НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 9

• 49 203
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Честит да е Матей! Sil_12, нека бъде много, много здрав, а на теб ти пожелавам бързо възстановяване, особено след този екшън, който си преживяла!
Има едни ампули за отлепване на плацентата, но доколкото знам са ги спрели от производство. Sad Иначе, само при нормално раждане ли е възможно да не се отлепи плацентата, т.е при секцио предполагам, че те правят нещо при самата операция, което да предотврати да се случи подобно нещо?
Те няколко неща ми вливаха и чак след поне 30 мин.със силен натиск на корема се отлепи,  но..
Със секцио не би трябвало да има проблем,  защото те като изкарат бебето,  се заемат с плацентата, която като изкарат и й правят оглед , както и на матката и след това зашиват :

# 151
Сън няма и това е!
Киселини, запушен нос, въртене, пикане, хъркане...
Вече, като знам, че идва време за лягане и се изнервям, защото знам, че ще мине тежко. На никоя страна не ми е удобно, контракции йок и вече ме хващат нервите стабилно. 😠
И такаааааа мрън мрън мрън

# 152
  • София
Сън няма и това е!
Киселини, запушен нос, въртене, пикане, хъркане...
Вече, като знам, че идва време за лягане и се изнервям, защото знам, че ще мине тежко. На никоя страна не ми е удобно, контракции йок и вече ме хващат нервите стабилно. 😠
И такаааааа мрън мрън мрън

Оф, същата работа! После през деня придремвам по 30-40мин. Нощем повече се мъчиш, отколкото почиваш Grinning

# 153
Аз пък много спя и в 9 съм заспала. Но се събуждам и ми е зле. Тази нощ и все още много ми се гади. И в момента съм супер притеснена. Бебето обикновено мърда най много сутрин и вечер. Рано сутринта към 5 пак си мърдаше с познатите движения, но сякаш мн по слаби, такива се едно е изтощен..а сега изобщо не мърда. В 12 съм на преглед, обаче много се колебая дали да не се обадя на лекарката. Тя дори да не дойде по рано, да ида по рано за тонове. Как да го накарам да мръдне ?

# 154
Дух,пробвай с нещо сладичко или силна музика.

# 155
Честит да е Матей!
Sil_12 да ви е много здрав и щастлив, а на теб бързо възстановяване! 😊

Дух пробвай да го събудиш като изпиеш едно кафе или хапни нещо сладко, аз така успявам .
Със спаненето и аз имам проблем - то не е ставане по 4-5 пъти до тоалетна, киселини, при всяко завъртане от едната на другата страна се събуждам за да си оправям възглавницата под корема, ръцете ми са постоянно изтръпнали и сковани ....

# 156
Със съня и аз съм така, може би към 1 заспах и се събудих към 4:30 Rolling Eyes оттогава няма сън и не ми се спи, сега на обяд сигурно ще дремна малко и довечера същата история.
Тече ремонт и разместване на мебели у дома и някои неща не се получават както исках и страшно се напрегнах. Кръста започна да ме боли и стягане в корема няколко пъти пих магнерот и но шпа. Цяла нощ бях на тръни да не родя по рано Joy не за друго просто с подготовката ни е още до никъде, дрехите на бебето не са изпрани, чантата за болницата не е готова... Термина ми е 30.11 искам поне до 20 да не раждам Joy

# 157
Ехааа,не бях влизала 3 дни и ето,че вече има няколко ноемврийчета❤
Честито на Ivanamar,Evelinka33,Cve7i,Sil12! Живи и здрави да са ви дечицата!
Дух,и аз имах същите притеснения с движенията на бебка преди няколко дни и много се чудих дали да ида да я проверят,но акушерката ми обясни,че ако са по-слаби движенията на бебето няма проблем. Въпроса е да няма промяна в рутината. Но,разбира се трябва най-вече да слушаш инстинктите си.
Остават ми няколко дни до секциото. Все още ми е едно такова спокойно. От днес сме затворени пак за един месец. Надявам се да позволят на таткото да присъства на раждането. Утре ще разберем на прегледа. Нямам търпение да минава вече!

# 158
  • Тук... някъде
sil, честит Матей! Да е здрав и силен, а на теб бързо възстановяване ❤

На болните пожелавам бързо оздравяване!

Rainbowww, описа моята вечер 😩 вчера сестра ми беше рожденичка и от лакомия такива киселини си докарах... ама каквото сам си направиш, никой не може да ти направи 🤪 за първи път нищо не помогна и спах седнала, ако въобще може да се нарече спане, а сега и от кафето пак се засилиха.

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 09:59 от KOKONDRELLA

# 159
Аз да се похваля-вече  почти нямам киселини и не се задъхвам. Пак почнах с чистенето и оправянето (гнезденето),все нещо не ми харесва и пак наново Simple Smile. Откъде сили намерих не знам,  че и бях на четири крака да търкам като лудите. Добре, че ММ не на работа, че мрънка, не ми дава да правя нищо,  а не мога да гледам мръсотия вкъщи като има и малко да е ме дразни.  Мрън
  Отделно моята АГ иска тя да ме изражда и ще говорим в Понеделник. Аз се дърпам, защото в Болницата която тя работи искат доста парички и то за нормално раждане 1800лв,а  няма как да си позволим тази сума.Все се бъзикам с ММ ,че трябваше да теглим кредит.А и имам лоши спомени от тази болница. Миналата година ме изкараха там извънматочна бременност и искаха да ме режат,аз отказах и отидох на второ мнение. Там се оказа, че има сак, но дотам.След 2 седмици следене и без пулс се оказа кухо яйце и се изчистих сама. Тогавашния лекар,който ме гледа и изкара извън сега е доцент и работи в АГ там. А този,който ми каза кухо яйце,завежда родилното отделение в Окръжна болница.

# 160
Аз да се похваля-вече  почти нямам киселини и не се задъхвам. Пак почнах с чистенето и оправянето (гнезденето),все нещо не ми харесва и пак наново Simple Smile. Откъде сили намерих не знам,  че и бях на четири крака да търкам като лудите. Добре, че ММ не на работа, че мрънка, не ми дава да правя нищо,  а не мога да гледам мръсотия вкъщи като има и малко да е ме дразни.  Мрън
  Отделно моята АГ иска тя да ме изражда и ще говорим в Понеделник. Аз се дърпам, защото в Болницата която тя работи искат доста парички и то за нормално раждане 1800лв,а  няма как да си позволим тази сума.Все се бъзикам с ММ ,че трябваше да теглим кредит.А и имам лоши спомени от тази болница. Миналата година ме изкараха там извънматочна бременност и искаха да ме режат,аз отказах и отидох на второ мнение. Там се оказа, че има сак, но дотам.След 2 седмици следене и без пулс се оказа кухо яйце и се изчистих сама. Тогавашния лекар,който ме гледа и изкара извън сега е доцент и работи в АГ там. А този,който ми каза кухо яйце,завежда родилното отделение в Окръжна болница.
По същия начин бях и аз, уж отидох на преглед при завеждащ отделение да ме види за по-сигурно. Каза ми да си нося нощничката след 2 дни и да кюртира. Е да, ама аз не отидох и си останах при моя доктор, който каза никакъв кюртаж - сама се изчистих, всичко си беше наред. Така че те разбирам, не бих се доверил и аз при това положение.

# 161
И аз не бих, Хелс.
Аз искам да попитам ако се седи 5 дни за секцио как се брои, от деня на постъпването 5 нощи или 4 нощи и на 5 тия ден те изписва

# 162
Супер въпрос, Дух, точно снощи си мислех същото, само че за естественото раждане. Как се смята 3 нощувки в болницата или 3 дни и излизаш на 3тия? Ако някое от раждалите майчета може да съдейства ще е супер.

# 163
Здравейте момичета, честито на всички които са се сдобили с бебенца. Поизчетох ви, колкото можах.
Идвам да си излея душата, но не искам и да плаща никой за това ще бъда много внимателна с изказванията си! Наистина лесно майка не се става!! Който не иска да не чете:

Знаете моят термин беше за днес, много исках да родя естествено, но природата си знае работата. Бебчо наистина е бил много голям за мен (роди се 3.800), като на последния преглед ми казаха, че водите са много намалели и плацентата е узряла доста (все пак 2 дни преди термин не е изненадващо). Отново нямаше изглаждане на шийката, нито една контракция и бебето си седеше високо. Предложиха ми или на следващият ден 3.11 секцио или на 4ти да  постъпя за системи, като ме предупредиха, че при моето положение може да седя и 3 дни на системи и накрая пак да се стигне до секцио. Благодаря на Господ, че ме насочи правилно и в крайна сметка избрах секциото. Оказа се, че е нямало никакъв шанс да родя естествено. Поради голямото (за мен) бебе матката ми се е била разтегнала много и не е контрахирала никак (за това и нямах контракции и не тръгнаха по естествен начин нещата). По време на секциото получавам голям кръвоизлив 4 часа са се борили да ме спасят както и това да мога някой ден да имам още деца. Изключително съм благодарна на Евгения Георгиева и мъжа й Боян Георгиев, както и на целия им екип за стореното от тях! Малко са вече лекарите, които биха се борили. Повечето биха отстранили проблема и не биха се мъчили. Два дни бях на системи, все още съм на антибиотици венозно, но слава на Бога бебчо е добре, аз се подобрявам и започнах да го кърмя вече. Определено и двамата ще имаме рожден ден на 3.11.

Духче при мен е 5 дни с 4 нощувки (като едната е в реанимацията и не се плаща стая).

# 164
О, Цвети, мн се радвам, че сте добре Heart
Аз за това казвам, че не може нещата да са на всяка цена, нито естествено раждане, нито кърмене, нито каквото и да е.
И аз се бях навила на естествени да опитам, но няма да е. Малкият не расте Sad срещата ни ще е по-скоро от колкото мислех.

Общи условия

Активация на акаунт