НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 9

• 49 178
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
  • София
И мен много ме е ударила психиката. Sad И това, че не съм била от две седмици на преглед. Бебетата мърдат, но нямам никаква идея всъщност как са. Тъпото е, че няма гаранция дали другата седмица ще ми е отрицателен теста. Мисля да говоря с докторката така да го играем - както си бяхме говорили, да ме приеме на 10. Но никаква гаранция няма, че тогава теста ми ще е отрицателен.
Пък ако тръгнат до тогава - шанс, ще го играем спешно. Не ми се ще да раждам болна, защото в интерес на истината не ми е много добре. Но и от друга страна - малко ми е рисковано да съм бременна в 9м, болна.
За рискове вече не се знае, защото няма проучвания... Уж не се предавало, мен по-скоро ме притеснява дали получават всички нужни вещества.

Чак се чудя дали да не проверя в Надежда как стоят нещата, макар че в Токуда ми е сравнително спокойно.

# 106
Ро3u, искрено ти съчувствам.
Ситуацията е много деликатна.
От миналата седмица и аз не съм много добре и днес ме е обхванала паниката. Направо като ти прочетох поста и ми се дорева.
При мен уж е само хрема, но и много не усещам вкусове. Нямам температура, кашлица, болки нищо.
Моето секцио е планувано за 12.11.
Надявам се до тогава да се оправя напълно.
Всяка година, когато се развали времето изкарвам нещо, но тази година съм на тръни.
Дръж ни в течение какво е казала лекарката ти и се надявам на най-доброто за теб и бебенцата.
Успех Kissing Heart

# 107
Ох, Рози, много неприятно наистина.
Аз днес бях на преглед и тонове. Така, както се очертава това ще са ми първите и последните тонове. Нали уж трябваше всяка седмица. 🤔 Не знам дали, защото му се видяха добри или защото знае, че пътувам от друг град, ама не каза нищо повече за тях. Определи директно датата за секциото и това е.
Дано всичко е наред в тези последни седмици. Бебето е 2555 гр. в 36 г.с.

# 108
Здравейте момичета, пиша и тук - днес в 11:55 проплака и моя юнак Калоян 3,800кг и 50 см. Аз съм все още в реанимация, но го видях за малко. Наложи се да съм с пълна упойка, сега се посъвзех. Ще чакам до сутринта да дойде някой от дневната смяна, за да разбера как е минало всичко.

Честити да са Димана и Емили ❤️❤️.

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 19:25 от Cve7i

# 109
Cve7i, честит Калоян. Бързо възстановяване и бъдете здрави.

# 110
Po3u,

Мъжът ти от кога има положителен тест? Според мен до 10ти има шанс да дадеш отрицателен, защото и ти надали си положителна от днес, а май си държи 14 дни.

При нас ситуацията беше, когато ни викнаха от РЗИ, че мъжът ми още имаше симптоми, но въпреки това излезе отрицателен, аз нямах през цялото време симптоми, но отидох с него в същия ден и още бях положителна. Т.е. може би съм се заразила ден-два след него. После за следващата дата даже преговарях с тях да ида ден по-рано, защото на следващия ден имах преглед и исках да имам готов резултат, ако мога да отида.

Така че обмислете го добре. Стискаме палци!

И мен много ме е ударила психиката. Sad И това, че не съм била от две седмици на преглед. Бебетата мърдат, но нямам никаква идея всъщност как са. Тъпото е, че няма гаранция дали другата седмица ще ми е отрицателен теста. Мисля да говоря с докторката така да го играем - както си бяхме говорили, да ме приеме на 10. Но никаква гаранция няма, че тогава теста ми ще е отрицателен.
Пък ако тръгнат до тогава - шанс, ще го играем спешно. Не ми се ще да раждам болна, защото в интерес на истината не ми е много добре. Но и от друга страна - малко ми е рисковано да съм бременна в 9м, болна.
За рискове вече не се знае, защото няма проучвания... Уж не се предавало, мен по-скоро ме притеснява дали получават всички нужни вещества.

Чак се чудя дали да не проверя в Надежда как стоят нещата, макар че в Токуда ми е сравнително спокойно.

# 111
  • София
Благодаря!
Той е положителен от 29, но е болен от 2-3 дни преди това. И аз си мисля, че ако си направя още един тест в понеделник може и да е друго положението.

Просто имам огромен проблем с оспорването на лекарския авторитет. Клякам! Не мога. Този път обаче ще се опитам да се събера - първо някак си не го усещам като нужно да бързаме толкова. Лекарката ми просто в случая иска предвидимост, да си планира нещата. Хубаво, ама и аз искам да сисе ги планирам.

От една страна може да ми излезе отрицателен теста, да съм си с бебетата и всичко да е наред. От друга на каката карантината приключва на 7, живот и здраве, което значи че ще.можем да я пратим някой да я гледа, и да си тръгне пак на градина, което ще.ми е облекчение поне откъм мисли, защото мъжа ми вече е много изнервен - хем болен, хем почивка в нас няма, както се досещате:) То да е здраво детето, че и нея я мисля, душичката.

# 112
Рози, напълно ти съчувствам. Нека всичко накрая бъде, както го искате, стискаме палци. 🍀❤️
Цветиии, честит Калоян! 💙
Аз и затова съм нервна, че нищо не се случва още, защото виждам как зачестяват случаи не само на ковид, а и на другите вируси и просто искам да си се прибираме вкъщи на сигурно с бебето. Обаче не  зависи от нас за жалост.

# 113
  • София
Честит Калоян! Да расте здрав и щастлив!

Аз съм в по-голям ковид филм: по всяка вероятност съм болна - имам си целия набор от симптоми без невъзможността да дишам и съм с бебе на две седмици. До четвъртък на майка ми й излиза пср-а. Тя е със същите симптоми и от изписването до вчера бяхме в едно домакинство.
Кърмих малкия с маска ама той часове наред ми е на гърдите, та от каквото и да съм болна аз - и той е болен вече.
Господ да го пази..

# 114
Да са живи и здрави новите бебенца в темата!
Рози, дано се нагласят нещата както трябва и следващия тест излезе негативен, а бебенцата да постоят още малко на топло.
Дагни, стискам палци да излезе обикновен грип при вас, дано бебенцето да го пропусне, много е тъпа ситуацията наистина.
И аз от ден-два подсмърчам и ме дразни гърлото, ако не го стопирам нищо чудно да ме режат настинала, гадост. Ние не пускаме никого вкъщи,  след раждането също така ще продължим. ММ ще вземе дълга отпуска, а и по принцип работи хоум офис, така че поне в това отношение имаме късмет, дано се оправим само двамата. Мислим да си вземем от бързите тестове от аптеката за всеки случай. А за Надежда ми казаха, че преди прием правят бърз тест, преди да излезе резултата и документите не ти поглеждат. Това е за спешен прием, за планов ще питам утре как е и ще пиша.

# 115
Честито на всички родили мами! 🌷Да са ви много здрави и пухкави бебчетата, а на вас бързо възстановяване! 😊

Момичета вчера ми беше последния преглед преди плановото секцио. Доки каза, че бебо е още високо и няма вероятност за преждевременно раждане. Надявам се да устискаме още 10-тина дни 😬 Сега обаче съм в дилема дали да съм с пълна или спинална упойка ?! Принципно съм по лабилна и за това предпочитам да е с пълна- да не виждам и чувам нищо , но вчера доки ми каза, че спиналната е по- безвредна за бебето. Ами да си призная  малко ме е страх и от факта, че я поставят в гръбнака ... охх не знам, май ще го реша като му дойде времето и като мина консултацията с анестезиолога.

# 116
За планов правят ПСР, в деня преди приема

Да са живи и здрави новите бебенца в темата!
Рози, дано се нагласят нещата както трябва и следващия тест излезе негативен, а бебенцата да постоят още малко на топло.
Дагни, стискам палци да излезе обикновен грип при вас, дано бебенцето да го пропусне, много е тъпа ситуацията наистина.
И аз от ден-два подсмърчам и ме дразни гърлото, ако не го стопирам нищо чудно да ме режат настинала, гадост. Ние не пускаме никого вкъщи,  след раждането също така ще продължим. ММ ще вземе дълга отпуска, а и по принцип работи хоум офис, така че поне в това отношение имаме късмет, дано се оправим само двамата. Мислим да си вземем от бързите тестове от аптеката за всеки случай. А за Надежда ми казаха, че преди прием правят бърз тест, преди да излезе резултата и документите не ти поглеждат. Това е за спешен прием, за планов ще питам утре как е и ще пиша.

# 117
На някого дали му се е случвало да му се схване челюст и с болки да си отваря устата. Снощи изведнъж, без видима причина, ми се случи. И особено сега сутринта е болезнено. Само това ми липсваше сега..

# 118
Лина19, доколкото ми е известно пълната упойка при секцио се практикува в редки, специфични случаи. Не е добре за бебето с пълна упойка, тъй като част от нея достига до него. Спиналната не е толкова страшна и дори не е чак толкова неприятно да ги чуваш, колкото ти си представяш, а за виждането те уверявам, че нищо няма да видиш.
Излизането от пълна упойка е много по-неприятно и продължително. Не се натискай на пълна без реална нужда.

# 119
  • София
Dagny, стискам палци да се размине у вас! Бебето е защитено, докато кърмиш, хубаво е човек и болен да е да продължава, за да предава антитела. А на майка ти желая отрицателен тест!

Аз днес ще говоря сс аг-то, стискайте палци. Изобщо не ме кефи мисълта да иска да ме реже рано-рано само за да е предвидена ситуацията и да си направи план жената. Не съм спала от мисли как ще протече този разговор, ссериозно, беше една от най-кошмарните ми нощи напоследък. Но и не може да ме задължи заради това да затичам в, болницата, нали....
Даже се чудех дали да не й предложа да ме приемат в изолатора и да ме следят, а да отложим секциото още малко, барем дам отрицателен тест.

Общи условия

Активация на акаунт