Кюретаж и забременяване след това - тема 85

• 49 425
  • 856
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравей, Дели, тъкмо мислех да ти пиша на лично съобщение за съвет... Не знам какво е ЗЕТ на ЕЦ (извини ме, но не знам абревиатурата). Имах ембриотрансфер на 2 замразени ембриона (поне така се надявам). Докторът се казва Минко Еврев, Първа АГ Света София, бившата Тина Киркова. Обмислям дали да не се свържа с д-р Колева, която ми препоръча Gebura или какво да правя... Д-р Вецев, за който знам, че също е добър, няма свободен час до началото на януари и не знам дали само с Клексана от Паскалева ще мога да задържа... Предният път ми беше предписал Утрогестан 3 пъти по 2, а сега - нищо.... Моля те за съвет! Благодаря ти предварително!

# 106

Здравейте !
Нядвам се да съм прикачила снимката от резултатите .
Искам да попитам има ли други момичета с моят резултат и , какво лечение предприехте ?

# 107
За втората мутация трябва да пиеш метилирала форма на фолиева киселина. Изследвай В9 и В12. При мен я няма, но това знам от АГ-то. Аз имам същата PAI и изследвах и 2-та допълнителни фактора в Геника, там също излязох хетерезигот и при двата. Доколкото разбрах, не е рискова мутация,но по преценка на лекар може да се налага антикоагулантна терапия. Аз съм с 2 аборта и взимам аспирин от 15 до 25 ден на цикъла. Не знам каква ще е терапията след забременяване, ще я обсъдя с лекарят ми, когато се случи. Дано съм била малко полезна.

# 108
  • София
Нинфа, пиша ти на лични. Как без прогестерон бе, тоя е за бой. Пи ли естрофем от 2 ден на цикъла? Проследихте ли овулация? Вземи си епикризата задължително.

Жасмин, с тези мутации ти трябва терапия по време на бременността. Също пусни изследване на Б9 и Б12 и хомоцистеин, ако са ниски нивата на витамините трябва да ги наваксаш преди следваща бременност, и по принцип да ги следиш, втората ти мутация е свързана с неусвояване на синтетични витамини от група Б, трябва да приемаш само метилирани форми.

Потърси темата за тромбофилия.

Росичка, трябва да ти назначат терапия още от сега, защото тя се почва веднага след +тест. Дори седмица по-късно може да е проблем.

# 109
Дели, благодаря за коментара. Всъщност благодарение на теб се насочих към тези изследвания и притиснах гинеколога ми да ми даде направление, но в Германия изследваха само придобита тромбофилия и 2-те високорискови мутации. В Геника пуснах другите на моя глава, но това няма да трогне лекаря ми, а без рецептата няма как да взимам нищо. Поне и според него терапия и следене трябват, заради късния ми аборт в първия случай и семейна обремененост с ДВТ.

# 110
Здравейте момичета,
След поредния аборт реших отово да пусна някои исзледвания и да се консултирам с вас дали не съм пропуснала някое, което може да покаже къде е проблема. Този месец мисля да пуса витамни Б и Д, магнезий, изледванията за щитовидната жлеза и обременяване с клюкоза. Това са изследванията, които съм си правила до сега+ кариотип.

Моля за мнение дали трябва да правя други изследваня и според вас как са резултатие от тези.

# 111
Здравей, Дели, тъкмо мислех да ти пиша на лично съобщение за съвет... Не знам какво е ЗЕТ на ЕЦ (извини ме, но не знам абревиатурата). Имах ембриотрансфер на 2 замразени ембриона (поне така се надявам). Докторът се казва Минко Еврев, Първа АГ Света София, бившата Тина Киркова. Обмислям дали да не се свържа с д-р Колева, която ми препоръча Gebura или какво да правя... Д-р Вецев, за който знам, че също е добър, няма свободен час до началото на януари и не знам дали само с Клексана от Паскалева ще мога да задържа... Предният път ми беше предписал Утрогестан 3 пъти по 2, а сега - нищо.... Моля те за съвет! Благодаря ти предварително!
Нинфа, много съжалявам, че си попаднала на такъв “лекар”. Дано се получат нещата - според мен си слагай и клексана, и вагинално утрогестан както ти е бил предписан предния път и повече не стъпвай при този лекар. В групата за тромбофилия бяха писали ужасни неща за него. Дано се получат нещата на пук на неговото поведение

# 112
Скрит текст:
Нинфа, пиша ти на лични. Как без прогестерон бе, тоя е за бой. Пи ли естрофем от 2 ден на цикъла? Проследихте ли овулация? Вземи си епикризата задължително.

Жасмин, с тези мутации ти трябва терапия по време на бременността. Също пусни изследване на Б9 и Б12 и хомоцистеин, ако са ниски нивата на витамините трябва да ги наваксаш преди следваща бременност, и по принцип да ги следиш, втората ти мутация е свързана с неусвояване на синтетични витамини от група Б, трябва да приемаш само метилирани форми.

Потърси темата за тромбофилия.

Росичка, трябва да ти назначат терапия още от сега, защото тя се почва веднага след +тест. Дори седмица по-късно може да е проблем.
Много благодаря за бързият отговор .
В четвъртък съм на АГ и ще обсъдим резултата . Претърпях вакум аборт на 12.10 в 9г. с. и се надявам този път нещата да се развият с щастлив край . Simple Smile
Скрит текст:
За втората мутация трябва да пиеш метилирала форма на фолиева киселина. Изследвай В9 и В12. При мен я няма, но това знам от АГ-то. Аз имам същата PAI и изследвах и 2-та допълнителни фактора в Геника, там също излязох хетерезигот и при двата. Доколкото разбрах, не е рискова мутация,но по преценка на лекар може да се налага антикоагулантна терапия. Аз съм с 2 аборта и взимам аспирин от 15 до 25 ден на цикъла. Не знам каква ще е терапията след забременяване, ще я обсъдя с лекарят ми, когато се случи. Дано съм била малко полезна.
Здравей ,Rosichka !
Твоят АГ спомена ли дали PAI - 1 има връзка с абортите ти ?
При мен той настъпи в 9г.с. дадох материал за изследване в Геника и всичко беше наред . Плодният сак също отговаряше на седмицата , както и жълтото тяло ( не знам дали точна така се казва ) , само самият ембрион беше спрял развитие .

Последна редакция: чт, 10 дек 2020, 11:49 от AnMary

# 113
Не е бил категоричен за това, но не го е отхвърлил, но той е по принцип на мнение, че по-честа причина са генетични аномалии. При първата бременност бях правила Harmony, всичко беше наред, но път там се проверява само за по-честите тризомии, не за всички възможни. При втората беше много рано, за да се правят някакви изводи и правихме само доизчистване, та нищо не съм изследвала.

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 23:36 от Rosichka

# 114
  • София
При моята предишна бременност хомозиготната мутация в PAI беше най-вероятната причина тя да приключи предсрочно - в 13гс с пълно отлепване на плацентата без изоставане на ембриона. С последната бременност бях на терапия, всичко беше наред.

# 115
При моята предишна бременност хомозиготната мутация в PAI беше най-вероятната причина тя да приключи предсрочно - в 13гс с пълно отлепване на плацентата без изоставане на ембриона. С последната бременност бях на терапия, всичко беше наред.
Здравей , Дели !
Може ли да ме насочиш ти към кой  от всичките специалисти се насочи ,и какво включваше твоята терапия ?
Благодаря ти предварително 😊

# 116
  • София
Жасмин, потърси темата за тромбофилия и прочети внимателно първата й страница.

# 117
Ninfa, а защо имаш съмнения дали е върнал ембриончетата? Нали на трансфер присъстват Аг, ембриолог и поне акушерка. Обикновено има и екран на който се вижда как се поставят и къде.

# 118
Просто е ужасно човек да не знае какво са правили с него и да седи и да се чуди и то пък точно за такъв проблем. Надявам се въпреки всичко преживяно скоро да имате успех и безпроблемна бременност. Flowers Four Leaf Clover

# 119
Здравейте , много благодаря , че ме насочихте да си пусна изследвания за витамини от група Б . Ето и резултатите ми . ( витамин Б6 ще излезне след 10 дни )

Общи условия

Активация на акаунт