Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 68

• 42 707
  • 791
  •   1
Отговори
# 690
  • Плевен
Зори, опитай без печат, на мен  ми казаха, че е валиден ТЕЛК-а, аз така си подадох навсякъде-и за винетка, и в социалните...

# 691
Не е задължително човек с изрязани лимфни възли да има лимфедем, по-скоро е изключение и усложнение. Ти си фармацевт, доколкото си спомням, знаеш колко е важно, иди на лекар Simple Smile каквото и да е се лекува. Само с гимнастика не става  Simple Smile С тези апарати за лимфен дренаж има подобрение, хвалят ги. Но си трябва лекарски преглед.

# 692
Лагерта, 4мм лигавица не е ли съвсем нормално? Моята беше 5,5 мм лятото, тъкмо бях започнала хормоните. Лекарката не каза, че е удебелена. И аз съм на тамоксифен, ще видим при следващия преглед колко ще е. Имам неприятно течение от хормоните. Рени, на теб може би просто са ти по-високи стойностите на ТМ като цяло. Успех на скенера! Аз тази седмица си изкарах акъла, поду ми се един лимфен възел на ръката, в меката част между палеца и показалеца, ей така изведнъж, мисля си че стана от един крем дезинфектант, с който си намазах ръцете.  За два дни поспадна, още се напипва, но е по-малък. Та оперираните ни ръце са по-чувствителни.

# 693
Зори според мен топлината го е провокирала. При мен така се случи . Още докато ходех на лъче (там не съм усещала затопляне) в една жега вървях по много слънчева улица 10 минути и после на връщане, и на ръката над лакътя, където усещах слънцето нещо и стана . И там си си усещам като торбичка като не се раздвижвам. Точно там си се подува.

# 694
  • Plovdiv, Bulgaria
Момичета, поздравления за резултатите!
Зори, аз като съм правила скенери в Сити, ме предупреждаваха, че може да се усети топлина и действително 1-2 пъти е ставало така. Но за секунди и не ми е повлиявало на ръката.
Искам да споделя за писмо, което получих от РЗИ за първи път от 10 години във връзка с ТЕЛК. Пише, че решението на ТЕЛК изтича през. Февруари и да очаквам писмо то ТЕЛК. Това е излишно хабене на ресурси според мен, предвид  ситуацията и работата на РЗИ сега с Ковид. Още повече, че през годините ми се е случвало да не получа писмо до датата на изтичане на ТЕЛК-а и съм ходила сама да си го търся. Не знам какво да да кажа и каква дейност безмислена отчитат сега.
Хубава събота от мен, а ние днес с малкия ми син ще правим джинджифилови човечета.

# 695
  • София
При мен продължи около 50 мин това изследване .Аз пия сега лекарства и след НГ ако няма подобрение,ще ходя на лекар.Аз ходих на рехабилитация във ВМА след операцията и познавам човек,които може да ме оправи с лимфен дренаж,ама ще изчакам да минат празниците.Днес ми е почти като другата,та съм обнадеждена,но ще видим в понеделник като ида на работа и ми е цял ден надолу ръката.

За лигавицата - на мен ми бяха казали,че е добре до 4мм да бъде.

И аз днес ще се пробвам ,но с джинджифилови къщички.Предишните две съботи правих за първи път сладки с фондан и айсинг.Не станаха зле,децата много им се зарадваха.

# 696
За какво е тази заверка на ТЕЛКа изобщо, знае ли някой?

# 697
Момичета здравейте, и извинете че така нахлувам в темата, но от три дни не съм спала. Напипах бучка точно над ареолата на дясната си гърда. Заради празниците, час за ехография на млечната жлеза имам чак след Нова година. Реално не е толкова дълго, но когато живееш със съмнение е малък ад. Пуснах си кръвни изследвания, в нормата е всичко. Възможно ли е да има злокачествено образувание с нормална кръвна картина? Левкоцити 7.24, хемоглобин 132 g/l,...Disappointed

# 698
  • София
При рак на гърдата обичайно кръвните резултати са в съвсем нормални граници, не може от тях да правиш заключение /може би ако вече е много късно, евентуално ще се влошат/. Моите при 2 случая на рак на гърдата бяха отлични /и на двете гърди, през 3 години/. Дори и туморния маркер си беше в норма и при двата случая.
Въпреки това, не се шашкай /знам, че е трудно/, може да е киста, фиброаденом или какво ли още не. Не е толкова дълго чакането /ако говорим дали може да се развие толкова бързо/, по-скоро за теб ще е мъчително, знам това! Стискам палци!

# 699
  • София
И при мен кръвните и ТМ бяха в норма.Чакането е гадно,мен ми бяха дали час за месец по-късно.Сега бих отиша веднага и да помоля да ме прегледат,защото лекарите се съгласяват като е спешно, но тогава не знаех и си чаках в напрежение.В Св София вече са почивка ,но може да пробваш в болница Надежда или онкологията.

# 700
При рак на гърдата обичайно кръвните резултати са в съвсем нормални граници, не може от тях да правиш заключение /може би ако вече е много късно, евентуално ще се влошат/. Моите при 2 случая на рак на гърдата бяха отлични /и на двете гърди, през 3 години/. Дори и туморния маркер си беше в норма и при двата случая.
Въпреки това, не се шашкай /знам, че е трудно/, може да е киста, фиброаденом или какво ли още не. Не е толкова дълго чакането /ако говорим дали може да се развие толкова бързо/, по-скоро за теб ще е мъчително, знам това! Стискам палци!
Благодаря за отговорите. Изчетох доста за симптомите, за промените в гърдата, при мен няма нищо освен една бучка, която като опипам няколко пъти, след това усещам тъпа болка на мястото. Ще опитам да издържа до часа и да не изпадам в истерии излишно 🙂

# 701
  • Plovdiv, Bulgaria
Благодаря за отговорите. Изчетох доста за симптомите, за промените в гърдата, при мен няма нищо освен една бучка, която като опипам няколко пъти, след това усещам тъпа болка на мястото. Ще опитам да издържа до часа и да не изпадам в истерии излишно 🙂

При мен беше точно така, под душа я усещах най-осезаемо, после се самоуспокоявах и оставаше само тъпата болка. Моят съвет е да отидеш по-рано, за да не се тормозиш. Каквото и да е, просто да си наясно. И както е писала olive, може да е каквото и да е, не е задължително да е рак. Прегръдки от мен!

# 702
Здравейте девойки, утре съм на първа химиотерапия в Надежда. Ще пренощувам в болницата, за да ме наблюдават като за първи път. Приемам всякакви съвети: с какво да съм облечена, какво да нося....до всичко което се сетите, че ще е полезно.

# 703
Меги, няма нужда от много багаж. Носи си пижама/нощница, чехли (които са стават и за баня или отделни такива), жилетка (макар че в стаите е топло), кърпа, тоалетни принадлежности. Вземи си вода, защото не знам дали барчето на първия етаж работи. Храната се доставя в пластмасови кутии с пластмасови прибори за еднократна употреба. Сутрин се предлага само чай, но в стаите има електрически кани и може да се приготви инстантно кафе или друг чай ако си носиш. Аз за тази цел си носех моя керамична чаша и пакетчета кафе, защото не обичам чай, но без кафе не мога. Общо взето, това е. Условията са добри. Спалното бельо е както трябва- чисто и здраво. Завивките са топли и в стаите е топло, така че няма нужда да си носиш чаршафи, допълнителна завивка и т.н. Към всяка стая има баня с душ кабина и тоалетна. Там има сапун и тоалетна хартия. Към всяко легло има индивидуален телевизор. Аз си носех и книга, която рядко успявах да чета, защото винаги се падах с много приятни съквартирантки и разговорите не спираха. Успех ти желая!

# 704
Здравейте девойки, утре съм на първа химиотерапия в Надежда. Ще пренощувам в болницата, за да ме наблюдават като за първи път. Приемам всякакви съвети: с какво да съм облечена, какво да нося....до всичко което се сетите, че ще е полезно.
Меги,
Желая ти успех утре .
Зареди се със спокойствие.
Осебено, когато си за първа химия ще ти трябват здрави нерви и спокойствие.
Изключи всички негативни очаквания.
В Надежда са доста добри условията в стаите. Освен тоалентите принадлежности, чехли и пижама друго не ти трябва.  Носи си вода, в момента там няма как да си вземеш- ограничено е движението, заради пандемията. Аз лично в две от шишенцата си бях сложила няколко резенчета лимон- много е освежаващо след химията. Бях си взела солети и ябълки. И нещо, което много ми помага-  книжка и слушалки за да си слушам музика от телефона и да се изолирам от болничната обстановка и постоянното дърдорене на околните.
Нека силата бъде с теб 💝

Общи условия

Активация на акаунт