Великобритания - тема [84] Зимно Коледна Много Коронована Локдаунска

• 30 845
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
  • Leeds, UK
Блу, съжалявам. Почти година откак майка си отиде и все я сънувам млада. А с този вирус какви не конспирации има, но когато ти се случи е разтърсващо.
На една моя много скъпа приятелка майка й почина при първия локдаун. Не можа да я изпрати. Знаеше, че е болна /не от Ковид/и искаше да я види, но не можа. След това всяка вечер я сънуваше, казваше ми, че идва при нея и й говори. Беше станала на сянка от недоспиване и мъка. На човек не приличаше, направо се плашехме от нея.  На 6-те й месеца ни събра, сготви любимите ястия на майка й, разгледахме снимки, говорихме за нея. Каза, че оттогава майка й не е идвала. Просто я пусна да си отиде. Приятелката ми вече изглежда и се чувства много добре. Нищо общо с това, което беше преди.

# 121
Благодаря ви, момичета. Надявам се ММ да не рухне.

# 122
Дано Блу, дано и на работа продължи да ходи, това донякъде те държи да не затъваш в мрачни мисли.
Ох, това ми е най-големият страх, моите родители са възрастни, нормални за възрастта болежки, но като гледам не се и пазят особено. Майка ми, която е доста младолика и активна не се спря просто, на танци, на кафенца, като им гледам снимките все навряни един в друг... Но вече не им говоря, че се скарахме един път, Това ми е другият страх да не се случи нещо и да си останем със скарване за последно. Те живеят в малък град, пенсионери, киснат в беседката пред блока и обменят информация, супер вредна. Като се скарахме темата беше за 1800 лв, които давали да запишат някой,че починал от ковид. В България има такава "вълна", нищо че и популярни личности се разболяха. Казвам и след всички други доводи, на които не се връзва да помисли логично защо му е на един патолог да плаща, като и без това може да си напише каквото си иска, няма кой да оспори...Ма не знам си кой написал във фейсбук, че чул, че в Хасково, че...ЕЖК информационната агенция. Сестра ми и тя им говори ( тя е в Чехия, те преди UK са в пълен локдаун), не вдяват. И "любимото ми" - "поне вие се пазете, че сте млади, ние и да си заминем...."...ма какво ние младите, спазвам всички правила, тази маска направо вече ми е част от лицето, на работа и с шлемове бяхме по едно време, после поне сложиха протектор, като в банково гише, не излизаме, не ходим на гости...те в България не се спряха.

# 123
  • London
Добро утро с кафето, днес е меланхолично мъгла се стеле навън. Хайде на кафето мацки и дайте малко по-ведро. Чашата е наполовина пълна, не празна, знаете.

# 124
И тук е мъгла, но пък е много красиво като се стеле между есенните багри.
Аз съм в офис и тъкмо пускам кафето. Взех си и кифлички от Лидл.

От вчера се ядосвам с Йодел. Няма по-смотани куриери от тях. Как пък едно нещо не докараха без проблеми?!

Нямаме планове за уикенда. Утре го дават хубаво времето и съм в чуденка на къде да се разходим.

Аз стягам колет от Бг. Поръчвам книги. Взех и по една носия за децата. Ще ми изпратят и домашни орехи, че много ядем. И Коледни вълнения ме тресат вече. Избирам подаръци.

Последна редакция: пт, 06 ное 2020, 11:07 от Pampers

# 125
  • София
Моите съболезнования, Блу! Heart

# 126
Съболезнования, Блу.
Моята чаша с кафе е на 1/4 пълна и при нас мъгла. Мразя мъгла, освен всичко друго ми обостря астмата заради влагата. Малкият мрънка днес, подозирам, че ще се скараме сериозно. Цяла сутрин ми обяснява нещо на англосаксонски, недоволно. Чудя се кога да излезем, дако мъглата се вдигне малко.
Памперс, една нова година чакахме пратка с Йодел, мисля че беше детската кухня на дъщерята. Нервите ми скъсаха, май че закъсня с около 10 дена. Обаче Хермес ги мразя от дъното на душата си. След първия скандал с куриерката за нашия район обаче нямам проблеми. С мм се бъзикахме, че ако искаш да не говориш с някой му казваш -  No English..и идва ми куриерката, аз почвам да й говоря на английски, а тя се обръща и ми казва - No English хаххаха. Щях да падна направо.
И аз глася колет от бг, от мед имам нужда, подправки и разни такива.

# 127
  • Bristol
Блу, съболезнования 🤗

В София останах с впечатлението, че не е добре положението. Брат ми 6 дни е с температура вече. Майка ми търчала по аптеките да купува лекарства, казва, имало опашки. Тя е била в контакт с него и за двамата сега ми е притеснено. Преди година и половина тя мина химио и лъчетерапия. Организмът и постепенно се възстановява, но пак не е като на здрав и млад човек. Гледам да не им звъня всеки ден, че ги притеснявам. Тя сама си каза вчера, че не е казала на много хора, за да не й дрънкат по телефона и да й задават въпроси.

Тук втори ден започва мъгливо и после прекрасно слънце изгрява ☀
Започнахме да пазаруваме за Коледа. Аз украса и адвент календари, мъжът подаръци. Току що ми пристигна Yankee candle календара и взех един за цялото семейство Mindfulness advent calendar 🤪

Добре, че въведоха този лок даун дъщерята да се поспре малко и да наблегне на преговора, защото изпити има догодина.
Аз за разнообразие понякога си купувам кафета от Witthard. Последния път се изкуших и си взех микс билков чай и чайниче Simple Smile
Скрит текст:
Уикенда го дават хубаво и мисля да изляза с колелото да се насадя на есенните багри 💕

Последна редакция: пт, 06 ное 2020, 12:12 от Merry

# 128
  • London
И аз бях сутринта на канелени кифлички ( едни датски в червен пакет, сигурно ги знаете) с децата, нещо ме примързя да направя кус кус със сирене или нещо друго, което изисква повече приготовление.

Памперс, аз да ти кажа съм най-недоволна от Хермес, дори съм в такава група във фейсбук в която се хули здраво компанията хах. От Амазон уж съм най-доволна, но и те май ще ме опровергаят, вчера чаках доставка, гледам ги на джипиеса са пред блока и накрая пишат проблем нещо си и отлагат доставката, пък бяха играчки за децата, тъкмо си мислех, че вечерта ще гледам риалитито по телевизията в най-голямо спокойствие, защото новите подаръци ще занимават домочадието и нищо не получихме.... Дано днес дойдат!

Много ми е рано на мен за Коледа.... чак началото на декември ще сглобявам елха и тн.

# 129
  • Leeds, UK
И аз тъкмо щях да кажа, че Хермес са най-ужасните. Оставили книги на малкия на safe place, на стълбите и като завалял един дъжд... Само едната пострада тежко, та я купувах пак. На един от му казвам през прозореца Слизам и той подава моя скъп нов телефон на съседката, дето полицията през ден е у тях.

# 130
  • UK
Блу, толкова съжалявам. Аз от няколко дни чувам само такива новини от близки и приятели и започна да ме сковава ужас.

# 131
Блу, съболезнования и от мен. Тежки времена дойдоха.
.....................................
Мери както винаги е креативна с подаръци и пълна с ентусиазъм:)
От нея човек може да си "открадне" хубави идеи!
.....................................
Поне времето е с нас и има слънце, все е нещо.

"Уикенда го дават хубаво и мисля да изляза с колелото да се насадя на есенните багри" Мери
Отивам в градината и аз да се "насадя" с чаша кафе Wink

# 132
В нашия район няма проблеми с Хермес. Аз като пращам все тях викам. Имам си на мейла телефона на шофьора и винаги мога да го чуя. Обаче тоя Йодел... Там бият тъпомера яко. Миналата година какво бяха объркали в системата си, че на моя телефон, на името на един колега чакаме пратка от втори колега. Излиза доставена. Звъня и понеже данните не се засичат, не ми дават информация. Като я намерихме на друг адрес в района стана ясно що така.

Бръм, точно кухня чакам за децата😂

Мери, може ли линк към адвента? Мисля да подаря на висчки тази Коледа по един. Включитлено и на себе си. Голямото дете има с книги, ама беба... Грам не намирам детски като за нея. Ако видите, кажете.

На приятелските деца ще подаря книга с оригами. На моите - кухня.

Силно стискам палци близките ти да са добре и да го изкарат леко! ❤️

La Catrala, Амазон много ме разочроват последните месеци и минели Коледа, спирам прайма и пълен игнор😠 Поеха много работа, наеха всякакви идиоти, махнаха пряката връзка с тях и ходи си блъскай главата. Играчките за РД на малката не ме питай как ги издирвахме цялата улица в петък (в събота беше рд) 😂
А тоя на Йодел снощи беше адрес преид нас (на 3 мин от офиса), когато натисна Сори, не ви намерихме😠

# 133
На мен Хермеса ми го направиха тоя номер, аз бях долу в хола и видях куриерката, че минава и пъха нещо в кутията. Обаче в началото помислих че пъхат флаери и даже не ги отразих. И после като видях че е бележка от Хермес, откачих. Изобщо не почукаха, как да предположа че е доставка. Та, на следващта доставка им казах, че не са почукали и как юоже такова нещо. Оттогава винаги чукат. Обаче ги забелязах, че дори и да пише че ще минат между 3 и 5 след обяда, винаги идват към 12-1 на нашия адрес. Та, след скандала, ме намират всеки път.
Нашата кухня вече я продадохме, тя беше за каката, почти небутната беше. Докато я пуснах в олх три майки бяха писали  а четвърта звънеше по телефона.

# 134
  • Bristol
Hannah, с тази работа от вкъщи и невъзможност да се пътува в чужбина на почивка, вече откачам и се чудя какво да измисля за разнообразие Sad Толкова да съм демотивирана в къщи и в работата си, че се хващам за най-малкото различно нещо.
От работата бяха организирали Wellbeing live sessions и аз бях първа писта. Сума ти сесии записах. От два работни дни 6 часа ми бяха нон прoдъктив. Колегите ми са мъже и въобще никак не бяха ентусиазирани. Освен разни лекции за позитивно мислене, менопаузата, нутришън и тн 😁 Имах и Tai Chi, yoga, Pilates и някакво кратко 10 мин гимнастика на стола пред компютъра 😂
Шефът пък обеща, че ще ми организира разходка до гарата в Лийдс за да ме разнообразял 🤪

Pampers, Yankee candle го гледах в Амазон, но календара, който са изкарали 2020 беше много скъп. Иначе от миналите години моделите имаше на прилични цени. Но аз всяка година си го купувам, държах да е тазгодишния. Взех го на прилична цена от този сайт
https://www.justmylook.com//yankee-candle-magical-christmas-morn … dar-p18400/s21512
За mindfulness в Амазон има много опции, моят от там го взех. Те в къщи въртят очи и не ме подкрепят, но ще намеря други интусиасти, ако трябва.
Ако има желаещи, може и тук или във FB да споделям всяка карта и заедно да броим дните и виртуално да правим активитис 😁 Аз този взех
https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B08KG3F1PS?psc=1&ref=ppx_po … _mob_b_asin_title
Децата държат на бонбони, те са с Cadbury heroes.

Общи условия

Активация на акаунт