Кюретаж и забременяване след това - тема 85

• 49 351
  • 856
  •   1
Отговори
# 795
Аз намерих инфо тук

# 796
Здравейте!
Миналия месец писах тук точно преди да ми дойде втория цикъл след загуба в 17г.с. и кюретаж с притеснение, че може би сме направили бебе прекалено рано след това заради зацапване, което бях сбъркала с имплантационно. Може би за добро, но ми дойде цикъла и всичко е наред..
Очаквах цикъла ми този месец на утрешната дата, но преди 5 дни отново ми зацапа в светло розово много малко количество (по-скоро с обикновения секрет сякаш излезе) и всеки ден до днес по малко кафяво зацапване.
Заедно с това вчера почна да ми се гади много леко и затова преди малко взех тест, на който излезе втора черта- бледа, но е там.
Четох, че това зацапване при бременност обикновено било, защото ембрионът се захващал добре в матката, но понеже с предишните ми бременности не беше точно така с такова зацапване, се чудя дали не трябва да взема нещо? Четох за капки вит К, но не съм запозната и исках да питам, ако някоя от вас е имала нещо такова и е взимала от капките, по каква схема се взимат?
Благодаря предварително!

# 797
s.ganeva, АГ какво смята по въпроса?
Аз бях с въпросното зацапване и първия път, когато бременността не приключи успешно и сега (в средата на 8ми месец съм към момента), като се има предвид, че кървях до 5-ти месец. Никога не е ставало дума за витамин К.
Ако имаш съмнения за дефицит на конкретен витамин, то преди да започнеш прием, задължително изследвай текущо ниво. И разбира се-първо консултация с док.
Успех и до края Flowers Four Leaf Clover

# 798
s.ganeva, АГ какво смята по въпроса?
Аз бях с въпросното зацапване и първия път, когато бременността не приключи успешно и сега (в средата на 8ми месец съм към момента), като се има предвид, че кървях до 5-ти месец. Никога не е ставало дума за витамин К.
Ако имаш съмнения за дефицит на конкретен витамин, то преди да започнеш прием, задължително изследвай текущо ниво. И разбира се-първо консултация с док.
Успех и до края Flowers Four Leaf Clover

Ами утре ще се свържа с нея и ще говорим, да.
При предишните бременностти имам все зацапвания, но след 6 г.с.
Ще видим, дано всичко е наред! Благодаря!

# 799
  • София
При бременност, а и при всяко друго състояние, не се приемат безразборно витамини и медикаменти.

В ранна бременност без изследвания и доктор се приема само фолат / фолиева киселина, в нормална според листовката дневна доза.

В 6гс може да се отиде на АГ и да се провери дали има плоден сак в матката. Преди това нищо може да не се види и само да се притесниш излишно.

Потърси информация в нета за имплантационно зацапване. То е нещо нормално, не е задължително да го има, и не се пият медикаменти за него.

Стискам палци всичко да е наред!

# 800
При бременност, а и при всяко друго състояние, не се приемат безразборно витамини и медикаменти.

В ранна бременност без изследвания и доктор се приема само фолат / фолиева киселина, в нормална според листовката дневна доза.

В 6гс може да се отиде на АГ и да се провери дали има плоден сак в матката. Преди това нищо може да не се види и само да се притесниш излишно.

Потърси информация в нета за имплантационно зацапване. То е нещо нормално, не е задължително да го има, и не се пият медикаменти за него.

Стискам палци всичко да е наред!

Аз не говоря за безразборно приемане на медикаменти, а питам конкретно за един вид витамин, който се дава при зацапване/ кървене в начална бременност Simple Smile Със сигурност няма да тръгна да вземам нещо без да има нужда. Имала съм имплантационно зацапване с първото ми дете, но беше много различно и еднократно. Сега е друго и то последващо загуба в 17 г.с., поради което е и притеснението ми.
Благодаря все пак за коментара Simple Smile

# 801
  • Замък сред облаците
Вит К отказаха да ми продадат фармацевти докато бях бременна и ми обясниха, че пиенето на своя глава без изрично лекарско предписание крие рискове по време на бременност, тъй като е възможно да благоприятства тромби.

За справка и аз имах зацапване и в последствие се оказа че имам тромбофилия. Така или иначе бременността ми приключи заради тромб, не знам ако бях пила витамина дали нямаше да се самообвинявам, че сама съм го причинила.

# 802
Не знам дали въпросът ми е за тук, но на вас след кюретажа изписаха ли ви противозачатъчни? Във вторник ми извършиха процедурата поради мисед аборт и вече трети ден ги пия, но разбрах, че синтетичният естроген не е съвсем безопасен, тъй като все още кърмя за приспиване дъщеря си (на година и месец) и това можело да ѝ докара преждевременен пубертет и да доведе до почти пълно спиране на кърмата?! Дори не ми беше обяснено защо трябва да ги пия, но тъй като вече съм ги започнала, се чудя дали може да ми стане нещо, ако просто ги спра 😕 Лекарката знаеше, че съм кърмачка, но общо взето не ми обясни тези рискове.

# 803
Котка в кашон, абсолютно задължително се консултирайте с доктор защо е предписан хормон точно в момент, в който хормоните и без това са толкова разбъркани. На мен след кюретажа ми изписаха антибиотик и пробиотик, както и (смея да твърдя) на всички останали.

# 804
На мен също ми изписаха, но аз не ги пия е момента - чакам първата менструация (на моя глава). До колкото разбрах доктора ми ги изписа чисто с цел да се предотврати скорошна бременност, понеже трябва да чакам дълго време - над година, и каза "ако искаш да ти изпиша противозачатъчни"...може пък и да е било с цел наместване на хормони...

# 805
На мен не са ми изписвали противозачатъчни. Просто казаха колко време да се пазя, да се храня пълноценно и да взимам витамини, ако искам.

# 806
Здравей, Котка.
Правиха ми кюретаж през 2015 в 13-та седмица, а това лято имам загуба в десета седмица, без кюретаж, а с медикаментозен аборт. И двата пъти не са ми предписвали противозачатъчни. След кюретажа пиех антибиотик профилактично, а след медикаментозния аборт не съм пила нищо.
Потърси второ мнение непременно, щом имаш притеснения.

# 807
Благодаря ви за отговорите. Точно се чудех за причината, поради която са ми изписани тези противозачатъчни, защото не знам да са ми правени хормонални изследвания преди кюретажа. Общо взето изследванията, които ми направиха, бяха формалните - кръв и урина. Малко през просото мина всичко, но така е в държавните болници, много неприятно стана, тъй като съм от малък град и почти всички добри специалисти от частните ни болници бяха в почивка, та затова се наложи да попадна в държавната, където никой нищо не ти обяснява 😕 Общо взето, ако е само за предпазване от бременност, ще спра да ги пия, защото не искам да се тъпча с тези неща, непременно ще потърся второ мнение утре. А и между другото нали около 2 седмици трябва да се въздържаме от сексуални конткакти поради риск от инфекция, така че ако наистина са изписани с цел предпазване от бременност, е направо абсурдно за мен, тъй като са ми изписани за месец.

# 808
  • Замък сред облаците
Котка, даже изчакайте да мине 1 цикъл без секс, за да се възстанови лигавицата и да не се загнезди някоя бактерия.

# 809
Здравейте момичета,

не знам дали въпросът ми е за тук, но съм доста объркана и притеснена.
М.юли не ми дойде и след преглед от АГ се установи, че имам доста фоликули и съответно, за да ми предизвика цикъл, ми предписа дуфастон. След като го спрях МЦ се появи на 14.08. До тук добре, но вчера на втората седмица след като ми е дошло, забелязах, че имам леко светло кафеникаво до бледо розово зацапване (само при забърсване и не винаги, не е обилно... като примес на цервикална слуз с цвят). До момента не ми се е случвало и съм притеснена...
Според вас дали е възможно да се дължи на дуфастона, въпреки че и преди съм пила, но не ми се е случвало, може ли да е някаква инфекция.... ще се побъркам, до утре докато се свържа с АГ.
Прикачвам и хормоните, които правих на 3ти ден от МЦ, в петък ще правя и прогестерон, андростендион и ДХЕА-С. Новото, което ми включи да пия е Кистоп.

Последна редакция: нд, 29 авг 2021, 20:19 от BellAaAa

Общи условия

Активация на акаунт