Кюретаж и забременяване след това - тема 85

• 49 448
  • 856
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Мария, аз съм била в твоята ситуация. Аз също не исках да махам бебето, но още по-зле щеше да е да обрека детето с такъв егоистичен баща за цял живот.
Стискам палци да срещнеш мъжа, който да има и смелостта, и отговорността, и любовта да отгледате детето си заедно.

Стискам палци да превъзмогнеш тъгата бързо.

Днес направих аборт в 12 гс тъй лати цикала ми идваше и разбрсхбедва в 11гс за бременността ми.
Много исках да си го оставя психически се чувствам ужасно просто таткото на детето каза ако исксм ссмс дс си го гледсм не бил готов.... А аз нямам възможности нито кой да ми помогне мисля че няма да го преживея и изпитвам ужасен страх дали някой ден ще мога да забременея отново или след аборт в такава седмица няма да успея моля ви за съвети ако сте минсли през този път

# 151
Ситуацията, в която сте попаднала е повече от ужасна... Моля се да вземете най-правилното за Вас решение, както и да намерите подкрепа и човек, който е готов да върви до вас и заедно с вас и през трудни моменти.
Не бих могла да говоря от мое име, т. к загубих спонтанно моята дъщеря в 36 г. с. (просто спря да се движи), но от моя приятелка знам, че много зависи от опита на гинеколога, направил аборта.
Самата тя има 1 такъв, отново заради подобна на Вашата ситуация, но сега си има живо и здраво момиченце на 3 години, но от човек, който е готов да бъде до нея, въпреки всичко.
Бързо възстановяване Ви пожелавам

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 08:53 от BellAaAa

# 152
Ммпго Благодаря на всички за отговорите и подкрепата 😊 Единственпто което идксм е накой ден да бъда с човек който ме обича и би се радвал да имаме бебе просто се чувствам ужасно за рова бебче

# 153
Дами, извинете ме ако повтаряв въпроса, но ве интересува коя фолиева би била най-подходяща,метилирана или обикновенна?
Досега пих обикновенна, и четох че е по-добре метилираната, ако евентуално имаме фактор за Тромбофилия.
Благодаря

# 154
Метилирана

# 155
Дами, извинете ме ако повтаряв въпроса, но ве интересува коя фолиева би била най-подходяща,метилирана или обикновенна?
Досега пих обикновенна, и четох че е по-добре метилираната, ако евентуално имаме фактор за Тромбофилия.
Благодаря

Да и аз знам,че по-добре метилирана.Аз не бях наясно,че не усвоявам обикновената ,но след изследванията разбрах,че имаам тази мутация.

# 156
  • София
Днес направих аборт в 12 гс тъй лати цикала ми идваше и разбрсхбедва в 11гс за бременността ми.
Много исках да си го оставя психически се чувствам ужасно просто таткото на детето каза ако исксм ссмс дс си го гледсм не бил готов.... А аз нямам възможности нито кой да ми помогне мисля че няма да го преживея и изпитвам ужасен страх дали някой ден ще мога да забременея отново или след аборт в такава седмица няма да успея моля ви за съвети ако сте минсли през този път

Мария, спокойно, всичко ще бъде наред! ❤️ Преди 10 години трябваше да постъпя по същия начин по ред причини.... Аз разбрах доста по-рано от теб за бременността и тогава гинеколожката ме посъветва наистина бързо да реша... Това решение не се забравя. Поне аз за себе си никога няма да го забравя, но все пак предвид обстоятелствата все още мисля, че е било правилното решение.... Тази година, след като загубих близначетата си, си мислех често, че това е наказание, което ми се праща от Бог за постъпката ми.... Но се отърсвам от тази мисъл. Колкото и да е тежко, ако се върне времето назад, вероятно отново бих постъпила така, заради човека, с който бях и редица неща.... Сега вече имам щастието да съм с човек, който ме уважава, обича и подкрепя и се борим, за да създадем живот! 🙏❤️ Дано се случи! Пожелавам ти от сърце бързо физическо и психическо възстановяване и да откриеш половинката, която да е до теб и в добро, и в лошо! Прегръдки, пак ще забременееш, ще видиш! ❤️

# 157
Здравейте, момичета.
Нека си дадем малко кураж като споделим след колко месеца подновихте опитите за ново бебче и съответно кога видяхте заветните 2 чертички.
След моето мъртво раждане в 36 г. с, на 36тия ден се появи първия ми цикъл. Разбира се, все още е много рано за нови опити, по съвет на гинеколога ми трябва да изчакам поне 3 редовни цикъла, но и искам и ще направя всички нужни изследвания.
На 29ти съм на преглед (на 49тия ден от раждането ми) и нямам търпение да разбера как вървят нещата при мен.
Ще се радвам на всички споделили... вярвам, че всяка една от нас би получила малко кураж след такава загуба.
Бъдете здрави 🍀🙏

# 158
BellAaAa, Казаха ни от 3 до 6м да чакаме На 3 месец подновихме опитите, но беше много трудно психически и за двамата. Не исках да ме пипа никой в тези части. Ние сме с МФ и се наложи инвитро. И преди съм писала че чак на 9 месец след раждането всички показатели ми излизаха перфектни.  10 месеца след раждането забременях отново чрез процедура.
Най-важно е да сте готови психически и да подготвите тялото ти за бременност. Надявам се изследванията да излязат добре и скоро да имате успех!

Leyla Hasan, добре е да е под 2.5 и оптимално под 2. По принцип се изследват и другите хормони на ЩЖ за да се направи цялостен анализ. Не е проблем да се забременее и с високо ТХС, но трябва да се следи с ендокринолог.

# 159
Здравейте, момичета.
Нека си дадем малко кураж като споделим след колко месеца подновихте опитите за ново бебче и съответно кога видяхте заветните 2 чертички.
Аз съм със загуба в 8 г.с. август месец, още не съм подновила опитите. През това време направих доста изследвания и план за действие, остават ми СГ, хистероскопия, вливка и да проверя дали съм стигнала горна граница на витамините. Планирала съм и детоксинация. Живот и здраве февруари мисля да подновя опитите.

# 160
  • София
Здравейте, момичета.
След моето мъртво раждане в 36 г. с, на 36тия ден се появи първия ми цикъл. Разбира се, все още е много рано за нови опити, по съвет на гинеколога ми трябва да изчакам поне 3 редовни цикъла, но и искам и ще направя всички нужни изследвания.
На 29ти съм на преглед (на 49тия ден от раждането ми) и нямам търпение да разбера как вървят нещата при мен.
Ще се радвам на всички споделили... вярвам, че всяка една от нас би получила малко кураж след такава загуба.
Бъдете здрави 🍀🙏

Здравей, моята загуба беше в началото на юни месец тази година, бях в 12 г.с., след ин-витро опит. От стимулацията имах 2 замразени ембриончета, преди дни ми ги върнаха и все още очаквам резултата... Дано има късметлийско! 🙏🍀 И дано този път е здраво и изкараме до края... ❤️ Междувременно в този период изследвах тромбофилия, кариотип на мен и съпруга ми, уреаплазма и микоплазма, витамини два пъти защото бях с дефицити, лекувах бактерии в урината (ешерихия коли и още една, забравих как се казваше), правих вливка с имуниглобулин поради наличието на на ембриотоксини според доц. Русев и... Май е това, ако не пропускам нещо. А, също и се опитвам да коригирам нивото НА TSH. Борбата не е лека и ще продължи и през новата година за всички ни, но поне дано накрая се увенчае със сладък бебешки финал! ❤️ Бъдете здрави и силни, всеки ще открие своята приказка, поне така вярвам...

# 161
Здравейте, момичета.
Аз съм със загуба в 8 г.с. август месец, още не съм подновила опитите. През това време направих доста изследвания и план за действие, остават ми СГ, хистероскопия, вливка и да проверя дали съм стигнала горна граница на витамините. Планирала съм и детоксинация. Живот и здраве февруари мисля да подновя опитите.

Момичета CryCry Cry. След този пост се замислих, че ми закъснява, имах останал тест за бременност, пробвах и ми даде бледа втора чертичка. Веднага отидох до Бодимед и ЧХГ ми е 45.
Направо ми се реве, бях при Калчев на 25.11, когато трябваше да имам овулация и той каза много твърдо, че този месец овулация няма да има (с поликистозни яйчници съм). И не сме са пазили, макар че сме правили 2 пъти секс от тогава.
Не знам, Калчев ли да застрелям или себе си... С Т образна матка съм, имах уговорка с него да я коригираме януари, защото част от нея не е добре кръвоснабдена. Отделно съм с повишени НК клетки, не съм правила вливки, защото не планирах забременяване преди февруари. Отделно още не са ми пристигнали витамините от темата на Денис...Щях и детоксикация да правя, защото до скоро бях пушач и със сигурност има нужда...
Най-много ме притеснява Т-образната матка, ако ембрионът не се е захванал на правилното място, да не завърши като миналия път. Трябва да съм на фракси от + тест, а нямам рецепта.
Толкова четене и планиране и накрая това... Не знам какво да правя сега, въобще има ли шанс тази бременност

# 162
Gebura, винаги има шанс! Надявам се всичко да се развие наред с тази бременност. Първо се успокой.
Ако ти трябва рецепта отиваш при който ти е назначил терапията и вземаш. ЛЛ също може да ти даде.
Ще почакате докато се види къде е ембриончето и като нищо да се е захванало на правилното място.
Вливките и сега можеш да ги направиш, няма страшно. И витамини и всичко можеш да наваксаш.
Направи си план, направи каквото чувстваш за нужно и повече от това в момента не е възможно и да го мислиш и да не го мислиш.
Успех!

# 163
Gebura много хубава новина! 🍀 Надявам се, че всичко ще бъде наред и бременноста да бъде успешна!
Говори с лекар за терапията за тромбофилията, нивата на витамините ако е необходимо и сега може да наваксаш, а за матката - ще се захване, където му е най-добре. Успокой се и ще чакаме само хубави новини 😊

Здравейте, момичета.
Моят аборт беше преди точно година - в 15 г.с. по медицински причини с еднояйчни близнаци. Цикълът ми дойде 35 дни след това и ни казаха, че може да подновим опитите след 3 месеца, но поради стечение на обстоятелствата в работата и на двамата решихме да отложим малко.. пък и честно казано след 3м  не бях психически готова, имах нужда да потъна в други мисли. Планът ни беше да подновим опитите есента, но нали знаете, че когато много плануваш не де получават нещата - лятото много ми се обърка цикъла  и хормоните и АГ ми назначи терапия за 3 месеца с противозачатъчни.. това е последният и нова година - нов късмет, януари ще подновим опитите. Моля се всичко да е наред и следващата ми бременност да е успешна 🍀

# 164
  • София
Gebura,
усмихни се момиче, хубавите неща стават, точно когато не ги очакваме. Не мисли сега за матката, ако е вашето бебче, ще е където трябва. За вливки не е късно (да ти кажа че аз изобщо не правих този път, а вече съм в 13г.с.).
Пий си витамините , отиди за рецепта за фраксито и си карай празниците, пък каквото стане 🌺

Общи условия

Активация на акаунт