Любители на Котки - Тема 151

• 28 920
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
Ето я и Ая, седи на тоалетката и ме чака да я нареша преди сън. Много обича да я решим

# 676
  • София
Аз давам консерва Карни, тази от 200 грама ѝ стига за ден и половина, а вечер сипвам суха на IAMS около 2 супени лъжици. Преди беше много злояда и капризна, сега от няколко дни започна да се храни по-добре. На 7 месеца е и тежи 3 кг.
Глезанка

# 677
Реклама на Gorenje ли правите Grinning

За храната - когато ме няма в града, Рижко първите 2 дни яде обичайното количество и на третия ден като идат да го хранят, вече започва да преяжда. Не знам какви асоциации прави, но като се прибера, не намирам нищо в купичката, а по мои инструкции и по думите на гледачите трябва да има останали поне две порции.

# 678

Ще ти дам пауч,щом казваш че си болна , сьомга или пиле?
Из мислите на Елизабет Heart Eyes

# 679
Ще ви чета,сега само да покажа един красавец на 1год и 5 м."брата"на Закари-Сиймор.Това е котарака на брат ми,аз съм в бг от снощи.Майка ми вече е сама,за съжаление,възрастна е и брат ми взеха решение,докато и двамата са в хоум офис да се преместят с компютрите и котарака от София при нея,за да не е сама.Майка ми в7наги е била вманиачена на тема чистота и с брат ми мпжехме да имаме само животни в клетка или аквариум.Сега,обаче,тя не знайно как се съгласи Сиймор да дойде също и когато говори за него,вече казва"нашия" ❤❤.Сиймор беше чудесно малко диваче с петна като мустаци и ясно изрязан триъгълник на гърдите,който сега шеко се поразми,когато порастна.Бяха спасили майка му от улицата,а тя се оказала бременна.Та,ето го красавеца-огромен,красив,спокоен вече почти 8кг котарак.Все още ме заобикаля мен.  Издвбнах го върху един кашон,който бяха приготвили да изхвърлят до вратата,а той се беше настанил да ме гледа от високо❤

# 680
  • Между гори и планини
Охо! 8 килограма за мачкане ❤️❤️❤️ Значи моя Черко има да ви догони.

# 681
  • Велико Търново
Много сладък Сиймор ❤️

# 682
Аз явно си прехранвам котето, но не виждам засега как да се справя по друг начин. Храним го 5-6 пъти на ден през 3-4 часа, иначе той не издържа и само мяука и се моли. Отдавам го, че е малък и е по-добре по-често да яде, но по-малко. Взехме го на 2 месеца 800грама, сега е на 3 месеца - 1.5кг. Ветеринарите казват, че е здрав и добре гледан, с идеално тегло за момента. Аз реално повече от 30 грама на хранене не му давам, от гранулите даже по-малко.

# 683
  • София
Сиймор е прекрасен! Heart

Милата Тути, каква е загрижена. Hug Бързо оздравяване!

# 684
Аз явно си прехранвам котето, но не виждам засега как да се справя по друг начин. Храним го 5-6 пъти на ден през 3-4 часа, иначе той не издържа и само мяука и се моли. Отдавам го, че е малък и е по-добре по-често да яде, но по-малко. Взехме го на 2 месеца 800грама, сега е на 3 месеца - 1.5кг. Ветеринарите казват, че е здрав и добре гледан, с идеално тегло за момента. Аз реално повече от 30 грама на хранене не му давам, от гранулите даже по-малко.
С мяукането си просят и внимание, но ако им дадеш храна, обикновено не я отказват, дори да не са реално гладни.
Котка знам, че се храни 2 път дневно - сутрин и вечер, така храня моя.
5 пъти по 30г са 150, според мен е множко... На РК порцията е уж 50г/дневно за зряла котка, на Пурина е 15г/кило котка дневно. Моят беше 6 кила при вета преди 3 седмици и сега го гледам, че е почнал съвсем да окръгля шкембето, което не е много добре.

# 685
  • София
Ние с Мацоната така работим днес (работим гушкотене и мъркотене) Blush

Скрит текст:
Кокорка Heart

# 686
На 3м е бебе и е нормално да яде по-често. Ако не е зле с килцата не е опасно, но не бива да го свиквате така 'щом мяука, значи е гладен, значи трябва да дадем храна', защото ще се научи така и за всяко нещо ще мяука като луд. Наша Сиси е така - само на сън не мяука още Joy

# 687
Рижок мяука и насън понякога Joy Хем похърква, хем промъцва.

# 688
Страхотен е Сиймор, че и толкова много има за гушкане и мачкане:))

Лола в акция със ластичката

# 689
  • София
С мяукането си просят и внимание, но ако им дадеш храна, обикновено не я отказват, дори да не са реално гладни.
Котка знам, че се храни 2 път дневно - сутрин и вечер, така храня моя.
5 пъти по 30г са 150, според мен е множко... На РК порцията е уж 50г/дневно за зряла котка, на Пурина е 15г/кило котка дневно. Моят беше 6 кила при вета преди 3 седмици и сега го гледам, че е почнал съвсем да окръгля шкембето, което не е много добре.
Не е съвсем така. Става дума за бебе-коте. И котешките бебета, както човешките, се хранят през 3 часа. Няма как изведнъж да започне да яде 2 пъти на ден. Разреждането на храненията се прави постепенно и в никакъв случай не на 3 месеца. Освен това зависи от калоричността на храната. Храненето със суха храна е много по-засищащо от консерви и паучове. 150 гр. пауч е дори малко за еднодневно хранене. Обикновено препоръчват 2 или 3 пакетчета на ден (ако е само на мокра храна).

Вчера за пръв път видях снимка на Нарния. Много интересна котка. Виждала съм котки с 2 лица, но цветовете винаги са били от различни групи. А тук са от една - сиво и черно.

https://www.google.com/search?q=narnia+cat&source=lnms&t … =1536&bih=722

Последна редакция: ср, 18 ное 2020, 22:53 от Тaня67

Общи условия

Активация на акаунт