НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 9

• 47 441
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
Искам да кажа, че прочетох всички ви, но ми е първа нощ у дома и забравих на кого какво искам да кажа.
Честито на всички нови майки и нека децата им са здрави, силни и щастливи.
И у дома е драма. Къпането изобщо не се получи, мъжът ми вика държиш се ужасно с всички сякаш ти пречат, кротко малко. А майка ми ми каза, че държа детето гладно, което беше удар под кръста, щото го изписаха 2500...
Консултанти по кърмене ми казаха, че имам не достатъчно развита млечна жлеза и винаги ще трябва да дохранвам.
Та имам въпроси:
Помпата след всяко хранене ли се стерилизира?
Водата винаги ли трябва да е току що преварена? Може ли да е преварена и после да я стоплям?
Колко време трябва да ври?
Колко пъти в денонощието трябва да ака човекът?
Една позната каза, че от аптамил се е запекло нейното бебе и сега умувам.
Знам че въпросите не са много за тук ама има майки в темата и имам нужда и аз като Райтче от едно рамо

# 316
  • София
Честито на всички мами и от мен Flowers Hibiscus

Дух, добре дошли у дома, ще се получат нещата полека лека.

Помпата се стерилизира след всяко цедене само при недоносени бебета. При по-големите знам, че веднъж на ден е достатъчно. Ние все още стерилизираме всичко.

Вода преварявам в Ел кана, държа в шише/термос преварена изстинала и допълвам с вряла. Донагласям Т с водна баня (топла/студена). Кърма от хладилника също стоплям на водна баня.

Къпането и при нас първите пъти беше нервно. Почнахме на ръка, болеше ме гърба щот мм не смееше да ги къпе да не ги счупи, малката беше 2100. Успокоиха се нещата като почнахме в хамака в коритото. Ще се напаснете с времето.

Ако яде АМ може да ака веднъж на 2-3 дни, ако е на кърма - може и по няколко пъти на ден. Ние сме на аптамил + кърма вече втори месец, нито една от двете не е запечена. По принцип всички АМ могат да действат запичащо, за разлика от кърмата. Има специални млека при запек с добавени ензими. Кое е вашето мляко ще разбереш с пробване. Нашите момичета не харесаха Хип и фризолак, миришат ужасно, плюеха ги, повръщаха и ги боляха коремите, а аптамил има вкус и аромат на мляко и им хареса.

Пият пробиотик, почнахме с Биогая, сега са на омнибиотик панда - скъп е, но има най-много щамове.

За количеството - храним ги докато искат да ядат и им омекнат ръчичките. Винаги правим повече, за да не им ограничаваме количеството. Веднъж изяждат 50, веднъж 150. В началото ги будех на 3ч за да ядат, сега ги чакам да огладнеят и тогава. Ако сте с жълтеница, трябва да будиш, щот тя ги успива. Имам ап в който записвам коя кога и колко яде, следя количеството, което изпива за ден. Едната яде по-често, другата по-рядко и по повече.

Това за недоразвитите млечни жлези ми е странно като изказване. Потърси второ мнение, звънни на Подкрепа за кърмене, на мен те много ми помогнаха.

И горе главата, ще се получат нещата.
Flowers Hibiscus

# 317
Дели, мн ти благодаря! А кое е приложението?
Ами аз от лекциите на елена Василева знам, че има такива нещо. После потърсих информация и излезе една много подробна статия на Хедра, в която е описано всичко и аз доста отговарям на описанието. Иначе там в болницата имаше една страхотна акушерка, която в била и консултант, както и една друга акушерка от ла вита нова - акушерски кабинет на Олга Дукат. Та горе долу км вярвам.

# 318
  • Тук... някъде
Дух, аз все още съм 2 в 1,така че за акането,храненето  и къпането с нищо не мога да помогна, но поне за водата- може да поври 2-3 мин, след което съхраняваш в затворен съд. Има подгреватели за шишета- аз за всеки случай съм купила на авент, защото не се знае знае ли се. Всичко, през което минава мляко, трябва да се стерилизира,защото то създава предпоставки за развитие на бактерии- т.е помпа,шишета и бибероните за хранене, ако ползваш силиконови зърна, се стерилизират след всяко ползване(и трябва да се накиснат веднага, ако нямаш възможност да миеш веднага), а примерно ако даваш залъгалка - тя се мие и се стерилизира 1 път на ден.
Добавям и снимка за храненето и пълните памперси, мисля че някой я беше качвал преди време

# 319
Много благодаря. Той изобщо не иска да яде, най много по 50 гр яде, да не говорим че не мога да го събудя.

# 320
Дух, в началато малко ядат. То колко им е коремчето. Аз не съм хранила никога от шише, т.е. не съм знаела колко изяжда. След всяко хранене ревеше най-напред и аз мислех, че иска още. Давах му, а той повръщаше след това.
За буденето трябва да го будиш на 4-5 часа. От жълтеницата се успиват. Ние имахме около 2 седмици.
Помпата може само и да се мие, но ако искаш за по-сигурно я стерилизирай.
Вода не съм давара. Той я плюеше. Пропи около годинката.
Кърмените бебета акат обикнонено след всяко кърмене или по време на кърменето. Докато кърмен си акаше около 4-5 пъти в денонощие. Запек и то брутален разви след захранването на 5,5 месеца. Беше истинска драма, която продължи 5-6 месеца.
За АМ не мога да кажа нищо. Не съм ползвала. Дано и сега не ми се наложи.
Може да пиеш и лактогонни чайове. Аз се наливах яко 2-3 месеца. Не знам дали имат кой знае какъв ефект.
Съвети на консултанти не съм ползвала. То не че при нас има. Просто нещата се получиха съвсем естествено. Знам, че е стрес, ама ще мине. Кураж!🙂

# 321
Здравейте мами,

влизам да споделя - на 06.11 в 9:28ч, след секцио се роди бебе Ема, 3550гр, 51см

# 322
  • Тук... някъде
gergamelka, честито! Да е здравичка Ема

# 323
Добре дошла, Ема❤️

# 324
  • София
Gergamelka, честита Ема!

Дух, апа се казва Baby tracker - feeding, sleep and diaper на Amila - с една зелена количка. Ползвах техен ап и за следене на бременността и съм супер доволна.

Буди мъничето на 3-4ч и давай колкото иска да яде. В началото ядат по 5-10мл, увеличава се с по 10мл. Аз ги будя със смяна на памперса.

# 325
Здравейтеее! Честито на всички нови мами! И вие и бебоците да сте живи и здрави! 💞❤️💖
Ще оиша дълго, че отдавна не съм писала и вие сте изписали света
Първо на Dagny, че ми се прирева за нея! Ако някой те разбира какво преживяваш, то това съм аз. Синът ми имаше рефлукс-адов!!! Той не просто повръщаше след всяко хранене, той повръщаше и ПРЕДИ всяко хранене! Нищо не помогна-след като ми спря кърмата в 3ти месец почувствах облекчение, че ще може да мине изцяло на АР АМ... Нищо- всички марки пробвах, дори и ФРИЗОВОМ, а то е гъсто като туткал, едва минаваше през дупките на шишето. И той не помогна, само детето се мъчеше при повръщането заради гъстотата-точеше се като лава от устичката му. Пробвах Гастротус, бях в чужбина и там го гледаха, след като не откриха причина изписаха някакви други прахчета. Нищо! Тук след годинката обиколих всички, ама всички лекари и болници-бяха ме научили по име вече... Нищо! Пробвах всяко лекарство на света и нищо не помогна! Като порастна вече си връщаше в устата, предъвкваше и пак си преглъщаше храната... Кошмар! Първото, което трябва да направиш е да следиш, дали детенце наддава на килограми,въпреки повръщането. Ако наддава-добре, ако не наддава, или качва малко-отивате за проверка на пилора, т.е.да се изключи пилорна стеноза. Ако се изключи тази диагноза- ще даваш примерно гастротус да убива киселинността поне и ще чакаш до 6м-1г. При повечето дечица е физиологично ГЕР  и минава от самосебе си. Само няма да се плашиш. Спокойствие му е майката, а и повече дрехи за преобличане и вечно с лигавник 🤗😏
Мисис, мъжът ти като един толкова по-добър родител, който разбира толкова много от новородени, що не го помоли да ти дава уроци и да те научи?!? Аман от тъпи изказвания и галене на огромно его!!! Ако има бебето силни колики, пробвай позата,, полегнал тигър на клон,, (потърси я в гуглето, защото трудно ще я обясня, а там има снимки-бебешка поза полегнал тигър на клон) и му пускай бял шум, в ютуб има записани звуци от сешоар, абсорбатор, прахосмукачка с часове! Шумът ги успива, ама все едно с магия! Пробвайте! Синът ми имаше ужасни колики и като прибавим и рефлукса... Само със сешоарчето заспиваше Simple Smile Наистина магия- hair dryer sound.
Кой се тормозеше и не можеше да търми? Абе алооо, който външен оказва натиск върху майката за кърменето, да заповяда той да кърми бебето! Що за наглост?!? Моите цици, моето бебе! Така ме подредиха първия път-давех се в чувство за вина и самообвинения, че не ставам за майка щом нямам кърма, добре че втория път спря от раз, та нямаше време за подобни емоции. И?!? Като не съм ги кърмила до първи клас какво? Умни, големи, възпитани и здрави-навсякъде ги дават за пример! Е, значи може и без кърма. То щото вече не ми пука, затова имам и кърма тоя път, сигурно. Горе главата на всички-родили и неродили още майки и няма да давате на никого да ви се качва на главата! Децата са си ваши, решенията също!

# 326
Вании, какво става с теб? И ти ли си чакаш още като мен? 🙄
Момичета, вие с какъв термин сте?
Аз съм с термин 14.11 и днес на прегледа ми казаха ако до вторник не съм родила да си хващам багажа и да постъпвам в болницата да ме следят, което никак не ми се нрави като знам ,че тук в малкия град нямат навика да индуцират раждания освен ако не е наистина наложително Sad а вече толкова искам да родя...
[/quote

Аз съм с термин 20.11.Днес даже сме на преглед и да видим колко е пораснал бебо.Вие какво мислите да носите като почерпка в болницата на изписването?При нас не пускали никой в отделението,и нз дали ще приемат дори някаква почерпка,но все пак мисля да се занесе нещо.

# 327
Дагни, втора нощ не иска да спи. Какво се случва...... Къпим го под мивката, така ни посъветва педиатърката докато му падне пъпа, след това ще е в коритото му. Кърмя го, успива се на гърда, има жълтеница и момента, в който го изправя да се оригне и се разсънва. Ако не го оригна и го сложа директно в кошарата ще заспи, но ме е страх да не повърне. Та когато го изправя се разсънва к няма заспиване след това по 5 часа. Реве, взимам го, пак реве, оставям го в кошарата пак реве. Ако го сложа на гърда ме ползва за биба и заспива. Оставих го на спалнята при мен накрая и заспа. Просто се измори според мен. Възможно ли е да има вече колики се чудя, сякаш нещо го мъчи в стомаха ми се струва. Ака си, пиша си нормално, но според педи, коликите са след 2та седмица.

# 328
Mamsi11 и при мен беше абсолютно същото! 6 часа зверски болки а бебето високо... но преди да пристъпим към секцио доктора ме накара последно да напъна яко (въпреки че бебето беше високо и тилно) аз напънах и той ми скочи с двата лакътя на корема и главата се показа... и да, признавам си че за момент ми мина през акъла че умирам.... 🤣🤣🤣
И при мен имаше натискане здраво върху корема. Добре, че поне ребрата не ме болят. Че съм чувала всякакви ужасии..

# 329
Mamsi11 и при мен беше абсолютно същото! 6 часа зверски болки а бебето високо... но преди да пристъпим към секцио доктора ме накара последно да напъна яко (въпреки че бебето беше високо и тилно) аз напънах и той ми скочи с двата лакътя на корема и главата се показа... и да, признавам си че за момент ми мина през акъла че умирам.... 🤣🤣🤣
И при мен имаше натискане здраво върху корема. Добре, че поне ребрата не ме болят. Че съм чувала всякакви ужасии..

Болят ме даже и като си поемам дъх... а като легна да не ти описвам! 🤭

Общи условия

Активация на акаунт