НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 9

• 49 214
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
  • Тук... някъде
Cve7i, от тук нататък само да се възстановяваш и все по-добре да сте с бебчо 🙏🏻

Дух, важното е ,че е видяно навреме и ще се вземат мерки за бебето, а и срещата е дългочакана 😊

Аз се връщам от преглед - главичката на бебка е вече ниско, но аз нямам нито една контракция и не съм и имала изобщо до сега. Единственото, което усещам последните няколко дни е разтягане и тъпа болка във влагалището. Акушерката каза, че с този мек корем скоро нямало да тръгне раждане. Според измерването днес, въпреки че беше малко трудно с главичката толкова ниско, бебка е 3,700 и била с по-голям диаметър главата, но така и не ми каза АГ колко е точно. Успокои ме само, че заради височината ми, няма да е проблем раждането. И най-накрая имам снимка на личице- голямо криене беше 9 месеца и накрая реши да се покаже 😊

# 166
И аз много искам да мога да родя естествено, но внимавам да не си го навивам много на пръста защото виждаме всичко може да се случи и да се наложи секцио (особено сега доколкото разбрах ако има положителен ПСР тест секциото е задължително) така че важното е всички майки и бебчета накрая да са добре Heart

Аз с голяма доза скептичност днес почнах да звъня на педиатри които намерих в района очаквайки навсякъде да ми откажат, но до момента от 6те места на които звънях ми вдигнаха от 3 практики и всички казаха, че имат свободни места за новородени. С всички ще се видя другата седмица да преценя с кой ще си "паснеме" най-много но исках да питам и вас - освен стандартните въпроси относно ваксини, антибиотици/хомеопатия и контакт в извънработно време вие бихте ли питали и още нещо Thinking

# 167
Cve7i, доста страшничко наистина звучи това, което си преживяла, да са живи и здрави докторите, които са спасили положението, дано сега се възстановиш бързо.

Kokondrella, и моето се крие - от 21-ва седмица насам не съм му виждала лицето, а много ми се иска, но май ще е наживо

А за педиатъра - аз питах нашата за отпуските и кой я замества по време на отпуск и болничен, също при спешни случаи как действа - тя ли идва, бебето ли водим, работи ли с някой център, където познават пациентите и, или се оправяме сами. Също така ми разказа и за вижданията си по разни общовалидни въпроси - дохранване, захранване, вода дава ли се, закаляване, хранене по режим или на поискване, и т.н., общо взето е от старата школа , но си има аргументи за това, примерно за буденето за нощно хранене е "за", особено в началото, противно на това, което модерните акушерки казват сега. Историята на Mrs AlwaysRight наскоро ме убеди, че може би има право.

Да си споделя преживяването за деня - понеже се бях филмирала, че съм се сдобила с коронавируса днес си купих от бързите тестове (тези за антителата ) и правих един вкъщи. Негативен е, но по-важното е, че в комплекта единия от реактивите съдържа самия вирус - обработен по някакъв начин. Аз естествено не изчетох листовката докрай и вече се бях набола, отварях ампулката с реактива без да съм си сложила лепенка на пръста и т.н. , когато мъжа ми ме видя и ми се скара, че трябва да внимавам с тия работи, за да не си лепна нещо зорлем. Та, сега съм още по-филмирана да не би да съм се заразила насила Simple Smile май наистина акъла ми го няма никакъв вече.

Dagny, как се развиха нещата при вас?

# 168
Момичета, 3 дни до термин, а аз не усещам да имам контракции, както знаете в 35,36 имах болезнени контракции но спряха на сутринта, всеки ми казваше няма да изчака до термин няма лежи повече не знам си какво ами сега, не иска да излиза 😀
Усещам бодежи отдолу сравнително често, корема ми често е твърд , смъкнал се е надолу, последно имах 1 см разкритие, с главата надолу е бебето последно като я гледахме, а аз не усещам нито болка нито нищо. Освен че ми се гади сутрин и два дни поред ме болеше корем.
При тези частници които ходих онзи ден бях последен път за тонове при тях и това беше.
Последния път когато ходих за съмнение за изтекли води ми казаха че имам доста узряла плацента и доста води.
Утре съм на тонове.
Ама защо не иска да излиза това дете не мога да разбера.
Усещам я че подритва от време на време.
Ами сега ако не излезе до термин какво правим.

# 169
Споко, Джулчо Simple Smile) ако не излезе до термин ще я изчакате малко, ще си хапнеш още малко без самообвинения хаха и после ще видите какво лекарите съветват Simple Smile

# 170
Влизам и аз да се оплача.
Цял ден отлагам, но вече нервите ми не издържат.
След краткото неразположение от миналата седмица придружео с температура 37°, от вчера следобед рязко се влоших. Легнах следобед. Спах два часа и след това едвам станах от леглото.
Вдигам температура, смъквам я, потя се, но най-обезпокоителното е, че нямам грам сила.
Днес съм изкарал 90% от времето в леглото, като доста често ме унася и спя.
По препоръка на АГ и личната, утре сутрин ще пусна един PCR тест и ще се моля да е отрицателен.
Секциото ми е планувано за 12.11.
Реве ми се и вече нямам грам сила за нищо.

# 171
  • София
Момичета, намерих малко време и влизам да видя как сте.

На нас с пиранките ни е весело, скоро ще станат на 2м, а терминът ни беше преди 2 седмици. Вече влезнахме в ритъм и със спането, и с храненето, даже се научиха да сучат най-накрая.

Стискам палци за леко и безпроблемно раждане за тези, на които тепърва им предстои, а на всички които вече са мами - скорошно възстановяване и влизане в ритъм.

# 172
  • София
vessy.k, пср-ът на мама излезе негативен, но и двете сме убедени, че сме с корона. И двете сме много болнави принципно и не сме пропускали грип, и имаме добра база за сравнение - такова грип не сме карали. Аз през деня съм ок, но вечерно време изпадам в несъстоятелност: все едно някой ми е седнал на гърдите, като се събудя от дрямка имам и парене на гърдите. Имам много лек задух, главоболие, болка в мускулите, лека температура (но не постоянно, тя идва и си отива), потя се като кон. Нямам никакъв вкус и обоняние и не мога да свиря с уста (не знам защо...сякаш нямам налягане)..
Не ми се ходи да се тествам. Вързана съм с бебето... Живот и здраве като ми мине може да ида да си пусна едно антитела.

# 173
Dagny точно като това звучи, най-вече заради липсата на вкус и обоняние, вече от няколко познати с положителни тестове го чувам, дано бързо мине и да не се влошават нещата.
Още малко остана, пожелавам на всички да сме здрави, че и без корони сезона си е на настинки и вируси.
При мен синузита за пореден път се обажда, дано съм добре до другата седмица, когато ми е датата за секцио, че ако легна за операция със запушен нос, е това вече ще е върхът.

# 174
Аз нямам синузит, но носът ми е безбожно запушен в определени части на деня и то, когато съм в покой. Затова слагам веднъж на ден капки, защото не се издържа.
Джули, моят термин е утре и като цяло нищо не става още, така че 3 дни пак са нещо. 😄
Дух, не знам за кога са назначени нещата(явно е скоро), но ти стискам палци и ти пожелавам най най най-духпухкавото сладко бебе, а на теб никакви притеснения! ❤️
Ясно е, че короната няма да ни подмине, но поне да е леко и да не ни обърква най-щастливите мигове в живота. Приемаме го като грипче и толкова, да не се тормозим психически повече, отколкото трябва. Все пак бебоците са най-важни, затова нека бъдем спокойни и да не позволяваме да ни обзема паника. 🍀🍀🍀🍀🍀

# 175
Момичета, честито на всички нови майчета и добре дошли на новите бебчета 💜💜
Аз съм с термин 11.11, нямам признаци за раждане, но на термин постъпвам при Ташков в Надежда / просто късмет, че е дежурен на моята дата, иначе щях да се съобразя с графика му/ за предизвикване.
В понеделник ще решим дали да е с окситоцин или таблетки, предполагам, че така е доста по-болезнено от раждане, коети само си тръгва, но нямам намерение да пренасям и треперя, имам и час пътуване до София и вече ми е в повече определено. Та, така, чакам и броя дните.
Пожелавам бързо оздравяване на всички , аз също имам неразположения тези дни, а и близки са общували със заразени, аз пък общувам с тях .. Не знам, страх ме е от положителн тест при постъпване и мен, както всички тук, но ако тръгна да го мисля и да се съобразявам с всичко ше полудея.
Болни навсякъде, а аз мен вирус ме е хващал и от седене вкъщи, буквално, все пак не живеем сами. Вече ме е страх, а и ме налегна някаква апатия или просто е от притеснението? Не знам, но се усещам странно, май осъзнавам какво следва и се притеснявам повече от нужното.
Бебка я мерят 3200, ако стане повече от 3500 до термин аг мисли, че ще ми е трудно,ще видим.

# 176
Здравейте момичета, честито на всички които са се сдобили с бебенца. Поизчетох ви, колкото можах.
Идвам да си излея душата, но не искам и да плаща никой за това ще бъда много внимателна с изказванията си! Наистина лесно майка не се става!! Който не иска да не чете:

Знаете моят термин беше за днес, много исках да родя естествено, но природата си знае работата. Бебчо наистина е бил много голям за мен (роди се 3.800), като на последния преглед ми казаха, че водите са много намалели и плацентата е узряла доста (все пак 2 дни преди термин не е изненадващо). Отново нямаше изглаждане на шийката, нито една контракция и бебето си седеше високо. Предложиха ми или на следващият ден 3.11 секцио или на 4ти да  постъпя за системи, като ме предупредиха, че при моето положение може да седя и 3 дни на системи и накрая пак да се стигне до секцио. Благодаря на Господ, че ме насочи правилно и в крайна сметка избрах секциото. Оказа се, че е нямало никакъв шанс да родя естествено. Поради голямото (за мен) бебе матката ми се е била разтегнала много и не е контрахирала никак (за това и нямах контракции и не тръгнаха по естествен начин нещата). По време на секциото получавам голям кръвоизлив 4 часа са се борили да ме спасят както и това да мога някой ден да имам още деца. Изключително съм благодарна на Евгения Георгиева и мъжа й Боян Георгиев, както и на целия им екип за стореното от тях! Малко са вече лекарите, които биха се борили. Повечето биха отстранили проблема и не биха се мъчили. Два дни бях на системи, все още съм на антибиотици венозно, но слава на Бога бебчо е добре, аз се подобрявам и започнах да го кърмя вече. Определено и двамата ще имаме рожден ден на 3.11.

Духче при мен е 5 дни с 4 нощувки (като едната е в реанимацията и не се плаща стая).
Много си препатила мила. Важното е, че господ е бил с теб и лекарите са се погрижили всичко да е максимално добре за теб. Изпращам ти много положителна енергия и ти желая бързо възстановяване и много да се гушкате с бебчето💗💗💗💗💗

# 177
Връщам се от преглед, всичко е супер с плацентата, с водите. Бебето си е слязло много надолу, на стартова позиция е. Шийката е изгладена, имам леко разкритие. По всяка вероятност терминът ми е сбъркан. Има още около седмица до него. Чакам си го вече спокойна, че всичко е наред. ❤️

# 178
Момичета, в момента има лайв на тема Вие питате - акушерката Надежда Стаменова отговаря. Ето и линк  https://fb.me/e/1DMjFSBnP

# 179
Момичета,определиха ми дата за секцио,а днес бях при анестезиолог за тестуване.Според него кръвното ми е много ниско за спинална анестезия /измери ми го 95/60 и беше категоричен.Не ми се иска да раждам с пълна упойка.Има ли някоя от вас с ниско кръвно и родила със спинална упойка?

Общи условия

Активация на акаунт