НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 9

• 47 374
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Ако е вярно суеверието с киселините и окосмяването, моето значи ще се роди като маймунче...
Аниня, и на мен доктора ми каза, че при естествено раждане с тези по-груби прегледи подготвят шийката, също правели и някакво отлепване на мехура, не знам какво значи това, на мен ще ми ги спестят, щото нали ще ме режат.
А за пробиотиците - от Омнибиотик съм най-доволна - помогна ми след един гаден антибиотик след като две седмици бях пробвала доста други неща. От миналата година досега пих доста антибиотици - поне пет курса с амоксициклини направих, вкл. и венозно, един с азитромицин и един с цефалоспорини - този последния е най-гнусен. Заедно с тях взимах Астарте и Линекс - мога да кажа, че не съм имала проблеми, само Линекса не проработи в последния случай.  Освен това ме изби и на гъбички в устата - само за там не се бях сетила да взимам пробиотик, но с биогая се оправи и това. Така че засега съм убедена, че има някакъв ефект, разбира се и диетата е много важна. На бебето си бих давала при нужда и при лекарска препоръка, ще разчитам на естествените бактерии като цяло.

# 451
И аз не съм родила още, но в последно време повече чета, отколкото пиша.
То сега сме на такъв етап, че накои мислят вече за кърма и ако, други - за предстоящо раждане. 😂

# 452
Да ама на мен ми е хубаво да си говорим..нещо е затишие и тука и в групата.

Аз искам да кажа, че се чувствам прецакана. Да, ок, не кърмя изключително, обаче имам усещането, че на всякъде цялата информация в мрежата е съвети за кърмени бебета или информация за кърмени бебета. От вида на фекалиите и броя на намокрени памперси, до количество мляко. Виждам, че в последните години течението с кърменето е много силно и се радвам за това. Не си въобразявам че АМ е по-добро (а изобщо не е и по-лесно с това стерилизиране и топла вода) обаче като няма - няма егати. Та ако попаднете на някакви материали ще се радвам да споделите.

# 453
Духче, знам че в канала на 1 Наум правят много онлайн семинари сега и мисля че имаше 1-2 за хранене с АМ. Аз лично не ги гледам повечето но виж дали в някоя от тези 2 лекции няма да има полезна информация Simple Smile https://www.facebook.com/watch/live/?v=661642121386239&ref=watch_permalink https://www.facebook.com/watch/live/?v=238195147633378&ref=watch_permalink

# 454
Аз да ви питам вече родилите- киселините ви изчезнаха ли и колко време след раждането? Голяма мъка е вечер- яла или не, стъмни ли се и ме започват 😩
Аз като цяло имах само в 9тия и то не всеки ден и не чак толкова силни. Пиех прясно мляко и минаваха. Но да след раждането нямаше вече. Също изведнъж вече не ми се пишкаше и бързо веднага след раждането ми беше много леко. Болежките от бременността изчезват, но пък се появяват други неразположения. Няма как трябва да се мине и през тях. Организма докато се възстанови. Сили и търпение, леко раждане на чакащите.

# 455
  • Тук... някъде
В училището ни дадоха книжка “Дневникът на мама и татко”- има много полезни неща, да не кажа всичко най-важно е подбрано. Това е сайта им.

# 456
Затишие пълно ще настъпи вероятно след два-три месеца, ако съдя по отчетната тема, в която пишех за първото дете. Преди да започнат да се раждат децата, се пишеха по 50 поста на ден. Последва споделяне кой кога и как е родил. Дойде ред на темата за кърменето и акото и после постепенно нещата замряха. Преди няколко месеца една от потребителките се опита да подхване темата кой какво и се включиха само четири потребителки, включая и мен, и нея.
Така че, Дух, може би трабва да се настроиш за такъв развой.

# 457
Доста сме сигурно неродилите, но моят въпрос е има ли преносващи като мен?

# 458
  • Тук... някъде
Може да се направи тема за вече родените дечица в категория Деца, Родени 2020г и там после да се съберем всички от тук. И на мен не ми се ще да губим връзка, защото сме се поопознали вече, а и нещата, които споделят вече родилите мами са ми полезни. Предполагам, че се разреди писането заради грижите по мъниците,напасване, режими и т.н., което считам за съвсем нормално, а и останахме единични бройки 2 в 1 😊

# 459
Аз също искам да запазим темичката, също много полезни неща научавам, както и във фейсбук групата. Определено си изисква времето бебчо, но когато го кърмя си открадвам малко време да почета.

# 460
Здравейте мами!!!
Добре дошли на всички бебчета в групата!!!
Искам да съобщя, че на 29.10 се роди моят най-голям подарък, моето момиченце Дара- 3,305 гр , 50,5см
Пожелавам на всички неродили мами, леко раждане и на вече родилите, здрави и спокойни бебешоци!!!!

# 461
Да е жива и здрава Дара! 🐣
Аз минавам да се похваля, че от днес се притеснявам официално за кръвното си Simple Smile. Още от сутринта е 125-129 / 87-89 и така цял ден, в комбинация с главоболие, шум в ушите и обща отпадналост. Нищо не пия, щото официално не се води високо, а и нямам други симптоми засега. Дано поне се задържи така, че не знам...

# 462
  • Тук... някъде
Честита да е Дара!

vessy, днес точно това питах на тоновете - до колко кръвното е нормално. Казаха, че идеалното е 120/80, за нормално се счита и 130/90, но ако по принцип си с ниско кръвно 90-100/50-60, вече към 130 се счита за високо. Аз обикновено меря следобед и вечер, но ми казаха да меря сутрин- тогава било най-показателно.

# 463
vessy.k, Кокондрелка е права. Ако имаш симптоми, макар и да не е високо принципно, значи за теб конкретно е високо. Аз лично бих отишла на кардиолог за консултация. При мен нещата са подобни, но за сега кръвното е под контрол, между другото точно при подобно на твоето кръвно ми включиха терапията с Допегит. Иначе не мисля, че сутрин или вечер е показателно - най-добре е през час да се мери, мен откровено ме мързи да го правя и меря три пъти. Аз примерно поддържам по-високо кръвно сутрин и вечер, а през деня е 110/70.

# 464
Kokondrella, и на мен така ми бяха казали акушерките - едно към едно. Моето кръвно беше 105-110 / 70 в началото, лека полека се качи докато стигна дотук, ще го наблюдавам ден-два дали ще се качва още, ако ми стане лошо се засилвам към спешния кабинет. По-гадното е главоболието, но ако се задържат така нещата мисля, че ще изкарам до края без лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт