищичко. Все едно четох сценарий за филм, но написан в студентско общежитие, някъде измежду лекциите и купоните, от амбициозен студент, който смята, че е сътворил шедьовър.

Страшен късмет изкарах, че реших да си я взема от библиотеката, а не похарчих пари за туй нещо.

# 572
И аз от библиотеката. Blush

# 573
Приключих с Блу на Сандра Браун.Нищо особено.Последните страници я четох по диагонал.Толкова предвидимо

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 18:02 от MG18

# 574
Чета Библиотекарката от Аушвиц -първите 100 стр. не ме впечатлиха. От бибилиотеката е.
Следва Мостът на Клей .

# 575
Оо, то почне ли се с тоя от еди къде си, а после с онази от еди къде си, ясно е, че работата отива накъм боза.
Аз вече си изградих разни предразсъдъци за книгите според заглавията им. Може и да не е правилно, но видя ли заглавие с "Момчето, което ..., където " итн., изобщо не посягам.  Или пък разни оксиморони от типа на "Горещ лед" също ме изпълват със съмнение, че ще прочета нещо наистина стойностно.
"Прекалено шумна самота" на Храбал е изкусно написана. Има една напевност в нея, все едно четеш някаква тежка народна песен. Но сюжетът ми е малко размит. Любопитна е за четене. На моменти товари, после избухваш в дебелашки смях. Малко смях през сълзи.

# 576
  • София
Аз съм така с "Аушвиц" в заглавието. То не бяха приспивни песни, библиотекарки, татуировчици... Не знам какво трябва да се случи, за да посегна към книга с Аушвиц в заглавието си (както и с друг концлагер, де!). Тази тема се преекслоатира до много ниско и евтино ниво и мен ме изгуби окончателно.

Изключително съм запленена от двете книги, които в момента чета. "Творецът на ангели" ми върви към тотална 5*.
За такива романи си имам отделен шелф в ГР - All-Five-Stars Wink
Многопластов и пълнокръвен роман, третиращ темата за клонирането. Усещането, че чета ако не брат, то поне първи братовчед на Людмила Улицка, не ме напуска. Който е чел Улицка знае за какъв стил става въпрос и как буквално те засмуква повествованието.
И неминуемо правя сравнение с "Никога не ме оставяй" на Ишигуро, който е в същата тематика , но който поради мудността си и нищо-не-случването си не можах да избутам дори до средата ... Сравнението изобщо не е в полза на Нобеловия лауреат Simple Smile

Другата - "Плът и кръв" (Мариус Габриел) - изобщо не ми е в стила. Дамски роман, тип семейна сага, който обаче също ме грабна въпреки недоброто форматиране (чета го в ел.вариант).
Изобщо вече се усещам как все по-малко ми се четат трилъри и кървища Blush

Препоръчвам и двете книги Simple Smile

# 577
На Людмила Улицка съм чела единствено "Искрено ваш Шурик" . Обаче мноого разсеяно я четох.  Почти с нищо не запомних книгата. Даже, ако не се лъжа, може и да я размених за друга с ендо момиче.
А толкова се говори с хубаво за тази авторка.
"Плът и кръв" ще я запомня с много еротични сцени. И с това, че ми я даде да я чета мъж. Satisfied

# 578
  • София
Шурик ми беше първа среща с Улицка Simple Smile
От нейните книги най-много ми хареса "Казусът Кукоцки" .

# 579
Привет и от мен!
В момента чета "Буда на тавана" очаквах нещо по-различно ,а не един дълъг монолог. Японска му работа ☺ с нетърпение искам да приключа с нея,все пак награда е спечелила и ще й дам времето си.
Преди ден завърших "Изборът " на Саманта Кинг, до средата много ми напомняше на "Момичето от влака" .. след което предположенията ми се оказаха правилни  ,завърших я само за да разбера тук там някой детайл . Очаквах малко повече.

# 580
  • София
Много сте писали и сега трябва да върна темата назад.
Да защитаваш Джейкъб на български го чета. Аз предпочитам книгите на бългрски. Работата ми е свързана с четене и писане на английски и искам когато си почивам, да е пълноценно. А и английският не ми е от най-най-блестящите. Чета бавно, на около 80% от книгата съм и нямам търпение да видя как ще свърши историята. Не съм гледала сериала. Един приятел прогнозира (без да е чел книгата или гледал сериала), че щом е американски автор, задължително ще го оправдаят. За американците друг завършек нямало. Laughing
Обсъждали сте Кинг. Аз си поръчах от Озон две негови книги - Извисяване и Ако има кръв, които смятам да са ми следващите в списъка за четене.  По принцип съм му от феновете, но не всичките му книги харесвам. Не бих казала, че са само ужаси. Примерно една от любимите ми негови книги е Пътна мрежа и няма ужаси в нея. От новите много харесах Джойленд, също без ужаси. За Другият и Институтът мнението ми е по-скоро положително, но примерно Романът на Лизи едва го дочаках да свърши. Дума Ки - средна работа. Ако някой започва с тая книга да го чете за първи път, по-скоро ще остане разочарован.
Миналата година започнах Черната къща на Питър Мей, защото имаше добри отзиви, но на около 1/3 от книгата я зарязах. Аз рядко оставям книги, но тази изобщо не успя да ми задържи вниманието. Не зная защо така се получи.

# 581
Извите може ли някой да ми помогнете. Търся Заветите на Маргарет Атууд в ePub формат,но не ги намирам.Ако може да ми изпрати линк за сваляне.Благодаря

# 582
Здравейте!
Честита нова година от мен, не съм се записвала от повече от седмица!
През миналата година приключих Кестеновия човек. Не е зле, но не съм възхитена. Нищо особено нямаше в нея. Последната за 2020-та ми беше.
Сега съм на Химикът - Стефани Майер. Първата книга, която много много не харесвам, но нещо ме кара да продължа да я чета, от 1 година насам. По принцип такива ги зарязвам. Значи не е толкова зле, да речем тройка. При всички случаи е различна от останалите трилъри, които напоследък чета, което само по себе си е голям плюс.
А да питам, вие имате ли си място, където си записвате книгите, които искате да прочетете? Може би темата не е за тук, не знам, но тази е нещо като спамо-чат, така че поставям въпроса тук. Аз си направих едно уърд файлче, но със същото темпо, с което изчитам книгите, които записвам там, добавям нови /да речем от тук, по препоръки на хора по-рядко/. Списъкът ми от доста време си стои на едно и също ниво, съдържа 70 заглавия. Всъщност не заглавия, 70 автора, някои от които фигурират с повече от едно заглавие /подточка в списъка ми/. Пълни 2 страници и част от третата. Започва да ми се струва, че прекалявам Wink

# 583
На мен много добра работа ми върши GR за тази цел.

# 584
Нямам място където да записвам желаните заглавия по принцип поръчвам най-често от Озон и там в уиш листата си съхранявам всичко което съм си намислила да поръчам ако го срещна заглавието по други сайтове на промоция естествено поръчвам от където ми е по-изгодно но общо взето списъкът с любими в ozone ми върши работа. Преди малко добавих 2 заглавия.

Общи условия

Активация на акаунт